IRAN

A_A_AKCIJA

#61926 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

geralt wrote: 14/03/2026 00:48 @A_A_AKCIJA @GandalfSivi

Sta sam vam rekao? Zapratite me za jos geopolitickih i vojnostrateskih analiza.

To sto normalan covjek ne bi nesto uradio ne znaci da Trump i Hegseth to nece uraditi.
Nismo o ovome pričali.

Bila je tema hoće li biti okupacija ostrva.
Ja tvrdim da je nemoguće.

Ovo je bombardovanje.

Nadam se da nisu uništili naftne instalacije, jer će to značiti da će Iran uraditi isto u regiji.
Rejhana

#61927 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Last edited by Rejhana on 14/03/2026 01:07, edited 1 time in total.
Hendrix

#61928 Re: IRAN

Post by Hendrix »

To je vojska, indoktrinirana do besvijesti. Nije to demokratija ili mjesto gdje se onaj jado s puskom nesto pita. Svi ti generali na celu su trumpovi ljudi, lojalisti, ultra religiozni ludaci. Nema tu protivljenja naredbi vrhovnog vodje.

Pitanje je samo koliko moze da lupa prije nego mu dosadi Iran i samo kaze eto mi pobjedili i povuce sve snage. I predje na Grenland ili nesto trece.
Capajebo

#61929 Re: IRAN

Post by Capajebo »

Billy The Pljuc wrote: 14/03/2026 00:56 Mnogi od vas neće da shvate da eventualnim padom Irana pada svaka ideja ili nada o slobodnom svijetu. Kako god ovo da se završi mi smo donji a pogotovo smo donji ako se desi ovo iz prethodne rečenice. Zato mi nije jasno čemu naše svrstavanje na pogrešnu stranu jer doći će vrijeme opet za nas i ne vidim da će išta drugačije biti u odnosu svijeta prema nama nego što je to bilo 92-95, može samo gore. Volio bih da griješim ali eto neka ostane upisano na bespućima interneta.

Btw naletih opet na neke stare KGB karte, ako vam je lakše vjerovati a vi ih pripišite FSB-u i SVR-u, na volju vam, poenta je da sam ovo vidio prije sigurno nekih dvadesetak godina, možda i više.

Za cioniste cilj se zna, oni to i ne kriju, Greater Israel i globalna sila (kako to već, zna se ko, izjavi), sjedište sve moći a USA, taj izvođač radova, neminovno će se raspasti u određenom momentu i što cionistima i odgovara i što su i planirali naposlijetku. Mislim i da je isuviše kasno za arapski svijet, iznenadi me razboritost i lucidnost ovog gangnam style a rekao je možda i najveću istinu. Helem, tzv. Izrael nije samo prijetnja muslimanima nego je bukvalno prijetnja cijelom svijetu a koliko su se osilili svjedočimo evo zadnjih nekoliko godina.

Iskreno se nadam da će Iran uspjeti predeverati ovo i opstati svoji na svome i izaći još jači iz svega ma kako im stvari išle ili ne išle u prilog trenutno.
Samo se ne slazem s ovom zadnjom recenicom.
Sve ovo gore iznad receno je moguce, cak i izvjesno, i u varijanti gdje Iran i predevera ovo. Kljuc svega je uvlacenje i srozavanje USA kao dominantne vojne sile, posebno na BI.
Vise puta sam pisao na ovoj temi da je moje misljenje da genocidna tvorevina izlazi iz ovoga sukoba kao najveci pobjednik, Iran na srednje-duge staze isto tako ce imati dosta benefita, ali da je ovo pocetak kraja USA kakvu znamo.
Samo je razlika da li ce USA uci toliko u sukob da unisti Iran do kraja i samim time unisti sebe odmah, ili ce se to unistenje desiti kao posljedica ove vojne besmislenosti.
Capajebo

#61930 Re: IRAN

Post by Capajebo »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61931 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Capajebo wrote: 14/03/2026 00:28
ovo ako je tačno dokazuje dvije stvari:

1. Iranci definitivno dobijaju informacije od rusa ili kineza
2. Ušli su u ovaj rat vrlo organizovano i spremno, i sve mete koje pogađaju multipliciraju štetu i bolje djeluju nego da sada sravne kompletan Tel Aviv.

evo, odmah na početku ubijen je Hamenei. rekao bi čovjek težak udarac, a stvari se odvijaju ko u PSGu kad je Ronaldinho otišao, ovi ko da su prodisali. ne kažem da je Hamenei kočio, ali prosto nikakva šteta ni po kom osnovu nije napravljena sa njegovim ubistvom. a govorimo o strašnim pripremama, govorimo o strašnoj logistici, da se godinama prati, da se radi na tome, na kraju da se i izvrši sama likvidacija.

nasuprot tome, par šehida slože u baze koje se mogu naći na gugl mapi i naprave katastrofu.

a što se tiče ovih tankera, podsjeti me kako je Macnamara radio analizu pri bobmardovanju Rajha i da su došli do zaključka da je najveći benefit u jednom trenutku bio bobmardovanje fabrike kugličnih ležajeva. trebaju ti za proizvodnju svega, od topa do tenka. a i nisu nešto bile posebno zaštićene.

e tako i Iranci. zašto gađati Tel Aviv, zašto pokušavati potopiti nosač, kada jednostavno rokneš stratotankera, i nakon što si oslijepio neprijatelja, sada mu ograničavaš i domet.

sve ovo pod uslovom da je tačna vijest, jakako.
dale cooper

#61932 Re: IRAN

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 14/03/2026 01:00
dale cooper wrote: 14/03/2026 00:57
SaraFina wrote: 14/03/2026 00:54

Debil jeste. Ako je toliki bas, onda ce nam se svima obiti o glavu njegov debilizam.
Ako neko još misli da ovaj lik ima granice u svojoj gluposti i debilizmu onda je naivan. A okružen je kimoglavcima i poltronima. Praktički nemaš
odrasle osobe za stolom.
Salje ljude u smrt. Sigurnu. Ima li tu neko da odbije sizofrene ideje majmuna. Ne mora iz te ekipe klimoglavaxa ali iz vojske i marinaca.
Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da je
rat sa Iranom loša ideja, ali ne jebe ova budala nikoga osim onoga što on misli da treba da uradi. Govorimo o čovjeku koji nikada u životu
nije priznao da nešto nije u pravu.
geralt

#61933 Re: IRAN

Post by geralt »

A_A_AKCIJA wrote: 14/03/2026 01:04

To sto normalan covjek ne bi nesto uradio ne znaci da Trump i Hegseth to nece uraditi.
Nismo o ovome pričali.

Ovo je bombardovanje.

Nadam se da nisu uništili naftne instalacije, jer će to značiti da će Iran uraditi isto u regiji.
Citiramo se za dva dana, mozda i jedan.
Capajebo

#61934 Re: IRAN

Post by Capajebo »

Chmoljo wrote: 14/03/2026 01:08 ovo ako je tačno dokazuje dvije stvari:

1. Iranci definitivno dobijaju informacije od rusa ili kineza
2. Ušli su u ovaj rat vrlo organizovano i spremno, i sve mete koje pogađaju multipliciraju štetu i bolje djeluju nego da sada sravne kompletan Tel Aviv.

evo, odmah na početku ubijen je Hamenei. rekao bi čovjek težak udarac, a stvari se odvijaju ko u PSGu kad je Ronaldinho otišao, ovi ko da su prodisali. ne kažem da je Hamenei kočio, ali prosto nikakva šteta ni po kom osnovu nije napravljena sa njegovim ubistvom. a govorimo o strašnim pripremama, govorimo o strašnoj logistici, da se godinama prati, da se radi na tome, na kraju da se i izvrši sama likvidacija.

nasuprot tome, par šehida slože u baze koje se mogu naći na gugl mapi i naprave katastrofu.

a što se tiče ovih tankera, podsjeti me kako je Macnamara radio analizu pri bobmardovanju Rajha i da su došli do zaključka da je najveći benefit u jednom trenutku bio bobmardovanje fabrike kugličnih ležajeva. trebaju ti za proizvodnju svega, od topa do tenka. a i nisu nešto bile posebno zaštićene.

e tako i Iranci. zašto gađati Tel Aviv, zašto pokušavati potopiti nosač, kada jednostavno rokneš stratotankera, i nakon što si oslijepio neprijatelja, sada mu ograničavaš i domet.

sve ovo pod uslovom da je tačna vijest, jakako.

Vise izvora potvrdjuje. Rekao bih da je istina.
Koja je tacno steta, to vjerovatno necemo ubrzo saznati.
I sama ova informacija da su US tankeri pogodjeni tu, pokazuje zasto Iran gadja svoje dobre komsije.

btw, vjerovatno si mislio na Mbappea. :mrgreen:
SaraFina

#61935 Re: IRAN

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 14/03/2026 01:09
dale cooper wrote: 14/03/2026 00:57

Ako neko još misli da ovaj lik ima granice u svojoj gluposti i debilizmu onda je naivan. A okružen je kimoglavcima i poltronima. Praktički nemaš
odrasle osobe za stolom.
Salje ljude u smrt. Sigurnu. Ima li tu neko da odbije sizofrene ideje majmuna. Ne mora iz te ekipe klimoglavaxa ali iz vojske i marinaca.
Vojska sluša vrhovnog komandanta odnosno predsjednika. Onaj predsjedavajući združenog štaba general Caine je upozoravao Trumpa da je
rat sa Iranom loša ideja, ali ne jebe ova budala nikoga osim onoga što on misli da treba da uradi. Govorimo o čovjeku koji nikada u životu
Baš budala. Ovo je poraz svijeta i civilizacije. Od pocetka mandata tog kretena. Poraz za porazom. A mi svjedocimo tome.
A_A_AKCIJA

#61936 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

geralt wrote: 14/03/2026 01:11

Nismo o ovome pričali.

Ovo je bombardovanje.

Marinci su negdje na brodu između Filipina i Kine, tako da ćemo sačekati
alijagoro

#61937 Re: IRAN

Post by alijagoro »

alijagoro

#61938 Re: IRAN

Post by alijagoro »

A_A_AKCIJA wrote: 14/03/2026 01:14
geralt wrote: 14/03/2026 01:11

Nismo o ovome pričali.

Ovo je bombardovanje.

Marinci su negdje na brodu između Filipina i Kine, tako da ćemo sačekati
Ko zna,mozda su vec bili u pripremi a vijest je namjerno pustena mozda,kao da su tek krenuli :-?
GandalfSivi

#61939 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

geralt wrote: 14/03/2026 01:03
GandalfSivi wrote: 14/03/2026 00:55

De me ne bilo ti zahmetile podsjeti o cemu pricamo. Ne stignem upratiti ni sto sam pisem :)
O amfibijskom desantu na Kharg, na koji je upravo izvrseno pripremno bombardovanje.
A to. Moguce, ali opet ne kontam zasto. Bukvalno je ostrvo Butile, oli yi plinski i naftni terminal. Mogli su isto ovako oni zatvoriti moreuz, reci nema nikome, vojna operacija bla bla. Strateski, veze s vezom nema, ostrvo skroz gore sjeverno, nicega na njemu nema sem gasnih instalacija…

Anyhow, vidjet cemo. Ove trupe jos nisu ni dosle, polako sa desantom…
dale cooper

#61940 Re: IRAN

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 14/03/2026 01:14

Baš budala. Ovo je poraz svijeta i civilizacije. Od pocetka mandata tog kretena. Poraz za porazom. A mi svjedocimo tome.
"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide. :mrgreen:
GandalfSivi

#61941 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

dale cooper wrote: 14/03/2026 01:30
"Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima" ili kako već ona poslovica ili kletva ide. :mrgreen:
Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.

Samo sto je ova puno gluplja (nije opasnija) od svega do sada…
SaraFina

#61942 Re: IRAN

Post by SaraFina »

SaraFina wrote: 14/03/2026 01:14

Tako nekako. Mada mene vise neki nemocni bijes hvata, na samu pomisao na tog ogavnog šarlatana. I njegove maloumne postupke. I tu svitu dupeuvlakaca oko njega.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61943 Re: IRAN

Post by pici »

Skandalozno poređenje
Trump okrivio "genetiku" imigranata kao razlog za niz napada u SAD-u

"To su bolesni ljudi, i mnogi od njih su ovdje pušteni. Nisu smjeli biti pušteni. Drugi su jednostavno loši. Postanu loši. Nešto nije u redu, nešto tu nije u redu. Genetika nije baš, nije baš vaša genetika. To je jedan od tih problema, Briane. To je strašna stvar i dešava se", rekao je Trump u intervjuu za Fox News Radio

"To su bolesni ljudi, i mnogi od njih su ovdje pušteni. Nisu smjeli biti pušteni," rekao je Trump Kilmeadeu u radio intervjuu.

"Genetika u toj porodici je vrlo jaka, zar ne? Rekao sam to pred sve tri porodice, rekao sam, 'Dobro.' Danas vidim neke od mladih, i rekao sam, 'Imate dobre gene.' Pitali su me, 'Šta to znači?' Rekao sam, 'Ne brinite se, shvatićete.' Ali imate najbolje gene koje možete imati, zapravo," rekao je predsjednik.

Dok je isticao komandanta prisutnog na proslavi, predsjednik je rekao: "Vau. Pogledajte ovog zgodnog tipa. To je dobra genetika. Dobri geni".

"Znate, sada ubica, vjerujem u to, to je u njihovim genima. A mi trenutno imamo mnogo loših gena u našoj zemlji," rekao je u intervjuu za "The Hugh Hewitt Show."

Prije tri godine, Trump je izazvao kritike tadašnjeg predsjednika Joea Bidena kada je tokom izborne skupštine u New Hampshireu rekao da imigranti "zagađuju krv naše zemlje."

Biden je tada optužio Trumpa da "papagajski ponavlja Adolfa Hitlera," koji je koristio izraz "zagađenje krvi" u svom manifestu "Mein Kampf".
nacistički gad.
dale cooper

#61944 Re: IRAN

Post by dale cooper »

GandalfSivi wrote: 14/03/2026 01:36
Sve i jedna generacija zivi u “zanimljivim vremenima”. Zbog agresije mi smo vjerovatno propustili najbolji period u istoriji svijeta, od pada Berlinskog zida do 9/11, ali i prije i poslije toga je neka drama.

Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, post
dejtonovsku BiH, 9/11 i Bushovu administraciju i ratove koje je proizvela, finansijske krize, prvi Trumpov mandat, Covid, početak drugog
Trumpovog mandata i evo sad rat u Iranu. Još samo da doživim treći svjetski rat i nuklearnu katastrofu i mogu otići rahat. Čovječe tako sam
umoran od sve te jebene istorije. :sad:
putokaz1

#61945 Re: IRAN

Post by putokaz1 »

Ti si bio i na peloponeskom ratu
dale cooper

#61946 Re: IRAN

Post by dale cooper »

putokaz1 wrote: 14/03/2026 01:53 Ti si bio i na peloponeskom ratu
Da, svjestan sam da zvučim staro. :mrgreen:
putokaz1

#61947 Re: IRAN

Post by putokaz1 »

Eh da je Mladen Maric ziv. Da napravi emisiju
Kada Hamneija ne bude...
last mohicans

#61948 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Image
⚡#BREAKING Heavy Clashes between Hezbollah and Israeli forces that entered the town of Khiam, Lebanon
GandalfSivi

#61949 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

dale cooper wrote: 14/03/2026 01:51

Ja sam doživio i preživio: dio hladnog rata, pad berlinskog zida i kraj hladnog rata, raspad Jugoslavije i ratove na ovim prostorima, post
dejtonovsku BiH, 9/11 i Bushovu administraciju i ratove koje je proizvela, finansijske krize, prvi Trumpov mandat, Covid, početak drugog
Trumpovog mandata i evo sad rat u Iranu. Još samo da doživim treći svjetski rat i nuklearnu katastrofu i mogu otići rahat. Čovječe tako sam
To ti je problem jedno 2% covjecanstva (oli ti nas koji visimo online i pokusavamo pretvoriti podatke u informacije). Ostatak covjecanstva zivi normalno, vodeci se “samo da ne puca” politikom, sto jeste puno zdraviji pristup zivotu…

Jebiga, to je sve vise do nas a manje do njih. Sranja je bilo i bit ce, samo sto se mi palimo, dok neki kuliraju…
dale cooper

#61950 Re: IRAN

Post by dale cooper »

GandalfSivi wrote: 14/03/2026 02:08
dale cooper wrote: 14/03/2026 01:51

To ti je problem jedno 2% covjecanstva (oli ti nas koji visimo online i pokusavamo pretvoriti podatke u informacije). Ostatak covjecanstva zivi normalno, vodeci se “samo da ne puca” politikom, sto jeste puno zdraviji pristup zivotu…

Jebiga, to je sve vise do nas a manje do njih. Sranja je bilo i bit ce, samo sto se mi palimo, dok neki kuliraju…
Ovdje u BiH se svaka svjetska kriza reflektuje mnogo teže nego na države koje imaju snagu da to apsorbuju pa samim time mogu odmahnuti rukom i
reći ko ga jebe odoh na Bahame ili nešto slično. Kod nas ljudi idu da natovare brašna, ulja i wc papira. Jer smo uplašeni da će opet izbiti kakvo
sranje i kod nas. I zato sjedimo i tabirimo informacije i gledamo možemo li razaznati šta se valja iza brda i kako možemo i to preživjeti. Iako je
to sasvim besmisleno, jer nemamo nikakvog uticaja na događaje, niti možemo znati kako i koliko će utjecati sve to i na nas.
Post Reply