IRAN
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
- mist
#72377 Re: IRAN
Lebanon's health ministry says Israeli strikes killed 182, the highest single-day death toll in the Israel-Hezbollah war
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#72378 Re: IRAN
Jasno je to onome koje plaćen da mu to bude jasno, vrh Irana. Ipak oni moraju odigrati neke korake kako bi postigli neke stvari, pa po cijenu ljudskih života na žalost.
Zločinačka hobotnica sad polako pokušava da se uvuče na Balkan. U hrvatskoj već rade "us" firme, a u hercegovini advokati i notari, pripremaju teren za njihov plan kakav goć je. Sitne duše su na usluzi zarad neke zarade ili političkih poena. Na kraju ćemo svi platiti cijenu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#72379 Re: IRAN
Sto se tice novaca
Ni u jednoj shemi izrael nece nista platiti iranu
A mozda iran plati svaku balisticku zarad nekih diplomatskih interesa ili ako stavrno promijene vlast u iranu
Ponavljam s izraelom i amerkom nema dogovra
Ni u jednoj shemi izrael nece nista platiti iranu
A mozda iran plati svaku balisticku zarad nekih diplomatskih interesa ili ako stavrno promijene vlast u iranu
Ponavljam s izraelom i amerkom nema dogovra
-
MMM1977
#72380 Re: IRAN
Imam prijatelja Poljaka, kao i ostali Poljaci uglavnom, baš vjernik, katolik naravno. Prije par mjeseci smo imali baš žustru raspravu na temu Gaze, 7. Oktobra i slično. Nakon 2 sata rasprave smo se složili da se ne slažemo.
Danas piše, izvinjava se, kaže sve si bio u pravu 100%. Dosta je uticao Tucker Carson, valjda je on postao taj neki autoritet po pitanju katoličkog svijeta.
Ja sam i tada mu govorio, a i danas trubim da se na svijetu mora formirati koalicija razumnih koja će stati na crtu ekstremistima svih vrsta, posebno ovoj evangelističko-cionističko-vehabijskoj koaliciji zla.
Danas piše, izvinjava se, kaže sve si bio u pravu 100%. Dosta je uticao Tucker Carson, valjda je on postao taj neki autoritet po pitanju katoličkog svijeta.
Ja sam i tada mu govorio, a i danas trubim da se na svijetu mora formirati koalicija razumnih koja će stati na crtu ekstremistima svih vrsta, posebno ovoj evangelističko-cionističko-vehabijskoj koaliciji zla.
- Danguba
-
statixx
#72382 Re: IRAN
Znaci USA, Izrael i zaljevske zemlje. Eto kome.
-
zippoo87
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#72385 Re: IRAN
Fakat, sta je sa ovim svijetom? Nemoguce da se za 40.dana rata ovako suti na svim meridijanima? Pa ima li iko razuman, i jedna drzava da pokrene neku inicijativu da se ovo otvoreno ludilo, ratni zlocini, genocid zauszavi? Zar je stvarno ljudski zivot manje vrijedan od jednog artikla sa temua,..?! Meni je ovo nevjerovatno, da se ovako pasivno ponasaju mnoge zemlje, bez ikakvog konkretnog komentara na svo ovo ludilo... 
-
bosanski__
-
MMM1977
#72387 Re: IRAN
Svi su ucijenjeni. Pametni telefoni, društvene mreže, prisluškivanje, Mosad. Ovo sve se dugo pripremalo, bukvalno svakoga imaju u šacikonektovan wrote: ↑08/04/2026 23:03 Fakat, sta je sa ovim svijetom? Nemoguce da se za 40.dana rata ovako suti na svim meridijanima? Pa ima li iko razuman, i jedna drzava da pokrene neku inicijativu da se ovo otvoreno ludilo, ratni zlocini, genocid zauszavi? Zar je stvarno ljudski zivot manje vrijedan od jednog artikla sa temua,..?! Meni je ovo nevjerovatno, da se ovako pasivno ponasaju mnoge zemlje, bez ikakvog konkretnog komentara na svo ovo ludilo...![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#72388 Re: IRAN
Jets in
Mosul (N Iraq),
Baghdad (Central Iraq,
Najaf (southern Iraq)
- Danguba
#72389 Re: IRAN
On ce se povuci iz saveza ili ne ali ce se povuci iz nekih zemalja a one ce kupovati americko naoruzanje?
Cisto sumnjam. Trazit ce se alternative i siriti sopstvena industrija.
Nije Trump dzaba trazio 5% racunajuci da EU najvise kupuju od Amerike.
- geralt
#72390 Re: IRAN
Od koga tacno ocekujes da to zaustavi, i na koji nacin?konektovan wrote: ↑08/04/2026 23:03 Fakat, sta je sa ovim svijetom? Nemoguce da se za 40.dana rata ovako suti na svim meridijanima? Pa ima li iko razuman, i jedna drzava da pokrene neku inicijativu da se ovo otvoreno ludilo, ratni zlocini, genocid zauszavi? Zar je stvarno ljudski zivot manje vrijedan od jednog artikla sa temua,..?! Meni je ovo nevjerovatno, da se ovako pasivno ponasaju mnoge zemlje, bez ikakvog konkretnog komentara na svo ovo ludilo...![]()
Problem kod krsenja medjunarodnog prava je taj sto ne postoji medjunarodna policija. Vijece sigurnosti UN je to trebalo biti, ali je ono od svog osnivanja mrtvorodjence.
-
Romanija
#72391 Re: IRAN
Gideon Levy tvrdi da Trump moze natjerati Izraelce da stanu sa napadima, ja se bas ne slazem nakon 6 sedmica dobrano nacepili Irance. Sad su pretvoreni u jos jednu od livada kojoj ide sisanje kad se god digne Izraelcima i dok god imaju bombi i raketa, a toga ce biti dok je USA ko god da je predsjednik. U Libanu IDF trpi disproporcionalno velike gubitke na zemlji tako da gledamo Hadiya svaki dan.
Ovdje nema nekog rijesenja na obzorju, jer kako je rat duzi sve je vise i vise strana koje rijesenje vide u toalnom ratu.
Ovdje nema nekog rijesenja na obzorju, jer kako je rat duzi sve je vise i vise strana koje rijesenje vide u toalnom ratu.
-
geoxx
#72392 Re: IRAN
A i kad neko nesto kaze, ovdje ga ismiju. Vid mu glOve, izrazava zabrinutost.geralt wrote: ↑08/04/2026 23:07Od koga tacno ocekujes da to zaustavi, i na koji nacin?konektovan wrote: ↑08/04/2026 23:03 Fakat, sta je sa ovim svijetom? Nemoguce da se za 40.dana rata ovako suti na svim meridijanima? Pa ima li iko razuman, i jedna drzava da pokrene neku inicijativu da se ovo otvoreno ludilo, ratni zlocini, genocid zauszavi? Zar je stvarno ljudski zivot manje vrijedan od jednog artikla sa temua,..?! Meni je ovo nevjerovatno, da se ovako pasivno ponasaju mnoge zemlje, bez ikakvog konkretnog komentara na svo ovo ludilo...![]()
Problem kod krsenja medjunarodnog prava je taj sto ne postoji medjunarodna policija. Vijece sigurnosti UN je to trebalo biti, ali je ono od svog osnivanja mrtvorodjence.
- armin071
#72393 Re: IRAN
“nezavisno novinarstvo”
- Danguba
#72395 Re: IRAN
UN na izdisaju.konektovan wrote: ↑08/04/2026 23:03 Fakat, sta je sa ovim svijetom? Nemoguce da se za 40.dana rata ovako suti na svim meridijanima? Pa ima li iko razuman, i jedna drzava da pokrene neku inicijativu da se ovo otvoreno ludilo, ratni zlocini, genocid zauszavi? Zar je stvarno ljudski zivot manje vrijedan od jednog artikla sa temua,..?! Meni je ovo nevjerovatno, da se ovako pasivno ponasaju mnoge zemlje, bez ikakvog konkretnog komentara na svo ovo ludilo...![]()
I to su unistili. Ucjenjuju i ne placaju.
Ili ce ukloniti ovog manijaka ili ce se stvoriti neki blok koji ce im se suprotsaviti.
Rusiji i Kini odgovara. Ne ometaj neprijatelja dok se samounistava.
Steta je nanesena i to na svim stranama tako da ce trebati godine i decenije da se vratimo na staro stanje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#72396 Re: IRAN
Axios: High probability that the ceasefire will collapse tonight
- Capajebo
#72397 Re: IRAN
Ma jedino neko iz Europe da nesto kaze, al' ko?
Francuska eto ko nesto i cvili, a Njemacka i UK da ikako mogu od svog naroda jos bi se i prikljucili genocidnoj tvorevini.
Ovo sve ostalo se pita kol'ko i mi.
Francuska eto ko nesto i cvili, a Njemacka i UK da ikako mogu od svog naroda jos bi se i prikljucili genocidnoj tvorevini.
Ovo sve ostalo se pita kol'ko i mi.
- Danguba
- Dozer
#72399 Re: IRAN
Sve sam ja to napisao, ali ne u navijackom ili prizeljkivackom kontekstu.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 14:52Sve što sam slagao u svom postu, ti slobodno naglasi ili ako nešto od ovoga ti nisi napisao.
Ja se nemam problema izvinuti ako sam nešto krivo rekao ili prenio.
Velika je vjerovatnoca da je neki od sinocnjih aviona nosio bar jedan nuk, ali se desilo nesto sto je ostalo u magli, a vezano za sinoc kratko spomenutu reakciju Kine. Da li su mozda Kinezi zaprijetili nukom na Izrael ako se baci na Iran...?
Ali, svejedno. Bitno je da nije bacena.
Ono sto je sad bitno jeste da ce Izrael minirati pregovore, kao sto je i ocekivano, i to vec rade masakrom u Libanu.
Iran odmah reagovao i ponovo zatvorio Hormuz, i zaprijetio odmazdom Izraelu ako se ponovi napad na Liban.
Naravno, Izrael nece stati, jer su i US i oni rekli da Liban nije ukljucen u primirje, sto znaci da vrlo brzo gledamo nastavak svega. Nazalost.
Last edited by Dozer on 08/04/2026 23:18, edited 1 time in total.
- amidzazeher
#72400 Re: IRAN
Ma kakav izlazak iz NATO, pa nije to igraona i da kazeš necu se ja vise igrati sa vama i odeš. Šta ce sa bazama, hiljade vojnika po cijeloj Evropi, šta sa tim oruzjem?
Trumpove izjave slabo ko ozbiljno shvata, sam je kriv ali da nam hebe svima znanje e to je više do ”nas”
Last edited by amidzazeher on 08/04/2026 23:18, edited 1 time in total.