Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kakabanja213

#58251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Nazovi prvaci bosnjackog korpusa jos uvijek nista ne kontaju. Mitrovic kupuje televizije po FBiH a ova neka srbijanska grupacija Alta kupuje poslovanje Addiko banke. Jebem li ih glupe.
Point.

#58252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Novak20 wrote: 10/04/2026 14:10
Point. wrote: 10/04/2026 12:42
Novak20 wrote: 10/04/2026 09:59

:lol:

Vrati se u BiH u kojoj si proveo manje od trećine života da iskoristimo tvoj domoljubni njuh. :D
Kako se Novak upali namah čim neko spomene Dragana. Nisam za HDZ, ali..... :lol:

Jesi gledao utakmicu i jesi li navijao? Njušim odgovor. 8)

Vjerojatno sam reprezentaciju BiH gledao na Bilinom Polju i Koševu više puta nego što si ti dolazio u BiH. 8-)

Po tebi i tvom njuhu sam uvijek navijao za protivnike. :lol:

:run:
Jesi al u šimširima. Moj njuh rijetko prevari.

Hajde za početak počni poštovati ustavne odredbe države kao u slučaju korštenja.neustavnog naziva županija za kanton.

Mali korak za Novakov patriotizam, veliki za Novaka.
JohnnyS

#58253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Point. wrote: 10/04/2026 14:52
JohnnyS wrote: 10/04/2026 13:00 Ovi Šveđani koji pričaju bosanski će me točno natjerati da branim ovu lopinu.
Žao mi je kompa, ali na tvoju žalost imam i bosansko državljanstvo.
Vrlo sam ravnodušan prema tvojim državljanstvima, nisam ja voajer poput tebe pa da me briga što drugi rade i za koga navijaju
farenhajt983

#58254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

doktor78 wrote: 10/04/2026 13:16 Inače nisam fan Avde Avdića, ali ovdje se slažem sa svakom njegovom rečenicom:
Spoiler
Show
Ne vjerujem da je Zvonko Komšić imao namjeru da manipulira emocijama svoje publike. Ali dopustio je da emocije manipuliraju njim. I onda je napravio grešku. Jednu od ozbiljnijih u svojoj odličnoj studijskoj karijeri. Naravno, ta greška ga ne čini lošijim čovjekom i novinarom. Svi mi rjeđe ili češće pogriješimo. Neko je u stanju da prizna svoje greške. Većina uvijek lakše uvidi tuđe.

Da se izbacivanje Nebojše Vukanovića iz programa BHRT-a desilo prije petnaestak-dvadeset godina, vjerovatno bih i ja, u maniru vođe navijača, veličao potez kolege Komšića. Vjerujući da je to što je on to uradio – ispravno. No, godine donose iskustvo, iskustvo proširuje vidike, a bolji vidici uvijek donose jasniju sliku.

Ima tome sedam-osam godina kada me je pozvao jedan političar iz Republike Srpske i zamolio da zamolim kolegicu Emelu Burdžović da više u studiju N1 ne pita da li je u Srebrenici bio genocid.

“Ja znam da je bio. Presuđeno je da je bio. Ali ako ja to izgovorim u bilo kojem sarajevskom studiju, presudit ću svojoj političkoj karijeri. A, opet, ne mogu stalno govoriti da nije bio jer se ne slažem s tim”, glasila je molba ovog srpskog političara.

Prenio sam je, ali ne mogu tvrditi da je Emela uslišala tu molbu. Za ovaj članak to uopće nije ni bitno. Bitno je nešto sasvim drugo. Nešto što vidimo tek kada u potpunosti profesionalno sazrimo.

Postavljanjem pitanja – “da li je, po vama, bio genocid” činimo najmanje dvije greške. Prvo, dovodimo u pitanje već nekoliko puta presuđenu stvar. Drugo, dajemo priliku nekompetentnoj i neovlaštenoj osobi da “presuđuje” o onome što je već presuđeno. I tako, svjesno ili ne, učestvujemo u revizionizmu.

Zašto je, uopće, bitno šta o genocidu u Srebrenici misli bilo koji političar, ako imamo presude najviših ovozemaljskih sudova o tom genocidu?

Koliko je suvišno pitanje o genocidu, toliko je suvišno pitanje o navijanju. Jer navijanje je stvar lične emocije. Znam puno ljudi iz Bosne i Hercegovine koji se raduju porazima Borca i Zrinjskog u evropskim kupovima. Ja se, recimo, radujem svakom njihovom euro uspjehu. Jer pored njihovog imena piše – Bosna i Hercegovina. Svaki njihov bod donosi napredak Bosni i Hercegovini na listama koje kasnije odlučuju koliko će naša država imati predstavnika u Evropi. Njihovi uspjesi u Evropi pomažu i Željezničaru, i Sarajevu, i Veležu, i drugim bh. klubovima da što duže zarađuju UEFA-in novac.

Ako ćemo se voditi logikom kolegę Zvonka Komšića, svi oni Bosanci i Hercegovci koji ne navijaju za Zrinjski i Borac u evropskim takmičenjima, trebali bi iseliti iz države. Jer ne vole klubove ove države kada igraju u Evropi.

U “slučaju Vukanović”, situacija je još gora. Svi su, recimo, propustili da čuju da je Nebojša Vukanović kazao da se “raduje uspjehu Bosne i Hercegovine”. Čuli su i vidjeli samo Zvonkovo “gašenje” predsjednika možda jedine istinske opozicione stranke u Republici Srpskoj. Zvonko je, tako, postao heroj Sarajeva, a Nebojša Vukanović “dokaz da su svi Srbi isti”. A nije tako.

Recimo, Nebojša Vukanović je u sarajevskim studijima nekoliko puta ponovio da “ne želi da Aleksandar Vučić i Beograd upravljaju Srbima u BiH”. Zbog te izjave u većem dijelu RS-a Vukanović je izdajnik. Zbog te izjave ga zadržavaju na granici sa Srbijom.

“Ne radujem se neuspjehu Bosne” i “radujem se uspjehu Bosne”. Ove dvije rečenice je Nebojša Vukanović izgovorio u studiju BHRT-a. Nažalost, to je maksimum koji u ovom trenutku možemo očekivati od političara iz RS-a. Ali prije trideset godina svi u RS-u su željeli da nema Bosne nikako. Sada se već “raduju uspjehu Bosne”.

Evo, sve da Nebojša Vukanović stavi ljiljane na vrat i dođe u Zenicu, šta će to promijeniti? Osim njegovog života, i gašenja njegove političke karijere – ništa. Plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo neće umanjiti nijedna izjava kojom se negira Bosna i Hercegovina. Niti će ga većim učiniti Komšićevo isključivanje Nebojše Vukanovića iz programa BHRT-a. To isključivanje može samo odmoći Bosni i Hercegovini. Jer to isključivanje je ujedinilo Nedeljka Eleka i Nebojšu Vukanovića.

Sve do jučer Elek i Vukan su bili na suprotnim stranama. Elek je tvrdio da “nijedan Srbin ne treba da navija za BiH”, a Vukan da se “raduje uspjehu BiH”. Nakon Zvonkovog “herojskog” čina Elek je počeo braniti Vukana, a Vukan napadati BHRT za čiji opstanak se, ne tako davno, u studiju BHRT-a, zalagao Nenad Grković iz Vukanove stranke.
A.A. je kako neko spomenu masio cijeli fudbal, a isla mu je na volej pravo

Komsic u pitanju nije spomenuo nigdje Srbiju, cak sta vise, pitanje je glasilo za koga cete navijati na SP, bez da pomenes Srbiju a i imas jokera ako ti spoticu na to pitanje, jer Srbija nije na SP, mozes da kazes "Navijam za BiH na SP", u jednosmjernoj ulici on je krenuo pravcem parkinga u suprotnom smijeru s upaljenim zmigavcima, kako su zmigavci rjesenje za svaki problem, ko je shvatio navijat ce i dalje za BiH :bih: , ko nije uvijek ce naci izgovorr
Prpa.ba

#58255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Iran obnovio željeznički most samo tri dana nakon što je pogođen u američko-izraelskom napadu
U istom stilu, nametnuti americko-ustaski rezim u Federaciji je 4 mjeseca cekao sanaciju-donaciju. Od Turaka. :lol:

Image
no_sekirli

#58256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Vukan je stvarno papcina koji puca na mjesto u predsjednistvu drzave za koju nece navijati cak i u slucaju kad voljena Srbija nije na SP.

Znaci kad bude igrala BiH-Kanada, njemu ce biti svejedno koji je rezultat, jer eto kao navija samo za Srbiju i Zvezdu. Pi*da obicna, misli s tim izljevima srpskog "patriotizma" ubosti koji glas.

Samo moram mu reci, ako cita ovaj forum, da nacionalisti u entitetu imaju originalne soviniste i nacionaliste u SNSDu i nemaju ama bas nikakvog razloga glasati za kopiju.
LSD

#58257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

no_sekirli wrote: 10/04/2026 15:51 Vukan je stvarno papcina koji puca na mjesto u predsjednistvu drzave za koju nece navijati cak i u slucaju kad voljena Srbija nije na SP.

Znaci kad bude igrala BiH-Kanada, njemu ce biti svejedno koji je rezultat, jer eto kao navija samo za Srbiju i Zvezdu. Pi*da obicna, misli s tim izljevima srpskog "patriotizma" ubosti koji glas.

Samo moram mu reci, ako cita ovaj forum, da nacionalisti u entitetu imaju originalne soviniste i nacionaliste u SNSDu i nemaju ama bas nikakvog razloga glasati za kopiju.
:thumbup: sustina

Ako smijem primjetiti - previse se ovdje pise o onom litijaskom govedu Vukanu. Previse prostora i paznje mu se daje.

Nek se nosi u qrc i on i njegova dvolicna politika. Avdo je placen da ga brani, kao sto ga mole da zamoli Emelu da ih ne pita nista o Srebrenici...zamisli ljigavaca...e ako se nakon 30 godina ne mogu izjasniti o genocidu ko ljudi, onda nek idu u PM i oni i njihove politike i njihovi biraci koji ce im ko biva zamjeriti.
Sad mi kao trebamo imati razumijevanja za takvu stoku.
Last edited by LSD on 10/04/2026 16:05, edited 1 time in total.
relativno84

#58258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

video wrote: 10/04/2026 14:16 Avdo je BIA kujica
Cini se da nije jedini.
Spoiler
Show
Image
:oops: :run:
dječak sa šibicama

#58259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Vukanovic je kandidat u izbornoj jedinici u kojoj 99% glasaca navija za Srbiju.

Tacka, kraj.
moimoi

#58260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Dilibus wrote: 10/04/2026 11:33
Da Slovenci su bas zastitili svoju privredu pa su ima sad najvece firme u vlasnistvu stranaca. Pogledaj pod: Mercator, Ljubljanska mljekara, Fructal, Žito, Radenska, Lek, Helios, Gorenje, Akrapovič, Nova Ljubljanska Banka, Nova Kreditna Banka. Pa slovenci su Njemcima i Aerodrom na koncesiju dali.
Mi nismo nase firme prodali, mi smo nase firme unistili. Bitna razlika. Da li navedene firme jos uvijek posluju? Imaju svoja sjedista u slo? Zaposljavaju ljude?
Point.

#58261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 10/04/2026 15:27
JohnnyS wrote: 10/04/2026 13:00 Ovi Šveđani koji pričaju bosanski će me točno natjerati da branim ovu lopinu.
Vrlo sam ravnodušan prema tvojim državljanstvima, nisam ja voajer poput tebe pa da me briga što drugi rade i za koga navijaju
Mislim zaoboli i mene za koga ti, average Asmir i Stevo navijaju ali ljudi koji šicaju na najviša državna mjesta, maltene predsjednik države bi morali imati malo više emocija prema državi koju predstavljaju a ne za susjedne države. Samim tim se postavlja sasvim legitimno pitanje gdje leže njihovi prioriteti i simpatije u nekim, mnogo bitnijim pitanjima.
JohnnyS

#58262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Point. wrote: 10/04/2026 17:48

Mislim zaoboli i mene za koga ti, average Asmir i Stevo navijaju ali ljudi koji šicaju na najviša državna mjesta, maltene predsjednik države bi morali imati malo više emocija prema državi koju predstavljaju a ne za susjedne države. Samim tim se postavlja sasvim legitimno pitanje gdje leže njihovi prioriteti i simpatije u nekim, mnogo bitnijim pitanjima.
Za koga ti misliš da je opasniji po ovu državu, taj nesretni Vukanović za kojeg ja recimo nisam ni čuo do neki dan koji prosto seljački kaže da ne navija za Bosnu i Hercegovinu ili Dragan Čović kojeg mogu zamisliti u Americi kako "navija za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu" kao što je to radio u Brazilu.

Po meni je ovo pitanje najobičniji folklor kojem se pridaje više značaja nego što zaslužuje.
Crvene_brigade

#58263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Crvene_brigade »

Politički transferi: Načelnik Čelića promijenio stranku. Hrustanović i sedam vijećnika SBiH prešli u SDP…
Na konferenciji za medije Kantonalne organizacije SDP-a u Tuzli zvanično je potvrđeno da su načelnik Općine Čelić, Admir Hrustanović, te sedam općinskih vijećnika pristupili Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Uz njih, u redove socijaldemokrata prešao je i kompletan nekadašnji Općinski savjet Stranke za BiH (SBiH) iz Čelića, koji broji 29 članova.

Razlozi napuštanja Stranke za BiH

Načelnik Hrustanović, koji je ranije bio potpredsjednik SBiH-a i jedan od njenih osnivača, obrazložio je ovaj potez nakon nedavnog istupanja iz bivše stranke.

Kako se navodi, odlazak Hrustanovića i njemu bliskih saradnika uslijedio je nakon što on nije bio izabran za predsjednika Kantonalnog vijeća SBiH-a u Tuzlanskom kantonu.

Hrustanović je istakao da u novu stranku ulazi zajedno s cjelokupnim rukovodstvom lokalne organizacije kojom je ranije rukovodio.

Nastavak političkog preslagivanja u kantonu

Osim čelićke organizacije, SDP-u je pristupila i Selma Delić, dugogodišnja potpredsjednica Gradskog savjeta SBiH Tuzla, zajedno s dijelom bivšeg rukovodstva iz ovog grada.

Predstavnici SDP-a, među kojima su bili politički direktor Nerin Dizdar i predsjednik KO SDP Tuzla Dževad Hadžić, ocijenili su ove prelaske kao značajan korak u jačanju stranačke infrastrukture.

Tokom obraćanja, naglašeno je da SDP u Tuzlanskom kantonu bilježi kontinuiran rast članstva.

Predstavnici stranke su fokus stavili na rezultate rada vlasti na svim nivoima, s posebnim osvrtom na Federalnu vladu, te poručili da će prioritet u narednom periodu ostati dalje jačanje organizacije na lokalnom i kantonalnom nivou.

Izvor: Rapport
Point.

#58264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 10/04/2026 17:51

Za koga ti misliš da je opasniji po ovu državu, taj nesretni Vukanović za kojeg ja recimo nisam ni čuo do neki dan koji prosto seljački kaže da ne navija za Bosnu i Hercegovinu ili Dragan Čović kojeg mogu zamisliti u Americi kako "navija za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu" kao što je to radio u Brazilu.

Po meni je ovo pitanje najobičniji folklor kojem se pridaje više značaja nego što zaslužuje.
Trenutno je Dragan jer je na moćnijoj poziciji, namazaniji je i ljigaviji.

Što ne znači da sutra neće biti Vukanović i ostali Vukanovići kojima je Srbija majka a BiH maćeha ako se dokopaju pozicije. Mislim da je fazon sa Vukanom što se on prodaje kao neka umjerenija struja, suživot, uvažavanje p materina a na ovakvim pitanjima lakše prirode pada ko ruljak i zapravo otkriva svoje prioritete i pravo lice.
Danguba

#58265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

banjaluka078 wrote: 10/04/2026 09:41 Jedina Vukanova razlika je to što kritikuje trčanje u Srbiju i klanjanje Vučiću. I to mu se ovdje zamjeri, naravno.
Ako nisi prvi kao da ne postojis.
Ne kritikuje Vukan njih sto idu tamo jer bi i on isao ali ne moze od njih biti prvi.
moimoi

#58266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Point. wrote: 10/04/2026 18:05
JohnnyS wrote: 10/04/2026 17:51

Trenutno je Dragan jer je na moćnijoj poziciji, namazaniji je i ljigaviji.

Što ne znači da sutra neće biti Vukanović i ostali Vukanovići kojima je Srbija majka a BiH maćeha ako se dokopaju pozicije. Mislim da je fazon sa Vukanom što se on prodaje kao neka umjerenija struja, suživot, uvažavanje p materina a na ovakvim pitanjima lakše prirode pada ko ruljak i zapravo otkriva svoje prioritete i pravo lice.

Samo sto je hdz hr u eu pa ne moze bas raditi ni preko draganceta sta im je k.. ceif ;) je li tako?

U meduvremenu… mnoge vrle patriJote svakodnevno u hdz kladare uplacuju basnosnovne svote. ZiviJo :D
Danguba

#58267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Svi ovi koji podrzavaju Vukana bi isto uradili odnosno rade. Tacka.
Dilibus

#58268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dilibus »

moimoi wrote: 10/04/2026 16:12
Dilibus wrote: 10/04/2026 11:33
Da Slovenci su bas zastitili svoju privredu pa su ima sad najvece firme u vlasnistvu stranaca. Pogledaj pod: Mercator, Ljubljanska mljekara, Fructal, Žito, Radenska, Lek, Helios, Gorenje, Akrapovič, Nova Ljubljanska Banka, Nova Kreditna Banka. Pa slovenci su Njemcima i Aerodrom na koncesiju dali.
Mi nismo nase firme prodali, mi smo nase firme unistili. Bitna razlika. Da li navedene firme jos uvijek posluju? Imaju svoja sjedista u slo? Zaposljavaju ljude?
To nije poenta mog upisa. Vuces pricu na dugo i na siroko. Poenta je da Srbi i Hrvati koji podrzavaju secesionisticke struje gledaju na svaki nacin da podrivaju i unistavaju drzavu Bosnu i Hercegovinu. Da Bosnjaci bez obzira na sav kriminal, nepotizam i nerad nisu im ni do koljena. Jer je ne unistavaju ciljano i sistemski nego kao kolateral njihovih interesa, a to je ogromna razlika.
cyprus

#58269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cyprus »

Danguba wrote: 10/04/2026 22:02 Svi ovi koji podrzavaju Vukana bi isto uradili odnosno rade. Tacka.
Tri pitanja za one kojima je plaho milo što je Zvone šukno Vukanu...

1. Navijate li uvijek za prvake Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima?
2. Smeta li vam Torcida Sandžak na utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine?
3. Smatrate li da Bošnjaci iz Austrije, Švedske, Njemačke... moraju navijati za Austriju, Švedsku, Njemačku...?

Znam, znam #drugojeto... Retorički pitam :)

A moj stav po ovom pitanju se podudara sa onim Udruženja BH Novinari...
...BH Novinari najoštrije osuđuju retoriku Nebojše Vukanovića i njegove pokušaje diskreditacije Zvonka Komšića na ličnoj i etničkoj osnovi kroz poređenje sa poraženom fašističkom ideologijom, što predstavlja ne samo uvredljiv govor prema ovom novinaru, već može uticati na njegovu sigurnost i zaštitu osnovnih prava. U tom kontekstu, BH Novinari podsjećaju kako se nezadovoljstvo radom medija i novinara treba rješavati kroz zakonske i institucionalne mehanizme, uključujući žalbe menadžmentu BHRT-a ili Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK). Javne diskvalifikacije, historijske paralele sa ratnim zločincima i ultimatumi uredništvu nisu prihvatljive reakcije na medijske sadržaje u demokratskom društvu!

Istovremeno, Upravni odbor BH Novinara smatra neprihvatljivim profesionalne propuste novinara Zvonke Komšića, naglašavajući kako je novinar dužan zadržati objektivnost, profesionalnu distancu i jednaku mjeru prema svakom sagovorniku, bez obzira na njegove političke stavove ili lične poglede na reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U svjetlu zaštićenih vrijednosti slobode izražavanja i prava na drugačije mišljenje, posebno ističemo kako sportske emocije, lični odabiri ili vrijednosni sudovi ne smiju uticati na način vođenja intervjua niti na odnos prema sagovorniku, naročito u javnim medijima koji u svakom trenutku moraju odražavati visoke standarde novinarske etike...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote: 11/04/2026 01:00
Danguba wrote: 10/04/2026 22:02 Svi ovi koji podrzavaju Vukana bi isto uradili odnosno rade. Tacka.
Tri pitanja za one kojima je plaho milo što je Zvone šukno Vukanu...

1. Navijate li uvijek za prvake Bosne i Hercegovine u evropskim takmičenjima?
2. Smeta li vam Torcida Sandžak na utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine?
3. Smatrate li da Bošnjaci iz Austrije, Švedske, Njemačke... moraju navijati za Austriju, Švedsku, Njemačku...?

Znam, znam #drugojeto... Retorički pitam :)

A moj stav po ovom pitanju se podudara sa onim Udruženja BH Novinari...
...BH Novinari najoštrije osuđuju retoriku Nebojše Vukanovića i njegove pokušaje diskreditacije Zvonka Komšića na ličnoj i etničkoj osnovi kroz poređenje sa poraženom fašističkom ideologijom, što predstavlja ne samo uvredljiv govor prema ovom novinaru, već može uticati na njegovu sigurnost i zaštitu osnovnih prava. U tom kontekstu, BH Novinari podsjećaju kako se nezadovoljstvo radom medija i novinara treba rješavati kroz zakonske i institucionalne mehanizme, uključujući žalbe menadžmentu BHRT-a ili Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK). Javne diskvalifikacije, historijske paralele sa ratnim zločincima i ultimatumi uredništvu nisu prihvatljive reakcije na medijske sadržaje u demokratskom društvu!

Istovremeno, Upravni odbor BH Novinara smatra neprihvatljivim profesionalne propuste novinara Zvonke Komšića, naglašavajući kako je novinar dužan zadržati objektivnost, profesionalnu distancu i jednaku mjeru prema svakom sagovorniku, bez obzira na njegove političke stavove ili lične poglede na reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U svjetlu zaštićenih vrijednosti slobode izražavanja i prava na drugačije mišljenje, posebno ističemo kako sportske emocije, lični odabiri ili vrijednosni sudovi ne smiju uticati na način vođenja intervjua niti na odnos prema sagovorniku, naročito u javnim medijima koji u svakom trenutku moraju odražavati visoke standarde novinarske etike...
Jesu li se ikad ovako oglasili o AV AV portalu?
Danguba

#58271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

1. Za koga bi to trebao navijati? Ne ono srcano ali zelim da pobijede i plasiraju se dalje. Nema te druge ekipe za koju bih vise navijao.
2. Ne znam ko su.
3. Navijam za BiH, navijam i za drzavu u kojoj boravim i na zadnjoj utakmici(medjusobno) svi smo navijali za sve. :D

Nije to isto u EU i na Balkanu.

...da se ne lazemo, vecina Srba i Hrvata u BiH navija za susjedne repke.
cyprus

#58272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cyprus »

Danguba wrote: 11/04/2026 01:09...da se ne lazemo, vecina Srba i Hrvata u BiH navija za susjedne repke.
Čuj to :D
Danguba

#58273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

cyprus wrote: 11/04/2026 01:11
Danguba wrote: 11/04/2026 01:09...da se ne lazemo, vecina Srba i Hrvata u BiH navija za susjedne repke.
Ne vidim u cemu je onda problem da se to prizna i cemu polemika. :mrgreen:
cyprus

#58274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cyprus »

Danguba wrote: 11/04/2026 01:13
cyprus wrote: 11/04/2026 01:11
Ne vidim u cemu je onda problem da se to prizna i cemu polemika. :mrgreen:
Joj, konstatovo si opštepoznatu stvar... Ne znam kome je problem da se to prizna... I u skladu s tim, ne znam kakav je sad ibret što je Vukan reko što je reko... Kvota 1,01 je bila da će reć baš to... Ne znam šta je Zvonko očekivao... Mislim i da je on dobro znao kakav će odgovor biti, zato je i spremio volej, jer se sad kvaliteta novinarstva gleda po tome kakav si volej opuco onome koga intervjuišeš... To je proslavilo i havericu mu Emelu...

Jbg, jučer napisah na temi da je meni baš mnogo žao što se na Balkanu dobro ukopo taj jebeni etnonacionalizam, a ovo sa reprezentacijama je samo jedna od manifestacija toga... Fazon je samo što niko neće promijeniti svoj stav kad ga ti napadneš zbog toga, nego će se samo još više ukopat u svojoj poziciji... To je meni nekako najviše bezumno... Izgleda da zaista postoje ljudi koji smatraju da kad se dobro nagovoriš onima anamo, oni će valja klepit ušima i reć - e, izvini, evo nećemo više...

A posebno mi je žao jer mislim da ove priče sa reprezentacijom imaju i potencijal da mic po mic promijene neke stvari... Kad bi se tome nešto drugačije pristupilo...
Prpa.ba

#58275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Nema potrebe nista mijenjati i bilo kome bilo sta nametati. Sasvim je ok da ljudi navijaju za svoje maticne drzave. Sto im nametati osjecaj krivnje jer ne navijaju za nesto sto nije njihovo. :?
Post Reply