Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 05/04/2026 15:39 I da ti iskreno kažem kurac me boli za osjećajima takvih ljudi.
Moze te boljeti koliko hoces, al oni su tu. I mene boli kurac sta pokrece Stefana iz BL, al jebiga zbog njega smo na cekanju za pridruzivanjem u EU ili NATO.

Mozemo ignorisati i zabijati glavu u pijesak ili stavljati rpstice u usi i govoriti lalalala, ali to ih nece gumicom izbrisati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

Nije li Trump pobijedio upravo i zbog razloga sto se sentiment znacajnog dijela Amerike tretirao ovom dejlovom sintagmom?
dale cooper

#38128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 05/04/2026 16:56
dale cooper wrote: 05/04/2026 15:39 I da ti iskreno kažem kurac me boli za osjećajima takvih ljudi.
Moze te boljeti koliko hoces, al oni su tu. I mene boli kurac sta pokrece Stefana iz BL, al jebiga zbog njega smo na cekanju za pridruzivanjem u EU ili NATO.

Mozemo ignorisati i zabijati glavu u pijesak ili stavljati rpstice u usi i govoriti lalalala, ali to ih nece gumicom izbrisati.
Stvar je što jednako kao i Stefan iz BL vezano za NATO, EU ili suživotom sa Bošnjacima, ni redneck Billy iz Alabame svoje stavove vezano za crnce, žene ili homoseksualce neće pomjeriti ni milimetra bez obzira koliko ti bio voljan da svoje
stavove njemu prilagodiš.
dale cooper

#38129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 05/04/2026 17:00 Nije li Trump pobijedio upravo i zbog razloga sto se sentiment znacajnog dijela Amerike tretirao ovom dejlovom sintagmom?
Siguran sam da su htjeli da ga zabiju leftiesima, ali to ne mijenja na stvari šta ti ljudi suštinski jesu ni njihov svjetonazor.
Chmoljo

#38130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 05/04/2026 17:08

Stvar je što jednako kao i Stefan iz BL vezano za NATO, EU ili suživotom sa Bošnjacima, ni redneck Billy iz Alabame svoje stavove vezano za crnce, žene ili homoseksualce neće pomjeriti ni milimetra bez obzira koliko ti bio voljan da svoje
Tako je, zato je politika umijece moguceg a ne ostvarivanje spiska lijepih zelja.

Nekad se moze, nekad ne, ali treba prepoznati situaciju kada. Opet to ne znaci poistovjecivanje, ali ipak malo mudrosti i uzimanja u obzir.

Onako kako si ti napisao u prethodnim postovima i ti si ko redneck i stefan iz bl. Zar ne?
video

#38131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Kakve veze zadnje dvije strane imaju sa narandzastom budalom :?
dale cooper

#38132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 05/04/2026 17:19

Tako je, zato je politika umijece moguceg a ne ostvarivanje spiska lijepih zelja.

Nekad se moze, nekad ne, ali treba prepoznati situaciju kada. Opet to ne znaci poistovjecivanje, ali ipak malo mudrosti i uzimanja u obzir.

Onako kako si ti napisao u prethodnim postovima i ti si ko redneck i stefan iz bl. Zar ne?
Pa nisam baš. Jedan od nas negira prava za određene skupine, a drugi ih brani. Kako se ikada možeš dogovoriti sa ljudima koji su recimo 2022 oborili Roe vs Wade presudu i time ukinuli zagarantovano pravo na abortus? I onda ti neki ovdje pričaju kako je feminizam već ispunio svoje ciljeve, da je postao ekstreman i da ga treba ukinuti, a o ovi ovamo ukidaju prava za koja se mislilo da su davno izborena.

Gdje su granice toga dokle im možeš popuštati?
sinuhe

#38134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Glavni razlog uspona Trumpa i sličnih u Evropi još godinama ranije su migracije. Nešto skroz neutralno je postalo predmetom velikih podjela.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38135 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

dale cooper wrote: 05/04/2026 15:57
pici wrote: 05/04/2026 14:32 Kako god ali jedno je sigurno. Da na bezobrazno lošoj propagandi i poturanju lgbta, wokea, feminizma, socijale itd itd je tVump dobio izbore... po drugi put i to nije za zanemariti. Ako opet pokusate ekstremno ganjati te ideje i pokrete, dobit ce te kontra efekat a to je u vidu goreg od tVumpa. Kako god hocete, to je moje misljenje. Desnicarima malo fali da regrutuju ljude evo poput mene radi nekih degutacija u drustvu. Zaista koji vam je qurac. Jel to ide se onom ćiji piš moze vise da dobaci, e pa zajebali ste se, ovi magarci daleko dalje pišaju. Vidi se iz priloženog. Samo ih treba po zakonu i dzebu udarati, nista ona wokw cranja i prenemaganja. Oni zaziru od dzep zuluma. A one koji misle svojim ekstremni propagiranjem lagbta, wokea, liberalizma itd ponukati neku pravdu i jednakost e te posebno nabijem na qurac ko i ove magarce, sve u pet deka.
Ti si već na desnici.

I ja tebe. :mrgreen:
Da sam bogdo na desnici, bilo bi mi lakse u zivotu, glavu dajem, neg uvjek na vetrenjace, sta li je mozda partizanska krv, jebga

povuces za ono :mrgreen:
dale cooper

#38136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

I da, zaboravio sam još jednu stvar. MAGA je 2021 pokušala da izvede državni udar! Halo ba...državni udar! Ni danas dan većina njih kao ni
sam Trump ne prihvataju činjenicu da su izgubili izbore i još uvijek misle da su pokradeni. Kad neko neće da prihvati realnost i činjenično
stanje na terenu kako možeš da sa njima pričaš i pregovaraš o drugim stvarima?
dale cooper

#38137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

pici wrote: 05/04/2026 18:18
pici wrote: 05/04/2026 14:32 Kako god ali jedno je sigurno. Da na bezobrazno lošoj propagandi i poturanju lgbta, wokea, feminizma, socijale itd itd je tVump dobio izbore... po drugi put i to nije za zanemariti. Ako opet pokusate ekstremno ganjati te ideje i pokrete, dobit ce te kontra efekat a to je u vidu goreg od tVumpa. Kako god hocete, to je moje misljenje. Desnicarima malo fali da regrutuju ljude evo poput mene radi nekih degutacija u drustvu. Zaista koji vam je qurac. Jel to ide se onom ćiji piš moze vise da dobaci, e pa zajebali ste se, ovi magarci daleko dalje pišaju. Vidi se iz priloženog. Samo ih treba po zakonu i dzebu udarati, nista ona wokw cranja i prenemaganja. Oni zaziru od dzep zuluma. A one koji misle svojim ekstremni propagiranjem lagbta, wokea, liberalizma itd ponukati neku pravdu i jednakost e te posebno nabijem na qurac ko i ove magarce, sve u pet deka.
Ti si već na desnici.

Da sam bogdo na desnici, bilo bi mi lakse u zivotu, glavu dajem, neg uvjek na vetrenjace, sta li je mozda partizanska krv, jebga

Biti SDP i kontra SDA za naše uslove uopšte ne znači da si neki ljevičar. To što si tolerantniji prema Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, Bosancima
i drugima, a nemaš tolerancije za žene, homoseksualce, druge rase i ostale koji ti nisu baš po volji i čija su prava "woke prevara" te čini samo malo manje lošijim od ovih iz SDA.

Povuci sebe. :P
Chmoljo

#38138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 05/04/2026 17:33

Pa nisam baš. Jedan od nas negira prava za određene skupine, a drugi ih brani. Kako se ikada možeš dogovoriti sa ljudima koji su recimo 2022 oborili Roe vs Wade presudu i time ukinuli zagarantovano pravo na abortus? I onda ti neki ovdje pričaju kako je feminizam već ispunio svoje ciljeve, da je postao ekstreman i da ga treba ukinuti, a o ovi ovamo ukidaju prava za koja se mislilo da su davno izborena.

Isto to oni kazu i za tebe a imaju isti glas ko i ti. I?

Roe vs Wade je pao kao posljedica, jer se drustvo nije bavilo stvarnim problemima, i pri tome nisi adresirali opasnosti koje se iz toga mogu proizvesti. Klasne razlike koje vuku i obrazovne, totalno ignorisanje cijele subkulture koja zivi kroz drustvene mreze i podcaste.

Dogovoris se tako sto ne jebes moronske stvari i moronske zahtjeve. Sto ne dodajes municiju kada se svojeglavo brani muskarac koji prebija zene pod krinkom da je zena. Padnes na toj stvari e onda nastrada i pravo na abortus.

Reci ja sam u pravu, boli me kurac, nije rjesenje. I religiozna budaletina misli da je ona u pravu i da je abortus ubistvo. U njegovim ocima ti si, bolan, zao covjek.

Gdje su granice, pitas? Ne znam, javi nam kad i ako ovi odu i ostave pustos iza sebe, upitaj se gdje su granice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

dale cooper wrote: 05/04/2026 18:25

Ti si već na desnici.

Biti SDP i kontra SDA za naše uslove uopšte ne znači da si neki ljevičar. To što si tolerantniji prema Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, Bosancima
i drugima, a nemaš tolerancije za žene, homoseksualce, druge rase i ostale koji ti nisu baš po volji i čija su prava "woke prevara" te čini samo malo manje lošijim od ovih iz SDA.

vidis kako se razotkriva ra snobisticka "woke" ekstremna sebicnost... nisu problem woke, feministkinje, lqgbt vec insani koji ih "brane". Nista niste bolji ni od magaraca ni od sdOvaca... kao sto rekoH, u pet deka

poslije tebe :mrgreen:
dale cooper

#38140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 05/04/2026 18:35
dale cooper wrote: 05/04/2026 17:33

Isto to oni kazu i za tebe a imaju isti glas ko i ti. I?

Roe vs Wade je pao kao posljedica, jer se drustvo nije bavilo stvarnim problemima, i pri tome nisi adresirali opasnosti koje se iz toga mogu proizvesti. Klasne razlike koje vuku i obrazovne, totalno ignorisanje cijele subkulture koja zivi kroz drustvene mreze i podcaste.

Dogovoris se tako sto ne jebes moronske stvari i moronske zahtjeve. Sto ne dodajes municiju kada se svojeglavo brani muskarac koji prebija zene pod krinkom da je zena. Padnes na toj stvari e onda nastrada i pravo na abortus.

Reci ja sam u pravu, boli me kurac, nije rjesenje. I religiozna budaletina misli da je ona u pravu i da je abortus ubistvo. U njegovim ocima ti si, bolan, zao covjek.

Gdje su granice, pitas? Ne znam, javi nam kad i ako ovi odu i ostave pustos iza sebe, upitaj se gdje su granice.
Ono što vi nećete da shvatite je da tim ljudima jednako smetaju ženska prava kao i LGBTQ prava, sve je to dio istog paketa i oni neće popustiti ni u jednom djelu njegovog ostvarivanja. To nije posljedica ničega, nego konzistentan dio konzervativne politike još od davnina. I ovo što se ostvarilo do sada je dio krvave borbe različitih liberalnih pokreta, a kao što vidimo u svakom trenutku su na udaru i mogu se preokrenuti.

Po meni većina ovih koji su klasični republikanci su izgubljeni (MAGU ovdje i ne računam) zauvijek. Najbolje što se može nadati od njih je da ne izađu na izbore. Ali postoji gomila onih koji nisu nikako izašli na izbore i koji mogu učiniti razliku i koji su razočarani sa politikom obje stranke naročito onom ekonomskom koja u oba slučaja služi isključivo korporacijskim interesima. Demokrate trebaju poraditi na stvaranju boljih uslova za srednju i radničku klasu, a to se može samo okretanjem od prethodne centrističke politike prema Ruzveltovskim idealima New Deala koji su u većoj mjeri demontirani u prethodnim dekadama i od strane republikanaca ali i od demokrata.
dale cooper

#38141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

pici wrote: 05/04/2026 18:36
dale cooper wrote: 05/04/2026 18:25

vidis kako se razotkriva ra snobisticka "woke" ekstremna sebicnost... nisu problem woke, feministkinje, lqgbt vec insani koji ih "brane". Nista niste bolji ni od magaraca ni od sdOvaca... kao sto rekoH, u pet deka

poslije tebe :mrgreen:
Misliš kako se otkrivaju oni koji su ljevičari kada im je to pogodno da budu? :mrgreen:
last mohicans

#38142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by last mohicans »

Opet ce biti par ogrebanih.. Hifa

jeza u ledja

#38143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Glavni motiv Trumpovih glasaca je smanjenje broja imigranata iz shithole countries i generalno smanjenje postotka ucesca bijelih judeokrscana i njihove kulture, sta god to njima znacilo.

LGBTQ i ostalo su u odnosu na to sporedne stvari.

U tome je mozda i glavna razlika izmedju obicnog republikanskog glasaca i Trumpovih glasaca, bar sto se tice kulturoloskih ratova. No mozda glavni razlog zasto bas Trump a ne neki random Republikanac je zbog razmisljanja da ce on stvarno nesto i uraditi, a ne samo pricati. Glasacima je mozda i glavni razlog frustracija cinjenica da se nedovoljno mijenja bez obzira za koga glasali. Zato zele diktatora koji preskace Kongres koji ne radi nista dovoljno radikalno.

Generalan problem je sto zivimo u sve vise fizicki odvojenim zajednicama, ili permanentno online, gdje mnogi ljudi zive u okruzenju koje stvara potpuno iskrivljenu sliku o tome kako razmisljaju ostali ljudi s kojima dijele drzavu.

Cilj u politici je imati vlast. Da bi imao vlast moras praviti koalicije. Da bi pravio koalicije moras privlaciti glasove ljudi koji ne razmisljaju bas kao ti.
Trumpovci su takodje morali praviti koalicije po kulturoloskim linijama ali se to preskace. Kad dobijes vlast, kad si predsjednik, mozes radit sta hoces, they let you do it. You can do anything.
dale cooper

#38144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 05/04/2026 19:47 Glavni motiv Trumpovih glasaca je smanjenje broja imigranata iz shithole countries i generalno smanjenje postotka ucesca bijelih judeokrscana i njihove kulture, sta god to njima znacilo.

U tome je mozda i glavna razlika izmedju obicnog republikanskog glasaca i Trumpovih glasaca, bar sto se tice kulturoloskih ratova. No mozda glavni razlog zasto bas Trump a ne neki random Republikanac je zbog razmisljanja da ce on stvarno nesto i uraditi, a ne samo pricati. Glasacima je mozda i glavni razlog frustracija cinjenica da se nedovoljno mijenja bez obzira za koga glasali. Zato zele diktatora koji preskace Kongres koji ne radi nista dovoljno radikalno.

Generalan problem je sto zivimo u sve vise fizicki odvojenim zajednicama, ili permanentno online, gdje mnogi ljudi zive u okruzenju koje stvara potpuno iskrivljenu sliku o tome kako razmisljaju ostali ljudi s kojima dijele drzavu.

Cilj u politici je imati vlast. Da bi imao vlast moras praviti koalicije. Da bi pravio koalicije moras privlaciti glasove ljudi koji ne razmisljaju bas kao ti.
Trumpovci su takodje morali praviti koalicije po kulturoloskim linijama ali se to preskace. Kad dobijes vlast, kad si predsjednik, mozes radit sta hoces, they let you do it. You can do anything.
Ali je to fin narativ za gurati posebno ovim balkanjerosima koji su ozlojađeni holivudskom produkcijom "punom" homića, žena i crnaca. A suštinski im se svi argumenti svode na te filmove i
stvari koje pročitaju iz tih, mahom biased medija, o nekim zahodima za transeksualce ili trans tinejdžerima koje zli ljevičari masovno navode na tranziciju. A niko od njih vjerovatno nema nikakvog stvarnog dodira sa tim populacijama, jer na balkanu ti ljudi još nemaju stvarno učešće u nekim procesima, osim ako izuzmemo pokoju paradu ponosa.
Chmoljo

#38145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 05/04/2026 20:00
jeza u ledja wrote: 05/04/2026 19:47 Glavni motiv Trumpovih glasaca je smanjenje broja imigranata iz shithole countries i generalno smanjenje postotka ucesca bijelih judeokrscana i njihove kulture, sta god to njima znacilo.

Ali je to fin narativ za gurati posebno ovim balkanjerosima koji su ozlojađeni holivudskom produkcijom "punom" homića, žena i crnaca. A suštinski im se svi argumenti svode na te filmove i
stvari koje pročitaju iz tih, mahom biased medija, o nekim zahodima za transeksualce ili trans tinejdžerima koje zli ljevičari masovno navode na tranziciju. A niko od njih vjerovatno nema nikakvog stvarnog dodira sa tim populacijama, jer na balkanu ti ljudi još nemaju stvarno učešće u nekim procesima, osim ako izuzmemo pokoju paradu ponosa.
Zar ne pricamo o americi i njihovim razlozima skretanja jako udesno? Zasto sad siris stative na balkan?

Mrsko mi je bilo odgovarati na prethodni post ali i jez ti je skrenuo paznju - sve trumpove glasace smatras za MAGA i da svi isto razmisljaju, a to uopste nije tako. To nije monolit i ogromne su razlike. Za trumoa je glasao i ben shapiro i nick fuentes, a razlikuju se u temeljnim svjetonazorima.

Tu itekako ima razlika i kad kazes kako sa tim ljudima, onda je jednostavno, ides sa najmanjim budalama.
JohnnyS

#38146 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JohnnyS »

Ja na Balkanu nemam dodira s crncima, ali ne želim gledati crnog Snapea ili crnu malu sirenu. Prihvatit ću da sam rasist ako je to mjerilo rasizma.
dale cooper

#38147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 05/04/2026 20:08
dale cooper wrote: 05/04/2026 20:00

Zar ne pricamo o americi i njihovim razlozima skretanja jako udesno? Zasto sad siris stative na balkan?

Mrsko mi je bilo odgovarati na prethodni post ali i jez ti je skrenuo paznju - sve trumpove glasace smatras za MAGA i da svi isto razmisljaju, a to uopste nije tako. To nije monolit i ogromne su razlike. Za trumoa je glasao i ben shapiro i nick fuentes, a razlikuju se u temeljnim svjetonazorima.

Tu itekako ima razlika i kad kazes kako sa tim ljudima, onda je jednostavno, ides sa najmanjim budalama.
Pa govorim o ovima koji na manjinske grupacije gledaju nedvojbeno iz vlastitog, balkanskog, gledišta, a koje je vjerovatno slično kao i kod američkih desničara. Ali i sam jež je rekao da te grupacije nisu glavni motiv glasanja za Trumpa što je ovdje vama bio cijeli argument.

Ne gledam na njih isto, odvojio sam ih čak i u postu, ali u trenutnoj situaciji mislim da su ti ljudi za demokrate izgubljeni jednako kao i MAGA.
banjaluka078
Moderator

#38148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Haj', kad je diskusija na ovoj temi skrenula od narandžastog manijaka, da upitam ima li ko s pretplatom da copy&paste ovaj članak, jer sam upratila neke video-klipove i u par dokumentaraca o omladini koji su pristalice Trumpa i sljedbenici ubijenog Čarlija, da im ne bi nimalo msetalo da se vrati 19. amandman po kojem bi muž glasao u ime cijele porodice. Nema žena šta imati svoje mišljenje i glasati, glava kuće će odlučiti kome glas. Hegseth i njegova crkva se zalažu za ovo.

Pa me interesuje šta piše.

https://www.nytimes.com/2026/04/02/us/h ... women.html
Labirint

#38149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Labirint »

JohnnyS wrote: 05/04/2026 20:10 Ja na Balkanu nemam dodira s crncima, ali ne želim gledati crnog Snapea ili crnu malu sirenu. Prihvatit ću da sam rasist ako je to mjerilo rasizma.
A zasto ne crnu? Estetski?
JohnnyS

#38150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JohnnyS »

Labirint wrote: 05/04/2026 20:46
JohnnyS wrote: 05/04/2026 20:10 Ja na Balkanu nemam dodira s crncima, ali ne želim gledati crnog Snapea ili crnu malu sirenu. Prihvatit ću da sam rasist ako je to mjerilo rasizma.
A zasto ne crnu? Estetski?
Zato što ju je napisao jebeni Danac u doba kad vjerojatno nije znao ni da crnci postoje.
Post Reply