Politicko desavanje u RS vol 1
- Danguba
#7876 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jos im dajte Juznuinterkonekciju a pride dva aerodroma da nas bolje blate po svijetu.
Ovo je krivicno djelo kojim bi se trebalo baviti tuzilastvo.
Ovo je krivicno djelo kojim bi se trebalo baviti tuzilastvo.
- banjaluka078
- Moderator
#7877 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Da vidimo ko će prijaviti, a ko procesuirati.
Do sada sam upratila samo Suljagićevu reakciju.
- Isner
#7878 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ova prica se vuce ima skoro godinu dana i ne znam zasto iz Federacije ne daju objašnjenje vec i oni nesto bjeze od odgovora.. Jesu kao državnu imovinu uknjizili crkve i groblja u Zenici, kod Mostara na nekoliko mjesta i u Kantonu Sarajevu na desetak mjesta...banjaluka078 wrote: ↑14/03/2026 21:55 Da vidimo ko će prijaviti, a ko procesuirati.
Šta je u pitanju, ne znam al u prilozima se žale da im niko ne odgovara na dopise...
- banjaluka078
- Moderator
#7879 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Knjiže i u nemuslimanskim sredinama, pa ne vidim da Rod šizi zbog tog.
https://www.stolac.co/vijesti/bih/iz-rs ... isala-sebi
A evo prilike za razjasniti o čemu se radi, za Vladu FBiH.
https://www.stolac.co/vijesti/bih/iz-rs ... isala-sebi
A evo prilike za razjasniti o čemu se radi, za Vladu FBiH.
- Isner
#7880 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Rod je placen za to i ovo mu je doslo kao penal.. I više štete ovo napravi nego da su iz Vlade FBiH na vrijeme rekli o cemu se radi..
- Danguba
#7881 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Cuj o cemu se radi, u knjigama stoji da je to drzavna imovina sto znaci nije privatna, nije niko poklonio vjerskoj zajednici a ne vodi se na vjerskoj zajednici.
Sta ce onda biti?
Moze li IZ zagraditi sebi bez pitanja neku drzavnu imovinu i tvrditi kako im drzava otima?
- Isner
#7882 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nije baš tako.. ja sam naslijedio komad zemlje koji se granici s pravoslavnim grobljem.. Na svim zk izvodima i u katastru, do 2021 sam se granicio sa spc, a sad se granicim sa opštinom.. I meni su tu "uštinuli "nekih 200 kvadrata, jedna linija je kao greškom pomjerena...Danguba wrote: ↑14/03/2026 22:46Cuj o cemu se radi, u knjigama stoji da je to drzavna imovina sto znaci nije privatna, nije niko poklonio vjerskoj zajednici a ne vodi se na vjerskoj zajednici.
Sta ce onda biti?
Moze li IZ zagraditi sebi bez pitanja neku drzavnu imovinu i tvrditi kako im drzava otima?
- Danguba
#7883 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne vjerujem.Isner wrote: ↑14/03/2026 22:56Nije baš tako.. ja sam naslijedio komad zemlje koji se granici s pravoslavnim grobljem.. Na svim zk izvodima i u katastru, do 2021 sam se granicio sa spc, a sad se granicim sa opštinom.. I meni su tu "uštinuli "nekih 200 kvadrata, jedna linija je kao greškom pomjerena...Danguba wrote: ↑14/03/2026 22:46Cuj o cemu se radi, u knjigama stoji da je to drzavna imovina sto znaci nije privatna, nije niko poklonio vjerskoj zajednici a ne vodi se na vjerskoj zajednici.
Sta ce onda biti?
Mora postojati razlog za to.
Nama su isto uzeli par dunuma sume(na papiru) koje je moj djed koristio a nikada nije imao grunt.
Imao je zk izvadak ali na tom dijelu nije imao grunt.
Osim nas niko to ne zna jer bi je inace isjekli kao i svu drugu drzavnu sumu.
- Isner
#7884 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
ZK izvod i grunt su jedno isto.. Vjerovatno si mislio na katastar umjesto grunta... ZK je vlasnicki list, a katastar posjedovni list.. ZK ima snagu upisa vlasnickog prava, katastar nema...
Ako si upisan u ZK kao vlasnik, to je tvoje...
Ako si upisan u ZK kao vlasnik, to je tvoje...
- Danguba
#7885 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
U pravu si.
Bilo upisano u katastar a nije u grunt.
- Isner
#7886 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako ti je dedo ili neko tvoj bio vlasnik predmetne parcele prije nacionalizacije a istu mu je država oduzela Zakonom od 1946 godine, imaš pravo na povrat... Ako su mu kojim slucajem složili čarlamu pa mu dali neku simbolicnu svotu novca i on prihvatio i potpisao, onda nemaš...
Ako mu je data parcela nakon 1946 na koristenje i na osnovu toga izvršen upis u katastar, pravno prvenstvo ima država ili onaj od koga su odcijepili tu parcelu koja je naknadno data drugom licu na upotrebu...
Da ne bude zabune, ja ne sporim državnu svojinu i državno zemljište ali pod okriljem tog zakona i tobože zaštite državne imovine, mnogi u katastru i opštinskim vijećima su se brutalno obogatili...
- Danguba
#7887 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Zanimljivo ali nije mjesto za raspravu. 
- muha_sa
#7888 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
U genocidnoj tvorevini stanje redovno--čega se pametni stide zlocinci se time ponose
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... k-1120404/
Komandant jedinice koja je učestvovala u genocidu u Srebrenici dobio spomenik

- banjaluka078
- Moderator
- Danguba
#7890 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pljunes pa polizes, u najkracem.banjaluka078 wrote: ↑16/03/2026 11:20 Sad će ga Karan opet predložiti.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/s ... ade/955832
Sta kaze Stanivukovic, ko bumerang, kako god fa bacis tri puta se vrati.
Treba imati zeludac za ovo a covjek jos uvijek glumi premijera
Sada treba pokrenuti legalnost odluka koje je donosio kao lazni premijer.
-
kuli1961
#7891 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kako se ono kaže- treća sreća?banjaluka078 wrote: ↑16/03/2026 11:20 Sad će ga Karan opet predložiti.
To je jedini način da Vlada Republike Srpske bude "izabrana" u sskladu sa Ustavom- 1. ovlašteni predlagač mandatara (Predsjednik Republike); 2. "ko biva" konsultacije- ali sa svim parlamentarnim političkim partijama, ne samo sa pozicionim, kako to Minić priznade (u dijelu izjave koju sam slušao); 3. ekspoze mandatara sa prijedlog1om imena ličnosti ministara i 4. odlučivanje o prijedlogu Vlade pred NS RS.
Apsolutno sve prije toga što se desilo, tj. i prva i druga Vlada sa Minićem na čelu, su bile apsolutno neustavne. Nije nikakvo čudo što sa njima niko nije htio da se sretne, niti da razgovara.
Ti bestidnici u vrhu vlasti su shvatili da ipak moraju raditi po slovu Ustava tek kada su im Ameri to otvoreno rekli. Još jedan šamar, u nizu njih...
I dalje me čudi to što je Minić sebi dozvolio da si svašta stavi pod kapu, tj da izjavi, bubne o legitimitetu njegovih prethodnih Vlada, a odmah potom da je pravnik. Takve izjave ne mogu biti u istoj rečenici, nikako.
Ma džaba mi sve ovo drobimo ovdje, narednog oktobra će biračka stoka/ovca (a ne biračko tijelo) opet dati njima glas, obilato potpomognuta ponovnom krađom izbora, sada vjerovatno bolje prikrivenom.
- mayab
#7892 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
DRŽAVETINA BRALE 
- skupljac_zeljeza
#7893 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Miniću, od reisa tebi. Ima 31 slika pa ćeš ih prepoznati. Reisul-ulema upriličio iftar za ambasadore: I u ovim blagoslovljenim trenucima ramazana mi molimo za mirbanjaluka078 wrote: ↑16/03/2026 11:20 Sad će ga Karan opet predložiti.
"Svi ambasadori koji su mi dolazili proteklih dana mi kažu da je vlada RS-a upitna", rekao je Minić u jednom trenutku.
- Danguba
#7894 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ja mislio oni ga legalizovali a oni mu isaretili da je donji ako tako nastavi...a on nam baca bombe o cemu su razgovarali.Najnovije informacije iz marta 2026. pokazuju intenzivne diplomatske aktivnosti:
Slovačka: Minić se sastao sa ambasadorom Slovačke u BiH, Romanom Hlobenom, potvrdivši opredijeljenost Srpske za reformske aktivnosti.
Švajcarska: Razgovarao je sa ambasadorom Švajcarske u BiH, Gabrijelom Derigetijem, o saradnji institucija i obrazovnog sistema.
Grčka: Minić je razgovarao sa ambasadorkom Grčke u BiH o jačanju saradnje i mogućnostima proširenja.
Ovo je ocit primjer kada vidite bilo kaga da razgovara o necemu da mu nikada ne vjerujes sta je saopstio(Dodik, Vucic...)
- skupljac_zeljeza
#7895 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
A republika? Dogodine.Danguba wrote: ↑16/03/2026 14:53Ja mislio oni ga legalizovali a oni mu isaretili da je donji ako tako nastavi...a on nam baca bombe o cemu su razgovarali.Najnovije informacije iz marta 2026. pokazuju intenzivne diplomatske aktivnosti:
Slovačka: Minić se sastao sa ambasadorom Slovačke u BiH, Romanom Hlobenom, potvrdivši opredijeljenost Srpske za reformske aktivnosti.
Švajcarska: Razgovarao je sa ambasadorom Švajcarske u BiH, Gabrijelom Derigetijem, o saradnji institucija i obrazovnog sistema.
Grčka: Minić je razgovarao sa ambasadorkom Grčke u BiH o jačanju saradnje i mogućnostima proširenja.
Ovo je ocit primjer kada vidite bilo kaga da razgovara o necemu da mu nikada ne vjerujes sta je saopstio(Dodik, Vucic...)
-
peca777
#7896 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
pa ima...
Predsjednik Vlade Republike Srpske Savo Minić razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Slovačke
- skupljac_zeljeza
#7897 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
-
mishic
#7898 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Od kada je svijeta i vijeka dobro i zlo su se međusobno smjenjivali u svojoj dominaciji na globalnom nivou.
Trenutno zlo žestoko trijumfuje na globalnom nivou a taj ambijent odgovara i koriste ga falisifikatori činjenica i istine na mnogim lokalnim nivoima među kojima Srbija i Entitet RS prednjaće.
Mnoge to iritira i s pravom se pribojavaju da će činjenice i istina još jednom biti zamagljene, sakrivene i falisifikovane kao što se to kroz povijest već događalo. Mitovi i mitomanija su nametani kao činjenice i istina iako su bili daleko od toga.
Zbog toga i takvog iskustva i ovo pribojavanje i izvjestan strah su opravdani.
Međutim, ovo su ipak druga vremena. Dvije ključne i bitne stvari više ne idu u prilog takvom trijumfu zla i laži.
Prva je silovit napredak i razvoj komunikacione tehnologije i druga, još važnija, buđenje one druge strane koja ustrajava na objektivnosti, činjenicama i istini.
I koliko god i falisifikatori mogli koristiti i zloupotrebljavati komunikacionu tehnologiju ta tehnologija onoj drugoj strani omogućava da u svakom trenutku pristupi sačuvanim izvorima, pisanim, video i drugim materijalima koji izravno demantuju laž i falisifikat, što do sada, nažalost, nije bio slučaj. Istina još uvijek su falisifikatori ažurniji, čak i organiziraniji i nameću narative koji se čine ubjedljivim. No, to je samo prividno, kratkoročno i "skrojeno" za publiku koja vapi za takvim narativima i izbjegava doći do objektivnih činjenica i informacija. To je naprosto postalo bjesomučno i idiotsko ponavljanje laži kojima se želi i sebe i što veći broj istomišljenika ubijediti da je to istina i da su te falisifikovane činjenice temelj falisifikatorske nadgradnje.
A sve to skupa nije više samo lokalno nadmetanje u toj nečasnoj raboti jer se na globalnom nivou zahvaljujući tehnologiji može bjelodano razdvojiti laž od istine i činjenica od falisifikata.
I na drugoj strani, ustrajavanje na istini, prezentiranje fakata i objektivnih činjenica iako nije dovoljno ažurno, brzo i dobro organizirano, postaje dostupno, sistematizirano i potkrijepljeno izvornim dokumentima, snimcima i drugim izvorima koji su nepobitni, neoborivi i neupitni za bilo koga ko teži za objektivnošću.
Ne možemo biti zadovoljni dinamikom prezentiranja tih činjenica ali svakako možemo njihovom snagom i nepobitnošću. Zbog toga, te njihove neupitnosti i neoborivosti oni dominiraju i na lokalnoj i na globalnoj razini.
Uz desetine hiljada drugih falisifikatorskih skupih projekata iza kojih stoje brojne institucije među kojima su SPC, Srbija i Entitet RS i svi njihovi intelektualni, organizacioni i finansijski kapaciteti takav najnoviji projekat i milion puta ponovljena laž o "izgonu Srba iz Sarajeva" i večeras je uprilićen i prijenosom RTRS učinjen dostupnim širokoj publici.
I koliko god bio "mudro" krojen taj pokušaj i ta milion puta ponovljena laž je čak i prisutnoj publici u sali pravila nelagodu i navlačila crven preko lica jer je bilo više nego očito da taj narativ nema niti može imati svoje utemeljenje u činjenicama. Tako su mitomanski referati i referenti izgledalo groteksno, smušeno i nategnuto da ih nikakvi aplauzi nisu mogli ni za jotu učiniti vjerodostojnijim.
Još jednom ponovljena i ponavljana laž tako je ostala gola i ogoljena i ni jedan pokušaj da se ona učini vjerovatnom nije joj priskrbio ni trun uvjerljivosti. Ostao je samo još jedna investicija u zlo u projektu koji odavno funkcionira po principu - što gore - tim bolje - makar u tom zlu i nosioci zla stradali.
Trenutno zlo žestoko trijumfuje na globalnom nivou a taj ambijent odgovara i koriste ga falisifikatori činjenica i istine na mnogim lokalnim nivoima među kojima Srbija i Entitet RS prednjaće.
Mnoge to iritira i s pravom se pribojavaju da će činjenice i istina još jednom biti zamagljene, sakrivene i falisifikovane kao što se to kroz povijest već događalo. Mitovi i mitomanija su nametani kao činjenice i istina iako su bili daleko od toga.
Zbog toga i takvog iskustva i ovo pribojavanje i izvjestan strah su opravdani.
Međutim, ovo su ipak druga vremena. Dvije ključne i bitne stvari više ne idu u prilog takvom trijumfu zla i laži.
Prva je silovit napredak i razvoj komunikacione tehnologije i druga, još važnija, buđenje one druge strane koja ustrajava na objektivnosti, činjenicama i istini.
I koliko god i falisifikatori mogli koristiti i zloupotrebljavati komunikacionu tehnologiju ta tehnologija onoj drugoj strani omogućava da u svakom trenutku pristupi sačuvanim izvorima, pisanim, video i drugim materijalima koji izravno demantuju laž i falisifikat, što do sada, nažalost, nije bio slučaj. Istina još uvijek su falisifikatori ažurniji, čak i organiziraniji i nameću narative koji se čine ubjedljivim. No, to je samo prividno, kratkoročno i "skrojeno" za publiku koja vapi za takvim narativima i izbjegava doći do objektivnih činjenica i informacija. To je naprosto postalo bjesomučno i idiotsko ponavljanje laži kojima se želi i sebe i što veći broj istomišljenika ubijediti da je to istina i da su te falisifikovane činjenice temelj falisifikatorske nadgradnje.
A sve to skupa nije više samo lokalno nadmetanje u toj nečasnoj raboti jer se na globalnom nivou zahvaljujući tehnologiji može bjelodano razdvojiti laž od istine i činjenica od falisifikata.
I na drugoj strani, ustrajavanje na istini, prezentiranje fakata i objektivnih činjenica iako nije dovoljno ažurno, brzo i dobro organizirano, postaje dostupno, sistematizirano i potkrijepljeno izvornim dokumentima, snimcima i drugim izvorima koji su nepobitni, neoborivi i neupitni za bilo koga ko teži za objektivnošću.
Ne možemo biti zadovoljni dinamikom prezentiranja tih činjenica ali svakako možemo njihovom snagom i nepobitnošću. Zbog toga, te njihove neupitnosti i neoborivosti oni dominiraju i na lokalnoj i na globalnoj razini.
Uz desetine hiljada drugih falisifikatorskih skupih projekata iza kojih stoje brojne institucije među kojima su SPC, Srbija i Entitet RS i svi njihovi intelektualni, organizacioni i finansijski kapaciteti takav najnoviji projekat i milion puta ponovljena laž o "izgonu Srba iz Sarajeva" i večeras je uprilićen i prijenosom RTRS učinjen dostupnim širokoj publici.
I koliko god bio "mudro" krojen taj pokušaj i ta milion puta ponovljena laž je čak i prisutnoj publici u sali pravila nelagodu i navlačila crven preko lica jer je bilo više nego očito da taj narativ nema niti može imati svoje utemeljenje u činjenicama. Tako su mitomanski referati i referenti izgledalo groteksno, smušeno i nategnuto da ih nikakvi aplauzi nisu mogli ni za jotu učiniti vjerodostojnijim.
Još jednom ponovljena i ponavljana laž tako je ostala gola i ogoljena i ni jedan pokušaj da se ona učini vjerovatnom nije joj priskrbio ni trun uvjerljivosti. Ostao je samo još jedna investicija u zlo u projektu koji odavno funkcionira po principu - što gore - tim bolje - makar u tom zlu i nosioci zla stradali.
-
LSD
#7899 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Milorad se promijenio. Nije to više onaj isti Dodik.muha_sa wrote: ↑15/03/2026 12:58 U genocidnoj tvorevini stanje redovno--čega se pametni stide zlocinci se time ponose![]()
![]()
Jel tako Elmedine?
- banjaluka078
- Moderator