Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trappist wrote: ↑14/02/2026 09:51
Ja trebam biti sretan sto vlasnik binga kupuje nekretnine jer cu onda ja imati bolju zdravstvenu zaštitu?
Ovaj forum je cudo
Prvo u svakom slucaju trebas valjda je i logicno biti sretan ako imas bolju infrastrukturu bolju zdravstvenu zastitu skolstvo, penziju...
Drugo recimo u industriji koja se spominje gdje dolazi i LIDL, vlasnici distributerski kuca su napravili hotele na jadranu u pravilu svi imaju hotele na jadranu, grade komplekse po Zagrebu
Nasi u pravilu ulaze u projekte u BiH sto je logicno.
Lidli naravno nece praviti nista nego ce isplatiti dobit koliko mora i ide via Njemacka.
Ja nisam protiv LIDL-a cak sam napisao da je Bingo kao lider propustio da napravi sto je trebao danas se ne bi morao brinuti, ali vise bih volio da recimo dolaze IT kompanije ili neke proizvodne da dobijemo ljude sa know-how pa poslije imamo tu kompenteciju...
Samo da se razumijemo, pricamo o infrastrukturi, školstvu penzijama i zdravstvu u BiH? Ja kao sto vidim u Sarajevu se samo stambene zgrade redaju jedna na drugu, a cesta nova sr nije izgradila ima 10 godina. O bolnicama da ne pričam.
DM da nije došao sa svojim pristupom prema radnicima ko zna kako bi danas bilo zaposlenima u bingu.
Trappist wrote: ↑14/02/2026 09:51
Ja trebam biti sretan sto vlasnik binga kupuje nekretnine jer cu onda ja imati bolju zdravstvenu zaštitu?
Ovaj forum je cudo
Prvo u svakom slucaju trebas valjda je i logicno biti sretan ako imas bolju infrastrukturu bolju zdravstvenu zastitu skolstvo, penziju...
Drugo recimo u industriji koja se spominje gdje dolazi i LIDL, vlasnici distributerski kuca su napravili hotele na jadranu u pravilu svi imaju hotele na jadranu, grade komplekse po Zagrebu
Nasi u pravilu ulaze u projekte u BiH sto je logicno.
Lidli naravno nece praviti nista nego ce isplatiti dobit koliko mora i ide via Njemacka.
Ja nisam protiv LIDL-a cak sam napisao da je Bingo kao lider propustio da napravi sto je trebao danas se ne bi morao brinuti, ali vise bih volio da recimo dolaze IT kompanije ili neke proizvodne da dobijemo ljude sa know-how pa poslije imamo tu kompenteciju...
Samo da se razumijemo, pricamo o infrastrukturi, školstvu penzijama i zdravstvu u BiH? Ja kao sto vidim u Sarajevu se samo stambene zgrade redaju jedna na drugu, a cesta nova sr nije izgradila ima 10 godina. O bolnicama da ne pričam.
DM da nije došao sa svojim pristupom prema radnicima ko zna kako bi danas bilo zaposlenima u bingu.
DIjelimo misljenje vezano za sve sto si napisao, ja sam govorio o ekonomiji, sad sto se ti novci trose, za plate i penzije nema dobrih planova, vlast ima retardiran pristup zaposljavanja za podrsku na izborima, jako velika korupcija itd...
Sto se tice DM-a to nije efektiralo na Bingo ni najmanje, najvise je efektiralo kad se udarilo u zid jer nema radnika, za niske plate, sto mi je neobicno drago...
Ljudi pitati se zašto bingo nije kao lidl, je kao pitati se zašto nije kao usa
Kada jedna mega eu kompanija nešto nabavlja je poseban univerzum, u odnosu kada to isto i od istog dobavljača nabavlja jedan malo veći tuzlanski granap
Lijepo bi bilo da se i uključi u svjetske tokove, ali sa napretkom AI, bojim se da i nama kao i većini zemalja koje već imaju problem sa srednji(o)m dohotkom/produktivnošću slijedi neviđen sunovrat ekonomski, ali razni drugi
Ajde vise ,kad ce Lidl da se otvori.Da se odmah automatski ukine neprodajna nedjelja u federaciji.Pa kolone vozila ,ce nedjeljom iz federacije ic sirom rs-a ,po svim lidl marketima.
ne smije niko nista da napise na temu. hajmo dajte kakav info. ovi u sa objekti skoro gotovi stoje i cekaju. doduse ima malo jos oko parkinga da se kultivise. kod nas se ceka kraj godine a npr u srbiji otvorili par mjeseci nakon otvaranja logistickg. da hoce vise.
spree wrote: ↑09/03/2026 14:02
ne smije niko nista da napise na temu. hajmo dajte kakav info. ovi u sa objekti skoro gotovi stoje i cekaju. doduse ima malo jos oko parkinga da se kultivise. kod nas se ceka kraj godine a npr u srbiji otvorili par mjeseci nakon otvaranja logistickg. da hoce vise.
Ovaj kod hotela ibis-SA, su izlijepili prozore papirima da se ne vidi da se nesto radi unutra. Generalno okolo ne vidim neki promet, ali eto za razliku zadnja 4 mj to je novo
neki wrote: ↑09/03/2026 14:05
pa i ovdje će otvoriti par mjeseci nakon otvaranja logističkog..
a to će biti oko nove godine
Prvi kvartal 2027
Pa ovo više nije normalno. Stalno pomjeraju. Ovo je deseti put da pomjeraju. Pa bilo je krajem 2026, a prije toga 2025, pa prije toga... Jebat im mater
Prvi kvartal 2027
Pa ovo više nije normalno. Stalno pomjeraju. Ovo je deseti put da pomjeraju. Pa bilo je krajem 2026, a prije toga 2025, pa prije toga... Jebat im mater
ništa oni ne pomjeraju...sve to što je bilo su bile prognoze po forumu, lidl zvanično nikad nije objavio
Kad objave oglase za prodavače/trgovce otprilike za 6 mjeseci ide otvaranje. Tu je to novembar/decembar ove godine. Jedino ako šta iskrsne nepredviđeno
Cherry-Cherry wrote: ↑11/03/2026 12:15
Ma nema smisla stvarno, sad ako ne izađemo na ulice i ne pobunimo se nećemo nikad.
Dr Arsla wrote: ↑11/03/2026 12:57
Kad objave oglase za prodavače/trgovce otprilike za 6 mjeseci ide otvaranje. Tu je to novembar/decembar ove godine. Jedino ako šta iskrsne nepredviđeno
objavljeno, obavljeni razgovori i uskoro krecu sa obukom.
ništa oni ne pomjeraju...sve to što je bilo su bile prognoze po forumu, lidl zvanično nikad nije objavio
Cherry-Cherry wrote: ↑11/03/2026 12:15
Ma nema smisla stvarno, sad ako ne izađemo na ulice i ne pobunimo se nećemo nikad.
Ja znam da su bili oglasi za voditelje poslovnica i oni su već uveliko na obuci u Mađarskoj i Srbiji. Nedavno je bio oglas za zamjenike voditelja a ja nigdje nisam naišao na oglas za trgovce
Prvi kvartal 2027
@sarajevsko_pivo je još 2023. godine napisao da je otvaranje 2027. godine. Od tada, bilo ko ko ima doticaja sa Lidlom na bilo koji način piše isto I bezbroj puta napisano u proteklim godinama da će otvoriti poslovnice u Makedoniji ove godine, a da Bosna i Hercegovina ide u godini iza toga.
Otvorit će se u prvom kvartalu 2027. i to je to. Znaju to već godinama, nije se plan promijenio ni gore ni dole.