Nije smrtna kazna, ali imas cjenovnik. Ne kontam, svoj propust "fakturises" drugome?
Tvoj telefon povukao podatke, otisao iznad limita, naplaceno. U cemu je problem? Trebala te teta iz telekoma zvati da ti prijavi da si potrosio vise od 1gb?
Moderator: Benq
Nije smrtna kazna, ali imas cjenovnik. Ne kontam, svoj propust "fakturises" drugome?
bude wrote: ↑25/04/2026 09:53 Ima li opcija na ovom novom webmail-u da se podesava forward-ovanje primljenih poruka, radi mi proslijedjivanje koje sam ranije podesio na starom interfejsu medjutim sad ne vidim da ima sekcija u kojoj se to moze mijenjati, dodavati nove ili brisati postojece mail adrese?

Ne znam da li sam postavio pitanje dovoljno jasno, govorim o web pristupu mejlovima bh telecoma, na stranici mojbhtelecom ili kako vec tacno glasi, bila je zimbra rsnije a sad je nesto novo i nema ovih opcija koje su ranije bile dostupne.-Chesterfield- wrote: ↑28/04/2026 15:36bude wrote: ↑25/04/2026 09:53 Ima li opcija na ovom novom webmail-u da se podesava forward-ovanje primljenih poruka, radi mi proslijedjivanje koje sam ranije podesio na starom interfejsu medjutim sad ne vidim da ima sekcija u kojoj se to moze mijenjati, dodavati nove ili brisati postojece mail adrese?
Ja koliko vidim ništa se nije promijenilo.
Pogrešno kvotanje sa moje strane.bude wrote: ↑28/04/2026 17:29Ne znam da li sam postavio pitanje dovoljno jasno, govorim o web pristupu mejlovima bh telecoma, na stranici mojbhtelecom ili kako vec tacno glasi, bila je zimbra rsnije a sad je nesto novo i nema ovih opcija koje su ranije bile dostupne.-Chesterfield- wrote: ↑28/04/2026 15:36[url=https://ibb.cobude wrote: ↑25/04/2026 09:53 Ima li opcija na ovom novom webmail-u da se podesava forward-ovanje primljenih poruka, radi mi proslijedjivanje koje sam ranije podesio na starom interfejsu medjutim sad ne vidim da ima sekcija u kojoj se to moze mijenjati, dodavati nove ili brisati postojece mail adrese?
Ja koliko vidim ništa se nije promijenilo.
Pisao sam im. Dok smo se 'skontali' da nemam problem s uslugom, nego je do aplikacije, dobio sam odgovor da AP kanali nisu dostupni dok se ne odradi update aplikacije, uz nadu da ce biti sto prije.erotica wrote: ↑17/04/2026 14:37 Žalio sam im se ja par puta u vezi toga i odgovor im je da se testira nova aplikacija za Android tv gdje ćemo imati i AP, a da na ovoj ne može i na moj upit pa kako mogu imati oni koji plate 10 KM, kažu to je na drugim serverima i ne možemo mi na to da se nakačimo. Uglavnom pisi im na [email protected] i žali im se i ti, možda im dođe iz guzice u glavu pa ih puste.
To nema veze sa operaterom, bukvalno svaki mobitel to aktivira automatski kad prvi put podesavas, bez obzira ciju mrezu koristis.
Ma dok je došlo do tog da se spojim valjda su bili aktivirani mobilni podaci automatski.
Ja sam se jedan mjesec žalio zvanično jer mi je isto tako skidalo po 5 i po 15 pf svakih dva/tri danainsaneinthebrain wrote: ↑29/04/2026 07:33 meni na ultri skida kredit neka aplikacija i ako su iskljuceni mobilni podaci. jedan dan mi skinulo 5 KM. zvao podrsku kazu to ti je nesto ukljuceno sto trazi lokaciju. obrisao sam vremensku prognozu i prebacio sa lte na 3g mrezu. to je pomagalo jedno vrijeme. jucer vratim na lte opet mi skinulo 5 feninga![]()
tap3ah75 wrote: ↑29/04/2026 09:59Ja sam se jedan mjesec žalio zvanično jer mi je isto tako skidalo po 5 i po 15 pf svakih dva/tri danainsaneinthebrain wrote: ↑29/04/2026 07:33 meni na ultri skida kredit neka aplikacija i ako su iskljuceni mobilni podaci. jedan dan mi skinulo 5 KM. zvao podrsku kazu to ti je nesto ukljuceno sto trazi lokaciju. obrisao sam vremensku prognozu i prebacio sa lte na 3g mrezu. to je pomagalo jedno vrijeme. jucer vratim na lte opet mi skinulo 5 feninga![]()
Vratili mi na račun tih 95 pf
I naravno predložili da uključim samo 3g
malo dok se navikneš, neobično je iza stb-a, i meni je trebalo neko vrijeme dok sam se navikao
Druže ne možeš se navići na nešto što ne postoji. Ova android platforma je siromašnija sa opcijama od prethodne platforme. Recimo, kada gledaš prethodni sadržaj samo možeš pregledati dio tog sadržaja, na kraju te izbaci i ako želiš gledati nastavak tog istog sadržaja moraš ga ponovo naći i pleyati...pješke radiš sve. Ili recimo nema opcija da po datumima pretražuješ EPG, moraš ručno vraćati do određenog datuma ili sadržaja. Opet pješice.
Ja sam 700 metara od neke centrale, imam VDSL, i dosta stabilnih 50/8 Mbit. Paket Moja TV Full S.sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 12:59 Sramota kakav internet pružaju u 2026. godini.
Nalazim se u Krajini, brzina je ova sa slike. Alternative nemam. Uzeo sam bio i MojaTV Go, tu je brzina još gora, a zbog posla, treba mi brza konekcija (call, sastanci,…). Na kraju sam prenio broj u Eronet jer ima najbrži internet trenutno, samo paketi im nisu nešto.
Ne znam da li misle u Krajini raditi na modernizaciji mreže jer ovo je bukvalno neupotrebljivo.
https://www.speedtest.net/result/i/7057453189
Ja sam udaljen 3200 metara vazdusne linije, kabal je još duži.prelivoda wrote: ↑30/04/2026 13:04Ja sam 700 metara od neke centrale, imam VDSL, i dosta stabilnih 50/8 Mbit. Paket Moja TV Full S.sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 12:59 Sramota kakav internet pružaju u 2026. godini.
Nalazim se u Krajini, brzina je ova sa slike. Alternative nemam. Uzeo sam bio i MojaTV Go, tu je brzina još gora, a zbog posla, treba mi brza konekcija (call, sastanci,…). Na kraju sam prenio broj u Eronet jer ima najbrži internet trenutno, samo paketi im nisu nešto.
Ne znam da li misle u Krajini raditi na modernizaciji mreže jer ovo je bukvalno neupotrebljivo.
Kod mene punica u sličnoj situaciji. Ima sad MojaTV Go. TV solidno radi, ali ako se nakači par telefona na router, ili slika zaledi ili se router resetira.sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 13:13Ja sam udaljen 3200 metara vazdusne linije, kabal je još duži.prelivoda wrote: ↑30/04/2026 13:04Ja sam 700 metara od neke centrale, imam VDSL, i dosta stabilnih 50/8 Mbit. Paket Moja TV Full S.sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 12:59 Sramota kakav internet pružaju u 2026. godini.
Ovo je brzina kada je ugašen STB, inače je 1-2 mbit/s, pod uslovima da se može pokrenuti Speedtest.
MojaTV Go je bila brzina oko 2, s tim da su samo dvije crtice mobilnog signala. Mtel isto tako, jedino Eronet je u fullu u brzina je oko 70, sto mi je i vise nego dovoljno, samo ograničen je na 50GB.
Ovdje kod nas nema metra optike od telekoma, sve ke bakar. Optiku je proveo Missnet jedino i to u novogradnji.
Baš loše, a alternative nemam pitam kabla, samo telekom.
Jesi li probao uzeti antenu za pojacavanje mobilnog signala?sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 13:13 MojaTV Go je bila brzina oko 2, s tim da su samo dvije crtice mobilnog signala
Ma nisam niti bih. Iskreno ne bih dobio ništa jer tu brzinu mjerim i tamo gdje je signal pun. Ukratko, mreža im je katastrofa u cijelom USK, bilo fiksna, bilo mobilna.peca777 wrote: ↑30/04/2026 14:59Jesi li probao uzeti antenu za pojacavanje mobilnog signala?sanchopansa1 wrote: ↑30/04/2026 13:13 MojaTV Go je bila brzina oko 2, s tim da su samo dvije crtice mobilnog signala