Provalnik u izvršenju krivičnog djela, nikako nije isto, kao stanar koji neko vrijeme po nekom osnovu, boravi u stanu.ReymondReddington wrote: ↑21/04/2026 13:13Jesi kad zvao policiju provalniku?.sta radi sa njim? Isto treba da uradi i sa stanarom ako je ugovor istekao.milojicabrzi wrote: ↑21/04/2026 13:09 Probali su ljudi zvati policiju, da izbaci stanara iz stana, pokazivali ZK izvadak, ne pije vode, neće policija da izvodi iz posjeda bez naredbe suda...
Opet kažem, ja sam na strani vlasnika u potpunosti, ali nažalost zakon nije tako postavljen, što ne znači da ne bi trebao biti u budućnosti![]()
Nisam siguran ni da će EP isključiti struju, bez potvrde da u objektu niko ne živi, volio bih da se javi neko ko je imao takva iskustva.
Po toj nekoj logici, ti bi mogao i zapaliti stan jer je tvoja imovina, možeš sa njom raditi šta hoćeš, pa neka izgori zajedno sa njim, ali ne možeš. jer imaš krivično djelo izazivanja opšte opasnosti i čitav niz drugih krivičnih djela.
Zakon o stvarnim pravima, obligacionim odnosima, je vrlo složena oblast u kojoj se i vični i pečeni pravnici teško snalaze, a kamoli forumski diletanti (diletantizam je dobronamjerno neznanje) bez uvrede bilo kome.
Opet kažem, apsolutno sam na strani vlasnika.