Jahorina!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
petunija

#1301 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Ateista wrote: 24/12/2025 16:18 morao sam pogledati prema dole da procitam.
:lol: i meni bi isto bilo
petunija

#1302 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Edin H. wrote: 25/12/2025 01:09 A koje marke su ti vezovi?
Pertle
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1303 Re: Jahorina!

Post by _BataZiv_0809 »

Kakav je hotel Lavina
mirota

#1304 Re: Jahorina!

Post by mirota »

Odlican, bio vise puta
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1305 Re: Jahorina!

Post by _BataZiv_0809 »

mirota wrote: 17/03/2026 19:40 Odlican, bio vise puta
Ali je malo dalje od Vuchka gore?
mirota

#1306 Re: Jahorina!

Post by mirota »

pa sigurno 1 km
kuli1961

#1307 Re: Jahorina!

Post by kuli1961 »

_BataZiv_0809 wrote: 17/03/2026 20:35
Lavina je locirana uzbrdo od Bistrice prema Rajskim vratima.
U njemu nikada nisam spavao, pa ne znam. Ono što znam je da mi se svidja njihov bar/restoran sa zivom svirkom-svakog oktobra, u trećoj sedmici se u Termagu organizuje Savjetovanje pravnika, tj sudija, na koje dodju i sudije iz cijele BiH, ali i privrede, javnog sektora itd..Imam neku moju ekipu iz BL, Mostara, Konjica, Sarajeva, pa se tamo sretnemo i zaglavimo u Lavina baru. Meni gotivno, dobro se provedem, sa dragim ljudima. u oktobru cijene nisu strahota.
Ono po čemu se Lavina izdvaja je svojevrsna originalnost.
Svaki ugostiteljski objekat ima meni/menu, zar ne?
E, Lavina ima Jelovnik (normalno), ali i ima i Pićovnik! :D :-D :D :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1308 Re: Jahorina!

Post by _BataZiv_0809 »

kuli1961 wrote: 17/03/2026 22:16
U njemu nikada nisam spavao, pa ne znam. Ono što znam je da mi se svidja njihov bar/restoran sa zivom svirkom-svakog oktobra, u trećoj sedmici se u Termagu organizuje Savjetovanje pravnika, tj sudija, na koje dodju i sudije iz cijele BiH, ali i privrede, javnog sektora itd..Imam neku moju ekipu iz BL, Mostara, Konjica, Sarajeva, pa se tamo sretnemo i zaglavimo u Lavina baru. Meni gotivno, dobro se provedem, sa dragim ljudima. u oktobru cijene nisu strahota.
Uh to mi se svidja :D

Imaju sad neke proljetne ponude za vikend wellness preko ekupona pa reko da isprobam :thumbup:
ZoomZoomKiwi

#1309 Re: Jahorina!

Post by ZoomZoomKiwi »

Bio sam više puta u Lavini, baš na tim wellness vikendima, i onako.

Meni najbolji hotel na Jahorini.

I kuhinja im je bila top.

Doduše zadnji put sam bio prije 4 godine.
mirota

#1310 Re: Jahorina!

Post by mirota »

_BataZiv_0809 wrote: 18/03/2026 06:43
kuli1961 wrote: 17/03/2026 22:16

Uh to mi se svidja :D

Imaju sad neke proljetne ponude za vikend wellness preko ekupona pa reko da isprobam :thumbup:
isao samo ljeti s djecom, dzabana realno ljeti, hrana top, hotel sjajan, apartmani veliki, bazen i wellnes za 10, uzivaces, ne znam sad kakve su cijene, vjerujem vece, ali koliko god da platis niza je cijena od izvikanog Termaga...bilo je Arapa nekad, pa ih protjerali, jer nisu birali mjesto za molitvu, pa se raja bunila :D

p.s.

kafic sa istim imenom i logom ima u Delta city naselju u BGD, kad isti vlasnik
kuli1961

#1311 Re: Jahorina!

Post by kuli1961 »

mirota wrote: 18/03/2026 07:13 kafic sa istim imenom i logom ima u Delta city naselju u BGD, kad isti vlasnik
jeste, Željko-Željo Todorović, ako se ne varam
slučajno sam ga upoznao, izgleda da je ok osoba
mirota

#1312 Re: Jahorina!

Post by mirota »

jeste, odlican lik, vlasnik dosta toga po BG, prijeratni Sarajlija
mishic

#1313 Re: Jahorina!

Post by mishic »

Svima onima koji su prije devedesetih godina prošlog stoljeća obilazili primorje kao i onima koji su obilazili druge turističke destinacije a olimpijske prije svih, ali i druge, danas se mora smučiti kada pogledaju kako je ratno-profiterska bolumenta unakazila prirodu i najdragocjenjenije bisere diljem bivše države i naročito BiH.

To što se investira bilo bi dragocjeno da se imalo vodi računa (kao što se nekada vodilo) da se drži pod kontrolom gradnja, komunikacije i ambijent i da nije prepušteno tajkunima da divljaju, pljačkaju i otimaju a potom nepovratno uništavaju najdragocjenjenije bisere prirode.

Zbog svega toga i rijetki i sve rjeđi objekti koji koliko toliko drže do svoga rejtinga lagano gube ugled, utapaju se u sivilo, gube klijentelu i zajedno sa cijelom okolinom i destinacijama tonu i propadaju. Malo koja sredina o svemu tome vodi računa i čini mi se da jedino Krajina nastoji koliko toliko očuvati ambijent od propadanja.
petunija

#1314 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Sreća pa još pada snijeg što produžava sezonu, ali su bar mogli urediti staze malo bolje i sve ih pustiti.
I dalje ono - radi manje od pola staza i žica ali se karta uredno naplaćuje kao da je cijelo skijalište u pogonu. Čak je u sub bila neka "akcija" poludnevna bila 58KM a cjelodnevna "samo" 60kM. Radile Poljice i Ogorjelica, plus one neke stazice sa strane. Rajska, Olimpik i Prača bile zatvorene, hajd' da razumijem Praču, ali ove druge dvije, u visini Ogorjelice...msm zaštoooooo :?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1315 Re: Jahorina!

Post by Bobi »

petunija

#1316 Re: Jahorina!

Post by petunija »

@Bobi
Jesu li to zatvorili i Ogorjelicu? Bar prema ovome što si postavio?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1317 Re: Jahorina!

Post by Bobi »

petunija wrote: 06/04/2026 13:33 @Bobi
Jesu li to zatvorili i Ogorjelicu? Bar prema ovome što si postavio?
Nemam pojma ali vrhunske su staze.Ima na njihovom site sta radi sta ne radi.
petunija

#1318 Re: Jahorina!

Post by petunija »

hvala,
u međuvremenu sam pogledala,
zatvorena je bila juče, možda puste za vikend
petunija

#1319 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Juče divan dan i obilje snijega, a radile samo Poljice.
Mislim da nije u redu ovo što se radi na Jahorini, naplate kartu za cijelo skijalište a rade samo Poljice i Partizan, pri čemu je Partizan totalno beskorisna žičara
Od tri staze na Poljicama jednu su zatvorili, navodno zbog treninga pa se na ostalim malo napravila gužva. U neka doba, nekoliko nas je izignorisalo upozorenje i počeli smo i tuda skijati...
Jedino što bih navela kako pohvalno je što su prestali naplaćivati parking van sezone. Takođe moram navesti da bez obzira na kritike, osjeti se da je na Jahorini za nijansu bolja atmosfera, novo rukovodstvo joj neće tako brzo i lako moći vratiti stari "sjaj" ali bar su krenuli tim putem...
splinter

#1320 Re: Jahorina!

Post by splinter »

petunija wrote: 09/04/2026 08:18 Juče divan dan i obilje snijega, a radile samo Poljice.
Mislim da nije u redu ovo što se radi na Jahorini, naplate kartu za cijelo skijalište a rade samo Poljice i Partizan, pri čemu je Partizan totalno beskorisna žičara
Od tri staze na Poljicama jednu su zatvorili, navodno zbog treninga pa se na ostalim malo napravila gužva. U neka doba, nekoliko nas je izignorisalo upozorenje i počeli smo i tuda skijati...
Jedino što bih navela kako pohvalno je što su prestali naplaćivati parking van sezone. Takođe moram navesti da bez obzira na kritike, osjeti se da je na Jahorini za nijansu bolja atmosfera, novo rukovodstvo joj neće tako brzo i lako moći vratiti stari "sjaj" ali bar su krenuli tim putem...
Pa kolika je karta bila jučer? Prošle sedmice su bile cijene u skladu a cijenovnikom, ali npr prošle godine, ja sam bio par dana krajem marta i bilo je upola cijene sve.
petunija

#1321 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Juče je bila 60 dnevna a 58 poludnevna (4sata)
Ne znam jel u skladu ali je poenta da se cjenovnik formira pod pretpostavkom da rade svi liftovi i staze, a juče to nije bio slučaj. Praču smo već odavno svi otpisali i ona se nekako "podrazumijeva" da ne radi mada ne bi trebalo, ali da ne rade Olimpik, Rajska i Ogorjelica, a onda i na Poljicama "ukinu" jedni stazu... ono nije fer. A vidjelo se jasno da ima snijega na svim pobrojanim stazama i da su bile spremne
splinter

#1322 Re: Jahorina!

Post by splinter »

petunija wrote: 09/04/2026 08:36 Juče je bila 60 dnevna a 58 poludnevna (4sata)
Ne znam jel u skladu ali je poenta da se cjenovnik formira pod pretpostavkom da rade svi liftovi i staze, a juče to nije bio slučaj. Praču smo već odavno svi otpisali i ona se nekako "podrazumijeva" da ne radi mada ne bi trebalo, ali da ne rade Olimpik, Rajska i Ogorjelica, a onda i na Poljicama "ukinu" jedni stazu... ono nije fer. A vidjelo se jasno da ima snijega na svim pobrojanim stazama i da su bile spremne
Stvarno bezveze, očekivao sam da će poslije prethodnog vikenda cijene ići dole. Prošle sedmice sam i mogao platiti dnevnu toliko, ali sad vala nigdje veze.
Npr. prošle sezone nekako je bilo snijega u prvih dana marta al od 10. baš i nije. I onda padne dobar snijeg 17. i opet otvore skijalište, pa u naredna četiri dana idealno skijanje uz cijene karata 50 % popusta obzirom da su radile samo gondola Partizan i ski lift Poljice.
petunija

#1323 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Ne bi mi lijeno pa sam im napisala upit zašto ne rade i ostale staze kad već ima snijega, kao i da nije u redu što cijena nije u skladu sa stanjem na terenu a oni se samo ljubazno zahvalili i rekli kao da "redovno koriguju cijene" a na staze se ni osvrnuli nisu. I ja mislim da je Jahorina nezasluženo skupa ali dok god nas ima koji to plaćamo, tako će i biti...
U subotu je već od ujutro staza bila mekana ali se moglo skijati do 11, poslije baš nije imalo smisla, mokar i težak snijeg. Raja u žičari su govorila da još jedino noćno valja, ali to nisam isprobavala
Mislim da je sad stvarno sezona završila, za iduću, koliko sam čula, planiraju dodati još staza, što bi bilo super. Problem je samo što se planira otvararanje još hotela tako da ne kontam kuda će sav taj narod skijati
splinter

#1324 Re: Jahorina!

Post by splinter »

Kakav dan.
Ne pamtim kad sam se više iskijao za cenera. :-D
Još sahatak i na roštilj.
petunija

#1325 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Baš sam gledala webcam, kakva je staza bila?
Ja svoje davno konzervirala i spakovala, a svakako nisam bila tu za 1.maj jer bih vjv došla i ja :D
Post Reply