Ne ulazim uopste u njegovo pisanje inace, niti sam upoznat dovoljno sa likom i djelom da donosim neke ocjene. Cini mi se kao neko ko se povinje kako vjetar puse. Kako god, u ovom slucaju je realno u pravu.dr_Evil wrote: ↑28/04/2026 14:34
Jedino sta trebamo znati je da Danijal je novinar u sluzbi kapitala. On je uvijek na strani elite, cekajuci da mu udijele kakve solde, ne bi li on jednog dana bio taj koji ce istrebljivati mladez.
On pise ono sto njegov knez Scepo zeli, on ce da nas nauci sta je kapitalizam, i da nam objasni da smo stoka sitnog zuba. Na prijekom narodnom sudu onomad 45'-e teska bi ga sudbina zadesila. Ali evo, nije ovo 45', nazalost rekli bi neki euroskeptici.
Za sada je dovoljno da smo svjesni u kojem smjeru elita okrece mitraljez. Nece nama Danijal napisati da bi se tu mogla napraviti kakva skola, park, ili konacno veliki trg kakav glavni grad zasluzuje, a dvorana malo izmjestiti na periferiju, da nam treba koja zelena povrsina, staracki dom. On ce nas uvjeriti sta je potrebno krupnom kapitalu, takva lokacija - a propada.
PolaHko.
Apsolutno im sve smeta i sve koce. Ostavi skenderiju da se rusi i nek se raspadne jer sam ja tamo 1981 slusao Azru. Nemoj WTC na Marin Dvoru, daj fabriku cementa. Budalastine iskompleksiranih ljudi zapelih u proslom vremenu, koji cijeli svoj identitet grade na necemu sto je nekad bilo u jednoj jebenoj diktaturi koja se uz to krvavo raspala.