Sarajevo Construction
- dječak sa šibicama
#29901 Re: Sarajevo Construction
Da bude jasno, ne blokira opcina, blokiraju NIP recidivi.
Ademovic junior ko i babo, smece.
- Haris.ba
#29902 Re: Sarajevo Construction
Pa lik nema vecinu da blokira.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 14:54 Da bude jasno, ne blokira opcina, blokiraju NIP recidivi.
- dječak sa šibicama
#29903 Re: Sarajevo Construction
15 vijecnika bilo ZA, 14 suzdrzani, 1 protiv.
Dovoljno da blokiraju. To nije vecina, vec je kao i sve u ovoj jazbini, nakaradno regulisano pa manjina blokira.
Dovoljno da blokiraju. To nije vecina, vec je kao i sve u ovoj jazbini, nakaradno regulisano pa manjina blokira.
-
MinistarKulture
-
mistek
#29905 Re: Sarajevo Construction
Ma bezveze se svodi priča na bilo koju stranku (mada je Ademović junior svakako dno), jer bi isto bilo i kontra. Imate evo u posljednjih mjesec dana 3 situacije u različitim općinama, sve isto. Isto je bilo i kontra, kad zelenjava bila gore, a ovi dole. Apsolutno SVAKI načelnik u kantonu Sarajevo ima tarifu za sve. Zna se koliko moraš zakititi za promjene u RP, koliko moraš za neku urbanističku, koliko da ti dozvoli širenje bašte i ne dira, koliko za prostor na čaršiji, u Ferhadiji. Načelnici to svojim mehanizmima završavaju, jer imaju "većinu". Kad su u pitanju ozbiljne stvari i više para, onda se vijeće uskomeša, što je logično, jer su interesi veći. Čak i da nisu samo pozicija-opozicija, svi politički akteri su svjesni da kad Novo Sarajevo proda parcelu za 2 miliona KM, to su 2 miliona KM za samopromociju Benjamine, i to gledaju sebe. Pokušavaju se onda ugraditi. Mehanizam je jednostavan - treba podmazati dovoljno ruku, kako god.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 14:54 Da bude jasno, ne blokira opcina, blokiraju NIP recidivi.
I tako je apsolutno sve. Evo nek neko pokuša otvoriti u opštini Stari Grad bilo koji klinac, palačinkaru, naići će na iste stvari. Nek pokuša na Ilidži tražiti urbanističku za nešto, ista stvar.
I ovo neće promijeniti ni Mandić, ni onaj poslije njega, ni Benjamina, ni onaj poslije nje, ni Čengić, ni onaj poslije njega. Stvar je u tome što neki uz sve ovo ipak uspiju napraviti stvari koje su korisne, bar postoje neki pomaci. Kod Mandića je blokada na blokadu. I problem je što se radi o općini Centar (ili kod Čengića o općini Stari Grad, a i tamo je u pet deka), vidljivije je, očitije. Tanović kad nije radio manje se osjetilo (isto ko što se sad manje osjeti svaka greška Benjamine).
Hastahana, Koševo, Skenderija, kvadrant C, Betanija, parkinzi, rješavanje papira za nultu, prvu - sve ovo je samo izgubljenih 6 godina za vakta Mandića.
I neće u Centru ništa bolje biti ni za 2 godine, jer ko god dobije, vijeće će biti toliko iscjepkano, da će kočiti sve
-
neki
#29906 Re: Sarajevo Construction
Dakle, za forumaše je regulacioni plan sveto pismo kad je u pitanju izgradnja nedajbože SPO ili sličnog objekta.
Al kad je u pitanju inicijativa privatnog lica za izmjenu regulacionog plana da bi promijenio namjenu vlastite parcele kako bi je mogao prodati Lidlu, onda je to ok I lopovluk je i uticaj mafije što mu se to ne da...
Gospodo, po RP je ta parcela predviđena da bude dio parka, kakav god on bio.
Da niste malo dvolični, je li dječače i ostali?
Al kad je u pitanju inicijativa privatnog lica za izmjenu regulacionog plana da bi promijenio namjenu vlastite parcele kako bi je mogao prodati Lidlu, onda je to ok I lopovluk je i uticaj mafije što mu se to ne da...
Gospodo, po RP je ta parcela predviđena da bude dio parka, kakav god on bio.
Da niste malo dvolični, je li dječače i ostali?
- shbc
#29907 Re: Sarajevo Construction
Godinama se prigovara SDA (i to sa ptopunim pravom) sto unistavaju zelene povrsine rafi betonskih objekata, i onda se pokusava prodati ovako nesto. Sjebi i ono malo prirode sto je ostalo iza onih govana
-
breuer
#29908 Re: Sarajevo Construction
a šta doživjesmo da haustorčad i mahalčad uglas kmeči za jebenim lidlom
sumrak ocam
sumrak ocam
- tramvajtrojka
- dječak sa šibicama
#29910 Re: Sarajevo Construction
Pasu koze i sve zaraslo u sikaru, koze vole sikaru, ali cuvamo prirodu.
Mi smo inace veliki cuvari prirode, sto se najbolje vidi po starim sporetima u potocima i broju divljih deponija u prirodi, cesto su deponije u sred grada.
Mi smo inace veliki cuvari prirode, sto se najbolje vidi po starim sporetima u potocima i broju divljih deponija u prirodi, cesto su deponije u sred grada.
- shbc
#29911 Re: Sarajevo Construction
Je li zeleno? Jeste. Hocete li vi da pretvorite u sivo? Hocete.
Ali samo nastavite. Uci ce Trojka u knjige historije - kako se na stvarima gdje je tako lako udovoljiti glasacima zapravo gube glasovi.
- shbc
#29912 Re: Sarajevo Construction
Najbolje onda sve zabetonirati. Prekrijte i Miljacku kakvom betonskom kupolom. Nece se onda moci ni bacati u nju, pajel'dječak sa šibicama wrote: ↑01/05/2026 13:05 Pasu koze i sve zaraslo u sikaru, koze vole sikaru, ali cuvamo prirodu.
Usput de parkirajte i kakvu zgradu u Parkusu, a umjesto Pionirske doline kakvu carting stazu i obavezno ozivite onaj plan da se umjesto Vilsonova opali neka poveca saobracajnica. Imaju planine ko hoce zelenila, ha ja
- dječak sa šibicama
#29913 Re: Sarajevo Construction
Pogresna adresa, ja nisam za betoniranje, ali govorimo o lokaciji koja je zapustena, zarasla, prodji nekad pjeske do stadiona od one raskrsnice i bjezaces na drugu stranu ulice u strahu od zmije, gustera ili lisice. Ondje lisice cesto hodaju. Sve zaraslo, famozni "park" je okupljaliste narkomana, po danu proseta pet sest ljudi sa cukama i to je to.
Vjecito neka prica o zelenilu parkovima, a seremo se u zelenilo gdje god stignemo. Na stranu i to, nadlezni nista ne rade po pitanju famoznog parka Betanija, prepusteno prirodi, ali sad je kao odjednom ekoloska svijest proradila.
Mojne suplje, da ih Lidl zakiti sve redom, dali bi mu i Slatinu i Betaniju i Kromolj, sve da zabetonira. Ali nece Lidl nego ce doci neki bimgas i zabetonirati. A onda ce sva ekoloska svijest misteriozno nestati kod velikih ekologa.
Vjecito neka prica o zelenilu parkovima, a seremo se u zelenilo gdje god stignemo. Na stranu i to, nadlezni nista ne rade po pitanju famoznog parka Betanija, prepusteno prirodi, ali sad je kao odjednom ekoloska svijest proradila.
Mojne suplje, da ih Lidl zakiti sve redom, dali bi mu i Slatinu i Betaniju i Kromolj, sve da zabetonira. Ali nece Lidl nego ce doci neki bimgas i zabetonirati. A onda ce sva ekoloska svijest misteriozno nestati kod velikih ekologa.
- shbc
#29914 Re: Sarajevo Construction
I tebi je onda rjesenje da se da Lidlu, jer bar nece zakititi?
Jebes ga, meni ekoloska svijest jos uvijek radi. Jos uvijek sam jedan od onih dalabu sto nosaju papiric u ruci po kilometar do prve kante, sto je birvaktile, dok sam pusio, nosao ugasen cik u ruci jos toliko. Jos uvijek sam jedan od onih idiota koji bi radije volio vidjeti male zgradice i kuce umjesto ovih stambenih kompleksa ala Tibra. Jos uvijek mi draze da mi je park ispred prozora, a ne supermarket, koliko god goriva ustedio u suprotnom.
To sto je drzava puna idiota koji pune rijeke zastarjelom bijelom tehnikom i gumama, "patriota" sa ljiljanima oko retrovizora koji izbace kesu smeca kroz prozor auta, debila u skupstinskim klupama koji ruku dizu da se betonira zelena povrsina za crkavicu ispod stola ne opravdava da se da betoniranje onome koji je, eto, moralan pa nece da daje ispod stola.
Jebes ga, meni ekoloska svijest jos uvijek radi. Jos uvijek sam jedan od onih dalabu sto nosaju papiric u ruci po kilometar do prve kante, sto je birvaktile, dok sam pusio, nosao ugasen cik u ruci jos toliko. Jos uvijek sam jedan od onih idiota koji bi radije volio vidjeti male zgradice i kuce umjesto ovih stambenih kompleksa ala Tibra. Jos uvijek mi draze da mi je park ispred prozora, a ne supermarket, koliko god goriva ustedio u suprotnom.
To sto je drzava puna idiota koji pune rijeke zastarjelom bijelom tehnikom i gumama, "patriota" sa ljiljanima oko retrovizora koji izbace kesu smeca kroz prozor auta, debila u skupstinskim klupama koji ruku dizu da se betonira zelena povrsina za crkavicu ispod stola ne opravdava da se da betoniranje onome koji je, eto, moralan pa nece da daje ispod stola.
- kabal1337
#29915 Re: Sarajevo Construction
koji se boji gustera?
gusteri kad te ugledaju bjeze od tebe
gusteri kad te ugledaju bjeze od tebe
- vjeshalica
#29916 Re: Sarajevo Construction
Lisice su strasljive....zmije samo ako su bas bas ugrozene ali da nekoga proganjaju tesko......
-
Naslovnica
#29917 Re: Sarajevo Construction
shbc wrote: ↑01/05/2026 23:24 I tebi je onda rjesenje da se da Lidlu, jer bar nece zakititi?
Bravo