IRAN
- SmokingMan
#69376 Re: IRAN
Nije mi jasno što Uganda traži ovdje, osim kao plaćenici koji uskaču na mjesto onih koji nisu željeli da se blamiraju.
- geralt
#69377 Re: IRAN
Ima i dio za ljudstvo, ne vidi se na slici.sumirprimus wrote: ↑31/03/2026 16:48 Ja ali nigdje bunkera za ljude,skidaju im redom ljudtsvo, kao da nije vrijedmo za to pare dati
Fun fact, odavde su polijetali CIA Gnat-750 dronovi koji su '94. i '95. kruzili iznad BiH i prikupljali obavjestajne informacije za NATO bombardovanje VRS.
-
plavi_E
#69378 Re: IRAN
Tesko da postoji i jedna zenlja na svijetu da ima vise i dublje ukopane vojne opreme od Irana. Iran je pun tvrdih planina. Sve sto imalo vojnotehnicki vrijedi je u Iranu ukopano duboko u nekoj planini. Oni su su jednostavno znali da ce kad tad biti napadnuti od najjacih avijacija svijeta.
Podzemni objekat Zeljava je za ove iranske podzemne objekte vjerovatno velicine kantine u nekom od tih objekata.
Podzemni objekat Zeljava je za ove iranske podzemne objekte vjerovatno velicine kantine u nekom od tih objekata.
- muha_sa
#69379 Re: IRAN
Neljudi sjebaše ovako finu planetu
Nikad ovo stat nece--ko misli da hoce nek mi kaže kako i utješi me
Vjeciti optimista sjeban do daske
Nikad ovo stat nece--ko misli da hoce nek mi kaže kako i utješi me
Vjeciti optimista sjeban do daske
- Janjicar
#69380 Re: IRAN
Ti sa sumirom moRes se raspravljat, tu vam je negdje logika.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 16:45 Baciš hrpu bombi i zatrpaš ulaz. Onda ovi moraju kopat da uđu ili izađu. A to se vidi. Ovi tuneli imaju smisla kao i garaža kad pada tuča pa da ti ne skenja auto. Kad prođe opasnost onda izađeš. Fino ovo izgleda samo je problem što garažu ne možeš koristiti kad ti neko stalno šut istresa pred vrata.
-
splinter
#69381 Re: IRAN
Cio četničija se uskoro neće imati gdje sakriti.
Fantastični FPV piloti kod pripadnika pokreta otpora. Također s njima rame uz rame operiraju Rusi i Ukrajinci uz dogovor da se ne objavljuju njihovi snimci, kao što sam već i pisao ranije. Samo udarajte, ruke Vam pozlatile i da imate na hiljade ovakvih pogodaka.
-
plavi_E
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#69383 Re: IRAN
Podzemni aerodromi su pogodni ako nisu stalno pod metom i bombardovanjem. Bio sam u Slatini i nije nista posebno. Imas dva otvora za avione, nemas više. Ulaze avioni sa jedne a izlaze sa druge strane. Unutar kompleksa imao si elektricne tegljace kojima si vukao mig-21 do izlaza, gdje bi ih preuzimali traktori i vukli do piste. Mislim da smo pod znakom uzbune, vojna vjezba, dva aviona izvukli, dostavili traktoristima i oni ih odvukli do piste da bi onda pod forsažom poletili. Mnogo je to vremena, mislim da je bilo od uzimanja aviona do poletanja... pa nekih 20 minuta ako ne i više.geralt wrote: ↑31/03/2026 17:02Zavisi kako je napravljeno. Slatina na Kosovu je izdrzala bombardovanje 1999. i direktne pogotke GBU-24 bombama, prezivjeli su i avioni i ljudstvo, i glavni je razlog zbog kojeg Srbija jos uvijek ima avijaciju. Podzemni aerodrom Dubinje kod Sjenice je zatrpan, jos se navodno 4 x MiG-21 i 1 x Supergaleb nalaze pod rusevinama. Podzemna baza Sipcanik u Crnoj Gori je unistena u bombardovanju, i u njoj 26 aviona.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 16:45 Baciš hrpu bombi i zatrpaš ulaz. Onda ovi moraju kopat da uđu ili izađu. A to se vidi. Ovi tuneli imaju smisla kao i garaža kad pada tuča pa da ti ne skenja auto. Kad prođe opasnost onda izađeš. Fino ovo izgleda samo je problem što garažu ne možeš koristiti kad ti neko stalno šut istresa pred vrata.
Inace su najvece pare u podzemne aerodrome u Evropi ulozili Svedjani, mislim da su JNA baze pravljene kao kopija njihovih.
Nezgrapan je to sistem. U Bihacu su mogli odmah iz kompleksa. Ako to iran ima te bihacke aerodrome onda ko nesta mogu. ovi slatina su smetlje. Parking.
-
JovicSA
#69384 Re: IRAN
Dolazak i obilazak svjetskih centara više govori o samom Zapadu nego o Iranu ili ovom glavosječi.sumirprimus wrote: ↑31/03/2026 15:56 Fino objašnjeno
![]()
Lik za godinu obidje sve metropole, Iranci poslije 40 gpdina revolucije u bedaku i uništenju drzave. Čiji put ce donijeti vise dobra drustvu i drzavi? Dzaba Kmeka i pozivanje na pravo
- Dozer
#69385 Re: IRAN
To je sustina - nema ovdje aktivne pameti za bilo kakav reset i potez ka boljem. Jednostavno ne znaju, a one koji su znali ili znaju ili su otjerali, ili im ne daju ni prici pozicijama s kojih bi nesto mogli.
Jbg, svaki napredak = urusavanje postojece kleptokratske ENV postavke.
Last edited by Dozer on 31/03/2026 17:34, edited 1 time in total.
- Dozer
- armin071
#69387 Re: IRAN
Samo rokajte unutra svakako nisu ljudi.splinter wrote: ↑31/03/2026 17:24
Fantastični FPV piloti kod pripadnika pokreta otpora. Također s njima rame uz rame operiraju Rusi i Ukrajinci uz dogovor da se ne objavljuju njihovi snimci, kao što sam već i pisao ranije. Samo udarajte, ruke Vam pozlatile i da imate na hiljade ovakvih pogodaka.
Ja da sam na njihovom mjestu nema tih para za koje bi ja sjeo u ovaj tenk a znam da ove zuce okolo letaju…. Jebote i tomavaks i sve ovo je budućnost. Još kad bi jedna kako sjela onom klempi na uho… Vrh
-
Lain Coubert
#69388 Re: IRAN
Izvini druže ali ti si idiot ako ovog doskorašnjeg teroristu u ovom kontekstu koristiš kao argument.sumirprimus wrote: ↑31/03/2026 15:56 Fino objašnjeno
![]()
Lik za godinu obidje sve metropole, Iranci poslije 40 gpdina revolucije u bedaku i uništenju drzave. Čiji put ce donijeti vise dobra drustvu i drzavi? Dzaba Kmeka i pozivanje na pravo
Inače, da te preduhitrim i da odmah kažem da podržavam tvoje pravo na mišljenje i izražavanje stavova iako su često subjektivni i djeluju idiotski i da ne podržavam ove koji te napadaju na forum samo zato što imaš mišljenje.
- Zlocin&Kazna
- ovo_malo_duse
#69390 Re: IRAN
Ma ovo samo kad krene. Ganjace ih ko ukri ruse a na tako malom prostoru plus nije ravnica mozes sjedit iza brezuljka i poslat 3-4 drona. Vec ih je Hezba nagrdila Za 2 hefte ne znaju kud udaraju. Nisu od postanka IDF vise krntija i vojnika izgubili kao za ove 2 sedmice. Kad se sjetim strahospjeva mocnoj Merkavi. Karina kanta obicna ko sve ostalesplinter wrote: ↑31/03/2026 17:24
- Dozer
#69391 Re: IRAN
Postoje jos manji dronovi, 10x10xm, ako ne i manji, namijenjeni unistavanju pojedinacne zive sile - vojnika. Programiraju se sta da traze i izbaci ih se na hiljade iz aviona, i oni dalje sami. Kad nadju cilj - vojnika, zalijecu se u njega i eksplodiraju. Ne bi me iznenadilo da Ameri ovo po prvi put testiraju u Iranu.armin071 wrote: ↑31/03/2026 17:34Samo rokajte unutra svakako nisu ljudi.splinter wrote: ↑31/03/2026 17:24
Fantastični FPV piloti kod pripadnika pokreta otpora. Također s njima rame uz rame operiraju Rusi i Ukrajinci uz dogovor da se ne objavljuju njihovi snimci, kao što sam već i pisao ranije. Samo udarajte, ruke Vam pozlatile i da imate na hiljade ovakvih pogodaka.![]()
Ja da sam na njihovom mjestu nema tih para za koje bi ja sjeo u ovaj tenk a znam da ove zuce okolo letaju…. Jebote i tomavaks i sve ovo je budućnost. Još kad bi jedna kako sjela onom klempi na uho… Vrh
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#69392 Re: IRAN
Ljudska glupost i pohlepa su beskonacni. Svijetom vladaju pohlepne gluperde koje samo znaju jahati na tudjoj muci. Planeta nikada nije imala razdoblje mira bar jedan jedini jebeni dan.Sta da ti kazem, odmori od vijesti, briga, portala, foruma, idi prati tekmu il sadi krompir. To ti je jedini mir dok ti neko nadrdan jal komsija, poznanik, kolega, vanzemaljac ga ne poremeti sa svojim idiotlukom i pohlepom.
-
Bernardinac
#69393 Re: IRAN
Šta sam krivo napisao? Čisto tehnički gledano. Građevinski. Kakvo je tvoje mišljenje o funkciji ovih podzemnih skloništa? Kako to moRe fercerat ako su USA i IDF koji znaju gdje su ulazi/izlazi i koji rokaju ove objekte, možda već zatrpali iste?Janjicar wrote: ↑31/03/2026 17:20Ti sa sumirom moRes se raspravljat, tu vam je negdje logika.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 16:45 Baciš hrpu bombi i zatrpaš ulaz. Onda ovi moraju kopat da uđu ili izađu. A to se vidi. Ovi tuneli imaju smisla kao i garaža kad pada tuča pa da ti ne skenja auto. Kad prođe opasnost onda izađeš. Fino ovo izgleda samo je problem što garažu ne možeš koristiti kad ti neko stalno šut istresa pred vrata.
Pričamo hebo ga ti, zašto sumira spominješ?
- mist
#69394 Re: IRAN
Jbt. sta bi od onakve zemlje
-
splinter
#69395 Re: IRAN
ovo_malo_duse wrote: ↑31/03/2026 17:38Ma ovo samo kad krene. Ganjace ih ko ukri ruse a na tako malom prostoru plus nije ravnica mozes sjedit iza brezuljka i poslat 3-4 drona. Vec ih je Hezba nagrdila Za 2 hefte ne znaju kud udaraju. Nisu od postanka IDF vise krntija i vojnika izgubili kao za ove 2 sedmice. Kad se sjetim strahospjeva mocnoj Merkavi. Karina kanta obicna ko sve ostalesplinter wrote: ↑31/03/2026 17:24
Ljudi ne rade ništa stihijski, pogledaj ovo :
"Izraelska vojska IDF posljednjih je dana prilikom invazije i pokušaja nezakonite aneksije Južnog Libanona izgubila jedanaest vojnika. Da ne spominjemo desetke uništenih tenkova. Operacija se izgleda završava potpunim (EngIntel). Ovaj put je Merwan-Hizbolah bolje organizirana i opremljena. Također, ovdje se čini da je upotreba satelitske i orbitalne tehnologije stranih "velesila" važna osnova. Iransko zrakoplovstvo gotovo u cijelosti uništilo je američke i izraelske radare. To se primjećuje kako u velikim operacijama, tako i u "jednostavnim" napredovanjima na "terenu".
Ljudi dobijaju obavještajne podatke, satelitske snimke i snazi i položaju agresora, a, istovremeno, neki od ključnih radara su uništeni u iranskim udarima.
-
Bernardinac
#69396 Re: IRAN
To i govorim. Kakve koristi ako ti je zatrpano ispod zemlje? Teško će ijedna bomba uletit u Iranski "grad bunker" duboko pod zemlju i napraviti veliku štetu unutra. Problem je što ovi koji imaju kontrolu nad nebom sve vide. Kako raščistiti ulaze ako ti je dron i satelit iznad glave i gleda?geralt wrote: ↑31/03/2026 17:02Zavisi kako je napravljeno. Slatina na Kosovu je izdrzala bombardovanje 1999. i direktne pogotke GBU-24 bombama, prezivjeli su i avioni i ljudstvo, i glavni je razlog zbog kojeg Srbija jos uvijek ima avijaciju. Podzemni aerodrom Dubinje kod Sjenice je zatrpan, jos se navodno 4 x MiG-21 i 1 x Supergaleb nalaze pod rusevinama. Podzemna baza Sipcanik u Crnoj Gori je unistena u bombardovanju, i u njoj 26 aviona.Bernardinac wrote: ↑31/03/2026 16:45 Baciš hrpu bombi i zatrpaš ulaz. Onda ovi moraju kopat da uđu ili izađu. A to se vidi. Ovi tuneli imaju smisla kao i garaža kad pada tuča pa da ti ne skenja auto. Kad prođe opasnost onda izađeš. Fino ovo izgleda samo je problem što garažu ne možeš koristiti kad ti neko stalno šut istresa pred vrata.
Inace su najvece pare u podzemne aerodrome u Evropi ulozili Svedjani, mislim da su JNA baze pravljene kao kopija njihovih.
-
swanfilter
#69398 Re: IRAN
Hahaha. Znaci, mi Krajisnici smo trebali izdati R BiH i preci na Babinu stranu da bi dosli do BiH po cetnickom receptu jer bi time sprijecili, sta vec??sumirprimus wrote: ↑31/03/2026 15:56 Fino objašnjeno
![]()
Covjece, barem razmisli. Sramotis se, da to prelazi sve granice dobrog ukusa.
-
plavi_E
#69399 Re: IRAN
FPV dronovi su promijenili nacin ratovanja u Ukrajini nema razloga da ne promjene i rat na bliskom istoku. Hezbolah izgleda nije prespavao rat u Ukrajini. Logisticki gledano su FPV dronovi povoljniji. Danas je lakse nabaviti 100.000 FPV dronova nego 100.000 minobacackih granata. FPV dronovi su u ukrajinskom ratu bili iznudjeno rijesenje ali za Hezbolah bi mogli biti glavno rijesenje za njihov nacin ratovanja.
- alijagoro