Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviforumas

#29751 Re: Sarajevo Construction

Post by noviforumas »

dr_Evil wrote: 28/04/2026 14:34
Jedino sta trebamo znati je da Danijal je novinar u sluzbi kapitala. On je uvijek na strani elite, cekajuci da mu udijele kakve solde, ne bi li on jednog dana bio taj koji ce istrebljivati mladez.

On pise ono sto njegov knez Scepo zeli, on ce da nas nauci sta je kapitalizam, i da nam objasni da smo stoka sitnog zuba. Na prijekom narodnom sudu onomad 45'-e teska bi ga sudbina zadesila. Ali evo, nije ovo 45', nazalost rekli bi neki euroskeptici.

Za sada je dovoljno da smo svjesni u kojem smjeru elita okrece mitraljez. Nece nama Danijal napisati da bi se tu mogla napraviti kakva skola, park, ili konacno veliki trg kakav glavni grad zasluzuje, a dvorana malo izmjestiti na periferiju, da nam treba koja zelena povrsina, staracki dom. On ce nas uvjeriti sta je potrebno krupnom kapitalu, takva lokacija - a propada.

PolaHko.
Ne ulazim uopste u njegovo pisanje inace, niti sam upoznat dovoljno sa likom i djelom da donosim neke ocjene. Cini mi se kao neko ko se povinje kako vjetar puse. Kako god, u ovom slucaju je realno u pravu.

Apsolutno im sve smeta i sve koce. Ostavi skenderiju da se rusi i nek se raspadne jer sam ja tamo 1981 slusao Azru. Nemoj WTC na Marin Dvoru, daj fabriku cementa. Budalastine iskompleksiranih ljudi zapelih u proslom vremenu, koji cijeli svoj identitet grade na necemu sto je nekad bilo u jednoj jebenoj diktaturi koja se uz to krvavo raspala.
tramvajtrojka

#29752 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

noviforumas wrote: 28/04/2026 14:26
Naslovnica wrote: 28/04/2026 14:03
Generalizacija, niđe veze.
U potpisu: Gen X.
Jeste generalizacija i mozda se nije trebao referisati na godine jer naravno da ce se neko naci uvrijedjenim, ali komentar apsolutno stoji.
Jedino sta trebamo znati je da Danijal je novinar u sluzbi kapitala. On je uvijek na strani elite, cekajuci da mu udijele kakve solde, ne bi li on jednog dana bio taj koji ce istrebljivati mladez.

On pise ono sto njegov knez Scepo zeli, on ce da nas nauci sta je kapitalizam, i da nam objasni da smo stoka sitnog zuba. Na prijekom narodnom sudu onomad 45'-e teska bi ga sudbina zadesila. Ali evo, nije ovo 45', nazalost rekli bi neki euroskeptici.

Za sada je dovoljno da smo svjesni u kojem smjeru elita okrece mitraljez. Nece nama Danijal napisati da bi se tu mogla napraviti kakva skola, park, ili konacno veliki trg kakav glavni grad zasluzuje, a dvorana malo izmjestiti na periferiju, da nam treba koja zelena povrsina, staracki dom. On ce nas uvjeriti sta je potrebno krupnom kapitalu, takva lokacija - a propada.

PolaHko.
Nisi kompetentan da o ovoj stvari diskutiras jer je ovo lokalna tema i pojava vezana za Sarajevo, jer nas se godinama uvjerava kako smo nesposobni nema se para sta ce nam nova arena, dvorane i stadioni dok se istovremeno u tvom gradu gradi arena sa istim brojem mjesta kao dvorana MD na skenderiji

I onda usporedis budzete sarajevskog kantona i Mostara kao grada koji to gradi i upitas se ima li iko normalan u ovom gradu
VladaFBiH

#29753 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

tramvajtrojka wrote: 28/04/2026 14:35
VladaFBiH wrote: 28/04/2026 14:25 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kapidzi ... /260428096

Kapidžić o Kvadrantu C: To je prevara koja ugrožava zdravlje građana Sarajeva, SDA će se boriti protiv toga

Planirana spratnost objekata, odnosno njihova maksimalna visina, utvrđena je planom u grafičkim prilozima i tekstu i ne može se mijenjati'. Ne može se mijenjati. To izgleda okej. A onda ide: 'U ovisnosti od namjene pojedinih dijelova objekata i spratnih visina prizemlja i spratnih etaža, može doći do odstupanja predloženih spratnosti, ali maksimalna visina najviših dijelova objekata uz ulicu Zmaja od Bosne ne može biti veća od 50 metara'. Odnosno, ne može biti veća od 21 metar kod objekata uz Vilsonovo šetalište. Na 50 metara staje spratna visina, stambena, i to komotna spratna visina, staje 14 spratova plus prizemlje. Dakle, ono što piše u onome 11 spratova, ali se u Odluci o provođenju plana može dozvoliti 50 metara, što drugim riječima znači, kad se ovo usvoji i kad se pusti to u Službene novine i spusti načelnici Novog Sarajeva, ona će dobiti zahtjev od investitora koji se uklapa u 50 metara, to će biti 14 spratova i čitav objekat koji je sada 56 hiljada, biće završen na dodatnih tridesetak hiljada. I to će opet izaći na ono što je bilo u početku, to vam je 90 hiljada iznad zemlje, ispod zemlje to će opet izaći na 140 hiljada kvadrata", rekao je Kapidžić.
Tj. pricamo o visini manjoj od sadašnjeg PMF-a i Importannea :mrgreen:

Al dobro slatkorjecivo ovo iskazuje dia koji je htio glavnu zeljeznicku stanicu nabiti nogom u Rajlovac a umjesto aerodroma izgraditi jezero 8-)
ma on je odličan dok je u opoziciji - zna ponekad i nešto pametno reći :D :D :D :D
dr_Evil

#29754 Re: Sarajevo Construction

Post by dr_Evil »

noviforumas wrote: 28/04/2026 14:51

PolaHko.
Ne ulazim uopste u njegovo pisanje inace, niti sam upoznat dovoljno sa likom i djelom da donosim neke ocjene. Cini mi se kao neko ko se povinje kako vjetar puse. Kako god, u ovom slucaju je realno u pravu.

Apsolutno im sve smeta i sve koce. Ostavi skenderiju da se rusi i nek se raspadne jer sam ja tamo 1981 slusao Azru. Nemoj WTC na Marin Dvoru, daj fabriku cementa. Budalastine iskompleksiranih ljudi zapelih u proslom vremenu, koji cijeli svoj identitet grade na necemu sto je nekad bilo u jednoj jebenoj diktaturi koja se uz to krvavo raspala.
Ako nema historijski znacaj, i ako je vrijeme pregazilo, onda se treba rusit - to samo vi sarajlije mozete se izmedju sebe dogovorit, samo je kod nas sve prozeto politikom, a ne strukom.

Ali generalno grad vam, kao i moj, pocinje liciti na Rio de Janeiro. Elitisticke staklene kule okruzene favelama. To nije mjesto za zivot, trebaju nam zelene povrsine, trgovi, staze, skole, vrtici. Srusiti Skenderiju i sta onda... tu je kvaka.

Ima se grad gdje siriti, graditi nove centre malo podalje. Ali i ljudi koji su zapeli u tom sredisnjem krugu grada valjda zasluzuju kvalitetan zivot, da nije beton i nargila.
dr_Evil

#29755 Re: Sarajevo Construction

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 28/04/2026 14:57
noviforumas wrote: 28/04/2026 14:26

Jeste generalizacija i mozda se nije trebao referisati na godine jer naravno da ce se neko naci uvrijedjenim, ali komentar apsolutno stoji.

PolaHko.
Nisi kompetentan da o ovoj stvari diskutiras jer je ovo lokalna tema i pojava vezana za Sarajevo, jer nas se godinama uvjerava kako smo nesposobni nema se para sta ce nam nova arena, dvorane i stadioni dok se istovremeno u tvom gradu gradi arena sa istim brojem mjesta kao dvorana MD na skenderiji

I onda usporedis budzete sarajevskog kantona i Mostara kao grada koji to gradi i upitas se ima li iko normalan u ovom gradu
Rekoh, znacaj Skenderije to je vasa lokalna tema. Danijal kao novinar, i nedostatak urbanizma u BiH, to je kradja gradova od stanovnika nije. To je jedan od rijetkih novinara koje bih zaista zelio sresti, nikad nista nasilno ili fizicki - ne do tito dragi, ali da mu kazem u lice koje je elitisticko govno koje unistava zivote.
Haris.ba

#29756 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Da ponovim.

U skupstini kantona ne sjedi ni neki Enes ili Vesna.

Ruke postoje da se izglasa sta zeli.

Dia zvani jezero umjesto aerodroma moze sta god hoce uraditi - ne moze pormjeniti glasanje ako trenutna vlast to ne zeli.

Ja ne znam da li smeta cesta fakultetu. Ako im smeta, napraviti novu cestu da im ne smeta i eto - gotovo.

P.S.
Ima li gdje graficki prilog novog predlozenog regulacionog?
tramvajtrojka

#29757 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 28/04/2026 15:01 Da ponovim.

Dia zvani jezero umjesto aerodroma moze sta god hoce uraditi - ne moze pormjeniti glasanje ako trenutna vlast to ne zeli.

Ja ne znam da li smeta cesta fakultetu. Ako im smeta, napraviti novu cestu da im ne smeta i eto - gotovo.

P.S.
Image
Image
Image
Image
Image

Zato je sadasnje stanje top i ne ugrozava zivote studenata, a ceste i sada postoje i najjace mi od svega smanjuje im se zelena površina ta ista površina gdje dns parkiraju svoja auta

I ovakvi narativi u ovom gradu prolaze
last mohicans

#29758 Re: Sarajevo Construction

Post by last mohicans »

Eto studenti i profe sutra protestuju jer im je ugrozena sigurnost. Ja bih sve ceste zatvorio oko obrazovnih ustanova, samo ostaviti GS. Da sigurnost bude veća. Pa je li u planu ceste bez trotoara pa se ovaj nametnuti Jašerević nadigao.
tramvajtrojka

#29759 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

last mohicans wrote: 28/04/2026 15:05 Eto studenti i profe sutra protestuju jer im je ugrozena sigurnost. Ja bih sve ceste zatvorio oko obrazovnih ustanova, samo ostaviti GS. Da sigurnost bude veća. Pa je li u planu ceste bez trotoara pa se ovaj nametnuti Jašerević nadigao.
Image

1+1 cesta lokalnog unutrašnjeg karaktera sa ogranicenjem koja vec postoji do pola i dns izmedju PMF i masinskog fakulteta gdje je koriste kao nelegalni parking

I danas je to servisna cesta i pozarni put koji je zakrcen vozilima profesora sa fakulteta gdje ti isti profesori ugrozavaju život studenata da ne daj boze dodje do pozara na nekom od fakulteta vatrogasna vozila ne bi mogla prici od njihovih vozila

Jedina istina je da ovo sve maskiraju jer im se ukida parking i pravi trg ispred masinskog
noviforumas

#29760 Re: Sarajevo Construction

Post by noviforumas »

Kako im je tacno "ugrozena sigurnost"? Govorimo o fakultetu, ne o vrticu.
tramvajtrojka

#29761 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

noviforumas wrote: 28/04/2026 15:13 Kako im je tacno "ugrozena sigurnost"? Govorimo o fakultetu, ne o vrticu.
Ugrozena im je sadasnja sigurnost nelegalnog parkiranja :lol: , pa i spus ce sutra spominjati smrt tragicno poginulog momka kao argument ugrozavanja sigurnosti sa tom cestom
Naslovnica

#29762 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

noviforumas wrote: 28/04/2026 14:51

PolaHko.

Niko nije rekao da se Skenderija ostavi da se ruši i da se raspadne.
Isto kao i za WTC, kakva fabrika cementa i budalaštine.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#29763 Re: Sarajevo Construction

Post by enko 1964 »

Više se drotova parkira kod PMF-a nego uposlenika fakulteta.
Naslovnica

#29764 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

tramvajtrojka wrote: 28/04/2026 15:05
Haris.ba wrote: 28/04/2026 15:01 Da ponovim.

P.S.
Image
Image
Image
Image
Image

Zato je sadasnje stanje top i ne ugrozava zivote studenata, a ceste i sada postoje i najjace mi od svega smanjuje im se zelena površina ta ista površina gdje dns parkiraju svoja auta

I ovakvi narativi u ovom gradu prolaze
Prema pismu, najznačajniji investitori objekata planiranih u obuhvatu Kvadranta C iskazali su saglasnost za izmještanje saobraćajnice u skladu s prijedlogom Univerziteta, što Senat navodi kao potvrdu da univerzitetski prijedlog ne predstavlja prepreku razvoju investicija, već održivo rješenje prihvatljivo za ključne aktere.

Ne znam šta nije jasno?
Naslovnica

#29765 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Najbolje bi bilo srušiti ove fakultete, ionako služe sami sebi i dekanu da može parkirati.
Napraviti kakvih SPO, arena, stadiona, neka se grad razvija
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#29766 Re: Sarajevo Construction

Post by enko 1964 »

Jednu stvar ne razumijem.
Traže gradnju novih SP objekata u i oko centra grada a niko se nebavi saobraćajnicama.
Daj novih hiljadu-dvije automobila na Pofaliće i M. Dvor, daj Lidl u onaj hrkljuš od saobraćaja i ceste na Koševu.
Uskoro ćemo po gradu moći samo pješke.
dječak sa šibicama

#29767 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

Nedamo Betaniju :lol:

Dajte bingu jebo vam on mame
Haris.ba

#29768 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 28/04/2026 15:32 Nedamo Betaniju :lol:

Dajte bingu jebo vam on mame
Ma ovo neko nije zakitio. Neko bi milionce zaradio.

Ostavili cestu 1+1 u planu, a pricaju o guzvama. Cestu kojom saobraca trola.
dječak sa šibicama

#29769 Re: Sarajevo Construction

Ma jok, brane pluca grada :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29770 Re: Sarajevo Construction

Post by Velkoski »

I Jaguaru i svim ostalim besmislenim salonima :mrgreen:

Prošle godine bila džungla mjesecima, eto koliko je ta Betanija bitna svima. Staza okupljalište narkomana, onaj spust prema Šipu izlivena neka polucesta i sve je ostalo onako poludivlje.

Sve je to u istom rangu k'o atletska na stadionu koji je otvorio ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE.
Haris.ba wrote: 28/04/2026 15:35

Ostavili cestu 1+1 u planu, a pricaju o guzvama. Cestu kojom saobraca trola.
Em je izlaz i ulaz iz grada jedna traka, em je i neko klizište na onoj lokaciji i pitanje je vremena kad će sve otići u kujac.
dječak sa šibicama

#29771 Re: Sarajevo Construction

Upravo, djungla, strah te proci onim serpentinama sve puno narkomana, ali Ademovic junior stiti ekologiju.

Banditska familija
duh_sa_sjekirom

#29772 Re: Sarajevo Construction

Post by duh_sa_sjekirom »

Na mjestu pmf-a može se napraviti kvalitetan trgovački centar, a na mjestu mašinskog solidan kompleks kladionica i šiša barova...
Između njih turi cestu i problem riješen
:D
Haris.ba

#29773 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

duh_sa_sjekirom wrote: 28/04/2026 15:48 Na mjestu pmf-a može se napraviti kvalitetan trgovački centar, a na mjestu mašinskog solidan kompleks kladionica i šiša barova...
Između njih turi cestu i problem riješen
:D
Uvesti modernu inacicu "usmjerenog obrazovanja", tj.fakultete pretvoriti u "suvarice".
Svakako nam fali zanatlija.
drug_profi

#29774 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Sta generise golem prihod? Kazino brate.
Hotel + kazino. Ko hoce da napravi novu Skenderiju i da je odrzava, dobice koncesiju.
Uslov je da ima dvije dvorane za sportove i koncerte.
On upravlja, on odrzava, on uzima pinku.

A kontam, zasto ne i olimpijski bazen... haja
Haris.ba

#29775 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 28/04/2026 16:18 Sta generise golem prihod? Kazino brate.
Hotel + kazino. Ko hoce da napravi novu Skenderiju i da je odrzava, dobice koncesiju.
Uslov je da ima dvije dvorane za sportove i koncerte.
On upravlja, on odrzava, on uzima pinku.

A kontam, zasto ne i olimpijski bazen... haja
Da zanemarimo da vec postoji kazino, koji je razlog da se dodje ascare u hotel pa kockati u centar Sarajeva?

Hotel je sam po sebi u centru isplativ.
Post Reply