BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

insaneinthebrain

#23601 Re: BHTelecom

Post by insaneinthebrain »

prije ova opcija nije radila. ja sam pokusavao da aktiviram i odustao. nisam znao da sad radi.
sportman

#23602 Re: BHTelecom

Post by sportman »

Rogie wrote: 16/04/2026 13:19
sencobih wrote: 16/04/2026 06:33 ne plaća se, možeš imati registrovanih pet uređaja, ali istovremeno gledati na dva
Taman, hvala ti. :thumbup: Aktivirao sam.

Ima li neko od ovih iz Telecoma da urgira da se Arene Premium ubace i na Android TV aplikaciju, kao da su zaboravili na nju :mrgreen:
Nisu zaboravili, zavisi na osnovu čega koristiš Moja TV web aplikaciju, ako je koristiš na osnovu benifita Moja TV paketa onda nema Arena Premium kanala, a ako koristiš kao dodatnu uslugu koja se plaća 10 KM (kao dodatak xDSL ili mobilna ili samostalno) onda imaš i Arene Premium.
Rogie

#23603 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

sportman wrote: 16/04/2026 13:28 Nisu zaboravili, zavisi na osnovu čega koristiš Moja TV web aplikaciju, ako je koristiš na osnovu benifita Moja TV paketa onda nema Arena Premium kanala, a ako koristiš kao dodatnu uslugu koja se plaća 10 KM (kao dodatak xDSL ili mobilna ili samostalno) onda imaš i Arene Premium.
Ma nema mi onda logike da ih imam na mobitelu (aplikacija) i preko njihovog sajta na laptopu, a na TV-u preko Android TV aplikacije nema. Isti akaunt je u pitanju.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#23604 Re: BHTelecom

Post by suad-sarajevo »

Image

Kako se riješiti ovoga?
erotica

#23605 Re: BHTelecom

Post by erotica »

Rogie wrote: 16/04/2026 13:37
sportman wrote: 16/04/2026 13:28 Nisu zaboravili, zavisi na osnovu čega koristiš Moja TV web aplikaciju, ako je koristiš na osnovu benifita Moja TV paketa onda nema Arena Premium kanala, a ako koristiš kao dodatnu uslugu koja se plaća 10 KM (kao dodatak xDSL ili mobilna ili samostalno) onda imaš i Arene Premium.
Ma nema mi onda logike da ih imam na mobitelu (aplikacija) i preko njihovog sajta na laptopu, a na TV-u preko Android TV aplikacije nema. Isti akaunt je u pitanju.
Žalio sam im se ja par puta u vezi toga i odgovor im je da se testira nova aplikacija za Android tv gdje ćemo imati i AP, a da na ovoj ne može i na moj upit pa kako mogu imati oni koji plate 10 KM, kažu to je na drugim serverima i ne možemo mi na to da se nakačimo. Uglavnom pisi im na [email protected] i žali im se i ti, možda im dođe iz guzice u glavu pa ih puste.
hjasko

#23606 Re: BHTelecom

Post by hjasko »

Nisam pristao da se moji podatci dijele sa Telekomovim partnerima, ionako svaki dan skoro imam pozive i
nekakve ponude za prodaju, promociju i slično. Čak sam nekoliko puta napomenuo telefonom na 1444 da se
ne slažem da moj broj i ostale podatke daju bilo kome, napomenuvši da je to snimljeno.
Kao posledicu su mi ukinuli bonus plus, jasno stavljajući do znanja da je to zato što ne dozvoljavam da oni
daju moje podatke trećoj strani.
Godinama sam koristio bonus plus, mjesečni računi su mi od 100 KM pa na gore, uključuje Moja TV Full, mobilni
na pretplatu te par mobitela u moj izbor kombinaciji.
Sada je status na bonus plus stranici "u pripremi" a kada nazovem 1444 kažu da je ukinuto zbog gore navedenog
u vezi dijeljenja podataka.
Nažalost, nije proradio registar zabrana pozivanja, za koji sam čitao da će RAK napraviti, gdje nakon registracije
broja te firme koje zovu i nešto nude za prodaju i slično neće smjeti zvati "zabranjene" brojeve, kao što je to
slučaj u Hrvatskoj itd.
Kućni fiksni telefon tj. broj sa istim zadnjim ciframa se koristi oko 60 godina te isti ne namjeravam isključivati
iz paketa.
Određene brojeve uspijem blokirati putem fritzboxa ali se stalno novi brojevi pojavljuju :( .
Lica koja pozivaju pretpostavljam da su studenti i slično, koji su prisiljeni to raditi da bi zaradili za studij ili
nešto drugo , te nisam nikada sa istima "gutio" a po akcentima ima ih od Slovenije do Srbije (call centri).
Firme koje reklamiraju su iz BiH odnosno imaju predstavništva u BiH.
Zanima me da li još neko ima istih problema sa pozivačima i sa Telekomom koji eto neposlušne mušterije žele
da natjeraju na nešto što isti ne žele ?
Napominjem da prilikom poziva imaju podatke o imenu, adresi i drugom ... jedini način da to dobiju je preko
Telekoma i njihovih evidencija. Evidentno je da stalno dijele podatke jer i nakon izričite zabrane Telekomu da
ne dijele moje podatke sam primijetio nekoliko novih brojeva, na koje se nisam htjeo javiti, a u imeniku sam
pronašao da su to firme koje prodaju informatičku opremu, posteljinu, kozmetiku ...
dennxster

#23607 Re: BHTelecom

Post by dennxster »

hjasko wrote: 21/04/2026 22:05 Nisam pristao da se moji podatci dijele sa Telekomovim partnerima, ionako svaki dan skoro imam pozive i
nekakve ponude za prodaju, promociju i slično. Čak sam nekoliko puta napomenuo telefonom na 1444 da se
ne slažem da moj broj i ostale podatke daju bilo kome, napomenuvši da je to snimljeno.
Kao posledicu su mi ukinuli bonus plus, jasno stavljajući do znanja da je to zato što ne dozvoljavam da oni
Godinama sam koristio bonus plus, mjesečni računi su mi od 100 KM pa na gore, uključuje Moja TV Full, mobilni
Sada je status na bonus plus stranici "u pripremi" a kada nazovem 1444 kažu da je ukinuto zbog gore navedenog
Nažalost, nije proradio registar zabrana pozivanja, za koji sam čitao da će RAK napraviti, gdje nakon registracije
broja te firme koje zovu i nešto nude za prodaju i slično neće smjeti zvati "zabranjene" brojeve, kao što je to
slučaj u Hrvatskoj itd.
Kućni fiksni telefon tj. broj sa istim zadnjim ciframa se koristi oko 60 godina te isti ne namjeravam isključivati
iz paketa.
Određene brojeve uspijem blokirati putem fritzboxa ali se stalno novi brojevi pojavljuju :( .
Lica koja pozivaju pretpostavljam da su studenti i slično, koji su prisiljeni to raditi da bi zaradili za studij ili
nešto drugo , te nisam nikada sa istima "gutio" a po akcentima ima ih od Slovenije do Srbije (call centri).
Zanima me da li još neko ima istih problema sa pozivačima i sa Telekomom koji eto neposlušne mušterije žele
Napominjem da prilikom poziva imaju podatke o imenu, adresi i drugom ... jedini način da to dobiju je preko
Telekoma i njihovih evidencija. Evidentno je da stalno dijele podatke jer i nakon izričite zabrane Telekomu da
ne dijele moje podatke sam primijetio nekoliko novih brojeva, na koje se nisam htjeo javiti, a u imeniku sam
pronašao da su to firme koje prodaju informatičku opremu, posteljinu, kozmetiku ...
Po meni bi trebalo da im prilikom sljedećeg poziva naglasiš da nisi pristao na obradu ličnih podataka u marketinške svrhe.
Tvoj privatni broj telefona je lični podatak i oni smiju uspostaviti prvi inicijalni kontakt, ali moraju objasniti da su broj telefona dobili iz javno dostupnih sredstava (imenik). U svakom slučaju ako već postoji data saglasnost za obradu ličnih podataka, istu možeš odmah povući i reći da ne želiš obradu ličnih podataka i da se to može prijaviti Agenciji za zaštitu ličnih podataka.
Novi Zakon o zaštiti ličnih podataka je vrlo rigorozan po tom pitanju i kazne za kontrolore su ogromne, pa ne vjerujem da bi se "igrali" sa tim podacima, posebno ako ih ti naknadno upozoriš da to ne rade.
A sad to sa benefitima i to je neka vrsta diskriminacije ...
drug_profi

#23608 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

hjasko wrote: 21/04/2026 22:05 Nisam pristao da se moji podatci dijele sa Telekomovim partnerima, ionako svaki dan skoro imam pozive i
slučaj u Hrvatskoj itd.
iz paketa.
Ja sam pristao na uslove Bonus plus. ALi mene niko ne zove i ne smara.
Prekontaj se da ti neko drugi nije prodao tvoje kontakte.
adnan_hz

#23609 Re: BHTelecom

Post by adnan_hz »

Da li BHtelecom krši zakon o zaštti ličnih podataka kroz svoj telefonski imenik? Razumijem da u imeniku možeš naći nečiji broj ukoliko nije zabranio, ali kako je moguće da u imeniku navode nečiju kućnu adresu?!
kao_kaoty

#23610 Re: BHTelecom

Post by kao_kaoty »

slučaj u Hrvatskoj itd.
iz paketa.
Ja sam odbio potpisati dijeljenje podataka sa partnerima prilikom zadnje obnove ugovore, i od tada imam dosta manje poziva u svrhu reklamiranja proizvoda. Doduse, ne koristim nikakve pogodnosti kao sto su bonus plus i sl.
peca777

#23611 Re: BHTelecom

Post by peca777 »

hjasko wrote: 21/04/2026 22:05 Kao posledicu su mi ukinuli bonus plus, jasno stavljajući do znanja da je to zato što ne dozvoljavam da oni
Masineriju kao telekom ne zanima da na perosnalnom nivou obracunava sa NEBITNIM korisnikom. Majstore, takve kao ti ignorisu.

Ti ukoliko smatras da telekom dijeli tvoje podatke nezakonito, posalji im mail pravnoj sluzbi. Ako ne dobijes odgovor, ili nisi zadovoljan, prijavi inspekciji i to je to.

Ne kontam zasto zakljucujes nesto samo jer eto mislis da ima neko nesto protiv tebe?
a kada nazovem 1444 kažu da je ukinuto zbog gore navedenog
Sta kazu uslovi koristenja usluge bonus plus?
dennxster

#23612 Re: BHTelecom

Post by dennxster »

adnan_hz wrote: 22/04/2026 11:44 Da li BHtelecom krši zakon o zaštti ličnih podataka kroz svoj telefonski imenik? Razumijem da u imeniku možeš naći nečiji broj ukoliko nije zabranio, ali kako je moguće da u imeniku navode nečiju kućnu adresu?!
Pa ako je data saglasnost prilikom zaključenja ugovora, onda naravno ne krši, ali svakako bi trebalo da se u tom slučaju povuče saglasnost za obradu ličnih podataka i da se ti podaci ne mogu obrađivati (bez obzira na svrhu). Vrlo jednostavno, samo se obratiti organiziaciji koja treba da dostavi potvrdu da je saglasnost dostavljena i da nema dalje obrade.
Svi mi koji imamo neki pretplatnički ugovor za neku uslugu, bez obzira koja to bila, smo vrlo vjerovatno dali saglasnost za obradu, isto kao i u bankama prilikom ostvarenja prava na kredit, kartice, aplikacije,...sve se to vrlo jednostavno može povući!
Mene je operater za prodaju robe stalno zvao i ja sam blokirao brojeve, ali onda sam došao u dodir sa zakonom i naredni put kada su me nazvali ja sam im to "izrecitovao" i naravno više me nisu nazvali. :-)
Tananarive

#23613 Re: BHTelecom

Post by Tananarive »

drug_profi wrote: 22/04/2026 08:48
slučaj u Hrvatskoj itd.
iz paketa.
Ja sam pristao na uslove Bonus plus. ALi mene niko ne zove i ne smara.
Prekontaj se da ti neko drugi nije prodao tvoje kontakte.
isto tako ništa ni kod mene, da hoće bar neko da nazove da pita kako sam :lol:
drug_profi

#23614 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

Mene nazovu iz Telemaha i iz osiguranja nekih. To je vezano za moje trenutne polise. Namjestaj, kreme, alate, suđe... niko mi ne prodaje.
hjasko

#23615 Re: BHTelecom

Post by hjasko »

Svjesno sam odbio, znajući da ću izgubiti bonus plus i to je ok, ionako nije puno značio na godišnjem i mjesečnom nivou. Postao sam ovdje jer smatram da Telekom mora poštovati svoje klijente i njihovu volju a ne davati naše podatke svojim nekakvim kooperantima i saradnicima. Znam da sam nebitan kao i svi mi jer je to izgleda, nažalost jer sam punooo godina klijent BHT, zvanična politika Telekoma da se bez sviju može, bez ikakve želje da se iko privuče ili zadrži. Ovo je izgleda politika ove zadnje uprave koja na umu ima samo one stotine miliona za Telemach a ne razmišlja o budućnosti BHT.
Inače, ne bi mi mnogo ni smetala ta agresivna i primitivna pozivanja i nuđenja koječega na prodaju, da mi kao po pravilu se to dešava kada dođem iz noćne smjene i pokušavam spavati i jedino ostaje fiksni telefon kao sredstvo hitne komunikacije za porodicu i firmu :( Inače, djelimično sam riješio problem nabavivši još jedan mobilni broj druge mreže preko koga komuniciram sa najbližim a sve ostale telefone, uključujući i fiksni priključak, veći dio privatnog vremena isključim, ali onda postavljam pitanje za kojeg vraga onda plaćam ove pretplate i izjašnjavam se da ne želim da BHT dijeli moje privatne podatke drugim stranama ... Nemam,inače, ideju da bi neko drugi mogao prodati moje podatke niti da neko lista po imeniku (zlatna stara vremena kada smo imali velike,debele imenike sa imenima i brojevima :) ) ali mi je žao lišiti se te usluge koju koristim dugo vremena, ali izgleda idu neka druga vremena i samo je pitanje dana, da ne kažem sata, kada će nas Temu i slični servisi pozivati i nuditi svoje proizvode ... Hvala na reakcijama, kakvim takvim :)
bude

#23616 Re: BHTelecom

Post by bude »

Ima li opcija na ovom novom webmail-u da se podesava forward-ovanje primljenih poruka, radi mi proslijedjivanje koje sam ranije podesio na starom interfejsu medjutim sad ne vidim da ima sekcija u kojoj se to moze mijenjati, dodavati nove ili brisati postojece mail adrese?
phillie

#23617 Re: BHTelecom

Post by phillie »

Koristim opciju Moj izbor vec neko vrijeme. Uvezan mi mojatv paket i tri ultre. Od uvodjenja ove opcije, skoro uvijek mi je ostajalo nepotrosenih marku dvije na pozive i to je uredno "prelazilo" i na slijedeci mjesec. Tako je bilo do ovog mjeseca, kad su je to ukinuto i vec 20. 04 sam potrosio i 5 KM iz ovog mjeseca.
Osim toga, Prilikom poziva unutar grupe (tri ultre+ fiksni), sa racuna mi skida 0.05 KM /po pozivu, iako na listingu pisu uspostava poziva 0.00.

Jesu li oni to nesto mjenjali cjenovnik ili neki klinac sta se vec desava?

PS. Isto tako, supruzi u roku pet minuta danas skide deset maraka bez da je ista uradila (znaci provjera vibera i bht aplikaciju), bez videa, downloada, updatea i slicnih zajebancija... na poziv 1444 i prezentacije slucaja, dobio sam "objasnjenje": "Da gospodine, mobilni podaci, takoreci brzinom svjetlosti trose kredit" hahahahaahahaha ne mogu vjerovati sta sam cuo.

Jel ovo normalno?:
Image

Samo da mi istekne ugovor, sijecem kablove.... dosta je vise.
ing-ecc

#23618 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Na Ultri imas 1024 MB i kad to potrosis onda ide potrosnja bez tarife ako je sam ne aktiviras. Prema tome ako si potrosio 1024 onda ide naplata za svaki sljedeci MB.
Ja trenutno imam 6,35 KM tako da mi to nije ukinuto ni ovaj mjesec, uz to sam vec znacajno i potrosio onih 5 nepotrosenih iz marta, 5+5.
phillie

#23619 Re: BHTelecom

Post by phillie »

Dakle, ukljucivanje mobilnih podataka (ako nije rijec o nekom paketu, ili dokupu interneta) je smrtna kazna za Ultra kredit koji ce nestati u minuti?

A sto se tice kredita od 5 maraka od proslog mjeseca, kod tebe jos fercera. Hajd vidjecu slijedeci mjesec, koliko i kako ce mi skidati.
Ispada da je najbolje imati iznos kredita <1 da bi bio siguran :D :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#23620 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

U eri smart telefona i milijardu aplikacija koje imate na istima.. ne imati paket sa dodjeljenih X GB prometa je glup potez. Dakle to sto se nije koristilo ne znaci da neka aplikacija u background nije "call home" u kinu :wink: :mrgreen:
phillie

#23621 Re: BHTelecom

Post by phillie »

gentoo wrote: 28/04/2026 12:23 U eri smart telefona i milijardu aplikacija koje imate na istima.. ne imati paket sa dodjeljenih X GB prometa je glup potez. Dakle to sto se nije koristilo ne znaci da neka aplikacija u background nije "call home" u kinu :wink: :mrgreen:
Druze, imam 1 GB mjesecno u ovom tzv paketu - Moj Izbor. Znaci skoro cijeli mjesec su mi mobilni podaci ukljuceni i nikad nisam primjetio da je "pojeden" od strane aplikacije. Ovo se desilo nakon sto je potrosena taj GB. Ovo ispade kao npr auto trosi 5l /100 km do pola rezervoara, a drugo pola trosi 50 l/100 km, uz isti nacin voznje.
Druga stvar, za nase potrebe sasvim je dovoljna ova ponuda Moj Izbor, i zaista ne vidim potrebu da placam pretplatu od npr 25 KM po clanu porodice.

Da mi se ovo i prije desavalo, vjerovatno ovo ne bih ni pisao, ali vise od godine dana smo "uvezani" i nikad nije bilo ovakvih situacija.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#23622 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

Hoces da kazes da ako se prije nije desavalo da se ne bi trebalo / ne smije desavati i u buducnosti ? Ono sto je sigurno je da ti BH Telecom to nije "ukrao" i da je 99.99% potrosnja dosla s tvog telefona.
phillie

#23623 Re: BHTelecom

Post by phillie »

gentoo wrote: 28/04/2026 12:46 Hoces da kazes da ako se prije nije desavalo da se ne bi trebalo / ne smije desavati i u buducnosti ? Ono sto je sigurno je da ti BH Telecom to nije "ukrao" i da je 99.99% potrosnja dosla s tvog telefona.
Ok, sve pet. Hvala na odgovoru.
ing-ecc

#23624 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

phillie wrote: 28/04/2026 12:14
A sto se tice kredita od 5 maraka od proslog mjeseca, kod tebe jos fercera. Hajd vidjecu slijedeci mjesec, koliko i kako ce mi skidati.
Pa saberi i kod sebe potrosnju i znaces imas li i ti 5 KM od marta, tj.gdje i sta si potrosio?
tokio25

#23625 Re: BHTelecom

Post by tokio25 »

phillie wrote: 28/04/2026 12:40
gentoo wrote: 28/04/2026 12:23 U eri smart telefona i milijardu aplikacija koje imate na istima.. ne imati paket sa dodjeljenih X GB prometa je glup potez. Dakle to sto se nije koristilo ne znaci da neka aplikacija u background nije "call home" u kinu :wink: :mrgreen:
Druze, imam 1 GB mjesecno u ovom tzv paketu - Moj Izbor. Znaci skoro cijeli mjesec su mi mobilni podaci ukljuceni i nikad nisam primjetio da je "pojeden" od strane aplikacije. Ovo se desilo nakon sto je potrosena taj GB. Ovo ispade kao npr auto trosi 5l /100 km do pola rezervoara, a drugo pola trosi 50 l/100 km, uz isti nacin voznje.
Druga stvar, za nase potrebe sasvim je dovoljna ova ponuda Moj Izbor, i zaista ne vidim potrebu da placam pretplatu od npr 25 KM po clanu porodice.

Da mi se ovo i prije desavalo, vjerovatno ovo ne bih ni pisao, ali vise od godine dana smo "uvezani" i nikad nije bilo ovakvih situacija.
mozda si 25og dobio neki update od 500mb pa je skinuo
Post Reply