Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sumirprimus

#35051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

U nekom realnom vremenu nakon izgradnje juga Grbavica ce biti najoptimalnija.
Realno da kažete gdje bi prije repku na grbavici ili Bilinom al,reqlno?
Parking se rijesi :mrgreen:
SmokingMan

#35052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Najmanje 77.000 gledalaca.
JanuaryJones

#35053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JanuaryJones »

detroit-mercy wrote: 02/04/2026 01:23
JanuaryJones wrote: 01/04/2026 23:12
Za ovog malog sam jos prije par godina rekao da je novi Zlatan :mrgreen:.
Znam je kad je poceo da pravi prve korake u klubu u kojem su igrala vecinom nasa djeca. Odmah se vidjelo na njemu da je poseban talenat.
Fizički me podsjeća na Džeku, ovakav nogat i krakat :D
tzipiripi

#35054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tzipiripi »

Maminja za predsjednika :-D

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#35055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

zasto ne sarajevo:
Image
ZoomZoomKiwi

#35056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ZoomZoomKiwi »

izvrsni direktor wrote: 02/04/2026 11:09 zasto ne sarajevo:
Image
:pisnuo:

Tribine 150m od terena
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#35057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

ali zato u zenici:
Image
Image
sjecam se kad smo svi palili radio, jer se bolje na radiju vidjelo nego na tv-u :D
sumirprimus

#35058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 02/04/2026 11:10 ali zato u zenici:
Image
Imagesjecam se kad smo svi palili radio, jer se bolje na radiju vidjelo nego na tv-u :D
Ih ovo je čisto, Dodaj malo žute,.narandžaste, ljubicaste , zelenkaste :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

moimoi wrote: 02/04/2026 11:00 Dajte ba ljudi, kakva grbavica?? Tamo parkinga nema.
Stadion treba da je van centra iz vise razloga.
A ne da je kolaps grada svaki put radi utakmica.
pa i ne treba parking. gradski prevoz odradi posao tu.

sve se to može srediti.

ono što jeste istina, a što je slon za kojeg se na temi svi pretvaraju da ga ne vide, jeste to što je zenica grad sa siromašnijim sadržajima i onda utakmica reprezentacije privlači veliku pažnju i u zenici i u okolnim mjestima.

dakle, donekle jeste tačno da je sarajevska publika razmažena, i ima smisla i zenica, posebno ako se reprezentacija tavori sa igrama i ako ne ide baš dobro, jer će ljudi uprkos tome otići na utakmicu.

ja sam imao kartu da idem preksinoć, al nije mi se dalo - što zbog toga što su drugi već dogovorili sijela, ili bili bolesni, a i zbog sebe, jer bih se rokno da sam otišo, a primimo dvicu na poluvremenu i onda gledam patnju narednih sat vremena. rekli bi vjerovatno da sam razmažen :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#35060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bobi »

Ima tu i politike, Zenica je najviše neutralna u ovoj situaciji.
drug_profi

#35061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote: 02/04/2026 10:37 Meni kao navijaču FK Sarajevo nimalo nije jasno zašto Grbavica nije u razmatranju.

Valjda je jeftinijie i lakše uložiti pare da se napravi i zapadna tribina da gori, i imaš zaokružen stadion, umjesto da se narednih 5 godina pravi nacionalni stadion u Zenici koji će imati kapacitet malo veći od Bilinog Polja danas.

Ako praviš nacionalni stadion, napravi za 30 hiljada, interesa svakako ima.
Grbavica se može skockat da bude za cca. 20K gledalaca. Da bude rentabilna itd. Problem je saobraćaj, ali se za velike događaje može organizovati parkiranje negdje dalje, pa onda grupni prevoz do stadiona.
Malo je utakmica gdje 20K mjesta ne bi bilo dovoljno.

btw. i ja sam pitar.
moimoi

#35062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by moimoi »

Chmoljo wrote: 02/04/2026 11:21
moimoi wrote: 02/04/2026 11:00 Dajte ba ljudi, kakva grbavica?? Tamo parkinga nema.
Stadion treba da je van centra iz vise razloga.
A ne da je kolaps grada svaki put radi utakmica.
pa i ne treba parking. gradski prevoz odradi posao tu.

sve se to može srediti.

ono što jeste istina, a što je slon za kojeg se na temi svi pretvaraju da ga ne vide, jeste to što je zenica grad sa siromašnijim sadržajima i onda utakmica reprezentacije privlači veliku pažnju i u zenici i u okolnim mjestima.

dakle, donekle jeste tačno da je sarajevska publika razmažena, i ima smisla i zenica, posebno ako se reprezentacija tavori sa igrama i ako ne ide baš dobro, jer će ljudi uprkos tome otići na utakmicu.

ja sam imao kartu da idem preksinoć, al nije mi se dalo - što zbog toga što su drugi već dogovorili sijela, ili bili bolesni, a i zbog sebe, jer bih se rokno da sam otišo, a primimo dvicu na poluvremenu i onda gledam patnju narednih sat vremena. rekli bi vjerovatno da sam razmažen :D
Gradski prevoz odradi posao opet za razmazene sarajlije :D

Razumim ja da trebaju i drugi gradovi desavanja… al mi je nespojivo sport i teska industrija. Zenica na vrhu sa Sa po zagadjenju.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#35063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JOINT_1921 »

Brazilski Panini

Image
SmokingMan

#35064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Fun fact: iste godine kada smo otišli na SP u Brazilu počeo sam raditi, 12 godina kasnije; opet smo se plasirali na SP organizovano na američkom kontinentu, i ostao sam bez posla kojeg sam radio 12 godina. :D
Chmoljo

#35065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

moimoi wrote: 02/04/2026 11:34

Razumim ja da trebaju i drugi gradovi desavanja… al mi je nespojivo sport i teska industrija. Zenica na vrhu sa Sa po zagadjenju.
to kad živiš tamo :D relativno kratka izloženost od par puta godišnje neće uticati mnogo na kvalitet života :D
Chmoljo

#35066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 02/04/2026 11:32
DaysleepeR wrote: 02/04/2026 10:37 Meni kao navijaču FK Sarajevo nimalo nije jasno zašto Grbavica nije u razmatranju.

Valjda je jeftinijie i lakše uložiti pare da se napravi i zapadna tribina da gori, i imaš zaokružen stadion, umjesto da se narednih 5 godina pravi nacionalni stadion u Zenici koji će imati kapacitet malo veći od Bilinog Polja danas.

Ako praviš nacionalni stadion, napravi za 30 hiljada, interesa svakako ima.
Grbavica se može skockat da bude za cca. 20K gledalaca. Da bude rentabilna itd. Problem je saobraćaj, ali se za velike događaje može organizovati parkiranje negdje dalje, pa onda grupni prevoz do stadiona.
Malo je utakmica gdje 20K mjesta ne bi bilo dovoljno.

btw. i ja sam pitar.
grbavica i hoće biti 20 hiljada. sa novim jugom će kapacitet biti oko 15000.

sa novim zapadom ide to na 20. i da kažem ono što sam i na drugoj temi, prije će vico izgraditi zapad na grbavici, nego neki naš dobri prepošteni...
SmokingMan

#35067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Zašto bi zanemarivao Ajjjj Borac zarad Železničara?
sumirprimus

#35068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

Ma svako iole realan će rec da repku treba prebacit u Sarajrvo, zbog svega a prije svega jer je reprezentativnije, da se ne lazemo, rijetko ko ne osjeti bar malo susramlja :skoljka:
moimoi

#35069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by moimoi »

Chmoljo wrote: 02/04/2026 11:39

to kad živiš tamo :D relativno kratka izloženost od par puta godišnje neće uticati mnogo na kvalitet života :D
Govorim i o slici koja se u svijet salje. Novinari lesinari, strani navijaci etc. Ne zelim zenicane uvrijediti al jbiga.. nije bas lijep grad niti turisticki interesantan.. Vise je onako za neke rock underground scene :D
DaysleepeR

#35070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

Reprezentativne utakmice se ne igraju svakako kada su magle.
Hrasnica bi bila najbolja lokacija za novi stadion, ravnica, ima širine, sada će biti i tramvaj.
Ako može francuski u Saint Dennisu gdje je najgori kriminal i užas, može i naš u Hrasnici.
Taman blizu Lukavica ako se predomisle pa počnu navijati za nas :D
sumirprimus

#35071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

moimoi wrote: 02/04/2026 11:44
Chmoljo wrote: 02/04/2026 11:39

Govorim i o slici koja se u svijet salje. Novinari lesinari, strani navijaci etc. Ne zelim zenicane uvrijediti al jbiga.. nije bas lijep grad niti turisticki interesantan.. Vise je onako za neke rock underground scene :D
Et isto mislimo samo se svak na svoj način izrazimo :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#35072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Ovi sto pricaju da utakmice reprezentacije u Sarajevu nisu kao posjecene a to najvise apostrofiraju likovi iz Zenice i Tuzle. A ko to boga vam gleda utakmice reprezentacije u Zenici?? Najmanje ima zenicana. Kazu tuzlaci kako se najbolje navija u Tuzli a neki dan poluprazna dvorana kad je igrala rukometna reprezentacija. Godinama su Kosevo i Skenderija bili krcati kad su igrale reprezentacije, kad je Bosna igrala GY ligu, kad su rukometasi Bosne igrali ligu prvaka itd itd. I uvijek je u Sarajevu krcato kad se igraju utakmice sa nekakvim znacajem u kojima jos uvijek igra rezultat. Sto lazete da je BP uvijek puno?? Kad se igraju utakmice bez takmicarskog znacaja bude isto poluprazno.
Ono bilo bi idelano da se sredi i BP i Tusanj, Grbvavica ce do ljeta, Velezov stadion je pri kraju, steta sto za Koevo nema nekakvo dobro rjesenje jer ono ima idealan kapacitet samo ga treba natkriti i srediti iznutra.
U svakom slucaju mozemo mi nabrajati sva mjesta redom u BiH ali nacionalni stadioni se nalaze u ili oko glavnih gradova tacniej u prigradskim naseljima.
DaysleepeR

#35073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

JanuaryJones wrote: 02/04/2026 11:02
detroit-mercy wrote: 02/04/2026 01:23
JanuaryJones wrote: 01/04/2026 23:12
Za ovog malog sam jos prije par godina rekao da je novi Zlatan :mrgreen:.
Znam je kad je poceo da pravi prve korake u klubu u kojem su igrala vecinom nasa djeca. Odmah se vidjelo na njemu da je poseban talenat.
Fizički me podsjeća na Džeku, ovakav nogat i krakat :D
Momak na story objavio da smo se kvalifikovali, on je već završena priča za nas.
SmokingMan

#35074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SmokingMan »

Treba se igrati na Grbavici kada se kompletiraju radovi, dole je svakako atmosfera bolja.
sumirprimus

#35075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote: 02/04/2026 11:47 Ovi sto pricaju da utakmice reprezentacije u Sarajevu nisu kao posjecene a to najvise apostrofiraju likovi iz Zenice i Tuzle. A ko to boga vam gleda utakmice reprezentacije u Zenici?? Najmanje ima zenicana. Kazu tuzlaci kako se najbolje navija u Tuzli a neki dan poluprazna dvorana kad je igrala rukometna reprezentacija. Godinama su Kosevo i Skenderija bili krcati kad su igrale reprezentacije, kad je Bosna igrala GY ligu, kad su rukometasi Bosne igrali ligu prvaka itd itd. I uvijek je u Sarajevu krcato kad se igraju utakmice sa nekakvim znacajem u kojima jos uvijek igra rezultat. Sto lazete da je BP uvijek puno?? Kad se igraju utakmice bez takmicarskog znacaja bude isto poluprazno.
Ono bilo bi idelano da se sredi i BP i Tusanj, Grbvavica ce do ljeta, Velezov stadion je pri kraju, steta sto za Koevo nema nekakvo dobro rjesenje jer ono ima idealan kapacitet samo ga treba natkriti i srediti iznutra.
U svakom slucaju mozemo mi nabrajati sva mjesta redom u BiH ali nacionalni stadioni se nalaze u ili oko glavnih gradova tacniej u prigradskim naseljima.
Ne zajebaji ja sam iz Tuzle i citavo vrijeme velim da je bolje repku preselit u Sarajevo, kosevo zbog kapaciteta I prilaza, grbavica zbog atmosfere.
Teško je Zeničanima priznati i govorimo svi okolo kole kako stvarno jeste.. a sramota.je
Post Reply