Kao neko ko sa svima ovdje na forumu zivi te psihoze, moram ti reci da sa objektivne strane gledista to nije istina. Malo (trenutno) corba poskupila i to je to. Imas isti posao, primas istu platu, ostale cijene (jos) nisu otisle u nebo, za one koji su mislili na ljeto u Dubai, tu je uvijek Grcka (preporucujem Krf i Mikanos), ostalima je svakako svejedno.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 02:23Ovdje u BiH se svaka svjetska kriza reflektuje mnogo teže nego na države koje imaju snagu da to apsorbuju pa samim time mogu odmahnuti rukom iGandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 02:08To ti je problem jedno 2% covjecanstva (oli ti nas koji visimo online i pokusavamo pretvoriti podatke u informacije). Ostatak covjecanstva zivi normalno, vodeci se “samo da ne puca” politikom, sto jeste puno zdraviji pristup zivotu…dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:51
Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, post
dejtonovsku BiH, 9/11 i Bushovu administraciju i ratove koje je proizvela, finansijske krize, prvi Trumpov mandat, Covid, početak drugog
Trumpovog mandata i evo sad rat u Iranu. Još samo da doživim treći svjetski rat i nuklearnu katastrofu i mogu otići rahat. Čovječe tako sam
umoran od sve te jebene istorije.![]()
Jebiga, to je sve vise do nas a manje do njih. Sranja je bilo i bit ce, samo sto se mi palimo, dok neki kuliraju…
reći ko ga jebe odoh na Bahame ili nešto slično. Kod nas ljudi idu da natovare brašna, ulja i wc papira. Jer smo uplašeni da će opet izbiti kakvo
sranje i kod nas. I zato sjedimo i tabirimo informacije i gledamo možemo li razaznati šta se valja iza brda i kako možemo i to preživjeti. Iako je
to sasvim besmisleno, jer nemamo nikakvog uticaja na događaje, niti možemo znati kako i koliko će utjecati sve to i na nas.
Ali psihoza koju mi (ocito i sebe ubrajam u to) nosimo jos od rata su stvari od kojih ne mozemo pobjeci. Ima ovdje na forumu i dosta ideologa, ali ja iskreno vjerujem da velika vecina nas samo zeli vjerovati da ima pravde, ako ne kod nas (od rata sve do Dodika), a onda barem negdje drugo na svijetu. Cisti neki humanizam. Ali nema toga buraz, svijet je sjeban i onda je do nas da skontamo koliko ce nas to mentalno poremetiti. Jer u svakodnevnom zivotu nas ne jebe, od mene u Americi do vas sviju u Bosni. Ali to je pitanje nasih glava, i neka je, jer jebo mene ako mi svako dijete na svijetu koje nevino pogine nije kao ono najblize, kao djeca nase mladosti koja su ginula oko nas.