dale cooper wrote: ↑05/04/2026 17:33
Chmoljo wrote: ↑05/04/2026 17:19
dale cooper wrote: ↑05/04/2026 17:08
Stvar je što jednako kao i Stefan iz BL vezano za NATO, EU ili suživotom sa Bošnjacima, ni redneck Billy iz Alabame svoje stavove vezano za crnce, žene ili homoseksualce neće pomjeriti ni milimetra bez obzira koliko ti bio voljan da svoje
stavove njemu prilagodiš.
Tako je, zato je politika umijece moguceg a ne ostvarivanje spiska lijepih zelja.
Nekad se moze, nekad ne, ali treba prepoznati situaciju kada. Opet to ne znaci poistovjecivanje, ali ipak malo mudrosti i uzimanja u obzir.
Onako kako si ti napisao u prethodnim postovima i ti si ko redneck i stefan iz bl. Zar ne?
Pa nisam baš. Jedan od nas negira prava za određene skupine, a drugi ih brani. Kako se ikada možeš dogovoriti sa ljudima koji su recimo 2022 oborili Roe vs Wade presudu i time ukinuli zagarantovano pravo na abortus? I onda ti neki ovdje pričaju kako je feminizam već ispunio svoje ciljeve, da je postao ekstreman i da ga treba ukinuti, a o ovi ovamo ukidaju prava za koja se mislilo da su davno izborena.
Gdje su granice toga dokle im možeš popuštati?
Isto to oni kazu i za tebe a imaju isti glas ko i ti. I?
Roe vs Wade je pao kao posljedica, jer se drustvo nije bavilo stvarnim problemima, i pri tome nisi adresirali opasnosti koje se iz toga mogu proizvesti. Klasne razlike koje vuku i obrazovne, totalno ignorisanje cijele subkulture koja zivi kroz drustvene mreze i podcaste.
Dogovoris se tako sto ne jebes moronske stvari i moronske zahtjeve. Sto ne dodajes municiju kada se svojeglavo brani muskarac koji prebija zene pod krinkom da je zena. Padnes na toj stvari e onda nastrada i pravo na abortus.
Reci ja sam u pravu, boli me kurac, nije rjesenje. I religiozna budaletina misli da je ona u pravu i da je abortus ubistvo. U njegovim ocima ti si, bolan, zao covjek.
Gdje su granice, pitas? Ne znam, javi nam kad i ako ovi odu i ostave pustos iza sebe, upitaj se gdje su granice.