Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mali_balon
#53951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Niko me nije iznervirao...jos....nego da pitam...jesu li nesta caprkali po semaforima u nedzaricima....danima vec gledam kada idem od dobrijne I moram desnoni grad prvo se pali zeleno za desno I onda se pali zeleno svima a kada se ide iz halilovica, na istoj raskrsnici prvo zeleno svima pa poslje zeleno samo deseno (ovdje znam da je prvo bilo desno za ilidzu pa onda svima, jer neko ostane da ide pravo pa nastane simfonija sVirena)
-
tokio25
#53952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
iz grada lijevo prema dobrinji se otvori prolaz i da ne bi imali korak vise otvori se prolaz i sa dobrinje desno jer je isti pravacmali_balon wrote: ↑07/05/2026 13:16 Niko me nije iznervirao...jos....nego da pitam...jesu li nesta caprkali po semaforima u nedzaricima....danima vec gledam kada idem od dobrijne I moram desnoni grad prvo se pali zeleno za desno I onda se pali zeleno svima a kada se ide iz halilovica, na istoj raskrsnici prvo zeleno svima pa poslje zeleno samo deseno (ovdje znam da je prvo bilo desno za ilidzu pa onda svima, jer neko ostane da ide pravo pa nastane simfonija sVirena)
to samo moze biti pozitivno sto gledaju i na to a ne kao prije kad to dvoje nije bilo u isto vrijeme
to iz halilovica je ono sto smo vec pricali
stoji tu za pravo i onda ovi desno ne mogu skrenuti sto je sada rijeseno
- semirsar
#53953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i prvi u desnoj koji ne stigne na taj semafor pravo udri po kocnici i stane, qrac ce iko proci desno.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 13:20iz grada lijevo prema dobrinji se otvori prolaz i da ne bi imali korak vise otvori se prolaz i sa dobrinje desno jer je isti pravacSpoilerShowmali_balon wrote: ↑07/05/2026 13:16 Niko me nije iznervirao...jos....nego da pitam...jesu li nesta caprkali po semaforima u nedzaricima....danima vec gledam kada idem od dobrijne I moram desnoni grad prvo se pali zeleno za desno I onda se pali zeleno svima a kada se ide iz halilovica, na istoj raskrsnici prvo zeleno svima pa poslje zeleno samo deseno (ovdje znam da je prvo bilo desno za ilidzu pa onda svima, jer neko ostane da ide pravo pa nastane simfonija sVirena)
to samo moze biti pozitivno sto gledaju i na to a ne kao prije kad to dvoje nije bilo u isto vrijeme
stoji tu za pravo i onda ovi desno ne mogu skrenuti sto je sada rijeseno
-
tokio25
#53954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na otoci su izgleda postavili dodatne semafore za desno i iz buca potoka i sa mosta
-
tokio25
#53955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je vec stvar nase kulturesemirsar wrote: ↑08/05/2026 00:39i prvi u desnoj koji ne stigne na taj semafor pravo udri po kocnici i stane, qrac ce iko proci desno.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 13:20iz grada lijevo prema dobrinji se otvori prolaz i da ne bi imali korak vise otvori se prolaz i sa dobrinje desno jer je isti pravacSpoilerShowmali_balon wrote: ↑07/05/2026 13:16 Niko me nije iznervirao...jos....nego da pitam...jesu li nesta caprkali po semaforima u nedzaricima....danima vec gledam kada idem od dobrijne I moram desnoni grad prvo se pali zeleno za desno I onda se pali zeleno svima a kada se ide iz halilovica, na istoj raskrsnici prvo zeleno svima pa poslje zeleno samo deseno (ovdje znam da je prvo bilo desno za ilidzu pa onda svima, jer neko ostane da ide pravo pa nastane simfonija sVirena)
stoji tu za pravo i onda ovi desno ne mogu skrenuti sto je sada rijeseno![]()
- semirsar
#53956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa na kraju ostade isto, sta se onda postiglo sa ovim rasporedom, mislilo se valjda uticati na svijest i savjest pojedinaca?tokio25 wrote: ↑08/05/2026 09:10To je vec stvar nase kulturesemirsar wrote: ↑08/05/2026 00:39i prvi u desnoj koji ne stigne na taj semafor pravo udri po kocnici i stane, qrac ce iko proci desno.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 13:20iz grada lijevo prema dobrinji se otvori prolaz i da ne bi imali korak vise otvori se prolaz i sa dobrinje desno jer je isti pravacSpoilerShow
stoji tu za pravo i onda ovi desno ne mogu skrenuti sto je sada rijeseno![]()
- Ateista
#53957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam primijetio jednu pozitivnu promjenu na Cvili, kad se iz smjera Ilidza-centar skrece lijevo, ima onaj semafor pred sinama koji se otvarao nekoliko sekundi nakon semafora za lijevo sa glavne. Prije tog semafora moze stati mozda 6 auta kako treba, ali problem je kad se tri auta jedna iza drugog naguraju u prvu traku i blokiraju da niko ne moze u desnu, a tesko je obici ih jer je jos zeleno za pravo i moralo bi se uci u traku za pravo. Jos ako neko od onih iz okomitog pravca nije stigao na zeleno i ostao tu na semaforu, znalo je bas biti lose da samo par auta prodje, ostali zaglave u raskrsnici zbog onih ispred koji se ne znaju pozicionirati kako treba.
Sad su ustimali semafore da cim skrenes lijevo, vec je otvoreno zeleno i na tom semaforu, pa se ne pravi cep vise tu, cini mi se da je puno bolje tako.
Bilo je price i oko semafora kod zeljeznicke stanice, kad se skrece lijevo prema tunelima, nekad je taj semafor otvarao prije onih iz suprotnog smjera, pa je 3-4 auta moglo proci prije nego sto oni krenu, kad krenu onda moraju da ih propuste, pa je neko pomenuo kako se sad pali u isto vrijeme ali da vise auta prodje. Kasnije sam upratio da je promjena sto se zeleno iz suprotnog smjera ranije gasi, pocne u isto vrijeme ali na kraju intervala ostane lufta za ove koji skrecu lijevo, i izgleda da je to bolja opcija, ako nista sigurnija u odnosu na ono kako je bilo.
Sad su ustimali semafore da cim skrenes lijevo, vec je otvoreno zeleno i na tom semaforu, pa se ne pravi cep vise tu, cini mi se da je puno bolje tako.
Bilo je price i oko semafora kod zeljeznicke stanice, kad se skrece lijevo prema tunelima, nekad je taj semafor otvarao prije onih iz suprotnog smjera, pa je 3-4 auta moglo proci prije nego sto oni krenu, kad krenu onda moraju da ih propuste, pa je neko pomenuo kako se sad pali u isto vrijeme ali da vise auta prodje. Kasnije sam upratio da je promjena sto se zeleno iz suprotnog smjera ranije gasi, pocne u isto vrijeme ali na kraju intervala ostane lufta za ove koji skrecu lijevo, i izgleda da je to bolja opcija, ako nista sigurnija u odnosu na ono kako je bilo.
- Better Man
#53958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To kod Željezničke stanice skretanje prema tunelima je sad zaista bolje urađeno i osjetno su manje gužve.Ateista wrote: ↑08/05/2026 09:30 Ja sam primijetio jednu pozitivnu promjenu na Cvili, kad se iz smjera Ilidza-centar skrece lijevo, ima onaj semafor pred sinama koji se otvarao nekoliko sekundi nakon semafora za lijevo sa glavne. Prije tog semafora moze stati mozda 6 auta kako treba, ali problem je kad se tri auta jedna iza drugog naguraju u prvu traku i blokiraju da niko ne moze u desnu, a tesko je obici ih jer je jos zeleno za pravo i moralo bi se uci u traku za pravo. Jos ako neko od onih iz okomitog pravca nije stigao na zeleno i ostao tu na semaforu, znalo je bas biti lose da samo par auta prodje, ostali zaglave u raskrsnici zbog onih ispred koji se ne znaju pozicionirati kako treba.
-
DonieBrasco
#53959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ne otvarm novu temu posto je ova o "vozacima" imam jedno pitanje vezano za putovanje Sarajevo - Banja Luka, naime moram sa kolegom iz Sa za BL nesto obaviti tokom dana i vracati se po noci, to je u jednom smijeru tri sata i nazad tri (eto neka je pola sata duze). Nisam ja nikad tu relaciju vozio po noci pa neko vase iskustvo mi treba, guzve i dionice, radnim danom tacnije u petak ujutro treba krenuti i vracati se navecer.
-
Naslovnica
#53960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Better Man wrote: ↑08/05/2026 09:50To kod Željezničke stanice skretanje prema tunelima je sad zaista bolje urađeno i osjetno su manje gužve.Ateista wrote: ↑08/05/2026 09:30 Ja sam primijetio jednu pozitivnu promjenu na Cvili, kad se iz smjera Ilidza-centar skrece lijevo, ima onaj semafor pred sinama koji se otvarao nekoliko sekundi nakon semafora za lijevo sa glavne. Prije tog semafora moze stati mozda 6 auta kako treba, ali problem je kad se tri auta jedna iza drugog naguraju u prvu traku i blokiraju da niko ne moze u desnu, a tesko je obici ih jer je jos zeleno za pravo i moralo bi se uci u traku za pravo. Jos ako neko od onih iz okomitog pravca nije stigao na zeleno i ostao tu na semaforu, znalo je bas biti lose da samo par auta prodje, ostali zaglave u raskrsnici zbog onih ispred koji se ne znaju pozicionirati kako treba.
- drug_profi
#53961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
PisovkejkDonieBrasco wrote: ↑09/05/2026 18:03 Da ne otvarm novu temu posto je ova o "vozacima" imam jedno pitanje vezano za putovanje Sarajevo - Banja Luka, naime moram sa kolegom iz Sa za BL nesto obaviti tokom dana i vracati se po noci, to je u jednom smijeru tri sata i nazad tri (eto neka je pola sata duze). Nisam ja nikad tu relaciju vozio po noci pa neko vase iskustvo mi treba, guzve i dionice, radnim danom tacnije u petak ujutro treba krenuti i vracati se navecer.
Autoputom ides, zajebi Vlasic osim ako nemas shemu sa kolegicom.
Od Doboja do Zenice ti je magistrala, vazda je guzva. Sabur i stici ces.
Isao sam vise puta do BL i vracao se isto vece. Nikakav problem.
- Ateista
#53962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogotovo ako se vracas nocu, puno opustenije autoputem. Jest duze i skuplje (putarine, veca potrosnja goriva na ap) ali opustenije i sigurnije za voznju u ta doba.
-
zdruzdjo
#53963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma definitivno sarajevo-doboj-banja luka.DonieBrasco wrote: ↑09/05/2026 18:03 Da ne otvarm novu temu posto je ova o "vozacima" imam jedno pitanje vezano za putovanje Sarajevo - Banja Luka, naime moram sa kolegom iz Sa za BL nesto obaviti tokom dana i vracati se po noci, to je u jednom smijeru tri sata i nazad tri (eto neka je pola sata duze). Nisam ja nikad tu relaciju vozio po noci pa neko vase iskustvo mi treba, guzve i dionice, radnim danom tacnije u petak ujutro treba krenuti i vracati se navecer.
Ovamo preko vlasica ili jajca i tih zavrljutaka je smor.
Od ovih jacih putnih pravaca, najgori mi je upravo taj od viteza prema tamo(gdje god da krenes).
Jeste lijepa priroda, ali je smor za voziti. Vazda je nekih patrola, radara, kamiona, kolonica...
Ovamo fino opusteno od zenice do doboja. Izadjes na auto put i lagano bez srkleta.
-
DonieBrasco
#53964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najvise me brine sto je petak i guzva kad krene seoba iz FBIH u RS.