IRAN

sumirprimus

#62901 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Ircg pogon zloglasnih dronova.
sumirprimus

#62902 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote: 16/03/2026 16:00
konektovan wrote: 16/03/2026 15:54
A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2026 15:53

Dokazano, oborena četiri Rafala.

Dokazani i registracijski brojevi, odakle su poletjeli, čak je i firma koja pravi katapult sjedišta upisala spašene pilote u svoj skor života koje su spasila njihova sjedišta.
Jasta su...
Vec smo pisali u drugoj temi.

Oborena su 3 aviona Indiskog RV. 1 x dvomotorac Francuske proizvodnje (99,9% Rafal), 1 jednomotorac Francuske proizvodnje (99,9% Mirage) i jos jedan dvomotorac koji je ili Rafale ili verovatnije Mig-29.

Ja volim avione pa sledim eto.
Eh 3, vjerovatno Francuza.
Rejhana

#62903 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Čitalac

#62904 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Larijani: Na čijoj ste strani?
Iran’s security chief Ali Larijani has issued a message to the Muslim world saying that Iran remains “steadfast” in its fight against the US and Israel.
Larijani voiced disappointment with what he described as lack of support from Muslim-majority countries when Iran came under attack.
“Some nations have gone even further, declaring Iran to be their adversary simply because it targeted American bases – as well as American and Israeli interests – situated within their own territories,” Larijani said.
While Iran stresses that it is only striking US interests in the Middle East, its drones and missiles have targeted civilian sites, including hotels and energy installment in the Gulf region.
Larijani said Iran cannot be “expected to stand idly by with its hands tied” while US bases are located in neighbouring countries.
“The confrontation today is, in reality, between America and Israel on one side, and Muslim Iran and the forces of resistance on the other. Which side are you on, then?” the Iranian official said. Larijani called for Muslim unity, stressing that Iran does not seek “hegemony” over the region.
“You know full well that America has no loyalty, and that Israel is, in fact, your enemy,” he said.
AleksoMKD

#62905 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote: 16/03/2026 16:02 Eh 3, vjerovatno Francuza.
Verovatnije mi je da je treci Mig-29.

Za prva 2 smo videli slike olupina izbliza.

Najverovatnije 1 Rafal, 1 Mirage i 1 Mig.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#62906 Re: IRAN

Post by pici »

Svi saveznici redom odbijaju Trumpa: ‘Ovo je ilegalni rat‘

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
bas me interesuje što li? Zar nije svjetionik demokratije i prava. :izet:
Rejhana

#62907 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Čitalac wrote: 16/03/2026 16:04 Larijani: Na čijoj ste strani?
Iran’s security chief Ali Larijani has issued a message to the Muslim world saying that Iran remains “steadfast” in its fight against the US and Israel.
Larijani voiced disappointment with what he described as lack of support from Muslim-majority countries when Iran came under attack.
“Some nations have gone even further, declaring Iran to be their adversary simply because it targeted American bases – as well as American and Israeli interests – situated within their own territories,” Larijani said.
While Iran stresses that it is only striking US interests in the Middle East, its drones and missiles have targeted civilian sites, including hotels and energy installment in the Gulf region.
Larijani said Iran cannot be “expected to stand idly by with its hands tied” while US bases are located in neighbouring countries.
“The confrontation today is, in reality, between America and Israel on one side, and Muslim Iran and the forces of resistance on the other. Which side are you on, then?” the Iranian official said. Larijani called for Muslim unity, stressing that Iran does not seek “hegemony” over the region.
“You know full well that America has no loyalty, and that Israel is, in fact, your enemy,” he said.

sumirprimus

#62908 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote: 16/03/2026 16:04

Ajde vjerovatno si u pravu, nema govora. no tu je zanimljivija municija koristena za obaranja.
Dozer

#62909 Re: IRAN

Post by Dozer »

I ja se pitam kad je Iran napao Ukrajinu... Ispalio neki projektil sa svoje teritorije tamo? Poslao pjesadiju? Bilo sta...?

Ili je "agresija" ako je prodavao ili davao oruzje Rusima? Ne, to nije agresija. To je trgovina, bilo za pare, bilo za neki drugi vid naknade.
Dozer

#62910 Re: IRAN

Post by Dozer »

sumirprimus wrote: 16/03/2026 16:01
Dron factory u 3 skladista :lol:
Po ostacima se vidi da to nije imalo veze s bilo kakvom proizvodnjom dronova. Gdje su ostaci masina? Dronova?
Nema ni tragova metala... Izgleda kao da su bubnuli skadiste tekstila :D
Last edited by Dozer on 16/03/2026 16:13, edited 1 time in total.
swanfilter

#62911 Re: IRAN

Post by swanfilter »

skupljac_zeljeza wrote: 16/03/2026 15:20
Velkoski wrote: 16/03/2026 14:49

opet o Kurdima, da li je ovo samo šuplja - ostaje da vidimo
Ako nije šuplja onda neka Evropa pospremi azilantske domove za doček nove ture Kurda. Svakih malo ih rasele po Evropi. Mislim da bi ovo bio sličan talas onom u vrijeme iračko-iranskog rata.
Kurda je premalo za bilo sta osim dodatne eskalacije i posljedica kojim bi sebi za sva vremena mogli zapecatiti sudbinu.
AleksoMKD

#62912 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote: 16/03/2026 16:07

Ajde vjerovatno si u pravu, nema govora. no tu je zanimljivija municija koristena za obaranja.
Da ne idemo u Off topic previse ovo mi je zadni upis o toj borbi, mozemo produziti na drugoj temi ili na temi avijacija.

Stotine aviona sa obe strane su se gadjale dalekometnim raketama sa maksimalne udaljenosti a Indijci su nastradali najverovatnije kada su se priblizili kako bi ispalili krstarece rakete domace prozivednje i eto.

A Kinezi jesu napravili ogroman iskorak u tehnologiji u zadnjih 20 godina.
video

#62913 Re: IRAN

Post by video »

Hoce kurdi na silu u EU :D
sumirprimus

#62914 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote: 16/03/2026 16:13
sumirprimus wrote: 16/03/2026 16:07

Da ne idemo u Off topic previse ovo mi je zadni upis o toj borbi, mozemo produziti na drugoj temi ili na temi avijacija.

Stotine aviona sa obe strane su se gadjale dalekometnim raketama sa maksimalne udaljenosti a Indijci su nastradali najverovatnije kada su se priblizili kako bi ispalili krstarece rakete domace prozivednje i eto.

A Kinezi jesu napravili ogroman iskorak u tehnologiji u zadnjih 20 godina.
Da 2 na 1, i opet haman kinezi nisu prodali ono sto je prijavljeno, sto opet otvara prozor da i rakete namijenjene za njihovo rv imaju veci domet? :mrgreen:
armin071

#62915 Re: IRAN

Post by armin071 »

samo ih pržite drage mule tamo uglavnom obitavaju životinje koje ne zaslužuju da žive…
Ironmen

#62916 Re: IRAN

Post by Ironmen »

DaysleepeR wrote: 16/03/2026 15:35
Hajlac wrote: 16/03/2026 15:26
DaysleepeR wrote: 16/03/2026 13:13 Ja nisam saveznik nikakvog genocida.
Ako vi nemate dovolno problema u svojim životima pa hoćete sami sebi na namećete neke krivice, samo izvolite, ali to što govorite nikakve veze sa vezom nema.

Elem, nemate se šta čuditi što Zelenski pomaže USA da se brane od dronova.
Direktno su napadnuti od Irana, ničim izazvano.
Bez obzira što je ova agresija Izraela i USA na Iran nelegitimna i nepotrebna, ne treba nikad zboraviti koliko aferima Iran ima a koji nimalo nisu pozitivni.
Kako te bolan nije stid i sramota?

Iran je, uz mali nemocni Jemen i donekle Oman, bukvalno jedina nacija u tom dijelu svijeta koja bezuslovno - na moralnim principima (kako je nakad radio i nas Tito) konzistentno podrzava narod Palestine kojem genocidni cionisti pokusavaju zatrti trag cak i u istorijskim dokumentima/knjigama pored bioloskog unistavanja.
Dok sve ostale nacije - od pogane Saudi Arabije, preko Egipta, podguznog Jordana, unistenog Iraka, USA protektorata Kuvajta, Dubai cionista, kalkulantskog Katara, Bahrenskih diktatora pa sve do Indije, Pakistana, Afganistana itd. okrecu glavu od genocida i stvaranja "Velikog izrahela".

Navedi mi kad je u zadnjih 300 godina Iran i jednu susjednu zemlju vojno napao tj. agresiju izvrsio? Za razliku od gotovo svih iznad pobrojanih!

Krajnje je licemjerno pricati o nekakvim "aferimima Irana". Fujcina!
Čovječe ja nisam palestinac. Koliko znam nisi ni ti.
Super im je odnos prema Palestini, nije im baš dobar odnos prema nekim drugim zemljama.
Međutim i dalje fulate kontekst.
Ljudi se stranicama iza čude što to Zelenski pomaže USA i što se slikao sa Pahlavijem.
Pa Iran mu je napao zemlju i ubija mu stanovnike. šta se tu imamo čuditi.

Kada pitaš za agresiju na druge zemlje, Iran je direktno preko svojih proxy-a tj. šiitskih milicija napao, okupirao i ubijao stanovništvo Sirije i Iraka.

Jedno je biti na strani Irana u ovom sukobu, ali treba biti malo i objektivan.
Druze ti si fulio zivot a ne kontekst ove teme, pravdas zlocine drugim zlocinom je u najmanju ruku bolesno, a tvoje objetkivno misljenje je isto kao i sumirovo, cistokrvni navijac koljaca i ubica u Siriji koji su sada vec svima jasno proxy Izraela i alat stvaranja Velikog Izraela.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62917 Re: IRAN

Post by konektovan »

AleksoMKD wrote: 16/03/2026 16:00
konektovan wrote: 16/03/2026 15:54
A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2026 15:53

Dokazano, oborena četiri Rafala.

Dokazani i registracijski brojevi, odakle su poletjeli, čak je i firma koja pravi katapult sjedišta upisala spašene pilote u svoj skor života koje su spasila njihova sjedišta.
Jasta su...
Vec smo pisali u drugoj temi.

Oborena su 3 aviona Indiskog RV. 1 x dvomotorac Francuske proizvodnje (99,9% Rafal), 1 jednomotorac Francuske proizvodnje (99,9% Mirage) i jos jedan dvomotorac koji je ili Rafale ili verovatnije Mig-29.

Ja volim avione pa sledim eto.
Ma nebitno druze, vise sam se dotakao bolesne propagande spomenutih.
Znam da si ti u tome, sa drugih tema.. :thumbup:
AleksoMKD

#62918 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote: 16/03/2026 16:17 Da 2 na 1, i opet haman kinezi nisu prodali ono sto je prijavljeno, sto opet otvara prozor da i rakete namijenjene za njihovo rv imaju veci domet? :mrgreen:
Pa da, to svi rade. Jedino mislim Izrael dobija isto sto i USAF :D
Ironmen

#62919 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Dozer wrote: 16/03/2026 16:10
Po ostacima se vidi da to nije imalo veze s bilo kakvom proizvodnjom dronova. Gdje su ostaci masina? Dronova?
Opet ga qvotate iz dana u dan i dajete mu da siri cio laznu propagandu na Forumu, ovaj twiter kanal Open Source Intel je obicno cionisticko propagandno smece i samo se bruka sa postavljanjem istog.
geralt

#62920 Re: IRAN

Post by geralt »

A_A_AKCIJA wrote: 16/03/2026 15:56
DaysleepeR wrote: 16/03/2026 15:52 Ja 3 puta ovdje moram objašnjavati da sam Iran kao agresora pomenuo u kontekstu svrstavanja Zelenskog na stranu USA i opšteg nevjerovanja kako se uopšte neko može pitati zašto je to tako kad Iran 3 godine već vrši agresiju na Ukrajinu.
Ponavljam, nema načina da po međunarodnom pravu Iranu pripišeš agresiju na Ukrajinu.

Možeš ti guslati do sutra, ali ta priča ne drži vodu.

Prodavali oružje Rusiji. Tačka.

To jesu, jer i njima treba rusko oružje.

Sve ostalo je glupost.
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... rimea-kyiv
Ukraine’s top security official has confirmed that Iranian military advisers have been killed in Crimea, and warned that any other Iranians on occupied Ukrainian territory in support of Moscow’s invasion would also be targeted.

Oleksiy Danilov, secretary of Ukraine’s national security and defence council, said Iranians were present in Crimea to help Russia pilot the Shahed-136 armed drones supplied by the Tehran government, but did not say how many Ukraine had killed.
Crvene_brigade

#62921 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Niko neće sa zločincem i ucijenjenim seksualnim manijakom. Saveznici redom odbili Trumpa: "To nije naš rat"…

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
Ironmen

#62922 Re: IRAN

Post by Ironmen »

armin071 wrote: 16/03/2026 16:18

samo ih pržite drage mule tamo uglavnom obitavaju životinje koje ne zaslužuju da žive…
Bolesna vojska IDF u srz, isprani mozgovi kao i vi sto ih prate, podrzavaju i sire propagandu, jednostavno od malih nogu su zadojeni mrznjom i spisima iz Tore koje tumace na svoj nacin gdje je samo njima zivot i zemlja obecana svi drugi su robovi, imaju ogromne finansijske rute preko kojih sire svoju propagandu koristeci antisemitizam i holokaust kao svoj alat za sve navedeno.

Ali treba spomenuti i mnoge Zidove koji se javno protive politici izraelske vlade i ratu u Gazi. Cesto se u medijima stvara slika da svi Zidovi podrzavaju vladu Izraela ili Benjamina Netanjahua, ali to jednostavno nije tacno. Postoji vise jevrejskih organizacija i intelektualaca koji otvoreno kritikuju rat, okupaciju palestinskih teritorija i politiku stalnih sukoba u regionu i traze nacina da naprave mir.

Jedna od poznatijih organizacija je Jewish Voice for Peace, grupa americkih Zidova koja se zalaze za prava Palestinaca i za mirno rjesenje sukoba. Njihovi clanovi cesto organizuju proteste protiv rata i pozivaju na prekid nasilja.

Tu je i pokret IfNotNow koji okuplja uglavnom mladje Zidove u SAD-u. Oni smatraju da je okupacija palestinskih teritorija moralno pogresna i da dugorocno steti i Izraelcima i Palestincima.

Moram spomenuti i mozda najzanimljiviju je organizaciju Breaking the Silence koju cine bivsi izraelski vojnici. Oni javno govore o svojim iskustvima iz vojske na okupiranim teritorijama i upozoravaju na posljedice dugotrajne vojne kontrole nad Palestincima.

Zato prije nego sto me troleri na temi optuze za mrznju i antisemitizam moram reci cast izuzecima i svim normalnim ljudima.
swanfilter

#62923 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Dozer wrote: 16/03/2026 16:10
Inace su Iranci veoma mutavi, ostavivsi agresoru na izvoli sve moguce i nemoguce da uniste.
Hajlac

#62924 Re: IRAN

Post by Hajlac »

Dozer wrote: 16/03/2026 16:07 I ja se pitam kad je Iran napao Ukrajinu... Ispalio neki projektil sa svoje teritorije tamo? Poslao pjesadiju? Bilo sta...?

Ili je "agresija" ako je prodavao ili davao oruzje Rusima? Ne, to nije agresija. To je trgovina, bilo za pare, bilo za neki drugi vid naknade.
Po toj njegovoj (cionistickoj) "logici" onda je i BiH izvrsila agresiju na bruku zemalja pocevsi od onih koje napada Izrael (kojem prodajemo oruzje pretezno preko posrednika) tipa Liban, Palestinu, Jemen, Sudan (preko UAE), pa onda na Rusiju preko Ukrajine bla bla :lol:
skrbavi-admin

#62925 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

jedan od nakrvolocnijih zidova je na nasu nesrecu bio bosanski jevrejin tako da me ne iznenadjuje gamizanje i izgmizavanje razlicitog olosa tu i tamo.... naposlijetku je i Seselj bosanac, Andrija Artukovic, Ante Pavelic, citava kamarila ustasko cetnicke zgadije iz 90ih i to sve tako ucelofanjeno sa likom Davida Elazara, slatko nazvanog Dado koji je vjerovatno u nekom momentu spasen muslimanskom rukom u BIH, pusten tom istom kroz tursku siriju i Jordan da orgija nad palestinskim narodom.....

Eto ako ko nije znao jedan od najvecih nacionistickih koljaca tamo je bio "bosnjo".....
Post Reply