IRAN

sumirprimus

#72076 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Op op
Rejhana

#72077 Re: IRAN

Post by Rejhana »

geoxx wrote: 08/04/2026 12:09
Radmila koja nato naziva agresorom zbog bombardovanja Milosevicevog brloga nekom potura sirokobrijezane. :lol:

A evo mu i kolege sa Drinovaca.

Ja sam barem principijelna za razliku od vas lićimura s kamenjara.

Naravno da je NATO zločinačka organizacija, na kraju je i RS nastala dobrim dijelom zahvaljujuči njihovim prijetnjama da će bombardovati položaje ABiH.
geoxx

#72078 Re: IRAN

Post by geoxx »

Rejhana wrote: 08/04/2026 12:22
geoxx wrote: 08/04/2026 12:09
Radmila koja nato naziva agresorom zbog bombardovanja Milosevicevog brloga nekom potura sirokobrijezane. :lol:

A evo mu i kolege sa Drinovaca.

Ja sam barem principijelna za razliku od vas lićimura s kamenjara.

Naravno da je NATO zločinačka organizacija, na kraju je i RS nastala dobrim dijelom zahvaljujuči njihovim prijetnjama da će bombardovati položaje ABiH.
Tzv ABiH
bosanski__

#72079 Re: IRAN

Post by bosanski__ »

Rejhana wrote: 08/04/2026 11:50 :izet:

Previše navijaš za Iran.

Smanji malo.
Rejhana

#72080 Re: IRAN

Post by Rejhana »

geoxx wrote: 08/04/2026 12:24
Tzv ABiH

Drži se škripine i koza.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#72081 Re: IRAN

Post by moonco »

25 arapske nafte ili rafinerija VS iranske 5%

Ko više štete može da napravi :lol:
dječak sa šibicama

#72082 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

no_sekirli wrote: 08/04/2026 12:20 Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.

Interesantni komentari totalno.

Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.

Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.
To su neobjektivni navijaci.

Realnost je da USA nije postigla smjenu rezima, ako su to ozbiljno mislili a moguce je jer normalan covjek to ne moze ocekivati bez kopnene invazije ali Trump je ovako histericna osoba pa je moguce da je mislio kako ce americke bombs oujea srusiti rezim.

Sve ostalo, ostvarili su. Stete u Iranu su vjerovatno katastrofalne. I pitanje je ko danas vodi Iran, mozda su ovi novi usli u dil sa Trumpom. Ne diraj nas vise, a mi cemo neke ustupke dati.

Mi to ne znamo. Nagadjati mozes do sutra.
moonco

#72083 Re: IRAN

Post by moonco »

Koliko su Rusi ispalili na Ukrajinu pa ništa. Koliko ono godina ratuju :pisnuo: :pisnuo:

Logika kamenjarska
sumirprimus

#72084 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Za to vrijeme u Eu, selo gori a baba se ceslja :mrgreen:

geoxx

#72085 Re: IRAN

Post by geoxx »

dječak sa šibicama wrote: 08/04/2026 12:28
no_sekirli wrote: 08/04/2026 12:20 Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.

Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.

Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.

Realnost je da USA nije postigla smjenu rezima, ako su to ozbiljno mislili a moguce je jer normalan covjek to ne moze ocekivati bez kopnene invazije ali Trump je ovako histericna osoba pa je moguce da je mislio kako ce americke bombs oujea srusiti rezim.

Sve ostalo, ostvarili su. Stete u Iranu su vjerovatno katastrofalne. I pitanje je ko danas vodi Iran, mozda su ovi novi usli u dil sa Trumpom. Ne diraj nas vise, a mi cemo neke ustupke dati.

Glavni ciljevi rata su smjena rezima i unistenje balistickog projekta. Njihove rijeci, ne moje. Nista od toga nisu ostvarili. Nuklearni program je tamo gdje bio i proslog juna. Iran je vojno slabiji, ali je slabija i americka vojska u regiji.

Na kraju krajeva, sta god da su ostvarili, napravili su sebi vise stete nego koristi. Nije politika samo bacanje bombi.
dječak sa šibicama

#72086 Re: IRAN

A "nuklearni program je tamo gdje je bio i prosle godine" kaze ko? Teheran?

Ja bi se iznenadio kad bi rekli "unistili su nam toliko i toliko nuklearnog programa". Mislim, ja bi im vjerovao :D
Dozer

#72087 Re: IRAN

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 08/04/2026 12:06
Dozer wrote: 08/04/2026 11:42
mirzic1 wrote: 08/04/2026 11:08 Auuuuu kakav kolektivni harakiri bubic ekipe ovdje, a isto ce biti i na temi Ukrajine. Sta je, ocekivali ste da ce se rokati do besvjesti?

Sta ce doomsday ekipa? Sta ce te sa onim silnim bemzimom i namirnicama? Koliko ste na ovoj temi panicarili i druge pozivali da panicare skupa s vama? Gdje je ta ekipa koju je mr dozer predvodio?
Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...
Meni licno je vise nego drago da se to nije desilo, i u startu sam i rekao da ce biti tako.
Ko bi normalan prizivao takvo nesto, ziv bio?
Ali, taj scenario nije nemoguc, pogotovo s izraelske strane. Pa tamo oni sami to.prizivaju i prizeljkuju.
Ako nisi spomenuo N bombu, kao vjerojatnu u minimalno 20 postova, onda nisi nikako, sad eto rekao da neće baciti. Svašta forum trpi, isto kao i politika.
Umjesto palamuda, bolje da procitas te postove.

Od prvog puta kada sam spomenuo, jasno je receno da je to zadnja opcija za USA da izadju kao pobjednik, iako ne bi to bili u realnosti, ali bi je proglasili.
I odmah sam rekao da ce mi biti drago ako ne budem u pravu za to.

Za sve ostalo sam, ako me sjecanje dobro sluzi, tacno predvidio. Od toga da IZ-US ne mogu Iranu nista i da ce polomiti i zube i proteze, preko toga da ce ih Iran dobro nagrditi raketama, da ce se Nato dobro poljuljati, mozda i raspasti, da ce ici prijetnje Nato partnerima, da ce petrodolar grohnuti (jos nije, ali hoce), da ce US$ grohnuti, pa do pjesadijskog pokusaja koji ce takodjer biti promasaj i masakr (za ovo jos nemamo nikakvih potpunih info, ali po svoj prilici se tu desilo nesto krupno s ona 2 C-130. Isplivace.).

I prije neki dan rekoh da ce se USA na kraju povuci, a mediji ce odraditi nepostojecu "pobjedu", kao i da ce na kraju Izrael ostati sam. Ovo zadnje se nece desiti sad, ali na kraju hoce.
sumirprimus

#72088 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Elem jedan od proizvoda ovog rata moglo bi na kraju biti i vojno savezništvo izraela i gcc :skoljka:
geoxx

#72089 Re: IRAN

Post by geoxx »

dječak sa šibicama wrote: 08/04/2026 12:33 A "nuklearni program je tamo gdje je bio i prosle godine" kaze ko? Teheran?

Ja bi se iznenadio kad bi rekli "unistili su nam toliko i toliko nuklearnog programa". Mislim, ja bi im vjerovao :D
Pa ko kaze da je unisten? Trump? Rekao je to i prosle godine. Uopste nije bilo ni toliko vijesti da napadaju nuklearke.
Na kraju krajeva, ko jos vjeruje u te gluposti. Iran 40 godina dvije sedmice do bombe.
dječak sa šibicama

#72090 Re: IRAN

Ne vjerujem ni Trumpu, ali vjerujem bombama, a vidjeh kako sirom Irana lete u zrak tvornice i tvornice. I nadzemne i podzemne.

Logika. Nisu to Rusi da bacaju bombe "ofrlje", Amerikanci znaju pronaci metu. Na zalost njihovih zrtava.
Rejhana

#72091 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Dozer

#72092 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sad se Pakistan uvali k'o medijator :lol:
JovicSA

#72093 Re: IRAN

Post by JovicSA »

S obzirom da je početna pozicija Epstein koalicije bila da će za dva-tri dana malo bombarodvanja ovi njihovi kojima su dostavili oružije preuzeti vlast sve ovo se može smatrati kao taktička pobjeda Irana jer ništa od početnih ciljeva cionisti i pedofili nisu ostvarili. Slično kao partizani na sutjesci, Nijemci odnijeli pobjedu jer pobili masu partizana ali taktička pobjeda je partizanska jer Nijemci nisu ostvarili plan uništenja partizana, zarobljavanja Tita i štaba, isto tako danas i Iran. Infrastruktura će se obnoviti, za 4-5 godina siguran sam 80% će sve biti sređeno, barem što se tiče civilne infrastrukture, pogotovo ovo oko nafte.
no_sekirli

#72094 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

dječak sa šibicama wrote: 08/04/2026 12:28

Cilj promjene "režima" je on proklamirao čisto da kao fol ima povod. Zna se kako se mijenja vlast u nekoj državi, pa taman to bio Iran ili BiH. Ili izborima ili revolucijom.
Naravno da su agresori na Iran znali od prvog dana da će bombardiranje izazvati kontraefekt, odnosno da će narod još više stati uz vlast, jer je to jedini put kojim se može ići dok na glave padaju bombe i ljudi ginu u kućama, školama i na radnim mjestima. Pretpostavljam da će i dalje koristiti metodu mrkve i batine i da se neće jedno jutro probuditi i narediti da se opet upale avioni i spreme u akciju. Mada, ni to nije isključeno da se desi još i danas.

Nije US baš tako naivna i bez znanja i iskustva kako se piše po ovoj temi, niti je Kramp baš tolika budaletina (na stranu to što je pedofil, idiot, narcis i još 100 drugih stvari).

I dalje sam mišljenja da je ovaj scenarij bio za još veće discipliniranje US bliskih saveznika na BI (sjetimo se svi da je javno rekao da mu zločinac iz SA liže guzicu) i da će ih sada još više staviti na uzdu, ali i dalje ne mogu skontati koju je priču spremio za Izrael i za zločince iz njihove vlasti.
no_sekirli

#72095 Re: IRAN

Post by no_sekirli »

Dozer wrote: 08/04/2026 12:33
no_sekirli wrote: 08/04/2026 12:06
Dozer wrote: 08/04/2026 11:42
Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...
Meni licno je vise nego drago da se to nije desilo, i u startu sam i rekao da ce biti tako.
Ko bi normalan prizivao takvo nesto, ziv bio?
Ali, taj scenario nije nemoguc, pogotovo s izraelske strane. Pa tamo oni sami to.prizivaju i prizeljkuju.
Ako nisi spomenuo N bombu, kao vjerojatnu u minimalno 20 postova, onda nisi nikako, sad eto rekao da neće baciti. Svašta forum trpi, isto kao i politika.
Umjesto palamuda, bolje da procitas te postove.

Od prvog puta kada sam spomenuo, jasno je receno da je to zadnja opcija za USA da izadju kao pobjednik, iako ne bi to bili u realnosti, ali bi je proglasili.
I odmah sam rekao da ce mi biti drago ako ne budem u pravu za to.

Za sve ostalo sam, ako me sjecanje dobro sluzi, tacno predvidio. Od toga da IZ-US ne mogu Iranu nista i da ce polomiti i zube i proteze, preko toga da ce ih Iran dobro nagrditi raketama, da ce se Nato dobro poljuljati, mozda i raspasti, da ce ici prijetnje Nato partnerima, da ce petrodolar grohnuti (jos nije, ali hoce), da ce US$ grohnuti, pa do pjesadijskog pokusaja koji ce takodjer biti promasaj i masakr (za ovo jos nemamo nikakvih potpunih info, ali po svoj prilici se tu desilo nesto krupno s ona 2 C-130. Isplivace.).

I prije neki dan rekoh da ce se USA na kraju povuci, a mediji ce odraditi nepostojecu "pobjedu", kao i da ce na kraju Izrael ostati sam. Ovo zadnje se nece desiti sad, ali na kraju hoce.
Naravno da ništa tačno nisi predvidio, to nisam samo ja primijetio, samo ti možeš tvrditi suprotno. Kao i uvijek.

Niti je bilo N bombi, niti je bilo iskrcavanje na otok, niti je bilo krvi do koljena i poginulih hiljada vojnika iz 82.pukovnije, niti je uništen petro dolar, niti je...nastavi niz.

A ti sad vodi vari i vodi ladi, koliko god puta hoćeš. Voda će opet ostati voda.
moonco

#72096 Re: IRAN

Post by moonco »

Čekaj ba

Minimum 10-15 globalne proizvodnje nafte iz arapskih rafinerija je uništeno, a trgovalo se u dolaru.

Šta je to ako nije smanjenje globalne trgovine u dolaru :D
Tananarive

#72097 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Rejhana wrote: 08/04/2026 12:25
Tzv ABiH

Drži se škripine i koza.
al su se drage naše staše naklopile, neurozni nije bilo totalne destrukcije, Iran polomio zube zionistima i evangelistima, pa sad opet valja tugovati po kamenjaru
dječak sa šibicama

#72098 Re: IRAN

Rusi su do sada Ameriku i EU unistili brat bratu 12 puta u zadnje cetiri godine trodnevne vojne operacije, da ja ne znam kako je moguce da ih Iran nije dokrajcio.

Realno :D

Objektivan treba biti. Pobjednika nema a jedine zrtve smo mi hedalji koji pratimo rast cijena dizela grizuci nokte svaki put kad treba upaliti aplikaciju.
moonco

#72099 Re: IRAN

Post by moonco »

Tananarive wrote: 08/04/2026 12:49
Rejhana wrote: 08/04/2026 12:25
Tzv ABiH

Drži se škripine i koza.
al su se drage naše staše naklopile, neurozni nije bilo totalne destrukcije, Iran polomio zube zionistima i evangelistima, pa sad opet valja tugovati po kamenjaru
Ah to su ti sve pogrešno nasađeni vatikanski pogledi na islamski svijet. Što se ovdje iz Bosne odlično vidi, mnogo bolje nego iz zapadne Azije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72100 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

iran je dobio ponudu koju nije mogao odbiti
potpisi ili umri
Post Reply