Ako nisi spomenuo N bombu, kao vjerojatnu u minimalno 20 postova, onda nisi nikako, sad eto rekao da neće baciti. Svašta forum trpi, isto kao i politika.Dozer wrote: ↑08/04/2026 11:42Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...mirzic1 wrote: ↑08/04/2026 11:08 Auuuuu kakav kolektivni harakiri bubic ekipe ovdje, a isto ce biti i na temi Ukrajine. Sta je, ocekivali ste da ce se rokati do besvjesti?
Sta ce doomsday ekipa? Sta ce te sa onim silnim bemzimom i namirnicama? Koliko ste na ovoj temi panicarili i druge pozivali da panicare skupa s vama? Gdje je ta ekipa koju je mr dozer predvodio?
Meni licno je vise nego drago da se to nije desilo, i u startu sam i rekao da ce biti tako.
Ko bi normalan prizivao takvo nesto, ziv bio?
Ali, taj scenario nije nemoguc, pogotovo s izraelske strane. Pa tamo oni sami to.prizivaju i prizeljkuju.
IRAN
- no_sekirli
#72051 Re: IRAN
- Rejhana
#72052 Re: IRAN
Vama sa širokobrijeških škripina je valjda to jedini level informisanja za koji ste čuli...tramvajtrojka wrote: ↑08/04/2026 11:55 Ne valja konzumirati Informer ujutro na gladan stomak ovo su nuspojave toga![]()
![]()
https://economictimes.indiatimes.com/us ... s?from=mdr
- dječak sa šibicama
#72053 Re: IRAN
Nema dugorocnog sporazuma, zna se koji su zahtjevi Amerike i Izraela a oni su ti koji odlucuju o napadnim aktivnostima.
Ovo je vjv samo da se malo nafta koriguje, da se berze smire, a onda slijedi nastavak. Ne nuzno rata, mozda jos atentata na iranske vodje, ako je koji preostao. Sad tamo vlada IRGC jer su civilni lideri uglavnom ubijeni.
Niko ne zna kakva je prava steta nacinjena iranskom nuke programu, u kakvom je stanju vojska. Imaju velike gubitke, oporavice se, nekad.
Ko zna ko je kome sta obecao u ovom dogovoru, sad samo idu propagandne gluposti o uvjetima i "mi smo pobijedili".
Ovo je vjv samo da se malo nafta koriguje, da se berze smire, a onda slijedi nastavak. Ne nuzno rata, mozda jos atentata na iranske vodje, ako je koji preostao. Sad tamo vlada IRGC jer su civilni lideri uglavnom ubijeni.
Niko ne zna kakva je prava steta nacinjena iranskom nuke programu, u kakvom je stanju vojska. Imaju velike gubitke, oporavice se, nekad.
Ko zna ko je kome sta obecao u ovom dogovoru, sad samo idu propagandne gluposti o uvjetima i "mi smo pobijedili".
-
sumirprimus
#72054 Re: IRAN
Ne nego, takticki unistili su masu zadanih ciljeva i VIP osoba od interssa u iranu..geoxx wrote: ↑08/04/2026 11:21Mda mdasumirprimus wrote: ↑08/04/2026 11:18 Takticki ovo usa i israel nisu izgubili.
Strateški ovisno o ciljevima.
Otvorio moreuz koji je bio otvoren. Pobedaaa
- Pandakonda
#72055 Re: IRAN
Ako su unazadili Iranski nuklearni program opet su dobili sta su htjeli
-
geoxx
#72056 Re: IRAN
Radmila koja nato naziva agresorom zbog bombardovanja Milosevicevog brloga nekom potura sirokobrijezane.Rejhana wrote: ↑08/04/2026 12:06Vama sa širokobrijeških škripina je valjda to jedini level informisanja za koji ste čuli...tramvajtrojka wrote: ↑08/04/2026 11:55 Ne valja konzumirati Informer ujutro na gladan stomak ovo su nuspojave toga![]()
![]()
https://economictimes.indiatimes.com/us ... s?from=mdr
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#72057 Re: IRAN
Ma ja vjerujem da je Narandza dobacuje daleko u buducnost. Sa njim nista nije sigurno, al je ovo sada inkonvinijent i za sada ce kloniti ovog sranja.dale cooper wrote: ↑08/04/2026 12:01 Dobro je, umjesto nuklearne srijede dobili smo TACO srijedu.![]()
Ništa ovo naravno još nije završeno, ali je pozitivan korak naprijed. Za one koji kažu da će ovo Ameri i Izraelci koristiti za pregrupisanje mislim da ni Iranci neće sjediti na guzici. Ali ako ovo primirje bude dovelo do čvrstog sporazuma za budućnost onda će biti dobro.
Zato mislim da ce ovo potrajati preko 15 dana.
- GungodessMissFortune
#72058 Re: IRAN
Kao ove strateške jesu? Joj majko draga.dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 11:46 Postoje danas i takticke nuklearne bombe, koje nisu "tako strasne", pojedini jastrebovi su nagovarali Putina da je upotrijebi u Ukrajini. Srecom oni se ne pitaju.
Recimo, gdje je najcvrsca ukrajinska linija, jedna takticka nuklerna bomba tu liniju izbrise.
- skrbavi-admin
#72060 Re: IRAN
podsjeti me na onu - svi smo isti - svi su radili zlocine - ARBIH 5%, HV+O 30%, Cetnizgadija 65%dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 11:26 Naravno da nema pobjednika, sam rat je sulud kao i Trump i Bibi i rezim u Teheranu.
- dječak sa šibicama
#72061 Re: IRAN
Unistili su ciljeve, pobili lidere, ali nisu smijenili rezim.
I dalje Teheran drzi pod paskom taj moreuz i to im je zadnja karta. Dok Teheranom vlada ajatolahov rezim, Iran nije porazen.
I taj nuklearni program, oni ga non stop obnavljaju, koliko su puta do sada bombe padale po infrastrukturi. Ovi njih unazade, ovi popravljaju. I jos se dublje ukopavaju u bunkere.
I dalje Teheran drzi pod paskom taj moreuz i to im je zadnja karta. Dok Teheranom vlada ajatolahov rezim, Iran nije porazen.
I taj nuklearni program, oni ga non stop obnavljaju, koliko su puta do sada bombe padale po infrastrukturi. Ovi njih unazade, ovi popravljaju. I jos se dublje ukopavaju u bunkere.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
-
sumirprimus
#72063 Re: IRAN
Vodiš 3 0, napolju gori zemlja vruće, sudija svira tajm aut da se ekipe osvjeze.
Nije loše za ove sto vode. Osim lamala koji je nezadovoljan jer on nije zabio.
Publika navija za underdoga standarno, jer se igra svjetsko u golfskom zalivu
P.s kina, Pakistan i posebno indija ytandardno operisani od fudbala
Nije loše za ove sto vode. Osim lamala koji je nezadovoljan jer on nije zabio.
Publika navija za underdoga standarno, jer se igra svjetsko u golfskom zalivu
P.s kina, Pakistan i posebno indija ytandardno operisani od fudbala
- skrbavi-admin
#72064 Re: IRAN
pa potvrdilo bi moju tezu kao logican ishod i zkljucak.... "nemos radit sta hos a da ja gledam iako sam jaci od tebe a ne radi me sta radis" ili bi kinezi "zurno" prebacili u Iran ono bas sto trebaju reciklirat jer im istice rok trajanjaRejhana wrote: ↑08/04/2026 11:35skrbavi-admin wrote: ↑08/04/2026 10:39 ne znam sta je i ako je - obicno su siledzije redom najvece picketine...... zavrtanje ruku ljudi spominju, mozda je bilo jarane opali nuklearne na Iran i to znaci da svi imamo pravo jednostrano koristit nuklearno oruzje - hos tako? eto tako ce bit...
Vele neki na britanskim tv kanalima da je ovo stalo zato što su Kina i Pakistan zaprijetile nuklearnim bombardovanjem Izraela u slučaju da Izrael upotrijebi nuklearno oružje u Iranu. Ne znam da li je baš do toga došlo ili nagađaju.
- GungodessMissFortune
#72065 Re: IRAN
Pogreška, nije Armija radila nikakve zločine al jesu neki njeni pojedinci u to nema sumnje.skrbavi-admin wrote: ↑08/04/2026 12:11podsjeti me na onu - svi smo isti - svi su radili zlocine - ARBIH 5%, HV+O 30%, Cetnizgadija 65%dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 11:26 Naravno da nema pobjednika, sam rat je sulud kao i Trump i Bibi i rezim u Teheranu.
-
tokio25
#72066 Re: IRAN
reci da se zajebavasDozer wrote: ↑08/04/2026 11:42Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...mirzic1 wrote: ↑08/04/2026 11:08 Auuuuu kakav kolektivni harakiri bubic ekipe ovdje, a isto ce biti i na temi Ukrajine. Sta je, ocekivali ste da ce se rokati do besvjesti?
Sta ce doomsday ekipa? Sta ce te sa onim silnim bemzimom i namirnicama? Koliko ste na ovoj temi panicarili i druge pozivali da panicare skupa s vama? Gdje je ta ekipa koju je mr dozer predvodio?
Meni licno je vise nego drago da se to nije desilo, i u startu sam i rekao da ce biti tako.
Ali, taj scenario nije nemoguc, pogotovo s izraelske strane. Pa tamo oni sami to.prizivaju i prizeljkuju.
pa ti si bio najglasniji bacanju atomske
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#72067 Re: IRAN
Kako se mogu berze stabilizirati kad su polupane rafinerije na bliskom istoku?
Kakva je to logika?
Evo i da idu tankeri i brodovi.
Odakle bolan nafta? Nabiješ crijevo u guzu i samo nafta teče i rafinira se.
Jašta radi.
Kakva je to logika?
Evo i da idu tankeri i brodovi.
Odakle bolan nafta? Nabiješ crijevo u guzu i samo nafta teče i rafinira se.
Jašta radi.
- GungodessMissFortune
#72068 Re: IRAN
Ma prepao se lik jer misli da su nuklearke smak svijeta.tokio25 wrote: ↑08/04/2026 12:16reci da se zajebavasDozer wrote: ↑08/04/2026 11:42Bacanje nuklearke ne jednu zemju nije automatski doomsday, jbg...mirzic1 wrote: ↑08/04/2026 11:08 Auuuuu kakav kolektivni harakiri bubic ekipe ovdje, a isto ce biti i na temi Ukrajine. Sta je, ocekivali ste da ce se rokati do besvjesti?
pa ti si bio najglasniji bacanju atomske
-
ljubijankic
#72069 Re: IRAN
Nema potrebe. Gdje i jedan zidov zivi tu nema mira. Sloboda narodu Ukrajine i Rusije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#72070 Re: IRAN
Mislili smo svi da je Hezbollah gotov, kad ono rijeka Litani nikad dalje...dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 12:06 Nema dugorocnog sporazuma, zna se koji su zahtjevi Amerike i Izraela a oni su ti koji odlucuju o napadnim aktivnostima.
- Pandakonda
#72071 Re: IRAN
Otprilike tako je i isao ciklus. Ako se dobro sjecam nekad tamo 2015e godine su potpisali dogovor na neko sitno (mislim da je oko 6% dovoljno za elektranu) obogaćivanje uraniuma, dok su ga Iranci gradijalno dizali do 60% bez da su davali pristup agentima ovog dogovora koji su bili zaduzeni za kontrolu.dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 12:11
To je logicno bila crvena linija ovima i evo opet smo na istom
-
SuperHans
#72072 Re: IRAN
Ameri puno više koristi od arapskih zemalja i potencijalno Irana mogu imati nego što je imaju od cionističkog entiteta. Da su pametni pa ih pustiti niz vodu ali znamo ko vlada amerikom zapravo
- DaysleepeR
#72073 Re: IRAN
Nema više Amerike u ovom ratu.
Čak i ako Iran bude gađao Izrael.
Sve je procurilo kako je rat uopšte počeo, i svi krive Izrael i Trumpa koji je nasjeo na priču.
Valja čuvati ono što je ostalo od obraza i reputacije, idu midterms.
Trump je jedva čekao da se izvuče iz ovog vojno, a sad će ih Iran meziti kako hoće sa Hormuzom.
Čak i ako Iran bude gađao Izrael.
Sve je procurilo kako je rat uopšte počeo, i svi krive Izrael i Trumpa koji je nasjeo na priču.
Valja čuvati ono što je ostalo od obraza i reputacije, idu midterms.
Trump je jedva čekao da se izvuče iz ovog vojno, a sad će ih Iran meziti kako hoće sa Hormuzom.
- Haris.ba
#72074 Re: IRAN
Kako su Iranci pametni....
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vise ... /260408071Više eksplozija zabilježeno u Iranu, jedna od njih u rafineriji Lavan
- no_sekirli
#72075 Re: IRAN
Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.
Interesantni komentari totalno.
Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.
Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.
Interesantni komentari totalno.
Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.
Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.