English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#63801 Re: English Premier League

Post by vaučer »

drug_profi wrote: 17/03/2026 10:10 Evo ja kažem da Liverpul neće preći 60 bodova.
I za sve su krivi Hughes i Edwards.
Slot nije ništa kriv.
Jel dobro ovako?

Nije, jer to nije istina. Slot je kriv za dosta toga i da je iskusniji i da je bolje reagirao - sezona bi sigurno bila stabilnija nego sad - ali definitivno, to ti garantiram ne bi puno izlazila iz obrasca par pobjeda - sranje rezultat - pa opet. Jer je tako nasađena sezona od početka. Ovo su po meni glavni grijesi njega kao trenera, samo gledajući stvari na terenu, dakle ništa Hughes i Edwards.

1 - Pokušao je prerano uključiti previše novih igrača. Wirtz, Kerkez i Isak trebali su dobivati minute postupnije, dok smo se oslanjali na provjerene kvalitete igrača koje smo već imali. Utjecaj toga nije bio ogroman, ali sigurno nije pomogao. S druge strane, primjerice Kerkez se relativno brzo uklopio vjerojatno upravo zbog toga. S druge strane forsiranje Wirtza u tom ranom periodu je po meni započelo i zacementiralo onaj niz poraza.

2 - Predugo mu je trebalo da shvati da nema igrače i/ili fizičku spremu za provođenje napadačkog stila od lani (osobito nakon što smo deset puta zaredom dobili po nosu tijekom jeseni), a zatim je pretjerao u korekciji u drugom smjeru. Teško je procijeniti utjecaj na bodove. U prvih pet utakmica osvojili smo više nego što smo zaslužili, a zatim smo u nizu poraza izgubili više nego što smo trebali. U fazi stabilizacije smo vjerojatno mogli pobijediti više da je pristup bio bolje balansiran. Također mislim da je njegov default defenzivni pristup pogrešan. Pokušava sa igračima narušenog samopouzdanja nametnuti strpljivu kontrolu igre. Kao da je to lako. Strpljivu kontrolu igre je lako je igrati ekipi punoj samopouzdanja, ali ekipa s manjkom samopouzdanja, kakva je Liverpool, beskonačno je sklonija pogreškama, panici i na kraju kobnim greškama. Što zapravo i opisuje većinu naših kikseva od tog niza poraza na jesen.

3 - Salah. Sve vezano uz njega. Slot bi bio u boljoj situaciji da ga uopće nije koristio ili da je inzistirao na njegovoj prodaji u Januaru. Bilo što osim ovog sad. Salah je mentalno već iskopčan a na terenu nemamo potrebne elemente za izvući najbolje iz njega. Slot je trebao jednostavno prekinuti cijelu priču kad mu se pružila prilika nakon Salahovog ispada prije AFCONA i napucati ga na transer listu. To je veliki razlog zašto bi mogao izgubiti posao, jebiga vučeš crnu rupu i u napadu i u obrani dok ti je ostatak kadra ionako rastegnut. S jedne strane očajnički trebamo prijeći iz Salah ere u Wirtz eru, i u redu je da to pokušava. Ali ovdje je završio između dvije stolice, ni jedno ni drugo.

4 - Korištenje kadra. Opet teško procijeniti jer tko zna što bi bilo da je više forsirao Gomeza dok je Konate poklanjao bodove svaku utakmicu. Ili da je više koristio Enda ne samo u završnicama utakmica, ili da je ranije i agresivnije bacao Rija u vatru. Nemoguće je reći, ali trebao je izvući više vrijednosti iz nekih igrača iz rostera, čak i malo više bi pomoglo. No tu nema puno, govorimo zapravo o Gomezu, Chiesi, Endu i Riu. To je to. Mnogi će reći Jones, ali Jones je odigrao puno minuta. Možeš reći “ubaci ga češće jer McAllister je sranje”, ali ne možeš reći da se ne koristi i da nema minute.

To su glavne stvari koje bih stavio direktno na njegov teret. I je prilično. A opet sve nekako objašnjivo za relativno neiskusnog trenera koji je prvi put u karijeri izvukao loše karte. Toliko od mene.
Pandakonda

#63802 Re: English Premier League

Post by Pandakonda »

drug_profi wrote: 17/03/2026 08:47 Slot je titulu osvojio jer je imao stroj koji je neko drugi napravio, i igru koju je neko drugi ranije uvježbao, protiv oponenata koji nisu bili u snazi te sezone da naprave bilo šta.

Šta je Slotova ideja? Šta je ono sa čime misli osvajati bodove u EPL?

To je izgleda "protivnik neće znati šta radiš, ako ni ti ne znaš šta radiš"?
Zasto onda Klopp nije uzeo titulu sa identicnim sastavom sezonu ranije? Klopp je sa istim sastavom zavrsio treći u ligi, ispao od Atalante u EL dok je Slot sa istim sastavom uzeo titulu, bio prvi u liga fazi LP i ispao na penale od osvajaca iste. Ako hocemo bas mak na konac.
drug_profi wrote: 17/03/2026 09:31 Ok, a gdje nestade ta njegova vizija?
Jeste od Gravena napravio bitnog igrača, to se slažem. Ali i dalje je to bila presing igra, i dalje se išlo preko krila, i dalje je Arnold igrao istu ulogu...
I ne zaboraviti da je zadnja titula velika Salahova zasluga. Bitne bodove je donio.
Slot je malo korigovao Klopov fudbal, a Salah je radio čuda.
Kako je počeo da se igra fudbal menadzera tako je sve ugasio.
Nije pitanje gdje je vizija nego gdje su igraci. Od te ekipe si zamijenio Trenta za Frimponga, Kerkeza za Robertsona, ubacio Wirtza u vezni koji igra drugacije nego sto su Macca - Graven - Szobo igrali. Prodao si Diaza i Nuneza koji su bili starteri i uigrani sa ekipom, Jota umro, a umjesto njih si doveo Ekitike-a i Isaka od kojih jedan jedva 70 minuta odigra dok se prilagodi EPL tempu dok je drugi bez adekvatnog preseasona dobio vec 2 povrede. Na lijevom krilu ti je ostao Gakpo koji je bio drugi (a nekad i treći) izbor krila iza Diaza/Jote/Nuneza a desno ti je ostao Salah (bez rotacije) za kojeg je bilo neminovno da ce pasti u formi jer su mu 34 godine. Ne postoji ekipa ni trener koji bi ovoliko promjena "prezivjela" bez problema i trzavica ali eto odjednom Slot mora :-) Neki su cak jos od utakmice sa PSV-om prizeljkivali da lik dobije otkaz bez ikakve ideje ko bi mogao, i da li uopste ima adekvatnog nasljednika. Njegov ustvari najveci problem je njegov uspjeh u prvoj sezoni, da je ova sezona bila prva niko nista ne bi rekao. Imao si Konatea i Virgila koji su bili na nivou dok je ove sezone taj dvojac imao jako puno kikseva koji su doveli do golova.

Vec sam na drugoj temi pisao da i Pep kuburi sa tranzicijom gdje evo postoji realna šansa da će drugu godinu zaredom propustiti titulu, a Arteta istu ganja 7 godina uz potrosenih bruku para. Slot sigurno zasluzuje jos jednu sezonu i ne treba upasti u zamku Uniteda i Chelsea-ija koji su mjenjali trenere ko carape.

Srati po Hughesu i Edwardsu je jos veca budalastina jer boga pitaj kako bi Kloppov Liverpool izgledao da nije bilo Edwardsa kao kontra-teže. A tom istom Hughesu su ljubili stopala kad je dogovorio Wirtza, Isaka, Kerkeza, Frimponga itd. što je realno bilo na nivou naucne fantastike da Liverpool moze izvuci takav deal. I to sve za jedan transfer rok.
BHF_Manijak

#63803 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 17/03/2026 10:24
drug_profi wrote: 17/03/2026 10:10 Evo ja kažem da Liverpul neće preći 60 bodova.
I za sve su krivi Hughes i Edwards.
Slot nije ništa kriv.
Jel dobro ovako?

Nije, jer to nije istina. Slot je kriv za dosta toga i da je iskusniji i da je bolje reagirao - sezona bi sigurno bila stabilnija nego sad - ali definitivno, to ti garantiram ne bi puno izlazila iz obrasca par pobjeda - sranje rezultat - pa opet. Jer je tako nasađena sezona od početka. Ovo su po meni glavni grijesi njega kao trenera, samo gledajući stvari na terenu, dakle ništa Hughes i Edwards.

1 - Pokušao je prerano uključiti previše novih igrača. Wirtz, Kerkez i Isak trebali su dobivati minute postupnije, dok smo se oslanjali na provjerene kvalitete igrača koje smo već imali. Utjecaj toga nije bio ogroman, ali sigurno nije pomogao. S druge strane, primjerice Kerkez se relativno brzo uklopio vjerojatno upravo zbog toga. S druge strane forsiranje Wirtza u tom ranom periodu je po meni započelo i zacementiralo onaj niz poraza.

2 - Predugo mu je trebalo da shvati da nema igrače i/ili fizičku spremu za provođenje napadačkog stila od lani (osobito nakon što smo deset puta zaredom dobili po nosu tijekom jeseni), a zatim je pretjerao u korekciji u drugom smjeru. Teško je procijeniti utjecaj na bodove. U prvih pet utakmica osvojili smo više nego što smo zaslužili, a zatim smo u nizu poraza izgubili više nego što smo trebali. U fazi stabilizacije smo vjerojatno mogli pobijediti više da je pristup bio bolje balansiran. Također mislim da je njegov default defenzivni pristup pogrešan. Pokušava sa igračima narušenog samopouzdanja nametnuti strpljivu kontrolu igre. Kao da je to lako. Strpljivu kontrolu igre je lako je igrati ekipi punoj samopouzdanja, ali ekipa s manjkom samopouzdanja, kakva je Liverpool, beskonačno je sklonija pogreškama, panici i na kraju kobnim greškama. Što zapravo i opisuje većinu naših kikseva od tog niza poraza na jesen.

3 - Salah. Sve vezano uz njega. Slot bi bio u boljoj situaciji da ga uopće nije koristio ili da je inzistirao na njegovoj prodaji u Januaru. Bilo što osim ovog sad. Salah je mentalno već iskopčan a na terenu nemamo potrebne elemente za izvući najbolje iz njega. Slot je trebao jednostavno prekinuti cijelu priču kad mu se pružila prilika nakon Salahovog ispada prije AFCONA i napucati ga na transer listu. To je veliki razlog zašto bi mogao izgubiti posao, jebiga vučeš crnu rupu i u napadu i u obrani dok ti je ostatak kadra ionako rastegnut. S jedne strane očajnički trebamo prijeći iz Salah ere u Wirtz eru, i u redu je da to pokušava. Ali ovdje je završio između dvije stolice, ni jedno ni drugo.

4 - Korištenje kadra. Opet teško procijeniti jer tko zna što bi bilo da je više forsirao Gomeza dok je Konate poklanjao bodove svaku utakmicu. Ili da je više koristio Enda ne samo u završnicama utakmica, ili da je ranije i agresivnije bacao Rija u vatru. Nemoguće je reći, ali trebao je izvući više vrijednosti iz nekih igrača iz rostera, čak i malo više bi pomoglo. No tu nema puno, govorimo zapravo o Gomezu, Chiesi, Endu i Riu. To je to. Mnogi će reći Jones, ali Jones je odigrao puno minuta. Možeš reći “ubaci ga češće jer McAllister je sranje”, ali ne možeš reći da se ne koristi i da nema minute.

To su glavne stvari koje bih stavio direktno na njegov teret. I je prilično. A opet sve nekako objašnjivo za relativno neiskusnog trenera koji je prvi put u karijeri izvukao loše karte. Toliko od mene.
To je to.

Evo i slikovito. Ovo je ocaj, najiskrenije.

http://www.youtube.com/watch?v=bn2_8KQjtvo
drug_profi

#63804 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Pandakonda wrote: 17/03/2026 10:27 Zasto onda Klopp nije uzeo titulu sa identicnim sastavom sezonu ranije? Klopp je sa istim sastavom zavrsio treći u ligi, ispao od Atalante u EL dok je Slot sa istim sastavom uzeo titulu, bio prvi u liga fazi LP i ispao na penale od osvajaca iste. Ako hocemo bas mak na konac.
Klop je te godine osvojio 82 boda.
Slot je titulu osvojio sa 82 boda. I od preostalih 12 osvojio jos 2.

Ispao iz LP prije finala je jedino sto se broji. Nebitno od koga.
drug_profi

#63805 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Pandakonda wrote: 17/03/2026 10:27 Nije pitanje gdje je vizija nego gdje su igraci.
Ima igrača. Svaki put 11 izađe na teren.
I ne vidim da rade išta smisleno.
drug_profi

#63806 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

BHF_Manijak wrote: 17/03/2026 11:37 To je to.

http://www.youtube.com/watch?v=bn2_8KQjtvo
Komentar:
Klopp made LFC a team with many last minute victories. Slot made LFC a team with many last minute defeats. What a difference.
vaučer

#63807 Re: English Premier League

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 17/03/2026 11:37
To je to.

Da se razumijemo, ne mislim da je išta od ovog što sam napisao nepopravljivo niti je simptom neko fatalnog felera u Slotu kao treneru. Doslovno iz svakog aspekta može naučiti i sve se može popraviti preko ljeta i s čistim početkom sezone. Naravno, to treba zaslužiti, to jest priliku da se razmatra novi ugovor. Što se nadam da će uspijeti, jer bi taj rezultat bio bolji za klub nego da ne uspije.
BHF_Manijak

#63808 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 17/03/2026 13:58
BHF_Manijak wrote: 17/03/2026 11:37
To je to.

Da se razumijemo, ne mislim da je išta od ovog što sam napisao nepopravljivo niti je simptom neko fatalnog felera u Slotu kao treneru. Doslovno iz svakog aspekta može naučiti i sve se može popraviti preko ljeta i s čistim početkom sezone. Naravno, to treba zaslužiti, to jest priliku da se razmatra novi ugovor. Što se nadam da će uspijeti, jer bi taj rezultat bio bolji za klub nego da ne uspije.
Razumijem, ali iskreno mene zabrinjava ovo sto sma vidio na klipu tokom analize. I ovo nije ono kao pronadjena situacija, pa hajde desi se u toku utakmice, ovo je patern, izvuceno iz razlicitih utakmica, razlicitih perioda. Rupe su ogromne i pristup igri.
MarlboroGold

#63809 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Eh et u nedjelju je finale carabao kupa. City je ranjen, ali to itekako može značiti da će baš biti nabrijani za utakmicu.

Kako bih volio da uzmemo ovu titulu... bio bi to pravi statement win pred završni dio sezone.
MarlboroGold

#63810 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Ne znam za vas, ali kad slušam onog Liama Roseniora ospem se sav koliko mi je lik antipatičan i nekako pun sebe.
BHF_Manijak

#63811 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

MarlboroGold wrote: 18/03/2026 08:11 Ne znam za vas, ali kad slušam onog Liama Roseniora ospem se sav koliko mi je lik antipatičan i nekako pun sebe.
Zato ga i trpa ko stigne. Previse se nafurao za ovo malo karijere, ali prizemljit ce se...
insaneinthebrain

#63812 Re: English Premier League

Post by insaneinthebrain »

niko nista o utakmici sinoc :-?
Pandakonda

#63813 Re: English Premier League

Post by Pandakonda »

insaneinthebrain wrote: 21/03/2026 09:44 niko nista o utakmici sinoc :-?
Ja i zaboravih da je petak bila utakmica :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#63814 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Harry ko krava, da kantu mlijeka a onda je sutne :mrgreen:
ultima_palabra

#63815 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

E jest staklen Ekitike, pa jedva ga dotakao Milner… znao sam ja da ne trebam kupovati Liverpoolchane na Fantasyju.
MarlboroGold

#63816 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Malo je čudno zašto Liverpool igra u ranom terminu danas, a u ligi prvaka su igrali u srijedu.
insaneinthebrain

#63817 Re: English Premier League

MarlboroGold wrote: 21/03/2026 15:35 Malo je čudno zašto Liverpool igra u ranom terminu danas, a u ligi prvaka su igrali u srijedu.
urota belosvetska
insaneinthebrain

#63818 Re: English Premier League

Ubi Everton :thumbup:
vaučer

#63819 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Liverpool i Chelsea u mrtvoj utrci za tko se može bolje osramotiti i završiti u Conference ligi. Mislim da će im se i Villa pridružiti.
Logovan

#63820 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Na kraju će Everton u LŠ
Point.

#63821 Re: English Premier League

Post by Point. »

Previse je dobrih liga u Evropi da bi se tracilo vrijeme jednog zivota kojeg imamo na englesku ligu.
MarlboroGold

#63822 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Bolji Arsenal za sad. City ništa ne mogu izaći sa svoje polovine.

Tottenham :-)
Logovan

#63823 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Počnite se polako opraštati sa Tottenhamom. Nemoj da bude kuknjave na kraju sezone. Na vrijeme se oprostite i nećete kukati.
JohnnyS

#63824 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Đe nam je Sokrat, odavno ga nema? Španjolska Eurovizija nikada jača, a Tottenham usprkost najmodernijem stadionu tone u drugu ligu
MarlboroGold

#63825 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Tottenham ako ispadne mogli bi bankrotirati. Prihod će im pasti za 300 miliona, a uz to imaju ogromne kredite da vraćaju za stadion.

Mogli bismo njih gledati par sezona u championshipu. Možda je ovo i svjesno što rade kako bi spustili cijenu da klub prodaju nekom drugom.
Post Reply