IRAN

palermo

#66901 Re: IRAN

Post by palermo »

Romanija wrote: 25/03/2026 11:53
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Bez da se ljutis, ali kao i 99% postova ovdje, tvojh prvi post na pocetkuy napada sa tvojim predvidjanjima i kao i ovaj sada su samo tvoja projekcija trenutacnog stanja koje namices na svoj narativ, sto se bas ne podudara sa faktickim stanjem u cetvrtoj sedmici rata.
Tacno.

Ono sto je.mene uvijek.cudilo kakva je potreba ljudi da dolaze.na.mjesta na kojima se.drugacike razmislja nego sto oni razmisljaju I sad kao ubjeduju druge. Ovo je jasno I bjelodano proiranski (kada.gocorim o.ovom ratu) forum. Ako hoces da falls amerikance, izrael, da pametujes ko,sta ides na neki drugi forum gdje si ti velika vecina. Sta's ovdje. Ovdje mi navijamo I podrzavamo Iran.

Jedino ako nisi placen da prosipas neku propaganda na suparnickim forumima ili tako nekim slicnim mjestima. Onda bih razumio.
Hajlac

#66902 Re: IRAN

Post by Hajlac »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 12:02 Super vam je priča, ali etiketiranje i slični ad-hominem napadi po forumu su kontra pravila, pogotovo ničim izazvani.
Ne možete niti imate pravo bilo koga etiketirati ako vam se ne sviđa ono što piše.
Drugo je ako uđemo u diskusiju sa međusobnim vrijeđanjem.
Tako da, sad kad smo razjasnili za šta me držite, svaki naredni put ide prijava administraciji.
Pa dok nekom ne dosadi.
Pitao si sta to znaci - ja dao objasnjenje.
Ja te nisam nazvao "kripto-cionistom" tako da...
Hajlac

#66903 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Vrlo zabrinjavajuca cionisticka eskalacija, a maloprije je Kuvajt objavio upozorenje za svoje stanovnike vezano za mogucu radijaciju - da ne izlaze van kuca itd.

Tananarive

#66904 Re: IRAN

Post by Tananarive »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 12:02 Inače mi je strašno stalo do mišljenja anonimnih osoba koji stoje iza nickova.

U zemlju propadam.
Super vam je priča, ali etiketiranje i slični ad-hominem napadi po forumu su kontra pravila, pogotovo ničim izazvani.
Ne možete niti imate pravo bilo koga etiketirati ako vam se ne sviđa ono što piše.
Tako da, sad kad smo razjasnili za šta me držite, svaki naredni put ide prijava administraciji.
Pa dok nekom ne dosadi.
[/quote]

ničim izazvani, nije ti pukao film, nimalo

nervozu stvara što ne možemo da navijamo za Iran do besvijesti, a da nam se ne pos...š na to :D
Hajlac

#66905 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Hajlac

#66906 Re: IRAN

Post by Hajlac »

armin071 wrote: 25/03/2026 08:59 E, jebi ga. Čovjek vam je fino objasnio da je Iran mrtav, a vi i dalje po njemu. Eh eto, odsad vam više neće ništa objašnjavati, pa vi sami razmišljajte je li neko mrtav ili nije. Sad zamišljam situaciju u mrtvačnici, kada onaj koji tamo radi dođe mrtvacu i kaže: ‘Hajde, znam da si mrtav, ali hajde sjedni da porazgovaramo kako da te sahranimo. U ove bajke ne vjeruju više ni maga glasači
:lol: :lol:
zigzag

#66907 Re: IRAN

Post by zigzag »

Hajlac wrote: 25/03/2026 12:07
Kažem ja amerikanci ko guske u magli. Irak im je otpisan kao baza. Sad mogu preći u Siriju kod bradatih papučara da prave baze.
No Mind

#66908 Re: IRAN

Post by No Mind »

neon-x wrote: 25/03/2026 00:02
Rejhana wrote: 24/03/2026 23:46 Je li Mirela Bećirović osudila agresiju Irana na demokratsku i slobodarsku državu Izrael?

Da ne bude zabune, lijevo je Mirela, a desno Sara Natanyahu
Zena na poziv Melanije pomaze u ostvarivanju kontakata za BiH, a nasa SDA glasila postavljaju slike do koga je sjedila i sto joj nije pljunula u lice jer je to nas posao valjda, da odbranimo svijet od Izraela. Fakat sta ovaj nas narod sebi umislja.

Brate dragi, prijavite se u Hezbolah, bombu okacite za pojas i ko Bosko Buha juris na Izrael, a ostavite ovdje normalan svijet da razmislja prije svega o svojoj drzavi i bori se za nju.
Ne moze štetiti, i nekad ce se valjda stvari normalizirati... ali trenutno je presmijesno, narandjasti napravio od UNa forum hamši, to slikovito docarava trenutni domet te institucije :lol:

Ovo je u WH, pardon :lol:
Last edited by No Mind on 25/03/2026 12:17, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#66909 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Tananarive wrote: 25/03/2026 12:06
DaysleepeR wrote: 25/03/2026 12:02 Inače mi je strašno stalo do mišljenja anonimnih osoba koji stoje iza nickova.

U zemlju propadam.
Super vam je priča, ali etiketiranje i slični ad-hominem napadi po forumu su kontra pravila, pogotovo ničim izazvani.
Pa dok nekom ne dosadi.

nervozu stvara što ne možemo da navijamo za Iran do besvijesti, a da nam se ne pos...š na to :D
[/quote]

Niko vam ne brani da navijate.
Navijanje je emotivni čin koji nema veze sa tim kakva je situacija na terenu.
Kad ti tim gubi 3:0 i dalje za njega navijaj, ali nemoj se ljutiti na semafor.
Navijam i ja da Iran oslabi Izrael do te mjere da nisu prijetnja kompletnom regionu i da postane toliko nesiguran da se zaustavi dolazak settlera i protjerivanje Palestinaca. Ali ako tako nije stvarno stanje na terenu, protiv je moje prirode i inteligencije da pišem da jeste.
Hajlac

#66910 Re: IRAN

Post by Hajlac »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 09:36 Ne mogu ni ja da shvatim realnost u kojoj ljudi hladno na forumu pišu da Iran nema razloga da prihvata primirja i sporazume.
A sjede kući i tipkaju to, nemaju pojma kakva je situacija na terenu...

Totalni gubitak dodira sa realnošću...
Sve vise i vise pokazujes da nemas pooooojma o mentalitetu Iranaca...
Istrazi malo, educiraj se.
DaysleepeR

#66911 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Hajlac wrote: 25/03/2026 12:17
DaysleepeR wrote: 25/03/2026 09:36 Ne mogu ni ja da shvatim realnost u kojoj ljudi hladno na forumu pišu da Iran nema razloga da prihvata primirja i sporazume.
A sjede kući i tipkaju to, nemaju pojma kakva je situacija na terenu...

Totalni gubitak dodira sa realnošću...
Sve vise i vise pokazujes da nemas pooooojma o mentalitetu Iranaca...
Fulaš poentu, Iran će prihvatiti ili odbiti uslove.
Ali Iran će to uraditi u skladu sa sopstvenom procjenom i situacijom, a ne što im neko sa strane govori de ili nemoj.
Totalno je apsurdno da mi pišemo šta bi Iran trebao. Do njih je sve.

Evo ti smatraš da neće prihvatiti, ja mislim da su bliže da prihvate nego da odbiju.
Pokazaće se ko zna više o mentalitetu Iranaca.
Last edited by DaysleepeR on 25/03/2026 12:20, edited 1 time in total.
DebelinJoe

#66912 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Ja na prvu pomislio da je ovo Hanka Paldum, kontam poveli je na konferenciju da predstavi narodno stvaralaštvo i tradiciju BiH.
Hajlac

#66913 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Truba wrote: 25/03/2026 09:40 bil srbi ista potpisali 1995 ili 1999 da su znali kako novi udari mogu krenuti opet

iran je toga svjestan
nikakve garancije osim poraza agresora nema

i opet ce nova administracija i novi nacionalcionisticki premijer isto
Normala, vidjeli su na primjeru ponistenih sporazuma s prethodnim predsjednikom Obamom da je jedina konstanta Americi - cionisticki uticaj i zabijanje noza u ledja svaki put kad Iran napravi neki ustupak.
Shvatili su da cio-nacisti razumiju samo zakon SILE i pokazivanje ZUBA.
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 14:04, edited 1 time in total.
palermo

#66914 Re: IRAN

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 25/03/2026 12:16

Navijam i ja da Iran oslabi Izrael do te mjere da nisu prijetnja kompletnom regionu i da postane toliko nesiguran da se zaustavi dolazak settlera i protjerivanje Palestinaca. Ali ako tako nije stvarno stanje na terenu, protiv je moje prirode i inteligencije da pišem da jeste.
OK je to, samo zasto na forumu gdje 95 % navija za Iran. Zamisli da ja idem na forum pitara ili manijaka I onako objektivno ih informisem
Last edited by palermo on 25/03/2026 12:25, edited 1 time in total.
dr_Evil

#66915 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

DebelinJoe wrote: 25/03/2026 12:19

Ja na prvu pomislio da je ovo Hanka Paldum, kontam poveli je na konferenciju da predstavi narodno stvaralaštvo i tradiciju BiH.
Iskreno, ovo SDA AV AV glasilo stvarno nema granica.
dr_Evil

#66916 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 25/03/2026 12:23
OK je to, samo zasto na forumu gdje 95 % navija za Iran. Zamisli da ja idem na forum pitara ili manijaka I onako objektivno ih informisem
Valjda smo jucer shvatili narav navijanja, i ono sta se zapravo pise.
GandalfSivi

#66917 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

jednonogi_Jack wrote: 25/03/2026 11:47
GandalfSivi wrote: 24/03/2026 23:58
Spoiler
Show
Rejhana wrote: 24/03/2026 23:46 Je li Mirela Bećirović osudila agresiju Irana na demokratsku i slobodarsku državu Izrael?

Da ne bude zabune, lijevo je Mirela, a desno Sara Natanyahu
Samo jos jednom da iskoristim priliku da nabijem Avdu i njegovo “izvjestavanje” na neku stvar.

Pa kaze, 45 zemalja je uzelo ucesce na konferenciji o pravima djece u kriznim podrucjima. Kao jedno od bivsih kriznih podrucja, Bosna i Hercegovina je imala moralnu obavezu da ucestvuje. Niko nas nije pitao gdje ce ko sjediti, jer nismo organizatori. Jebo i Melaniu i ovu kako se vec zove Netenyahu, ovo je o pravima djece (uz svo razumjevanje ironije momenta).

Avda je vjerovatno dotakao novo dno, fuj fuj fuj…
Ovo niđe veze nema sa pravima djece.
45 država učesnica (od toga pola babane države) i 28 tehnoloških firmi od toga 24 američkih ostatak Cioland, UAE i J.Koreja.
Klasična prodajna konferencija.
Djeca su ovdje zadnja rupa na svirali.
Dobra samo za naziv.
Ne bih nikad rekao da ćeš ovako nešto lupiti.
Jah ba, trebalo je poziv odbiti, iz principa… Jer je Iran bitniji od BiH, jel’te?
DaysleepeR

#66918 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 25/03/2026 12:23
DaysleepeR wrote: 25/03/2026 12:16
Tananarive wrote: 25/03/2026 12:06

Pa dok nekom ne dosadi.

[/quote]

Kako promašeno pitanje.

Mogao bih ja to vas ostale pitati.
Ja sam na ovom forumu duže od svih vas.
dr_Evil

#66919 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

GandalfSivi wrote: 25/03/2026 12:24
GandalfSivi wrote: 24/03/2026 23:58
Spoiler
Show
Samo jos jednom da iskoristim priliku da nabijem Avdu i njegovo “izvjestavanje” na neku stvar.

Pa kaze, 45 zemalja je uzelo ucesce na konferenciji o pravima djece u kriznim podrucjima. Kao jedno od bivsih kriznih podrucja, Bosna i Hercegovina je imala moralnu obavezu da ucestvuje. Niko nas nije pitao gdje ce ko sjediti, jer nismo organizatori. Jebo i Melaniu i ovu kako se vec zove Netenyahu, ovo je o pravima djece (uz svo razumjevanje ironije momenta).

Avda je vjerovatno dotakao novo dno, fuj fuj fuj…
45 država učesnica (od toga pola babane države) i 28 tehnoloških firmi od toga 24 američkih ostatak Cioland, UAE i J.Koreja.
Dobra samo za naziv.
Jah ba, trebalo je poziv odbiti, iz principa… Jer je Iran bitniji od BiH, jel’te?
Prije smo se zezali da ako u Avaz zavijes teglu meda, da ce se i med pokvariti. E sad je tu ulogu preuzeo AV AV. Nema granica nikakvih.
Hajlac

#66920 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Fanzi wrote: 25/03/2026 09:46
lajkujMe wrote: 25/03/2026 07:30 Ovdje navijanje i atmosfera na ovoj temi podsjecaju na onu nakon 1999 i Srbije. Ono Nato ih satro sa zemljom ali Srbija je nekako pobjedila jer je oborila jedan f117 i imaginarnih 9 helikoptera a uz to napali Aerodrom u Tirani gdje su pobili 3000 Americkih marinaca. E taj nivo svjesti je ovdje na forumu za Iran.

Izgubili kompletno rukovodstvo u prvih sat vremena, sravinili im sa zemljom namjensku industriju i nuklearna postrojenja a bucaju ih jos.

Cisto da podsjetim na skor SAD je izgubio 5 letjelica od kojih su 3 cin prijateljske vatre.
Istina Iran je rokao pogotovo prvih dana zestoko i najvise stete su napravili Arapskim zemljama jer su ih iznenadili.

Evo 2 sedmica, obistinilo se ono sto sam rekao Iran ispaljuje mal broj projektila pokoji prodje i mora proci ali direktna steta je minimalna, pogotovo steta u Izraelu koja je btw vecinom materijalna steta vrlo je mali broj zrtava s Izraelske strane.
Jedini adut koji Iran sad jos ima je Hormuski zaljev a i to su na putu da izgube.

Ovaj rat je pri kraju a to je evidentno i zivo me zanima kako ce te opravdati ovdje kad Iran pristane na uvjete Amera.

Ako nista ovih 15 uvjeta je razumno, ne ko u Rusa denacifikacija Ukrajine i ta sranja.
Ne bih se složio s tobom da je navijačka atmosfera. Ljudi su vrlo svjesni razlike u snazi agresora i Irana. S te strane, mislim da apsolutno niko ne dvoji ko je trenutno u prednosti.
Ne bih se složio s tobom ni o učinkovitosti iranskih-operacija Hezbollaha na terenu. Ne možemo znati koliko su učinkovite zbog ogromne zavjese cenzure. OK, ako je sve to tako neučinkovito, neka Izrael pusti nezavisne medije s kamerama na terenu.
Naravno da neće. Da je sve potaman, ne bi ni bilo inicijative mira. Nastavili bi ih faširati.

Nadam se kraju rata što prije, ali sam siguran da Iran neće pristati na bilo kakve uslove. Siguran sam da Iran neće ostaviti šiitski narod u Libanu. I siguran sam da neće pristati bez onog što navode-trajne garancije mira. Ako je ne bude, niko ne garantuje da neće biti rovovske bitke u nečemu što već polako tinja - u Iraku i Siriji se dižu vojni ustanci. Ako ne zaštite sirijske vlasti, uz iransko-iračku podršku i nadzor Rusa i Kineza, eto Iranaca već u kontaktu s IDF par kilometara južnije od Damaska.
Eh, da se to ne bi desilo, treba da se obuzda genocidno čedo... Ali ono nema namjeru ni želju to raditi.

Ako iko misli da imaš gram razuma, to sam ja. Ali tvoj način razmišljanja se ne uklapa u realnost.
Ne znam koliko ti je godina i sjećaš li se rata?
Ja jako dobro.
Iz ličnog iskustva ti velim: apsolutno nikad nije bilo bitno u ratu, da li si bio proJugosloven, šta su ti radili preci i kako su ti se ponašali roditelji.
Kao porodica, imali smo pogrešno ime, na pogrešnom mjestu i ništa ih drugo nije zanimalo kao razlog da nas ne strpaju u logor.

Eh tako isto i ovdje... Nebitno je Izraelu/Americi, da li Fanzi, lajkujme nešto misle o sukobu dole. Svjedočimo nastavku globalnog rata za izraelske interese. Izraelu ako bude interes potpaljivanje fitilja u Evropi, ići će invazija Srba na Kosovo, a onda i nas.
I ako se to desi, sjeti se mog logoraškog iskustva. A mrijet nam je svima, danas ili sutra. Bolje odmah, nego logori poput Gaze. Ili onog u kojem sam ja kratko s porodicom bio.

Dostojanstvenije je.

Nastavi pisat.
:thumbup:
palermo

#66921 Re: IRAN

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 25/03/2026 12:26
Dobra samo za naziv.
Prije smo se zezali da ako u Avaz zavijes teglu meda, da ce se i med pokvariti. E sad je tu ulogu preuzeo AV AV. Nema granica nikakvih.
Ma....al moras priznati da je malo bljuyavo biti na.konferenciji na kojoj Sara govori o pravima djece a ti sutis. Ok, mali smo, vaki smo, naki smo, zar da odbijemo poziv kad nas zovu Sara I Meli.....ako nas sutra pozovu da damo 30 nasih vojnika u ovu koaliciju sa amerikom I I,izraelom....hocemo li reci, jbg, mora se...prvo BiH pa onda ostalo....hocemo, jos cemo I'm.spremiti kofere I baklavu za puta ( tako barem izgleda)

P.S nisam.skontao sto je ovdje Avdo kriv ?
Tananarive

#66922 Re: IRAN

Post by Tananarive »

palermo wrote: 25/03/2026 12:32

Ma....al moras priznati da je malo bljuyavo biti na.konferenciji na kojoj Sara govori o pravima djece a ti sutis. Ok, mali smo, vaki smo, naki smo, zar da odbijemo poziv kad nas zovu Sara I Meli.....ako nas sutra pozovu da damo 30 nasih vojnika u ovu koaliciju sa amerikom I I,izraelom....hocemo li reci, jbg, mora se...prvo BiH pa onda ostalo....hocemo, jos cemo I'm.spremiti kofere I baklavu za puta ( tako barem izgleda)

hebi ga neki nikako da shvate da nismo svi političari i da ne moramo da budemo kurve...
Elem Iran FTW.
Dozer

#66923 Re: IRAN

Post by Dozer »

Mislim da iran nece prihvatiti nikakve zajednicke nadleznosti Hormuza s USA, a ponajmanje bilo kakvo ogranicavanje raketnog programa, pogotovo nakon svega ovoga.
To ako bi uradili, ispali bi ober glupaci, a mislim da su podaleko od glupaka.

Ovi Zutaljevi uslovu su nebuloze i klasicno APP, a nece.
dr_Evil

#66924 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 25/03/2026 12:32

Koliko sam shvatio konferenciju je organizovala USA i nasa slovenka Melania, ne Sara i Izrael. Konferencija je sa tematikom o pravima i polozaju djece u ratnim uslovima. Sasvim OK tema, i ne vidim razlog zasto ne bi bili tamo.

Valjda mi imamo sta da kazemo, helem makar mi imamo iskustva oko toga. Kome ces dati podrsku, koga pozdravit, kome pozeliti dobro, to su neke druge teme i ne znamo sta je nasa Becirovicka tamo radila.

To sto Avduka ocito zeli, a valjda i ti sa njim, je blokada diplomatskih odnosa sa USA. Ne vidim kako to mozemo uraditi.

S druge strane ono sto je Zlagumdzija uradio neki dan u UN-u, to je vec za svaku osudu i osjecam susramlje.

Dakle, sta radi Avduka - reze granu na kojoj sjedimo, da bi SDFA usicarila koji politicki poen.
DaysleepeR

#66925 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Sporazumi ove vrste se mogu prihvatiti i kratkoročno, do neke nove US administracije ili do smrti Trumpa ili Netanyahua.

Previše plitko sve posmatrate majke mi moje.

Prihvatiš sporazum, uzmeš dvije godine, popraviš neke rupe u odbrani koje si otkrio tokom ovog rata i spreman si za dugu fazu dugoročnog cilja.
Post Reply