Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Danguba
#58276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa je li tebi normalno da tolika vecina ne navija i ne voli repku zemlje u kojoj je rodjen i zivi?
Za koga navijaju Svajcarci? Za Nijemce, Italijane, Francuze...?
Pa cak nije bilo pitanje ''da igra Srbija protiv BiH, za koga ces navijati'' nego onako sirovo, Srbija, C.Zvijezda, druga zena...
Kao clan predsjednistva iz reda srpskog naroda treba da odlucuje o necemu izmedju Srbije i BiH, pogodi na cijoj strani ce biti i cije interese ce zastupati.
Je li to normalno?
Da ne ulazimo u to da veze sa Srbijom ima kao i ja ili neko iz Hercegovine sa Hrvatskom.
Pa cak nije bilo pitanje ''da igra Srbija protiv BiH, za koga ces navijati'' nego onako sirovo, Srbija, C.Zvijezda, druga zena...
Kao clan predsjednistva iz reda srpskog naroda treba da odlucuje o necemu izmedju Srbije i BiH, pogodi na cijoj strani ce biti i cije interese ce zastupati.
Je li to normalno?
Da ne ulazimo u to da veze sa Srbijom ima kao i ja ili neko iz Hercegovine sa Hrvatskom.
- Danguba
- cyprus
#58278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedno je šta je meni normalno, drugo je šta je nekom drugom normalno...Danguba wrote: ↑11/04/2026 01:39 Pa je li tebi normalno da tolika vecina ne navija i ne voli repku zemlje u kojoj je rodjen i zivi?
Je li to normalno?
Ja se slažem s tobom - ako živim u nekoj zemlji, a još pogotovo ako sam tu rođen i imam korijene - normalno je da tu zemlju osjećam kao svoju... To se onda odnosi i na reprezentaciju - navijam za reprezentaciju te zemlje...
Nažalost, na Balkanu sam ja u manjini... Većini Srba je normalno da navijaju za Srbiju (bez obzira da li su iz Srbije), većini Hrvata je normalno da navijaju za Hrvatsku (bez obzira da li su iz Hrvatske), a većini Bošnjaka je normalno da navijaju za Bosnu i Hercegovinu (bez obzira da li su iz Bosne i Hercegovine)... Oni smatraju da je Srbija reprezentacija svih Srba, da je Hrvatska reprezentacija svih Hrvata, a da je Bosna i Hercegovina reprezentacija svih Bošnjaka... To je taj neki koncept "matice" definisan po etnonacionalističkim uzusima, za koji ja mislim da je naopak i štetan - posebno za ljude u Bosni i Hercegovini... Međutim, ja sam dobro svjestan da ništa promijeniti neću time što ću se ja nekome nagovoriti - mogu ga samo ukopat u njegovim stavovima...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Reprezentacije na Balkanu su etnicke a ne drzavne
- cyprus
#58280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, o tom pričam... Al' tako ne bi trebalo bit...
- Point.
#58281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta može ili ne svejedno ali pokušavaju. Ona halapača Zovko svako malo ocrnjuje Bošnjake, HDZ Hr se miješa u unutrašnja pitanja druge države pa postavljaju ultimatume da IZ np mora biti po njihovoj želji inače će blokirati put BiH u EU.moimoi wrote: ↑10/04/2026 21:35Point. wrote: ↑10/04/2026 18:05Trenutno je Dragan jer je na moćnijoj poziciji, namazaniji je i ljigaviji.JohnnyS wrote: ↑10/04/2026 17:51
Za koga ti misliš da je opasniji po ovu državu, taj nesretni Vukanović za kojeg ja recimo nisam ni čuo do neki dan koji prosto seljački kaže da ne navija za Bosnu i Hercegovinu ili Dragan Čović kojeg mogu zamisliti u Americi kako "navija za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu" kao što je to radio u Brazilu.
Po meni je ovo pitanje najobičniji folklor kojem se pridaje više značaja nego što zaslužuje.
Što ne znači da sutra neće biti Vukanović i ostali Vukanovići kojima je Srbija majka a BiH maćeha ako se dokopaju pozicije. Mislim da je fazon sa Vukanom što se on prodaje kao neka umjerenija struja, suživot, uvažavanje p materina a na ovakvim pitanjima lakše prirode pada ko ruljak i zapravo otkriva svoje prioritete i pravo lice.
Samo sto je hdz hr u eu pa ne moze bas raditi ni preko draganceta sta im je k.. ceifje li tako?
U meduvremenu… mnoge vrle patriJote svakodnevno u hdz kladare uplacuju basnosnovne svote. ZiviJo![]()
Znaš šta kažu, bitan je nijet.
-
4L0n3
#58282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Osim bejha. Kakav je sastav igraca, uprave i ostalih? Nisu svi etnicki bosnjaci. Drugo je kako blagoje ante i ahmed gledaju na to, al to je njihova stvar i njihov “problem”.
BiH repka nije etnicka reprezentacija, niti treba pristati na taj model. Separatisti bi najradije da ta repka bude ofisl etnicka repka bosnjaka, pa bi i oni onda pravili svoje kao u velikoj britaniji. Ne moze!!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#58283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je kako je.4L0n3 wrote: ↑11/04/2026 11:47Osim bejha. Kakav je sastav igraca, uprave i ostalih? Nisu svi etnicki bosnjaci. Drugo je kako blagoje ante i ahmed gledaju na to, al to je njihova stvar i njihov “problem”.
BiH repka nije etnicka reprezentacija, niti treba pristati na taj model. Separatisti bi najradije da ta repka bude ofisl etnicka repka bosnjaka, pa bi i oni onda pravili svoje kao u velikoj britaniji. Ne moze!!
-
4L0n3
#58284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sta cemo onda? Da se to fino podijeli i svako svojim putem ?
Ako je defakto nek je i de jure, jel
Ako je defakto nek je i de jure, jel
- amidzazeher
#58285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Problem je u tome što se oduvijek stvarao narativ da je fudbalska/košarkaška i bilo koja druga reprezentacija jedino zajednicko što imamo u ovoj drzavi i da ce uspjeh istih da nas kao ujedini ili barem priblizi.
A onda dodje stvarnost pa te udari po glavi!
A onda dodje stvarnost pa te udari po glavi!
- JohnnyS
#58286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebote led gori Brisel kad Maroko nešto osvoji, ili Berlin kad se Turska plasira na SP, a sad se ovdje zgraža kako netko tko se rodio u Bosni ne navija za Bosnu. Ljudi navijate za koga hoćete i pustite druge isto to.
Tri dana priča o ovome, valjda dosadno kad ne puca u Iranu pa se na ovo okrenula priča
Tri dana priča o ovome, valjda dosadno kad ne puca u Iranu pa se na ovo okrenula priča
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#58287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka idu u matice kad im je nelagodno da žive u Bosni i Hercegovini. Neka se odreknu BH lične karte, pasoša, tablica na autima. Što da se pate kad je lakše se preseliti negdje oko Novog Sada ili Beograda. Mislim ovdje gdje obitavaju sve su pustahije, sela. Veće mogućnosti im matica daje. Ovdje će dugoročno samo propasti još među Bošnjacima. Evo tzv. Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Rogatice itd..To sve egzistira zahvaljujući mrskim Bošnjacima i Bosni. Odeš u Begeš i budeš svoj na svome među svojima. Ovako su kao doseljenici dijaspora ili kao ovi imigranti iz Nigerije, Alžira, dole crne Afrike, u kampu u Hadžićima ili u kampu Lipa.
- JohnnyS
- moonco
#58289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa tjeram. Ne dam im ni marke iz moje kuće. Dosta od mene. Nego trebamo da naučimo i ove druge u Sarajevu koji nisu ovdje bili tokom rata da ni oni ne daju ni marke.
Ne može se marka zaraditi u Sarajevu, ne možeš ni međedu prodati ništa u šumi, a Srbija daleko. Ili ćeš živjeti u bijedi neimaštini da ti dijete nema za hljeba, ili ćeš ići za Srbiju. Opstati nećeš od mene.
Ne može se marka zaraditi u Sarajevu, ne možeš ni međedu prodati ništa u šumi, a Srbija daleko. Ili ćeš živjeti u bijedi neimaštini da ti dijete nema za hljeba, ili ćeš ići za Srbiju. Opstati nećeš od mene.
- banjaluka078
- Moderator
#58290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mišljenje prosječnog stanovnika ovdje. Bezbroj puta sam čula slično. Kao glavni razlog, da nebošnjake najviše odbijaju zastave s ljiljanima. I ono što Milorad reče, predznak bosanski i nametanje toga da se mora navijati za Bosnu. I tjeranje da idu u Srbiju, ako su već kao konstitutivan narod ravnopravni u Bosni. To mi ne kažu oni s dna kace zaguljeni "ispred zadruge" likovi, nego obrazovani s finim poslovima i kontaktima po cijeloj BiH.
Tu gdje sam, ljudi će manje navijeti za Borac nego za Partizan ili Zvezdu. Za Srbiju u bilo čemu, i kad su loši i ne kvalifikuju se. S tim se sad rađaju i odgajaju.
Tu gdje sam, ljudi će manje navijeti za Borac nego za Partizan ili Zvezdu. Za Srbiju u bilo čemu, i kad su loši i ne kvalifikuju se. S tim se sad rađaju i odgajaju.
- okanomalo
#58291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako je neko petljao sa pasosima nek se pripremi na brzi povratak kuci.

- Danguba
-
adnante
- Danguba
- Point.
- moonco
#58296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kamenjar.
Jovo neki, stavio ime da se bolje maskira. Ne može sa pravim među muslimanima, otkriju ga. Osjeća se ko krme u Teheranu. Nelagodno. Pa ko veli sad ću se ja neukim i neupućenim Bošnjacima lažno predstaviti. Da ih zajebem. Da him šta proturim.
Jovo neki, stavio ime da se bolje maskira. Ne može sa pravim među muslimanima, otkriju ga. Osjeća se ko krme u Teheranu. Nelagodno. Pa ko veli sad ću se ja neukim i neupućenim Bošnjacima lažno predstaviti. Da ih zajebem. Da him šta proturim.
-
adnante
#58297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nevjerovatno. Sta god ti ne odgoara, ti nisi Bosnjak, ti si cetnik ili ustasa. Pa majku mu, je li zaista mozak toliko nerazvijen pa da nema drugog komentara?
Hoces li sliku obrezane kite? Da li se tako razspoznajemo?
Tacno me stid ako si Bosnjak. Tacno se stidim takvih kao ti. Totalno!
- Point.
#58298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Miran budi. Nisi ni prvi ni zadnji koji pokušava prodati priču.adnante wrote: ↑12/04/2026 10:26Nevjerovatno. Sta god ti ne odgoara, ti nisi Bosnjak, ti si cetnik ili ustasa. Pa majku mu, je li zaista mozak toliko nerazvijen pa da nema drugog komentara?
- moonco
#58299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tačno me stid kao katolibana i to teškog. Klečavca ortodoksnog, redovnog na misi nedjeljom. Da samo znaju u Vatikanu kako se baš glupo muslimanima prodajem. Uvijek me provale.adnante wrote: ↑12/04/2026 10:26Nevjerovatno. Sta god ti ne odgoara, ti nisi Bosnjak, ti si cetnik ili ustasa. Pa majku mu, je li zaista mozak toliko nerazvijen pa da nema drugog komentara?
- Edin H.
#58300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko drukčije kaže
Taj kleveće i laže…
Taj kleveće i laže…