drug_profi wrote: ↑17/03/2026 10:10 Evo ja kažem da Liverpul neće preći 60 bodova.
I za sve su krivi Hughes i Edwards.
Slot nije ništa kriv.
Jel dobro ovako?
Nije, jer to nije istina. Slot je kriv za dosta toga i da je iskusniji i da je bolje reagirao - sezona bi sigurno bila stabilnija nego sad - ali definitivno, to ti garantiram ne bi puno izlazila iz obrasca par pobjeda - sranje rezultat - pa opet. Jer je tako nasađena sezona od početka. Ovo su po meni glavni grijesi njega kao trenera, samo gledajući stvari na terenu, dakle ništa Hughes i Edwards.
1 - Pokušao je prerano uključiti previše novih igrača. Wirtz, Kerkez i Isak trebali su dobivati minute postupnije, dok smo se oslanjali na provjerene kvalitete igrača koje smo već imali. Utjecaj toga nije bio ogroman, ali sigurno nije pomogao. S druge strane, primjerice Kerkez se relativno brzo uklopio vjerojatno upravo zbog toga. S druge strane forsiranje Wirtza u tom ranom periodu je po meni započelo i zacementiralo onaj niz poraza.
2 - Predugo mu je trebalo da shvati da nema igrače i/ili fizičku spremu za provođenje napadačkog stila od lani (osobito nakon što smo deset puta zaredom dobili po nosu tijekom jeseni), a zatim je pretjerao u korekciji u drugom smjeru. Teško je procijeniti utjecaj na bodove. U prvih pet utakmica osvojili smo više nego što smo zaslužili, a zatim smo u nizu poraza izgubili više nego što smo trebali. U fazi stabilizacije smo vjerojatno mogli pobijediti više da je pristup bio bolje balansiran. Također mislim da je njegov default defenzivni pristup pogrešan. Pokušava sa igračima narušenog samopouzdanja nametnuti strpljivu kontrolu igre. Kao da je to lako. Strpljivu kontrolu igre je lako je igrati ekipi punoj samopouzdanja, ali ekipa s manjkom samopouzdanja, kakva je Liverpool, beskonačno je sklonija pogreškama, panici i na kraju kobnim greškama. Što zapravo i opisuje većinu naših kikseva od tog niza poraza na jesen.
3 - Salah. Sve vezano uz njega. Slot bi bio u boljoj situaciji da ga uopće nije koristio ili da je inzistirao na njegovoj prodaji u Januaru. Bilo što osim ovog sad. Salah je mentalno već iskopčan a na terenu nemamo potrebne elemente za izvući najbolje iz njega. Slot je trebao jednostavno prekinuti cijelu priču kad mu se pružila prilika nakon Salahovog ispada prije AFCONA i napucati ga na transer listu. To je veliki razlog zašto bi mogao izgubiti posao, jebiga vučeš crnu rupu i u napadu i u obrani dok ti je ostatak kadra ionako rastegnut. S jedne strane očajnički trebamo prijeći iz Salah ere u Wirtz eru, i u redu je da to pokušava. Ali ovdje je završio između dvije stolice, ni jedno ni drugo.
4 - Korištenje kadra. Opet teško procijeniti jer tko zna što bi bilo da je više forsirao Gomeza dok je Konate poklanjao bodove svaku utakmicu. Ili da je više koristio Enda ne samo u završnicama utakmica, ili da je ranije i agresivnije bacao Rija u vatru. Nemoguće je reći, ali trebao je izvući više vrijednosti iz nekih igrača iz rostera, čak i malo više bi pomoglo. No tu nema puno, govorimo zapravo o Gomezu, Chiesi, Endu i Riu. To je to. Mnogi će reći Jones, ali Jones je odigrao puno minuta. Možeš reći “ubaci ga češće jer McAllister je sranje”, ali ne možeš reći da se ne koristi i da nema minute.
To su glavne stvari koje bih stavio direktno na njegov teret. I je prilično. A opet sve nekako objašnjivo za relativno neiskusnog trenera koji je prvi put u karijeri izvukao loše karte. Toliko od mene.