IRAN

swanfilter

#63251 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Nisam znao za doticnog Damira. Ala, napacenog insana.
Buraz, promijeni prezime i sacuvaces zdravlje. Jos bitnije, bices covjek i ne sovinista.

Aha, da ne smetnem piskaranje o Albancima muslimana sa nacionalnim identitetom prije vjerskog. Toliko se potrudio, al mu je Enver u svemu tome nebitan. Valjda jer pada u vodu teza o Bosnjama koji su zaglibili u nazadnom.
swanfilter

#63252 Re: IRAN

Post by swanfilter »

arman1 wrote: 17/03/2026 12:12 Da li je ratni zločin napasti centralni Tel Aviv?
Primjenimo izraelsku sopstvenu logiku:
Nije ratni zločin ako je vojnik u kući. A pošto su svi odrasli u Izraelu, osim nekih procenata, oni koji negiraju oružje, obavili sigurnosnu dužnost, znači da su sve kuće sa odraslima u njima legitimne mete Sasvim je u redu bombardovati školu punu djece, ako imate razloga vjerovati da je odrasla osoba koja je vojnik unutar škole.
Ratni je zločin bombardirati kuće u kojima su samo maloljetnici.
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]
U drzavi u kojoj svi redom nose pusku nema civilnih meta. Simple as that.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63253 Re: IRAN

Post by pici »

a u sta pretvoriste temu u bosanski lonac, tipične boŠnje. Jebo vas summir, stavte ga na foe i vozdra, ne znam sto o liku raspravljate samo ga hranite sa tim da on jos vise pise i arlauce. Inace na temi ukrajuna je ok imamo djelimicno pararelna misljenja i imate temu iran tu smo ko nebo i zemlja. Sta to znaci, necu ja nekoga ispravljati i davati misljenja koja ne moze i ne zeli da prihvati. Et tolko o sumiru a i ti sumu smiri dozivljaj, ljudi ginu, bar malo empatije. Bar zbog onih djevojcicau u skoli.
dr_Evil

#63254 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

swanfilter wrote: 17/03/2026 12:24
arman1 wrote: 17/03/2026 12:12 Da li je ratni zločin napasti centralni Tel Aviv?
Nije ratni zločin ako je vojnik u kući. A pošto su svi odrasli u Izraelu, osim nekih procenata, oni koji negiraju oružje, obavili sigurnosnu dužnost, znači da su sve kuće sa odraslima u njima legitimne mete Sasvim je u redu bombardovati školu punu djece, ako imate razloga vjerovati da je odrasla osoba koja je vojnik unutar škole.
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]
U drzavi u kojoj svi redom nose pusku nema civilnih meta. Simple as that.
Opet... logika iz Srebrenice. Jer'vo i u Jugi je svaki muskarac bio vojno osposobljen.

Polahko ljudi.
dr_Evil

#63255 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

swanfilter wrote: 17/03/2026 12:22 Nisam znao za doticnog Damira. Ala, napacenog insana.
Buraz, promijeni prezime i sacuvaces zdravlje. Jos bitnije, bices covjek i ne sovinista.

Aha, da ne smetnem piskaranje o Albancima muslimana sa nacionalnim identitetom prije vjerskog. Toliko se potrudio, al mu je Enver u svemu tome nebitan. Valjda jer pada u vodu teza o Bosnjama koji su zaglibili u nazadnom.
Koji je to tekst o Albancima?
Billy The Pljuc

#63256 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

Chmoljo wrote: 17/03/2026 12:20
Billy The Pljuc wrote: 17/03/2026 12:16 Čuj, @Chmoljo nemreš na foe, pa jel' to druže stari u dure, jesi li ti u peMziji ili nisi?

Lijepo vas forumaši zamole da ga ne kvotate i vi opet, ne znam šta je razlog i šta vas motiviše, mogu samo da nagađam. Evo npr. forumaš u čijim upisima uglavnom uživam, dr_Evil, ode k'o flak na foe danas, red bi bio da se i ti pridružiš al' si zaštićen k'o mrki međed. Mislim ako baš umirete od želje za dopisivanjem sa istim imaju opcije kao pp ili bez kvotanja, jal' ga imenovali jal' ne, on svakako zna da se njemu obraćate. Poenta je da mi ostali ne želimo da vidimo "(bez)umne bravure" istog.

Nije vam to u redu, tjerate ovako većinu forumaša sa foruma ili u najboljem slučaju sa pojedinih tema.
pa čemu forum drugo služi? :D

a to što ne mogu na foe, reci bobiju. drži me na ugovoru o djelu, ako se delić povampiri, još ću i bez penzije i bez zdravstvenog ostati.
I jope administracija kriva :P.

Sve znam i sve OK al' eto možete za hater nama ostalima učiniti makar toliko a i dalje "uživati" u razmjeni mišljenja sa dotičnim, zero harms. Ovako baš pojedince dovodite u situVaciju da će ga neko baš baš potražiti u RL ma koliko djelovalo smiješno uopšte pomisliti na isto ili nedajBože da neko drugi nastrada zbog njega, zamjena identiteta :P. Lik generalno nije bitan i na ovaj način mu se pridaje isuviše pažnje i razvodnjavaju se pojedine teme do mjere da se rasprava vodi o njemu. Al' eto hajde, neka vam bude, živi i zdravi bili svi vi pa i on, ima nešto što je u krajnjem bitnije od foruma, zove se život.

:thumbup:
dr_Evil

#63257 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Helem, ako vam se vozi do Svedske da ga potrazite, onda nije do mene :D
Ludzak

#63258 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Ode i Larijani. Ode i režim.
4L0n3

#63259 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

Roknulo larijanija, ti hljeb ne moze cojk nista vise ni na twitteru napisat da ga palantir ejaj ne locira.
sumirprimus

#63260 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

arman1 wrote: 17/03/2026 12:16
dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:15
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]
Nemojte ljudi... istu logiku su koristili cetnici u Srebrenici.

Polahko, ispecite pa recite.
Nakon ovog rata, ako opet krenu na nas nema nevinih. Oko za oko.
Uuuuh teske rijeci jebte, nicim izazvan strasno prestrašno bez ijedne osude, dakle :-)
Totalno ludilo uma o tome govorim, ali ne, sumir je problem jer gaza :)
SuperHans

#63261 Re: IRAN

Post by SuperHans »

Mogu roknut koga hoće nista ne mijenja
Rejhana

#63262 Re: IRAN

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:09 Nego, mene vise zabrinjava da si nam se ti u pocetku predstavljao kao komunist, glasac SDP-a, i sve to iz crvene Tuzle, pa onda presao da podrzavas imperijalisticke rezime, neravnopravnost, supermaciju jedne rase, prikaz jednih kao nize rase... i tako.

A drugarica Rejhana je cudo, jos kad posalje crnog druga iz Srbije kako ponizi imperijalistcke wanna be intelektualce, popravi mi dan.

Druže Lenjin. Nemoj ga citirati, higijene radi. I hvala na pohvalama.

Imala sam na forumu xy rasprava sa intelektualno inferiornim ljudima, ljudima niskih kognitivnih vrijednosti, religoznim ahmacima i šalabajzerima, sa pokvarenjacima, ali sam prvi put stavila nekog na foe, jer jednostavno ne mogu ulaziti u dijalog s nekim ko hinjski podržava zlo, a predstavlja se kao demokrata, sekularista i slobodnjak. I nekog ko vidi problem u optoru prema nepravdi, što brane svoje kuće, vinograde i maslinjake i naziva ih teroristima i radikalima, dok onima koji otimaju te kuće, zemlju, pale i otimaju maslinjake i vinograde, proganjaju i ubijaju ljude, žene i djecu u školi daje za pravo da to rade, jer su "napredni", "demokrate". Sve je problem osim jevrejskog radikalizma (cionizma). On kad radi i čini zlo, pali, ubija, pljačka, spletkari, po njemu radi za više dobro samo svi mi ostali to ne vidimo. Kakva uvreda za zdrav razum.

Imaš masu odličnih knjiga, ponajviše od jevrejskih autora koji se ne identificiraju sa tim zlom, sa cionizmom ili nacizmom našeg vremena, i po meni su oni dali najbolji odgovor o kakvoj se psihopatologiji radi.

O, da, i na kraju, nema veze to sa religijom. Ima sa moralom, ljudskim dostojanstvom i čašću, i obrazom.

Foe je iz raja izašao :mrgreen:

Image
Last edited by Rejhana on 17/03/2026 12:54, edited 1 time in total.
sumirprimus

#63263 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:40 Helem, ako vam se vozi do Svedske da ga potrazite, onda nije do mene :D
Kakva švedska opet fulate :lol:
Jebte evile bodes ko fazlija
dr_Evil

#63264 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 17/03/2026 12:53
arman1 wrote: 17/03/2026 12:16
dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:15

Nemojte ljudi... istu logiku su koristili cetnici u Srebrenici.

Polahko, ispecite pa recite.
Nakon ovog rata, ako opet krenu na nas nema nevinih. Oko za oko.
Uuuuh teske rijeci jebte, nicim izazvan strasno prestrašno bez ijedne osude, dakle :-)
Totalno ludilo uma o tome govorim, ali ne, sumir je problem jer gaza :)
Totalno ludilo medijskog spina koji kreiras na ovom forumu, ne da sam jednom, nego 3 puta osudio. Ali SOA ne bi bila SOA da ne pokusa napraviti radikalizaciju Bosnjaka po receptu Cokolinde.
Hajlac

#63265 Re: IRAN

Post by Hajlac »

sime_cipol wrote: 17/03/2026 12:02 Image

:D
I kod mene.
Ah kakvo olaksanje! :sax:
4L0n3

#63266 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

SuperHans wrote: 17/03/2026 12:54 Mogu roknut koga hoće nista ne mijenja
Nije bas tako. Da te mete ne vrijede pisljiva boba ne bi ih ni gadjali. Samo okreni s druge strane pa skontaj jel svejedno jesul iranci roknuli natanjahua ili nisu.
p206

#63267 Re: IRAN

Post by p206 »

4L0n3 wrote: 17/03/2026 12:43 Roknulo larijanija, ti hljeb ne moze cojk nista vise ni na twitteru napisat da ga palantir ejaj ne locira.
Ma ako je hodao po Teheranu sa građanima,nije teško uopšte da ga uprate preko satelita. Mislim da nisu dovoljno oprezni,da bi trebali poraditi na tome jer to ih može koštati na kraju.
dr_Evil

#63268 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

4L0n3 wrote: 17/03/2026 12:57
Nije bas tako. Da te mete ne vrijede pisljiva boba ne bi ih ni gadjali. Samo okreni s druge strane pa skontaj jel svejedno jesul iranci roknuli natanjahua ili nisu.
Nikad saznati necemo, ako jesu onda ce dvojnik da se sepuri po televiziji neko vrijeme dok ga slucajno herc ne opali. Takvu pobjedu slobodnom svijetu ovaj rezim nece dozvoliti.
sumirprimus

#63269 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Rejhana wrote: 17/03/2026 12:54
dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:09 Nego, mene vise zabrinjava da si nam se ti u pocetku predstavljao kao komunist, glasac SDP-a, i sve to iz crvene Tuzle, pa onda presao da podrzavas imperijalisticke rezime, neravnopravnost, supermaciju jedne rase, prikaz jednih kao nize rase... i tako.

A drugarica Rejhana je cudo, jos kad posalje crnog druga iz Srbije kako ponizi imperijalistcke wanna be intelektualce, popravi mi dan.

Druže Lenjin. Nemoj ga citirati, higijene radi. I hvala na pohvalama.

Imala sam na forumu xy rasprava sa intelektualno inferiornim ljudima, ljudima niskih kognitivnih vrijednosti, religoznim ahmacima i šalabajzerima, sa pokvarenjacima, ali sam prvi put stavila nekog na foe, jer jednostavno ne mogu ulaziti u dijalog s nekim ko hinjski podržava zlo, a predstavlja se kao demokrata, sekularista i slobodnjak. I nekog ko vidi problem u optoru prema nepravdi, što brane svoje kuće, vinograde i maslinjake i naziva ih teroristima i radikalima, dok onima koji otimaju te kuće, zemlju, pale i otimaju maslinjake i vinograde, proganjaju i ubijaju ljude, žene i djecu u školi daje za pravo da to rade, jer su "napredni", "demokrate". Sve je problem osim jevrejskog radikalizma (cionizma). On kad radi i čini zlo, pali, ubija, pljačka, spletkari, po njemu radi za više dobro samo svi mi ostali to ne vidimo. Kakva uvreda za zdrav razum.

Imaš masu odličnih knjiga, ponajviše od jevrejskih autora koji se ne identificiraju sa tim zlom, sa cionizmom ili nacizmom našeg vremena, i po meni su oni dali najbolji odgovor o kakvoj se psihopatologiji radi.

O, da, i na kraju, nema veze to sa religijom. Ima sa moralom, ljudskim dostojanstvom i čašću, i obrazom.

Foe je iz raja izašao :mrgreen:

Image
Dajgle price , svako iole realan i rehabilitiran od našeg ludila vidi da ovo nije normalno da jbe rak raka :-) :lol:
Ovo prevazilazi Sve granice, e sad zamislite srbe i Hrvate sto zele da pobjegnu iz takvog drustva/drzave, pa i mnoge bosance bosnjake? Nije tesko zamisliti iskreno. Sve ste gori i gori i sve radIkalniiji samo pogledati postove recimo armana i rejhan3 na ovoj temi
Žasau
dr_Evil

#63270 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Mislim drugarice Rejhana da si ga mnogo povrijedila, mora da si mu kakvu knjigu preporucila umjesto twittera, pa ne moze sebi doci :D
Moenx

#63271 Re: IRAN

Post by Moenx »

Kako to da imamo snimke raketiranja i dron napada na okupiranu Palestinu, no da li se neki telegram kanal pozabavio i napadima na Teheran Iran .
Nekako se slavodobitno prikazujr svaka explozija u okupiranoj Palestini , a drugi okvir ne vidimo tj nije prikazan.
I sta je sa Laridjanijem
4L0n3

#63272 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:58
4L0n3 wrote: 17/03/2026 12:57
Nikad saznati necemo, ako jesu onda ce dvojnik da se sepuri po televiziji neko vrijeme dok ga slucajno herc ne opali. Takvu pobjedu slobodnom svijetu ovaj rezim nece dozvoliti.
Moze biti, ali ja sam ipak u onom drugom kampu koji smatra da je malo vjerovatno da bi se nesto tako moglo sakriti, makar duze od par dana. Ne vjerujem da su ga roknuli.

A ta posljednja recenica, slazem se. Medijski se doduse moze spinovati sve do besvijesti, satanjahu bi mogao zacas postat mucenik jedine demokratije na ME protiv iranskih krvopija bla bla. Ne vjerujem da je mrtav dok mu mural ne osvane negdje u banja luci :D
sumirprimus

#63273 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:59 Mislim drugarice Rejhana da si ga mnogo povrijedila, mora da si mu kakvu knjigu preporucila umjesto twittera, pa ne moze sebi doci :D
Kakva ona i drugarica., prije ce ti ona biti soa moj evile :)
Gledaj upisa, zaplakati pasos u ruke uzeti i zapucati za iran nema druge.
Jebga kontam i ja tesko je to tolike godine se hajcalo bosna izmedju istoka i zapada, Iran kao neko na koga se na istoku moze osloniti, zaštitnici islama u svijetu, kad ono, razumijem emocije.
Thorgerson

#63274 Re: IRAN

Post by Thorgerson »

I sta je ovo sve donijelo Iranu? Ti ljudi zive u bijedi 50 godina. Cemu i zasto? Svi pricaju koliko milijardi je amerika potrosila. Jebote, njima je 10 milijardi kao nama 10 miliona. Koliko je Iran potrosio?

Nekada treba prihvatiti da nisi jaci, da nisi glavni, da ne mozes biti toliko bas neovisan.

Mislim onako govorim. Za obicni narod. Ovo nema smisla. Svaka ta raketa u iranu je uzeta od ljudi. Isto vazi naravno i za ameriku.

Ja ne znam, nisam bio u iranu. Ali po snimcima i po statistici, nije da je bajan zivot dole. Sad cete reci, ali imaju sve, sta im treba. Ok. Zasto onda niko ne ide u Iran da ima sve to? Nego letite za zapad. Nemojmo biti licemjerni. Evo i mi u bosni imamo sve. Pa je opet malo. Al lako je tudjim mlatit. Komentari tipa zene su im slobodne, ovako, onako. To sve sami hvalospjevi.Pa kad je tako lijepo dole i krasno, sto to niko ne ide dole? Nego obrnuto.

Ne opravdavam ovo sto im se radi, normalno. Nego samo kazem da je narod licemjeran i da gleda na Iran kao neku vau zemlju, ali se drzi zapada kao materine sise.

Iran nam jeste pomogao, ali nam je pomogla i amerika. Ko to ne vidi, onda nije bio u ratu ovdje.

Jer, ja koliko se sjecam mi smo skakali i slavili gledajuci nato napade na rs. Na srbiju i sl. Ne sjecam se bas nekog slavlja oko pomoci od irana, niti slavlja zbog dolaska mudzahedina itd.
Last edited by Thorgerson on 17/03/2026 13:17, edited 1 time in total.
Rejhana

#63275 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Post Reply