Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- banjaluka078
- Moderator
#58226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedina Vukanova razlika je to što kritikuje trčanje u Srbiju i klanjanje Vučiću. I to mu se ovdje zamjeri, naravno.
- Point.
#58227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ah, šta ću kad imam njuh za ove lažne domoljube.JohnnyS wrote: ↑10/04/2026 09:40Nema druge nego napraviti neki bosnometar da analitičari poput tebe mogu objektivno procijeniti nečiji entuzijazam vezan uz nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine
-
moimoi
#58228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Novak20
#58229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vrati se u BiH u kojoj si proveo manje od trećine života da iskoristimo tvoj domoljubni njuh.
-
Dilibus
#58230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da Slovenci su bas zastitili svoju privredu pa su ima sad najvece firme u vlasnistvu stranaca. Pogledaj pod: Mercator, Ljubljanska mljekara, Fructal, Žito, Radenska, Lek, Helios, Gorenje, Akrapovič, Nova Ljubljanska Banka, Nova Kreditna Banka. Pa slovenci su Njemcima i Aerodrom na koncesiju dali.moimoi wrote: ↑10/04/2026 09:41Ne moram ici daleko.. eto ti primjer slovenije.
Hajde da krenemo od pijaca, koje su preplavljene turskom robom, a nigdje racuna.
Nakon rata, kada se svijet morao snalaziti da prezivi, moglo se objasniti i imalo je nekog smisla…mozda prvih 5 god..no medjutim, proslo je 30?
Gace i carape made in turkey se i dalje prodaju dok se alma rass bori za opstanak.
Sa textil propoo, kljuc? … jbiga, ne smije se u sdO glasacko tijelo dirati… ne diraj “sirotinju”
Pa sipad? Mogao se spasiti, netom nakon rata dolazile svabe u sipad, zeljeli ljudi uloziti.. al jok. Zato danas imamo beloonu, cilek, english home…
Mi bolan sol i vodu tj fiziolosku otopinu uvozimo… naprosto mind-blowing.
- drug_profi
#58231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A zašto misliš da Ćirilo nema domoljubne osjećaje?
Ili je bar procjenio da ih njegova glasačka baza ima, pa je za njega korisno da se odmah nakon utakmice oglasi čestitkom.
Primjećuješ li neku razliku u prihvatanju domovine BiH između sugrađana Srba i Hrvata?
- Point.
#58232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako se Novak upali namah čim neko spomene Dragana. Nisam za HDZ, ali.....
Jesi gledao utakmicu i jesi li navijao? Njušim odgovor.
Last edited by Point. on 10/04/2026 12:45, edited 2 times in total.
- Point.
#58233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čime je do sada pokazao da ima? Kad smo već kod fudbala, jesi li ikada dotičnog gospodina vidio sa šalom BiH i na nekoj od utakmica, i hoće li ići u USA sa bodri zmajeve kao što je išao u Rusiju da bodri Hr?drug_profi wrote: ↑10/04/2026 12:07A zašto misliš da Ćirilo nema domoljubne osjećaje?
Ili je bar procjenio da ih njegova glasačka baza ima, pa je za njega korisno da se odmah nakon utakmice oglasi čestitkom.
Primjećuješ li neku razliku u prihvatanju domovine BiH između sugrađana Srba i Hrvata?
- JohnnyS
#58234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bakir rekao da se treba prebrojati pa point to počeo radit.
- drug_profi
#58235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa evo obrati pažnju na samu logiku njegovog poteza. Radi to da se meni ili tebi svidi vjerovatno, jel...Point. wrote: ↑10/04/2026 12:44Čime je do sada pokazao da ima? Kad smo već kod fudbala, jesi li ikada dotičnog gospodina vidio sa šalom BiH i na nekoj od utakmica, i hoće li ići u USA sa bodri zmajeve kao što je išao u Rusiju da bodri Hr?drug_profi wrote: ↑10/04/2026 12:07A zašto misliš da Ćirilo nema domoljubne osjećaje?
- Point.
#58236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bakir vjerovatno pratio na tv utakmicu Kosova i Turske.
- Point.
#58237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da primjećujem.drug_profi wrote: ↑10/04/2026 12:47Pa evo obrati pažnju na samu logiku njegovog poteza. Radi to da se meni ili tebi svidi vjerovatno, jel...Point. wrote: ↑10/04/2026 12:44Čime je do sada pokazao da ima? Kad smo već kod fudbala, jesi li ikada dotičnog gospodina vidio sa šalom BiH i na nekoj od utakmica, i hoće li ići u USA sa bodri zmajeve kao što je išao u Rusiju da bodri Hr?drug_profi wrote: ↑10/04/2026 12:07
A zašto misliš da Ćirilo nema domoljubne osjećaje?
No, ove robotizirane twitter izjave koje nije on ni pisao mi ništa ne znače.
Kažem, kad bude išao po bijelom svijetu sa šalom BiH kao što to radi za drugu državu, rado ću pojesti ćutak i reći sorry buraz
- Pandakonda
#58238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako bas insistiras, iz Brazila 2014ePoint. wrote: ↑10/04/2026 12:44Čime je do sada pokazao da ima? Kad smo već kod fudbala, jesi li ikada dotičnog gospodina vidio sa šalom BiH i na nekoj od utakmica, i hoće li ići u USA sa bodri zmajeve kao što je išao u Rusiju da bodri Hr?drug_profi wrote: ↑10/04/2026 12:07A zašto misliš da Ćirilo nema domoljubne osjećaje?

- JohnnyS
#58239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovi Šveđani koji pričaju bosanski će me točno natjerati da branim ovu lopinu.
-
doktor78
#58240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Inače nisam fan Avde Avdića, ali ovdje se slažem sa svakom njegovom rečenicom:
Ne vjerujem da je Zvonko Komšić imao namjeru da manipulira emocijama svoje publike. Ali dopustio je da emocije manipuliraju njim. I onda je napravio grešku. Jednu od ozbiljnijih u svojoj odličnoj studijskoj karijeri. Naravno, ta greška ga ne čini lošijim čovjekom i novinarom. Svi mi rjeđe ili češće pogriješimo. Neko je u stanju da prizna svoje greške. Većina uvijek lakše uvidi tuđe.
Da se izbacivanje Nebojše Vukanovića iz programa BHRT-a desilo prije petnaestak-dvadeset godina, vjerovatno bih i ja, u maniru vođe navijača, veličao potez kolege Komšića. Vjerujući da je to što je on to uradio – ispravno. No, godine donose iskustvo, iskustvo proširuje vidike, a bolji vidici uvijek donose jasniju sliku.
Ima tome sedam-osam godina kada me je pozvao jedan političar iz Republike Srpske i zamolio da zamolim kolegicu Emelu Burdžović da više u studiju N1 ne pita da li je u Srebrenici bio genocid.
“Ja znam da je bio. Presuđeno je da je bio. Ali ako ja to izgovorim u bilo kojem sarajevskom studiju, presudit ću svojoj političkoj karijeri. A, opet, ne mogu stalno govoriti da nije bio jer se ne slažem s tim”, glasila je molba ovog srpskog političara.
Prenio sam je, ali ne mogu tvrditi da je Emela uslišala tu molbu. Za ovaj članak to uopće nije ni bitno. Bitno je nešto sasvim drugo. Nešto što vidimo tek kada u potpunosti profesionalno sazrimo.
Postavljanjem pitanja – “da li je, po vama, bio genocid” činimo najmanje dvije greške. Prvo, dovodimo u pitanje već nekoliko puta presuđenu stvar. Drugo, dajemo priliku nekompetentnoj i neovlaštenoj osobi da “presuđuje” o onome što je već presuđeno. I tako, svjesno ili ne, učestvujemo u revizionizmu.
Zašto je, uopće, bitno šta o genocidu u Srebrenici misli bilo koji političar, ako imamo presude najviših ovozemaljskih sudova o tom genocidu?
Koliko je suvišno pitanje o genocidu, toliko je suvišno pitanje o navijanju. Jer navijanje je stvar lične emocije. Znam puno ljudi iz Bosne i Hercegovine koji se raduju porazima Borca i Zrinjskog u evropskim kupovima. Ja se, recimo, radujem svakom njihovom euro uspjehu. Jer pored njihovog imena piše – Bosna i Hercegovina. Svaki njihov bod donosi napredak Bosni i Hercegovini na listama koje kasnije odlučuju koliko će naša država imati predstavnika u Evropi. Njihovi uspjesi u Evropi pomažu i Željezničaru, i Sarajevu, i Veležu, i drugim bh. klubovima da što duže zarađuju UEFA-in novac.
Ako ćemo se voditi logikom kolegę Zvonka Komšića, svi oni Bosanci i Hercegovci koji ne navijaju za Zrinjski i Borac u evropskim takmičenjima, trebali bi iseliti iz države. Jer ne vole klubove ove države kada igraju u Evropi.
U “slučaju Vukanović”, situacija je još gora. Svi su, recimo, propustili da čuju da je Nebojša Vukanović kazao da se “raduje uspjehu Bosne i Hercegovine”. Čuli su i vidjeli samo Zvonkovo “gašenje” predsjednika možda jedine istinske opozicione stranke u Republici Srpskoj. Zvonko je, tako, postao heroj Sarajeva, a Nebojša Vukanović “dokaz da su svi Srbi isti”. A nije tako.
Recimo, Nebojša Vukanović je u sarajevskim studijima nekoliko puta ponovio da “ne želi da Aleksandar Vučić i Beograd upravljaju Srbima u BiH”. Zbog te izjave u većem dijelu RS-a Vukanović je izdajnik. Zbog te izjave ga zadržavaju na granici sa Srbijom.
“Ne radujem se neuspjehu Bosne” i “radujem se uspjehu Bosne”. Ove dvije rečenice je Nebojša Vukanović izgovorio u studiju BHRT-a. Nažalost, to je maksimum koji u ovom trenutku možemo očekivati od političara iz RS-a. Ali prije trideset godina svi u RS-u su željeli da nema Bosne nikako. Sada se već “raduju uspjehu Bosne”.
Evo, sve da Nebojša Vukanović stavi ljiljane na vrat i dođe u Zenicu, šta će to promijeniti? Osim njegovog života, i gašenja njegove političke karijere – ništa. Plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo neće umanjiti nijedna izjava kojom se negira Bosna i Hercegovina. Niti će ga većim učiniti Komšićevo isključivanje Nebojše Vukanovića iz programa BHRT-a. To isključivanje može samo odmoći Bosni i Hercegovini. Jer to isključivanje je ujedinilo Nedeljka Eleka i Nebojšu Vukanovića.
Sve do jučer Elek i Vukan su bili na suprotnim stranama. Elek je tvrdio da “nijedan Srbin ne treba da navija za BiH”, a Vukan da se “raduje uspjehu BiH”. Nakon Zvonkovog “herojskog” čina Elek je počeo braniti Vukana, a Vukan napadati BHRT za čiji opstanak se, ne tako davno, u studiju BHRT-a, zalagao Nenad Grković iz Vukanove stranke.
- drug_profi
#58241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zadnji pasus je rezultat i rezime.
I potuno je tačno.
BiH nema nikakve koristi od Komšićevog poteza, već vjerovatno neku štetu, jer je ojačao njene protivnike.
A Vukanu dodao nešto popularnosti kod birača iz RS, međutim i udaljio i njega od BiH.
I potuno je tačno.
BiH nema nikakve koristi od Komšićevog poteza, već vjerovatno neku štetu, jer je ojačao njene protivnike.
A Vukanu dodao nešto popularnosti kod birača iz RS, međutim i udaljio i njega od BiH.
-
18mn97
#58242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A jes opet bitno sto se demagog udaljio od BiH.
-
Oznaka Tablica
#58243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako se oni razotkriju na samo jednom pitanju.
DIREKTNO U GLAVU.
Cuj ti njemu odgovora, ne mozes voliti dvije zene
mamicu ti...
Jel to znaci, ako budes clan predsjednicsta i da na stolu imas interes srbije i interes Bosne i Hercegovine ti ces dici ruku za interes srbije?
DaBogda nikad vise ne dosao u Sarajevo i federaciju. Neka ti klempe pale po sumskoj, kad si takva izrod i neka ti ih pale. S radoscu cu ih podrzati.
DIREKTNO U GLAVU.
Cuj ti njemu odgovora, ne mozes voliti dvije zene
Jel to znaci, ako budes clan predsjednicsta i da na stolu imas interes srbije i interes Bosne i Hercegovine ti ces dici ruku za interes srbije?
DaBogda nikad vise ne dosao u Sarajevo i federaciju. Neka ti klempe pale po sumskoj, kad si takva izrod i neka ti ih pale. S radoscu cu ih podrzati.
-
Dilibus
#58244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisu mi jasni ovi sto im je zao jer se Vukan razotkrio. Kao do juce je voli i bio pro BiH, a zbog pitanja o reprezentaciji vise nije. Sta draze vam je zivjeti u zabludi da je Vukanovic za prosperitet i napredak svih naroda. Pa imalo smo Dodika koji je priznao Genocid u Srebrenici, nazvao Karadzica kukavicom koji citav Srpski narod drzi kao taoca. Pa smo vidili u sta se pretvorio. Imali smo ne tako davno balavog Stanivukovica kojeg su nene ljubile po carsiji, nadajuci se da je on taj koji ce pomiriti narode. Pa nakon izbora: Srpski traktor ore srpsku zemlju. Ptica srpkinja. Srpski breakdance. Oni koji ne vide da bi Vukanovic bio isti su delulu malo. Zvonko Komsic ga je samo zagrebao trivijalnim pitanjem ispod povrsine i otkrio sta se krije iza Vukanove fasade. Sta bi bilo da su detaljnija pitanja i skakljivija bila. Meni je drago da Bosnjaci, a posebno njegovi potencijalni glasaci u RS-u(mislim na Bosnjake) vide s kim imaju posla i da nista manje nije stetan za drzavu od ostalih Srba iz RS-a.
-
Novak20
#58245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerojatno sam reprezentaciju BiH gledao na Bilinom Polju i Koševu više puta nego što si ti dolazio u BiH.
Po tebi i tvom njuhu sam uvijek navijao za protivnike.
- DaysleepeR
#58246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avdo je fulio kompet fudbal.
Eto jadni političari iz RS ne mogu javno govoriti da navijaju za BiH radi glasačkog tijela a sami su odgovorni jer namjerno hajcaju glasačko tijelo na anti-BiH retoriku.
E jebem ga ja.
Otkad su SDFA glasila počela sa pričom "prihvatimo političku realnost u BiH"?
Priprema za koaliranje sa SNSD/HDZ?
Eto jadni političari iz RS ne mogu javno govoriti da navijaju za BiH radi glasačkog tijela a sami su odgovorni jer namjerno hajcaju glasačko tijelo na anti-BiH retoriku.
E jebem ga ja.
- video
#58247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avdo je BIA kujicaDaysleepeR wrote: ↑10/04/2026 14:12 Avdo je fulio kompet fudbal.
E jebem ga ja.
- Prpa.ba
#58248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koga boli kurac je li srbohrvati i ostali navijaju za BiH ili smatraju da jest ili nije bio odredjeni zlocin, ili genocid nad Bosnjacima Srebrenice?
Cuj, "razotkrio se".. ja golema li otkrica.
Bosnjacima se i dalje pokusava u javni prostor nametnuti potreba za eksternom validacijom i verifikacijom zelja, nadanja, misli i politika. Jer ako Covic, Vukanovic i ini ne navijaju za BiH ili nesto ne misle, toboze se umanjuje nasa radost i uvecava nasa zalost. Jah.
Ukratko, ne navijajte, negirajte zlocine, to su sve vasi problemi. A mi svoj pos'o.
Cuj, "razotkrio se".. ja golema li otkrica.
Bosnjacima se i dalje pokusava u javni prostor nametnuti potreba za eksternom validacijom i verifikacijom zelja, nadanja, misli i politika. Jer ako Covic, Vukanovic i ini ne navijaju za BiH ili nesto ne misle, toboze se umanjuje nasa radost i uvecava nasa zalost. Jah.
Ukratko, ne navijajte, negirajte zlocine, to su sve vasi problemi. A mi svoj pos'o.
- Point.
-
svi u napad
#58250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam vise dal da placem il da vristim od huje. Hocemo pravnu drzavu (tako svi politicari a i narod kaze). Tako se govori ali se nista ne radi da je dobijemo. Naravno da je ne mozemo ni dobiti jer 30 godina nas vodi krdo nepismenih i imbecilnih politicara koji samo gledaju da se negdje ugrade.
Evo danas je bila jedna vrlo jednostavna stvar gdje se pokazuje pravna drzava. Dakle danas u Mostaru sacica fasista sprijecila uklanjanje murala ratnog zlocinca. E sad na jednom djecijem slucaju za pravu policiju i njeno rukovodstvo oni se povukli ko jazavci i nisu uradili svoj posao.
E sad da vidimo sta je trebalo uraditi pa cemo ici redom i zvati na odgovornost. Kao prvo federalni premijer Niksic procitao clanak o ovom ili ga lezihljebovici od savjetnika obavijestili o tome i doticni odmah zove ministra FMUP-a Ramu Isaka te ga upita da li zna za slucaj u Mostaru i sta je poduzeo? Posto doticni nije nista poduzeo onda mu premijer lijepo saopsti da ima 24 sata da ispita slucaj i poduzme odgovarajuce mjere te o svemu poduzetom ga informise sutra ujutro.
Slijedom hjerarhije i odgovornosti doticni ministar zove na telefon (ako ima broj) ili odlazi u Mostar licno i razgovara sa nacelnikom policije kantona te ga pita sta se desilo i sta je ovaj poduzeo u predmetnom slucaju. Nakon informacija od nacelnika policije ministar mu kratko saopstava da u roku 24 sata nacelnik treba da ispita komandira policije u navedenom podrucju i istom naredi da se svi ucesnici dogadjaja identifikuju i privedu nadleznim organima te u skladu sa zakonom i kazne. Takodjer komandir policije donosi naredbu o kaznjavanju tj. umanjenju place za 10% svim policajcima koji su bili prisutni a nisu preduzeli odgovarajuce mjere kako bi se omogucilo uklanjanje murala niti su identifikovali i priveli pocinioce ovog djela.
Cica mica gotova prica. da se ovako radi a treba i mora nikom od fasistickih balavaca nikad vise ne bi naum pala ovakva akcija.
Zivjeli.
Evo danas je bila jedna vrlo jednostavna stvar gdje se pokazuje pravna drzava. Dakle danas u Mostaru sacica fasista sprijecila uklanjanje murala ratnog zlocinca. E sad na jednom djecijem slucaju za pravu policiju i njeno rukovodstvo oni se povukli ko jazavci i nisu uradili svoj posao.
E sad da vidimo sta je trebalo uraditi pa cemo ici redom i zvati na odgovornost. Kao prvo federalni premijer Niksic procitao clanak o ovom ili ga lezihljebovici od savjetnika obavijestili o tome i doticni odmah zove ministra FMUP-a Ramu Isaka te ga upita da li zna za slucaj u Mostaru i sta je poduzeo? Posto doticni nije nista poduzeo onda mu premijer lijepo saopsti da ima 24 sata da ispita slucaj i poduzme odgovarajuce mjere te o svemu poduzetom ga informise sutra ujutro.
Slijedom hjerarhije i odgovornosti doticni ministar zove na telefon (ako ima broj) ili odlazi u Mostar licno i razgovara sa nacelnikom policije kantona te ga pita sta se desilo i sta je ovaj poduzeo u predmetnom slucaju. Nakon informacija od nacelnika policije ministar mu kratko saopstava da u roku 24 sata nacelnik treba da ispita komandira policije u navedenom podrucju i istom naredi da se svi ucesnici dogadjaja identifikuju i privedu nadleznim organima te u skladu sa zakonom i kazne. Takodjer komandir policije donosi naredbu o kaznjavanju tj. umanjenju place za 10% svim policajcima koji su bili prisutni a nisu preduzeli odgovarajuce mjere kako bi se omogucilo uklanjanje murala niti su identifikovali i priveli pocinioce ovog djela.
Cica mica gotova prica. da se ovako radi a treba i mora nikom od fasistickih balavaca nikad vise ne bi naum pala ovakva akcija.
Zivjeli.