Moderator: anex
Vazi. Cekamo. Jesi Bio U biblioteci u Vatikanu? Ja nisam uspjela uci U decembru, Bozic bio.
osmisljavao od prstena i uzimanja mjera za isti do smisljanja melodije koju sam joj prvo dao da poslusa prije samog cina vjeridbe i filmica za koji sam montiranje iznajmio profesionalca, jedno 20 dana, isplatilo se
Predivnomirota wrote: ↑08/04/2026 15:34osmisljavao od prstena i uzimanja mjera za isti do smisljanja melodije koju sam joj prvo dao da poslusa prije samog cina vjeridbe i filmica za koji sam montiranje iznajmio profesionalca, jedno 20 dana, isplatilo se![]()
![]()
Ne znam za toSaraFina wrote: ↑09/04/2026 12:28Predivno
@kakavdanakneiskustvu, Vatikanska apostolska biblioteka se zove ja mislim.
e pa hvala, Hercegovac romantik, hihihih, a ima nas jos...ja sam od onih koji zeni kupuje cvijece iznenada, posaljem joj na posao s porukicom, a za 8. mart joook, nikad nista taj dan....SaraFina wrote: ↑09/04/2026 12:28Predivno
@kakavdanakneiskustvu, Vatikanska apostolska biblioteka se zove ja mislim.
Samo da upotpunim kolekciju sa jednom pod reflektorima

Tako i treba. 8. Mart se nigdje ne slavi i ne potrncira kao kod nas. Kao da je to jedan jedini dan u godini za zene. Vani to ne postoji. Mislim slavlja i izlasci i sl.mirota wrote: ↑09/04/2026 15:38e pa hvala, Hercegovac romantik, hihihih, a ima nas jos...ja sam od onih koji zeni kupuje cvijece iznenada, posaljem joj na posao s porukicom, a za 8. mart joook, nikad nista taj dan....![]()

Ne treba ti agencija. Sjedes i sama si poslozis plan puta. Rezerviras smjestaj i let. Grad je odlicno povezan javnim prijevozom. A takodjer i aerodrom. Ja sebi i restorane odaberem gdje cemo jesti koji dan. Ne drzim se slijepo plana, ali da imam okvirno volim.banjaluka078 wrote: ↑10/04/2026 08:57 Zavidim vam na Rimu. To nekad želim, ali opet bez agencija, da imam dovoljno vremena vidjeti sve što želim, a ne da me samo provezu busom nekud i naplate to kao "panoramsko razgledanje".
sinu na ulazu u Italiju nista, jer je skeniran na HRV granici zimus, a meni otiske prsta, a slikali me na HRV granici zimus, sistem pamti, sve brzo za par min i sin i ja, doduse cariniku bilo simpa da neko iz EX YU zna ITA kao sin nesto sto je ucio u skoliGandalfSivi wrote: ↑10/04/2026 15:17 Ima li ko iskustva sa ovim EES sistemom? Ja nekidan kad sam ulazio u EU nisam imao nikakvih problema, niko mi nije trazio otiske prstiju…
Jeste li bili na stadionu Genoe i Sampdorie slucajno?mirota wrote: ↑11/04/2026 07:13sinu na ulazu u Italiju nista, jer je skeniran na HRV granici zimus, a meni otiske prsta, a slikali me na HRV granici zimus, sistem pamti, sve brzo za par min i sin i ja, doduse cariniku bilo simpa da neko iz EX YU zna ITA kao sin nesto sto je ucio u skoliGandalfSivi wrote: ↑10/04/2026 15:17 Ima li ko iskustva sa ovim EES sistemom? Ja nekidan kad sam ulazio u EU nisam imao nikakvih problema, niko mi nije trazio otiske prstiju…
Djenova, simpa, posjetili najveci akvarij u EU, jako dobro, 2 sata ubili, vozili se liftom napravljenim za EXPO 1992. na 40 metara i vinca te 360 step u krug i vidis Djenovu na dlanu, posjetili spomenik Kolumbu, koji je odmah do zeljeznicke stanice, mediteranski grad, dosta 10 ak sati da se obidje, sve moze pjehe, bez brevoza, slike kad skontam kako se ubacuju![]()
danas centralni dogadjaj san siro i tekma Milan Udineze, sutra Torino na cijeli dan, posjeta stadionu Juventusa i muzeju, Fiat muzej naravno