Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35076 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bobi »

Sarajevski političari su se zadnjih godina malo preseravali, trazeno je zemljište a kakav mentalitet sa. politicari imaju sve se zavrsavalo " a gdje sam ja tu ?" tako da... :D sanjajte :D.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35077 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

moimoi wrote: 02/04/2026 11:44
Chmoljo wrote: 02/04/2026 11:39
moimoi wrote: 02/04/2026 11:34

Gradski prevoz odradi posao opet za razmazene sarajlije :D

Razumim ja da trebaju i drugi gradovi desavanja… al mi je nespojivo sport i teska industrija. Zenica na vrhu sa Sa po zagadjenju.
to kad živiš tamo :D relativno kratka izloženost od par puta godišnje neće uticati mnogo na kvalitet života :D
Govorim i o slici koja se u svijet salje. Novinari lesinari, strani navijaci etc. Ne zelim zenicane uvrijediti al jbiga.. nije bas lijep grad niti turisticki interesantan.. Vise je onako za neke rock underground scene :D
ma iskreno, boli me kurac više šta drugi kažu. sami sebi pritisak nabijamo.

kenjali su po terenu, a teren je ustvari odličan bio. evo i poslije utakmice se spominje, iako nijednom lopta nije odskočila, pobjegla, udarila u busen. nigdje blata, nigdje rupe.

niko neće reći da je atina smrdljiva rupetina, a ona to jeste. ko god je bio, žalio se koliko je grad prljav. ali jebiga, par brutalističkih projekata, željezera i odmah ne valja i gori je od takvih smrdljivih gradova.

koga boli dupe iskreno, dok se igra dobro. novi stadion treba zbog nas, a ne zbog umišljenih smradova koji misle da ovdje caruje leukemija i ešerihija koli.
drug_profi

#35078 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 02/04/2026 11:47 Momak na story objavio da smo se kvalifikovali, on je već završena priča za nas.
Biće završena kad odigra prvu za nas.
sumirprimus

#35079 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 02/04/2026 11:50

to kad živiš tamo :D relativno kratka izloženost od par puta godišnje neće uticati mnogo na kvalitet života :D
Govorim i o slici koja se u svijet salje. Novinari lesinari, strani navijaci etc. Ne zelim zenicane uvrijediti al jbiga.. nije bas lijep grad niti turisticki interesantan.. Vise je onako za neke rock underground scene :D

kenjali su po terenu, a teren je ustvari odličan bio. evo i poslije utakmice se spominje, iako nijednom lopta nije odskočila, pobjegla, udarila u busen. nigdje blata, nigdje rupe.

niko neće reći da je atina smrdljiva rupetina, a ona to jeste. ko god je bio, žalio se koliko je grad prljav. ali jebiga, par brutalističkih projekata, željezera i odmah ne valja i gori je od takvih smrdljivih gradova.

koga boli dupe iskreno, dok se igra dobro. novi stadion treba zbog nas, a ne zbog umišljenih smradova koji misle da ovdje caruje leukemija i ešerihija koli.
Auuu poredit atinu i Zenicu. Auuu koje peglanje :-)
Dobro jos nisi i zasluge trojke spomenuo aaa jesi preksinoć pardon :mrgreen:
Chmoljo

#35080 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 02/04/2026 11:54
Auuu poredit atinu i Zenicu. Auuu koje peglanje :-)
Dobro jos nisi i zasluge trojke spomenuo aaa jesi preksinoć pardon :mrgreen:
ne poredim, nego govorim o selektivnom gledanju na određene stvari, gdje je bitnije ko, nego kako jeste.

otprilike ko ti na bliskoistočnim temama.
Bobi
Forum administrator

#35081 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bobi »

drug_profi wrote: 02/04/2026 11:52
DaysleepeR wrote: 02/04/2026 11:47 Momak na story objavio da smo se kvalifikovali, on je već završena priča za nas.
Biće završena kad odigra prvu za nas.
prvo mora dvi godine u Evropi se čeličit :D
last mohicans

#35082 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

A tek Solun, malo me koja zemlja razocarala kao Grčka, Atin i Solun. Kakva komunistička utopijska arhitektura. Uzas od nabacanih zgrada prljavstine i ostalog. U Nicaze je oko Bosne baš šminka proći, osobito kad ozeleni. Neće igrati na onim neboderima. Baš mi je godra sto smo ih u Zenici prsnuli..Eto ide na kosevu prijateljska, bit ce 25 milja minimum.
DaysleepeR

#35083 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Najveći problem za mene je bio taj što je u nekoliko jako dugih perioda tokom utakmice na Bilinom Polju bila mrtva tišina.
Bobi
Forum administrator

#35084 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bobi »

Transfermarkt, najgledaniji profili igrača trenutno
moimoi

#35085 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by moimoi »

Kroz sport promovises zemlju i na malim ekranima.. je li tako.
Ne radi se samo o navijacima kojo maksuz dodju radi tekme.. vec i onim koji bi na tv-u snimili nesto sto im je interesantno za vidjet.
A ipak bise tu igrale najvece tekme.

Po meni bi bilo idealno Mo radi vremena a brate i lijep je Mostar ili Sa. Mostar prije Sa samo zato sto je u zimskom periodu Sa lutrija.

Ne znam.. bice da razmisljam kao zensko :D

Po
sumirprimus

#35086 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Ma ovde se sad brani i galvanizacija nakon prolaska a u političke svrhe, mislim sve je kod nas politika nazalost.
Chmoljo

#35087 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote: 02/04/2026 12:00

Najveći problem za mene je bio taj što je u nekoliko jako dugih perioda tokom utakmice na Bilinom Polju bila mrtva tišina.
to je problem svake utakmice koja nema tifoze. jebiga, i kada odeš na grbavicu ili koševo, navijaju oni u kopu. mi ostali sjedimo sa djecom i skačemo kad se nešto dešava.

onda na to dodaj manji stadion, da su karte dobijali povlašteniji koji baš i ne idu često na utakmice, dobiješ to što dobiješ.
Chmoljo

#35088 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

moimoi wrote: 02/04/2026 12:04
Kroz sport promovises zemlju i na malim ekranima.. je li tako.
Ne radi se samo o navijacima kojo maksuz dodju radi tekme.. vec i onim koji bi na tv-u snimili nesto sto im je interesantno za vidjet.
A ipak bise tu igrale najvece tekme.

Po meni bi bilo idealno Mo radi vremena a brate i lijep je Mostar ili Sa. Mostar prije Sa samo zato sto je u zimskom periodu Sa lutrija.

Ne znam.. bice da razmisljam kao zensko :D

Po
ma vidi, jesi ti u pravu i ja sam se ko sarajlija često kačio sa forumskim zeničanima oko mnogih stvari i njihove lokalne mitologije.

znam da pišu oni najviše zbog lokalpatriotizma, ali ja sam sit više tog pravdanja svemu i svakom. ne kažem da ne treba poboljšavati, ali uvijek neki stid i inferiornost. i onda je tako i na terenu. onda trebaju doći ova djeca da kažu: samo se boga bojimo i takav stav prenesu i na urakmicu. ne bahaćenje, nego samopouzdanje. treba malo učiti i od mlađe raje. nisu svi ekranizovani debili.

a ono što ide u prilog zenici jeste što je sarajevo blizu. u vrijeme jačeg saobraćaja treba ti više od krivoglavaca do centra grada, nego od krivoglavaca do zenice. tako da, ko dolazi, zahvatiće i sarajevo.
Chmoljo

#35089 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 02/04/2026 11:59

A tek Solun, malo me koja zemlja razocarala kao Grčka, Atin i Solun. Kakva komunistička utopijska arhitektura. Uzas od nabacanih zgrada prljavstine i ostalog. U Nicaze je oko Bosne baš šminka proći, osobito kad ozeleni. Neće igrati na onim neboderima. Baš mi je godra sto smo ih u Zenici prsnuli..Eto ide na kosevu prijateljska, bit ce 25 milja minimum.
ma to ti kažem. evo ja i ti, podržavamo svoje sarajevske klubove, ali opet treba uzeti u obzir da ima života i mimo nas i treba uključiti veći dio države u dešavanja, u drugu ruku, pun mi je kurac i toga da je sve ovdje.

mi trebamo raditi na klupskom sportu. kk bosna je stvarno dobro krenula, a fudbal ima toliko potencijala, i finansijskog i potencijala za brendiranje i promociju da je to čudo. mi ćemo uvijek biti david protiv golijata, a ljudi sa svih geografskih širina i dužina vole taj lajtmotiv.
sumirprimus

#35090 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Nemoj se ljutit al ovo je tako politicaraki receno, namazano svim bojama, ko da je pr od niksica sastsvljao. Da se zenicani i ostali ne uvrijede
U stvari ljuti se.
Bosanski_kralj

#35091 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Gledajući odakle je najviše navijača na utakmicama reprezentacije onda bi stadion bio u Bihaću ili još bolje u Cz. :oops:

Samo et što bi se 6-7 sati moralo putovati od aerodroma do stadiona. :izet:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#35092 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

JOINT_1921 wrote: 02/04/2026 11:36 Brazilski Panini

Image
Jebote, gledaj ekipe. Top igraci sve
Bosanski_kralj

#35093 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

izvrsni direktor wrote: 02/04/2026 12:38
JOINT_1921 wrote: 02/04/2026 11:36 Brazilski Panini

Image
Jebote, gledaj ekipe. Top igraci sve
Kako bi nam sad dobro došao jedan Medunjanin
N.N.

#35094 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

tokio25 wrote: 02/04/2026 10:58

ti bas imas neki kompleks prema sarajevu
Jer, ružno je da se u sarajevskoj Titovoj skandira “Vico pederu” u trenutku slavlja odlaska na Svjetsko prvenstvo. Neupućeni posmatrač sa strane pomislio bi da je riječ o sudiji koji nas je zakinuo, a ne o predsjedniku Saveza čija se reprezentacija plasirala i zbog čega se slavi.

:run:
:D
tokio25

#35095 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tokio25 »

N.N. wrote: 02/04/2026 12:51
tokio25 wrote: 02/04/2026 10:58

ti bas imas neki kompleks prema sarajevu
Jer, ružno je da se u sarajevskoj Titovoj skandira “Vico pederu” u trenutku slavlja odlaska na Svjetsko prvenstvo. Neupućeni posmatrač sa strane pomislio bi da je riječ o sudiji koji nas je zakinuo, a ne o predsjedniku Saveza čija se reprezentacija plasirala i zbog čega se slavi.

:run:
:D
sta je problem u tome?
svi znamo zasto se skandira to
sad da li je opravdano ili ne je druga tema
nije on zasluzan da se plasiramo nego igraci
Bobi
Forum administrator

#35096 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bobi »

I još se pitaju zašto ne daju stadion u Sarajevu :D.
svi u napad

#35097 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Vico nikad ne bi i nece dati lovu da se nesto napravi u Sarajevu i zato moramo prihvatiti Zenicu kao jedino rjesenje. E sad nasi ljudi ne vide Vicine kvarnjake u vezi stadiona. Prvo je rekao sanacija Bilinog i 12 do 15 000 gledalaca. Sad se to popelo na 18 hiljada sto je sramotno malo. Mi moramo imati stadion od najmanje 30 000 gledalaca jer nam s vremena na vrijeme dolaze velike repke koje bi napunile i stadion od 50 00 gledalaca. No sta je tu je sto bi rekao nas mag sa Koseva. Nadati se da ce sa vremenom tj. istekom mandata Vici doci neki patriota koji ce sve uraditi da BiH dobije nacionalni stadion.
Objektivno Kosevo bi do izgradnje nacionalnog stadiona bilo optimalno rjesenje no ono lukavo podmetanje m..a pod bubrege da je to bacanje para u rupu se tako udomacilo da se vise ne da promjeniti. Malo logike ne bi ponekad skodilo no to kod nas u BiH/Sarajevu ne funkcionise. Renoviranje i gradnja Grbavice koju ja u potpunosti podrzavam i mislim da bi trebala imati 20000 hiljada kapcitet nije nikakvo bacanje para ali Kosevo je bacanje para. Gdje je razlika rusis tribinu na Grbavici i rusis na Kosevu. Naravno sad ce mitomani skociti da Kosevo vise kosta zaboravljajuci da kad je gotovo donosi i vise para. Natkrivanjem Koseva takodjer dobijas i akustiku tj. bolje i jace navijanje.
Ups izvinjavam se pucanstvu sto podjoh pisati o Kosevu jer sad ce poceti lavina komentara mitomana sto mi nije za cilj. Nas najveci problem je nas lokal patriotizam i ne gledanje u buducnost. Zbog politike koja se svugdje mijesa dajem podrsku Zenici 1000% sa nadom da ce onih par cetnika koji predstavljaju bosansku stranu u Savezu pokusati nagovoriti Vicu da se poveca Bilino Polje na 30 000 gledalaca. Ovim povecanjem zaradice i oni i Vico jer ce se kao i obicno troskovi izgradnje uduplati. Zivjeli.
PS molim Strumfove da ne komentarisu i ne usporedjuju Kosevo i Grbavicu. Ja im zaista zelim sve najbolje u vezi rekonstrukcije stadiona i da se sto prije zavrsi.
sinuhe

#35098 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

Bilino je jedini stadion koji se može renovirati. To što se radi na drugim stadionima su improvizacije.
Logovan

#35099 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Kada se napravi aerodrom u Bihaću, neka nacionalni stadion bude u Bihaću.
tokio25

#35100 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tokio25 »

zeljava HOLD MY BEER :lol:
Post Reply