Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zforumas

#1951 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by zforumas »

muha_sa wrote: 01/04/2026 12:46
Edin H. wrote: 01/04/2026 12:43
muha_sa wrote: 01/04/2026 12:35 Volim Papeta od kad sam cuo za njega--divio se njegovom majstorluku, pocalio ga drito pored Pelea i Maradone.
Imam sliku sa njim sa novogodišnjeg u Skenderiji--al mi muka kad sam ga jutros slušo na jutarnjem :-) koja zavist--ne mogu da vjerujem :-)
Pa šta je rekao Pape da te naljutio?
Ko eto presudio je crveni karton :-)
Poslije Haseta, Švabe, Pižona Pape je bio moj fudbalski idol--velemajstor---al mi ja pao u ocima poslije ove izjave :-)
Znam da se nece nasekirat zbog nekakvog Muhe--al hajd :lol:
Alan Fordovski jbt :run:
Ti si momak ovdje zalut'o.
DaysleepeR

#1952 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by DaysleepeR »

Evo italijanski novinar jutros
And so, come on Bosnia.

I really have to tell you what happened.

Breakfast at the bar with witness my buddy
@D_Tirinnanzi
before heading out.

Zenica is dozing after the big party.

We get up to pay when suddenly a man of about sixty years old appears out of nowhere, grabs our receipt from the table, and heads to the counter.

I don't get it; it seems like he's trying to pull a fast one on us.

Then he talks to the waitress and pulls out a roll of bills while she smiles.

I ask him: "But what are you doing?"

He smiles, nods, and keeps paying, saying something in Bosnian and then "No no no."

I say to him: "Why? But why?"

He turns around good-naturedly saying "Ok ok" while now all the waitresses in the place are smiling.

I repeat: "You don't have to. You're not obligated."

As he's about to turn and leave, I grab him and hug him and we pat each other on the shoulders.

As he's going, I ask him "But tell me your name." And he replies "Italy Italy, that's fine" and off he goes.

Sixty years old, a face marked by life and hard work, sunburned skin and rough hands, and sweet blue eyes narrowed like Wojtyla's.

Who knows what they saw when he was 30 in Bosnia.

Who knows what Italy means to him.

When the Italian soldiers came here to help, when Italy came to play in Bosnia in September 1996.

How much time does it take each day to witness a pure act of kindness?

How much better can life be with grace?

Thanks Bosnia.

Enjoy a joyful World Cup
Edin H.

#1953 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 01/04/2026 12:35 Volim Papeta od kad sam cuo za njega--divio se njegovom majstorluku, pocalio ga drito pored Pelea i Maradone.
Imam sliku sa njim sa novogodišnjeg u Skenderiji--al mi muka kad sam ga jutros slušo na jutarnjem :-) koja zavist--ne mogu da vjerujem :-)
Poslije Haseta, Švabe, Pižona Pape je bio moj fudbalski idol--velemajstor---al mi ja pao u ocima poslije ove izjave :-)
Ne mislim da je to pogrešno rekao.

Ne znači da bez crvenog ne bi prošli, ali bi bila puno teža i mučnija utakmica.
Ovako smo imali inicijaivu.

Oni su odmah izveli napadača.
muha_sa

#1954 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by muha_sa »

Domovina Bosna i Hercegovina

Gesta koja je oduševila mnoge u Bosni i Hercegovini stigla je iz Ambasada Italije u BiH, čija je poruka nakon utakmice izazvala brojne pozitivne reakcije.
Poručili su da će navijati za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu, uz jednostavnu, ali snažnu rečenicu „jer to prijatelji rade“. Ova izjava dolazi kao znak sportskog poštovanja i prijateljstva između dvije zemlje, koje su na terenu bile rivali, ali van njega ostaju partneri i saveznici.
Ovakvi potezi podsjećaju da fudbal nije samo igra, već i most koji povezuje ljude, briše granice i gradi međusobno uvažavanje. U vremenu kada su podjele česte, ovakva poruka iz Italije vraća vjeru u ono najljepše što sport može donijeti , zajedništvo i respekt.
🇧🇦🇮🇹

Image
insaneinthebrain

#1955 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by insaneinthebrain »

Logovan wrote: 01/04/2026 12:34
insaneinthebrain wrote: 01/04/2026 12:04 Sljedeci EURO je nas sa ovim mladim momcima :thumbup:
A Velika Britanija domaćin sljedećeg Eura, znači opet daleko putujemo :mrgreen:
valja vize ganjati, :oops: :izet:
TinNBANFL

#1956 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by TinNBANFL »

Image

sramotne cijene
Dimu1927

#1957 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by Dimu1927 »

Al talijani razapinju svoje, gori im stampa :lol: , ma mi smo maciji kasalj za vicu npr kad prozivamo i slicno
ZoomZoomKiwi

#1958 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by ZoomZoomKiwi »

DaysleepeR wrote: 01/04/2026 12:55 Evo italijanski novinar jutros
And so, come on Bosnia.

@D_Tirinnanzi
before heading out.

We get up to pay when suddenly a man of about sixty years old appears out of nowhere, grabs our receipt from the table, and heads to the counter.

He smiles, nods, and keeps paying, saying something in Bosnian and then "No no no."

He turns around good-naturedly saying "Ok ok" while now all the waitresses in the place are smiling.

As he's about to turn and leave, I grab him and hug him and we pat each other on the shoulders.

As he's going, I ask him "But tell me your name." And he replies "Italy Italy, that's fine" and off he goes.

Sixty years old, a face marked by life and hard work, sunburned skin and rough hands, and sweet blue eyes narrowed like Wojtyla's.

When the Italian soldiers came here to help, when Italy came to play in Bosnia in September 1996.

Thanks Bosnia.

Enjoy a joyful World Cup
I hajd nemoj zaplakat.
tramvajtrojka

#1959 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 01/04/2026 12:01
banjaluka078 wrote: 01/04/2026 11:35
splinter wrote: 01/04/2026 11:17

Slažem se.
BTW, zovu me ljud iz Srbije (kolege sa nekih projekata npr i to) više sam i zaboravio i na njih i čestitaju pobjedu, jbg nemam trenutno konekcija sa Hr ali siguran sam da bi bilo isto. Rekoh ja sinoć da su se ova djeca svima podvukla pod kožu, svi se nekako (sa ovih prostora) identifikuju sa njima.
Bukvalno nula komentara na poslu, dakle, ništa se nije desilo, nikakva utakmica se nije igrala, nijemo se na tu temu.
paćenici. presretan sam zbog njih. džigericu svoj ujedu sigurno jebem im sve.
Image
Image

Samo im poželiti traktore od sinoć :bih: :bih: :bih: nista vise nista manje :mrgreen:

Sretno nam svima bilo uzivajmo a bijednici neka grizu svoja damu
Altsa

#1960 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by Altsa »

zforumas wrote: 01/04/2026 12:51

Alan Fordovski jbt :run:
Ti si momak ovdje zalut'o.
Od 2h:17min Pape
kinvart

#1961 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by kinvart »

Žalosno je da u fudbalskom svijetu niko ne aplaudira snazi naših igrača. Svi žale za Italijom, velikom Italijom, velikanom bubamare i njihovim odsustvom s najveće smotre. Strašan je to gubitak za smotru najvećih, ali ne ide sve u fudbalskom svijetu onako kako su krupni igrači odredili. Zato je fudbal zauvijek zanimljiv. Volimo ga, jer jedna mala norveška ekipa može očitati fudbalske lekcije bilo kojoj velikoj ekipi.

Nemojte da vam bude krivo što su najveće svjetske fudbalske face vjerovatno tek u prvom produžetku upalile TV. Vjerovatno su mnogi od njih tek tada skontali da nešto ne štima u igri Italijana, da su pogriješili s Mulalićem za bogate (izvini Edise, Gennaro i ti ste isti), ali i da ekipa sastavljena od Serie A i igrača u najjačim ligama svijeta ne stoji dobro na terenu.

Propustila su gospoda da vide sramotni catennacio, parkirani autobus ispred vlastitog gola. Doduše, srećom, propustili si i ono jedno bježanje Keana koji je utakmicu držao u egalu.

Nisu vidjeli momke koji su doslovce prije te utakmice odigrali velikih 120 minuta na gostovanju i šutirali penale. Nisu vidjeli taj iz umora stvoren žar, tu viktoriju mladosti. Nisu vidjeli kako su i takvi, doslovce potrošeni, umorni, donekle povrijeđeni, stjerali Italiju na njihovu polovinu i nisu im dali dahnuti gotovo cijelu utakmicu.
Nekada davno, istorija velike hrvatske nogometne reprezentacije, davne ratne 1994. i velikih razaranja, započela je njihovom italijanskom pričom u Palermu, kada je vođena Tomislavom Ivićem i s dva gola Šukera, ratnom poharana Hrvatska zaledila fudbalski svijet i otškrinula vrata budućih uspjeha.
Teško je porediti taj hrvatski nacionalni tim s današnjim bosanskim. Igrači Hrvatske su bili mahom domaći igrači koji su zbog ratnih uslova igrali vani. Bosanska djeca jednako igraju vani, ali mnogi, danas ne, ali sutra možda, su rođeni u toj dijaspori, ali na terenu igraju srcem za domovinu kao da su ovdje odrastali.

Izveli su Italijani ponovo najbolji tim, isto i kao te prijateljske novembra 1996. godine. Ponovo smo gledali fudbalsku golemu razliku, baš kao te godine. Teško je povlačiti te paralele, ali je svakom jasno da nije isto kad ti na teren izađe prvotimac ekipe iz Serie A i Championshipa. Ne može biti isto. Ili kad ti kompletno krilo vodi svjetski talenat kojem na kapaljku daju minutažu. I tada smo znali kao i sada, da smo uvijek znali igrati lopte.

Neće svijet da prizna prezasluženu pobjedu. Ako maknu sve sudije iz Novog Zelanda, imamo mi još nepravdi za ispraviti i dugova za poravnat. Dugo smo čekali na poravnanje računa. 12 godina.

I umjesto što nam ponešto zamjere, nek navijaju za nas Italijani. Oni i da su prošli, niko ih osim rodbine ne bi čekao sinoć na aerodromu. Oni će sada skontati svim silama kako su upali gdje jesu, i uraditi ispravne korake.
Mi smo sinoć gledali kamaru javašluka: Bahino otimanje showa, nepripremljen grad za doček reprezentativaca, masu naših devijacija i smeća. Kod nas se ništa nije promijenilo u Nogometnom savezu godinama. Mi kao društvo izgledamo bolje sada nego 1994. kad je Hrvatska pobijedila, nego 1996. kada smo igrali prijateljsku. Ali, tu je Koševo koje je osim reflektora i nekih intervencija na travnjaku, još uvijek stari stadion dostojan atletskih takmičenja. Još uvijek ova država je isto korumpirana kao i tada, iste je boli muče i iste neprilike pogađaju. Mi znamo kako je sve ispravno, kako bi sve trebalo izgledati, ali prosto nam se svaki put izmakne, pobjegne, sakrije i izmigolji. Prosto naš život zajebe. Prosto nas neko zajebe i ne vjerujemo.

Zato je za nas ova grupa momaka čudo. Šokirani kiksevima u baražima, baš toj životnoj filozofiji da nam se nekako uvijek na kraju okrenu stvari, da nam se poigra život i kaže ne može drugačije.
Dok mi skontamo šta su momci sinoć postigli, a nama će trebati još koji dan za to, apsolutno nas je briga šta je nogometni svijet pokazao.

Neminovno će vijest iz svjetskih medija polako iščezavati. Našu zbunjenost i blago nevjerovanje, zamijenit će ponos i radost. Svijet će možda zaboraviti, ali mi nikad.

Hvala Sergej i momci.
Last edited by kinvart on 01/04/2026 13:09, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1962 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by pici »

ma sta te nervira papak, uvjek bio i osto i bit ce... ne sam safete... jebeni egoista i shupak
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1963 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by konektovan »

ZoomZoomKiwi wrote: 01/04/2026 13:01
DaysleepeR wrote: 01/04/2026 12:55 Evo italijanski novinar jutros
And so, come on Bosnia.

@D_Tirinnanzi
before heading out.

Thanks Bosnia.

Enjoy a joyful World Cup
I hajd nemoj zaplakat.
Evo, necu.... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1964 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by pici »

https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti/ ... alija/vest
Donaruma omražen u Zenici – ovo je bio vrhunac FOTO
Italijanski golman Đanluiđi Donaruma bio je prilično besan u Zenici.

Image
:lol: :lol: :lol: onaj mali mi je drpio moj pa sam ja tebi tvoj :lol:

Image
nidze ti neides, dolaz vamo

Image
dze ces ti bolan, vid ti glOve

Image
odo kući, jebo vas fuzbal
Last edited by pici on 01/04/2026 13:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#1965 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by SaraFina »

HR portali su lijepo popratili čak i doček momaka. A 95% komentara je takodjer pozitivno. Za pohvalu.
DonieBrasco

#1966 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by DonieBrasco »

SaraFina wrote: 01/04/2026 13:15 HR portali su lijepo popratili čak i doček momaka. A 95% komentara je takodjer pozitivno. Za pohvalu.
U Srbi je slicno cak i na drustvenim mrezama cak i vise, ali opet ima degenerika kojima nema pomoci.
SaraFina

#1967 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by SaraFina »

DonieBrasco wrote: 01/04/2026 13:16
SaraFina wrote: 01/04/2026 13:15 HR portali su lijepo popratili čak i doček momaka. A 95% komentara je takodjer pozitivno. Za pohvalu.
U Srbi je slicno cak i na drustvenim mrezama cak i vise, ali opet ima degenerika kojima nema pomoci.
Ne mogu oni mrziti repku i BiH koliko je ja mogu voliti. 💜 Sitne duše su to.
Logovan

#1968 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by Logovan »

Jebo te fakat odosmo opet na svjetsko :zekzek: :mrgreen:
moimoi

#1969 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by moimoi »

DonieBrasco wrote: 01/04/2026 13:16
Pa isto kao i kod nas :D
SaraFina

#1970 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by SaraFina »

Logovan wrote: 01/04/2026 13:20 Jebo te fakat odosmo opet na svjetsko :zekzek: :mrgreen:
Ti si od sinoc ko bez glave. 😂 U nevjerici.
SaraFina

#1971 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by SaraFina »

Ja ću se uvaliti kod @Digla_da_kreci 😍 i idemo na tekme abd 😂
insaneinthebrain

#1972 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by insaneinthebrain »

nek se jave ovi svi iz Amerike i Kanade da nam obezbijede smjestaj. a mi cemo se krpiti za avio karte 8-)
tzipiripi

#1973 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by tzipiripi »

splinter wrote: 01/04/2026 11:17
_BataZiv_0809 wrote: 01/04/2026 11:05 Tako je.
Penali nisu lutrija, ta me fraza vise nervira od bili smo u Sarajevu jeli smo cevape
Slažem se.
BTW, zovu me ljud iz Srbije (kolege sa nekih projekata npr i to) više sam i zaboravio i na njih i čestitaju pobjedu, jbg nemam trenutno konekcija sa Hr ali siguran sam da bi bilo isto. Rekoh ja sinoć da su se ova djeca svima podvukla pod kožu, svi se nekako (sa ovih prostora) identifikuju sa njima.
Tip ima 330.000 pratitelja na yt... Čekam sad komentar utakmice. Zabavan je lik skroz
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6VfNTyR0mFw&t[/youtube]
SaraFina

#1974 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by SaraFina »

Austrijanci zezaju zabare:
Neu auf der Karte, Pizza Nonqualificazione 😜😁😂😂
Plavo-bijeli

#1975 Re: Zenica, 31.03.2026. BIH-ITALIJA

Post by Plavo-bijeli »

Jbt gledam malo..mi sa 4 boda tj pobjedom protiv katara i nerijesenim..fakticki zagarantovan prolazak grupa...ak nista kao treci.
Locked