Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa kineskih automobila uopšte nema na listi, dakle nisu ni obuhvaćeni.
Začelje se popunili Toyote, Mazde, Hyundai.
Zbog baterije, ne mehanike
Samim tim, test je smijesan i tendenciozan.
Mehanika Japanaca i Svaba je, ipak, na strani Japanaca.
Toyota je "usrala" s dodatkom plug-ina u hybride. Realno, dodavanje plug-in opcije u hybrid koji trosi 5,8L po gradu (RAV4), ili jos manje (C-HR, itd.), potpuno je bespotreban i besmislen potez.
sime_cipol wrote: ↑25/04/2026 10:54
Dok su azijati bili pri vrhu onda je ADAC valjao.
Samo kazem
Nijemci su se mnogo puta kroz istoriju pokazali kao zli i pokvareni, ne vidim zašto bismo im vjerovali kad su automobili u pitanju. Pa i sam VW kojeg prosječni Bošnjak ukiva u zvijezde je lagao na testovima, a sama činjenica da nisu ni uključili kineske automobile, pa čak ni Volvo, u ovo istraživanje je smiješna.
Ali eto, Bošnjo će i dalje vjerovati Golfu kao da je božanstvo.
Meni super, manje je konkurencije za toliko boljih automobila.
sime_cipol wrote: ↑25/04/2026 10:54
Dok su azijati bili pri vrhu onda je ADAC valjao.
Samo kazem
Nijemci su se mnogo puta kroz istoriju pokazali kao zli i pokvareni, ne vidim zašto bismo im vjerovali kad su automobili u pitanju. Pa i sam VW kojeg prosječni Bošnjak ukiva u zvijezde je lagao na testovima, a sama činjenica da nisu ni uključili kineske automobile, pa čak ni Volvo, u ovo istraživanje je smiješna.
Ali eto, Bošnjo će i dalje vjerovati Golfu kao da je božanstvo.
Meni super, manje je konkurencije za toliko boljih automobila.
Volvo nikad nije kvalitetom mogao parirati njemcima, pa cak.i kad su bili pravi svedjani. Bosnjo nije glup, a ti se tjesi.
Neki odskacu od drugih. Npr. Chery mi izgleda bolje onako nov nego MG. Puno nabrijanosti, ogromni displeji... Al... Neki detalji odaju jeftinocu sa plastikom koju vidis kad kupis djeciju igracku od par maraka.
konektovan wrote: ↑25/04/2026 23:42
Volvo nikad nije kvalitetom mogao parirati njemcima, pa cak.i kad su bili pravi svedjani. Bosnjo nije glup, a ti se tjesi.
Chmoljo wrote: ↑25/04/2026 23:54
Danas gledao kineze. Moraju jos pure pojesti.
Neki odskacu od drugih. Npr. Chery mi izgleda bolje onako nov nego MG. Puno nabrijanosti, ogromni displeji... Al... Neki detalji odaju jeftinocu sa plastikom koju vidis kad kupis djeciju igracku od par maraka.
isto kod toyote. ali je bitna kvaliteta plastike! kod toyote plastika ne pjeva kao u VW, velika razlika.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑26/04/2026 11:05
Ne raspada se vala. Naprave ga prilicno tvrdo/grubim, malo.bolje od toyote, al barem se ne raspada bar 10 godina.
I to je OK. Samo mene nervira kad to prodaju kao vrhunski ugodjaj .. e to vec nije.
Tvrdo k'o da nema amortizere. Vazda izadjem "polomljen" iz VW-a...
Tabakmalac wrote: ↑26/04/2026 13:49
Isto stoji i za Škodu. Kao u tabutu da se voziš.
odakle iskacete da mi je znati..?!
Ti druže imaš ozbiljan poremećaj, čim se ti hvataš pitanja "odakle iskačete" i ostale polemike.
Ako ti se ne svidja subjektivno mišljenje, stavi me na ignore.
Necu te staviti na ignore, naprotiv,..na gluposti treba odgovoriti, pa ti stavi na ignore ako ti se ne svidja "objektivno" misljenje..
Hebote, pisete ko da su u autu fosne same i sjedite na njima.