ahaAteista wrote: ↑06/04/2026 11:53Pjesak nikad nema sta raditi na biciklistickoj, trotoara ima za razliku od biciklistickih.tokio25 wrote: ↑06/04/2026 11:46nije poenta u 2 bicikla nego upravo ovako sa autimaAteista wrote: ↑06/04/2026 11:43
Ja do posla i nazad, u jednom smjeru imam gotovo cijelim dijelim, u drugom isjeckano, naravno da cu ici suprotnim smjerom gdje mogu skoro sve vrijeme ici bic stazom umjesto trotoarom ili cestom.
Nikad nisam vidio da je bio neki incident da su se sudarila dva bicikla.
a i sa pjesacima
jer ja kao pjesak mogu biciklistickom ici suprotno ako je npr puno setaca jer kad vidim da dolazis sklonim se i vratim se jer mi ides u susret
a iza ledja ne vidim kad dolazis
al ajd to je situacija gdje ja ne bih smio jel hodati
poenta je da ja u autu ocekujem s lijeve strane biciklo kad se ukljucujem na glavnu a sa desne kad se iskljucujem a ne da nagadjam s koje ce mi strane doci biciklista romobilista i sl
Autu je cak i lakse vidjeti biciklistu koji ide suprotnim smjerom, a mora svakako zbog pjesaka gledati oba smjera. Biciklista kao i pjesak kod prelaska treba da se uvjeri da ga vozac vidi, zbog svoje sigurnosti, jebo prednost kad te pokupi i kad si ranjiv.
pa ni biciklista nema sta raditi na trotoaru jer ima ili biciklisticka ili cesta
jos sam naveo da to nije ispravno samo sam uzeo za primjer
a sto se tice auta nije lakse jer treba iz jednog smjera da dodje a ne iz 2 i to je to
al kao sto gore iznad forumas rece ti imas zakone svoje neke koji se kose sa zobsom jer ti mislis da si ti upravu