Nismo o ovome pričali.
Bila je tema hoće li biti okupacija ostrva.
Ja tvrdim da je nemoguće.
Ovo je bombardovanje.
Nadam se da nisu uništili naftne instalacije, jer će to značiti da će Iran uraditi isto u regiji.
Nismo o ovome pričali.
Samo se ne slazem s ovom zadnjom recenicom.Billy The Pljuc wrote: ↑14/03/2026 00:56 Mnogi od vas neće da shvate da eventualnim padom Irana pada svaka ideja ili nada o slobodnom svijetu. Kako god ovo da se završi mi smo donji a pogotovo smo donji ako se desi ovo iz prethodne rečenice. Zato mi nije jasno čemu naše svrstavanje na pogrešnu stranu jer doći će vrijeme opet za nas i ne vidim da će išta drugačije biti u odnosu svijeta prema nama nego što je to bilo 92-95, može samo gore. Volio bih da griješim ali eto neka ostane upisano na bespućima interneta.
Btw naletih opet na neke stare KGB karte, ako vam je lakše vjerovati a vi ih pripišite FSB-u i SVR-u, na volju vam, poenta je da sam ovo vidio prije sigurno nekih dvadesetak godina, možda i više.
Za cioniste cilj se zna, oni to i ne kriju, Greater Israel i globalna sila (kako to već, zna se ko, izjavi), sjedište sve moći a USA, taj izvođač radova, neminovno će se raspasti u određenom momentu i što cionistima i odgovara i što su i planirali naposlijetku. Mislim i da je isuviše kasno za arapski svijet, iznenadi me razboritost i lucidnost ovog gangnam style a rekao je možda i najveću istinu. Helem, tzv. Izrael nije samo prijetnja muslimanima nego je bukvalno prijetnja cijelom svijetu a koliko su se osilili svjedočimo evo zadnjih nekoliko godina.
Iskreno se nadam da će Iran uspjeti predeverati ovo i opstati svoji na svome i izaći još jači iz svega ma kako im stvari išle ili ne išle u prilog trenutno.
ovo ako je tačno dokazuje dvije stvari:
Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da jeSaraFina wrote: ↑14/03/2026 01:00Salje ljude u smrt. Sigurnu. Ima li tu neko da odbije sizofrene ideje majmuna. Ne mora iz te ekipe klimoglavaxa ali iz vojske i marinaca.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 00:57Ako neko još misli da ovaj lik ima granice u svojoj gluposti i debilizmu onda je naivan. A okružen je kimoglavcima i poltronima. Praktički nemaš
odrasle osobe za stolom.
Citiramo se za dva dana, mozda i jedan.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/03/2026 01:04Nismo o ovome pričali.
Ovo je bombardovanje.
Nadam se da nisu uništili naftne instalacije, jer će to značiti da će Iran uraditi isto u regiji.
Chmoljo wrote: ↑14/03/2026 01:08 ovo ako je tačno dokazuje dvije stvari:
1. Iranci definitivno dobijaju informacije od rusa ili kineza
2. Ušli su u ovaj rat vrlo organizovano i spremno, i sve mete koje pogađaju multipliciraju štetu i bolje djeluju nego da sada sravne kompletan Tel Aviv.
evo, odmah na početku ubijen je Hamenei. rekao bi čovjek težak udarac, a stvari se odvijaju ko u PSGu kad je Ronaldinho otišao, ovi ko da su prodisali. ne kažem da je Hamenei kočio, ali prosto nikakva šteta ni po kom osnovu nije napravljena sa njegovim ubistvom. a govorimo o strašnim pripremama, govorimo o strašnoj logistici, da se godinama prati, da se radi na tome, na kraju da se i izvrši sama likvidacija.
nasuprot tome, par šehida slože u baze koje se mogu naći na gugl mapi i naprave katastrofu.
a što se tiče ovih tankera, podsjeti me kako je Macnamara radio analizu pri bobmardovanju Rajha i da su došli do zaključka da je najveći benefit u jednom trenutku bio bobmardovanje fabrike kugličnih ležajeva. trebaju ti za proizvodnju svega, od topa do tenka. a i nisu nešto bile posebno zaštićene.
e tako i Iranci. zašto gađati Tel Aviv, zašto pokušavati potopiti nosač, kada jednostavno rokneš stratotankera, i nakon što si oslijepio neprijatelja, sada mu ograničavaš i domet.
sve ovo pod uslovom da je tačna vijest, jakako.
Baš budala. Ovo je poraz svijeta i civilizacije. Od pocetka mandata tog kretena. Poraz za porazom. A mi svjedocimo tome.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:09Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da jeSaraFina wrote: ↑14/03/2026 01:00Salje ljude u smrt. Sigurnu. Ima li tu neko da odbije sizofrene ideje majmuna. Ne mora iz te ekipe klimoglavaxa ali iz vojske i marinaca.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 00:57
Ako neko još misli da ovaj lik ima granice u svojoj gluposti i debilizmu onda je naivan. A okružen je kimoglavcima i poltronima. Praktički nemaš
odrasle osobe za stolom.
rat sa Iranom loša ideja, ali ne jebe ova budala nikoga osim onoga što on misli da treba da uradi. Govorimo o čovjeku koji nikada u životu
nije priznao da nešto nije u pravu.
Marinci su negdje na brodu između Filipina i Kine, tako da ćemo sačekatigeralt wrote: ↑14/03/2026 01:11Citiramo se za dva dana, mozda i jedan.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/03/2026 01:04Nismo o ovome pričali.
Ovo je bombardovanje.
Ko zna,mozda su vec bili u pripremi a vijest je namjerno pustena mozda,kao da su tek krenuliA_A_AKCIJA wrote: ↑14/03/2026 01:14Marinci su negdje na brodu između Filipina i Kine, tako da ćemo sačekatigeralt wrote: ↑14/03/2026 01:11Citiramo se za dva dana, mozda i jedan.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/03/2026 01:04
Nismo o ovome pričali.
Ovo je bombardovanje.
A to. Moguce, ali opet ne kontam zasto. Bukvalno je ostrvo Butile, oli yi plinski i naftni terminal. Mogli su isto ovako oni zatvoriti moreuz, reci nema nikome, vojna operacija bla bla. Strateski, veze s vezom nema, ostrvo skroz gore sjeverno, nicega na njemu nema sem gasnih instalacija…geralt wrote: ↑14/03/2026 01:03O amfibijskom desantu na Kharg, na koji je upravo izvrseno pripremno bombardovanje.GandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 00:55De me ne bilo ti zahmetile podsjeti o cemu pricamo. Ne stignem upratiti ni sto sam pisem![]()
"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide.SaraFina wrote: ↑14/03/2026 01:14Baš budala. Ovo je poraz svijeta i civilizacije. Od pocetka mandata tog kretena. Poraz za porazom. A mi svjedocimo tome.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:09Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da je
rat sa Iranom loša ideja, ali ne jebe ova budala nikoga osim onoga što on misli da treba da uradi. Govorimo o čovjeku koji nikada u životu
nije priznao da nešto nije u pravu.
Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:30
"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide.![]()
dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:30"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide.SaraFina wrote: ↑14/03/2026 01:14Baš budala. Ovo je poraz svijeta i civilizacije. Od pocetka mandata tog kretena. Poraz za porazom. A mi svjedocimo tome.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:09
Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da je
nije priznao da nešto nije u pravu.![]()
nacistički gad.Skandalozno poređenje
Trump okrivio "genetiku" imigranata kao razlog za niz napada u SAD-u
"To su bolesni ljudi, i mnogi od njih su ovdje pušteni. Nisu smjeli biti pušteni. Drugi su jednostavno loši. Postanu loši. Nešto nije u redu, nešto tu nije u redu. Genetika nije baš, nije baš vaša genetika. To je jedan od tih problema, Briane. To je strašna stvar i dešava se", rekao je Trump u intervjuu za Fox News Radio
"To su bolesni ljudi, i mnogi od njih su ovdje pušteni. Nisu smjeli biti pušteni," rekao je Trump Kilmeadeu u radio intervjuu.
"Genetika u toj porodici je vrlo jaka, zar ne? Rekao sam to pred sve tri porodice, rekao sam, 'Dobro.' Danas vidim neke od mladih, i rekao sam, 'Imate dobre gene.' Pitali su me, 'Šta to znači?' Rekao sam, 'Ne brinite se, shvatićete.' Ali imate najbolje gene koje možete imati, zapravo," rekao je predsjednik.
Dok je isticao komandanta prisutnog na proslavi, predsjednik je rekao: "Vau. Pogledajte ovog zgodnog tipa. To je dobra genetika. Dobri geni".
"Znate, sada ubica, vjerujem u to, to je u njihovim genima. A mi trenutno imamo mnogo loših gena u našoj zemlji," rekao je u intervjuu za "The Hugh Hewitt Show."
Prije tri godine, Trump je izazvao kritike tadašnjeg predsjednika Joea Bidena kada je tokom izborne skupštine u New Hampshireu rekao da imigranti "zagađuju krv naše zemlje."
Biden je tada optužio Trumpa da "papagajski ponavlja Adolfa Hitlera," koji je koristio izraz "zagađenje krvi" u svom manifestu "Mein Kampf".
Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, postGandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 01:36Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:30
"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide.![]()
Samo sto je ova puno gluplja (nije opasnija) od svega do sada…
To ti je problem jedno 2% covjecanstva (oli ti nas koji visimo online i pokusavamo pretvoriti podatke u informacije). Ostatak covjecanstva zivi normalno, vodeci se “samo da ne puca” politikom, sto jeste puno zdraviji pristup zivotu…dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:51Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, postGandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 01:36Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:30
dejtonovsku BiH, 9/11 i Bushovu administraciju i ratove koje je proizvela, finansijske krize, prvi Trumpov mandat, Covid, početak drugog
Trumpovog mandata i evo sad rat u Iranu. Još samo da doživim treći svjetski rat i nuklearnu katastrofu i mogu otići rahat. Čovječe tako sam
umoran od sve te jebene istorije.![]()
Ovdje u BiH se svaka svjetska kriza reflektuje mnogo teže nego na države koje imaju snagu da to apsorbuju pa samim time mogu odmahnuti rukom iGandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 02:08To ti je problem jedno 2% covjecanstva (oli ti nas koji visimo online i pokusavamo pretvoriti podatke u informacije). Ostatak covjecanstva zivi normalno, vodeci se “samo da ne puca” politikom, sto jeste puno zdraviji pristup zivotu…dale cooper wrote: ↑14/03/2026 01:51Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, postGandalfSivi wrote: ↑14/03/2026 01:36
Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.
dejtonovsku BiH, 9/11 i Bushovu administraciju i ratove koje je proizvela, finansijske krize, prvi Trumpov mandat, Covid, početak drugog
Trumpovog mandata i evo sad rat u Iranu. Još samo da doživim treći svjetski rat i nuklearnu katastrofu i mogu otići rahat. Čovječe tako sam
umoran od sve te jebene istorije.![]()
Jebiga, to je sve vise do nas a manje do njih. Sranja je bilo i bit ce, samo sto se mi palimo, dok neki kuliraju…