Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#37726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Point. wrote: 09/03/2026 23:01 Najveća prevara i klaun koji je kročio u Bijelu Kuću. Ubleha na kubik. Vrijeme je da se ova balega motkom istjera iz BK i drito u zatvor, zajedno sa svojom usranom, korumpiranom familijom.
Kakav bolid, grob te ne jebo, sta je ovo, paralelni svijetovi?

Fakat sam star da ga slusam vise…
GandalfSivi

#37727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ali breaking news, Iran ima tomahawke 😂😂😂
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#37728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Point. wrote: 09/03/2026 23:01 Najveća prevara i klaun koji je kročio u Bijelu Kuću. Ubleha na kubik. Vrijeme je da se ova balega motkom istjera iz BK i drito u zatvor, zajedno sa svojom usranom, korumpiranom familijom.
Trump je samo simptom, a ne uzrok.
Rob_Atl

#37729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Sta kaze koliko je Iran blizu bio atomske bombe da mozda ni ova presica nebi bila odrzana jer bi je bacili :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Mora opravdavat svoj idiotluk, idiotlukom... lik je pedofil ucjenjen od mossada i radi idiotluke po svijetu. Pogledajte ko ima najveci interes od njegovih sranja i sve ce vam biti jasno ciji je on covjek i ko ga ucjenjuje pedofilskim slikama i videom.
GandalfSivi

#37731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Samo cu reci da je Kaitlin Collins profesor doktor zurnalistike za Jake Tappera…
drug_profi

#37732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

On ima moc u rukama i zna je koristiti.
Zato bi trebali biti zabrinuti, jer sasvim sigurno nece prepustiti da se ta moc izgubi.
last mohicans

#37733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by last mohicans »

GandalfSivi wrote: 09/03/2026 23:13

Meni samo nije jasno kako se sada svi osjećaju koji su ovom pokemonu dali glas. Lik se iz presa u pres piša po cijeloj naciji svojim lazima, opservacijam i MAGA šhitom. Vjerujem da se ono osjećaju baš posrani, a da nisu ni kakili. Gandalf, haver mi je zivio tamo skoro 10 god. Veli da je najveci dio republikanaca ovakvog tipa, bijele i nadmene američke seljačine. Ima li iko normalan u tom bazenu?
last mohicans

#37734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by last mohicans »

GandalfSivi wrote: 09/03/2026 23:13 Ali breaking news, Iran ima tomahawke 😂😂😂
Ja kontam nisam ga dobro čuo, fakat je to izvalio. Ne usudi se novinarka da ide s podpitanjem, pa otkud im?
jeza u ledja

#37735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

PreWiBa wrote: 09/03/2026 23:14
Ah kad ovo procitam hoce mi nesto bit. :roll: :D

Nemoj se ljutit, ali sta to znaci zivota ti? Pa naravno da je simptom. Svaki predsjednik je simptom necega. Sta nam novo s tim imas reci? Mislim ono. Zvuci ko da nesto pametno kazes, a u stvari nesvjesno koristis dvosmislenu frazu jer deklarisanje iste ne otkriva jednu stvar - da li bi se neko poput Trumpa neminovno desio?
Ne bi.
Mozda bi neko bio slican u nekim aspektima njegovog ponasanja, ali ovakvu spodobu majka jednom radja. I ako tvrdis da nije tako, e onda mozemo o tome raspravljati. No nemoj onda napisati samo "on je simptom". Cega simptom? Znas koliko mozemo ovdje izredati generickih fraza? Simptom late stage kapitalizma? Simptom lobija i korupcije? Simptom pogresne imigracione politike? Simptom globalizma? Simptom cionistickog uticaja na americku politiku? Simptom previse novaca u americkoj politici? Simptom propadanja demokratskih sistema? Simptom globalnog zagrijava? Simptom proliferacije informativne tehnologije?
Itd itd itd... mozemo ovako do sutra.

No ako mislis da bi umjesto Trumpa bio neki drugi Trump, onda tako napisi. Pa onda da vidimo koje argumente imas za to. Ja tvrdim da ne bi. Naravno da je splet okolnosti i sistem omogucio da on bude izabran, ali on je sam "izgradio" ovaj svijet u kojem zivimo zadnjih 10 godina i sve se preokrenulo oko njega, kao da se pojavilo drugo sunce na nebu.
Tako da ako mene pitas on je i simptom i uzrok istovremeno.

Generalno, svijet je mnogo vise "slucajan" nego sto ljudi misle. Dogadjanja u svijetu su mnogo vise kaoticna i nelinearna i apsolutno nista sto se desava ili sto se desilo nije neminovno. Ovise upravo od ovakvih ljudi, ali i od sviju nas, makar najmanju mrvicu.
Sve ostalo je sakrivanje iza otrcanih fraza koje sluze samo da nas tjese i uljuljkivaju u vjerovanje da postoji neki sistem, neki aparat, neki skup sposobnih ljudi koji se brinu o XY, koji imaju "plan", i da je sve sto oni zele ucrtano u kamenu.
Mene je upravo pojava Trumpa uvjerila da to ne postoji, tj. sve je to uvijek na klimavim nogama. Ovih dana pogotovo. Upravo jer ovisimo od ovog idiota.
Capajebo

#37736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Capajebo »

Ja mislim da je Trump posljedica stoljetnog cionistickog "lobija" u USA. Neminovno je moralo doci do ovoga, samo bi to neki Obama ljepse upakovao pa bi izgledalo ozbiljnije i "normalnije".
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#37737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 10/03/2026 00:30

Nemoj se ljutit, ali sta to znaci zivota ti? Pa naravno da je simptom. Svaki predsjednik je simptom necega. Sta nam novo s tim imas reci? Mislim ono. Zvuci ko da nesto pametno kazes, a u stvari nesvjesno koristis dvosmislenu frazu jer deklarisanje iste ne otkriva jednu stvar - da li bi se neko poput Trumpa neminovno desio?
Ne bi.
Mozda bi neko bio slican u nekim aspektima njegovog ponasanja, ali ovakvu spodobu majka jednom radja. I ako tvrdis da nije tako, e onda mozemo o tome raspravljati. No nemoj onda napisati samo "on je simptom". Cega simptom? Znas koliko mozemo ovdje izredati generickih fraza? Simptom late stage kapitalizma? Simptom lobija i korupcije? Simptom pogresne imigracione politike? Simptom globalizma? Simptom cionistickog uticaja na americku politiku? Simptom previse novaca u americkoj politici? Simptom propadanja demokratskih sistema? Simptom globalnog zagrijava? Simptom proliferacije informativne tehnologije?

No ako mislis da bi umjesto Trumpa bio neki drugi Trump, onda tako napisi. Pa onda da vidimo koje argumente imas za to. Ja tvrdim da ne bi. Naravno da je splet okolnosti i sistem omogucio da on bude izabran, ali on je sam "izgradio" ovaj svijet u kojem zivimo zadnjih 10 godina i sve se preokrenulo oko njega, kao da se pojavilo drugo sunce na nebu.

Generalno, svijet je mnogo vise "slucajan" nego sto ljudi misle. Dogadjanja u svijetu su mnogo vise kaoticna i nelinearna i apsolutno nista sto se desava ili sto se desilo nije neminovno. Ovise upravo od ovakvih ljudi, ali i od sviju nas, makar najmanju mrvicu.
Sve ostalo je sakrivanje iza otrcanih fraza koje sluze samo da nas tjese i uljuljkivaju u vjerovanje da postoji neki sistem, neki aparat, neki skup sposobnih ljudi koji se brinu o XY, koji imaju "plan", i da je sve sto oni zele ucrtano u kamenu.
Mene je upravo pojava Trumpa uvjerila da to ne postoji, tj. sve je to uvijek na klimavim nogama. Ovih dana pogotovo. Upravo jer ovisimo od ovog idiota.
Trump je samo sistem promjene političkog spektra u Americi odprilike, na unutrašnjem kao i na vanjskom planu.
Da li bi neko poslije Trumpa bio drugačiji?
Vjerovatno bi djelovao ozbiljniji, ali sigurno bi mu politika bila ista. I to je najvažnije. JD Vance će vjerovatno biti manje kontroverzan u svojim nastupima, ali će ono što kaže biti možda čak i gore od Trumpa trenutno.

Negdje oko pola Amerike, manje-više, ovo želi i odobrava.

A što je najvažnije, on je simptom lošeg sistema.
Ustavni sud je sada naklonjen MAGA-ovcima, a američki checks i balances su se pokazali kao obična ubleha. Jednom kada si predsjednik, u biti si sam vladar četiri godine.
Last edited by PreWiBa on 10/03/2026 00:44, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#37738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 10/03/2026 00:34 Ja mislim da je Trump posljedica stoljetnog cionistickog "lobija" u USA. Neminovno je moralo doci do ovoga, samo bi to neki Obama ljepse upakovao pa bi izgledalo ozbiljnije i "normalnije".
Kakav stoljetni, milenijski!!

I kad im je prije skoro tacno sto godina americki kongres zabranio ulazak u zemlju, i to je bio dio milenijskog plana!
jeza u ledja

#37739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

PreWiBa wrote: 10/03/2026 00:35
jeza u ledja wrote: 10/03/2026 00:30

Ne bi.

Trump je samo sistem promjene političkog spektra u Americi odprilike, na unutrašnjem kao i na vanjskom planu.
Da li bi neko poslije Trumpa bio drugačiji?
Vjerovatno bi djelovao ozbiljniji, ali sigurno bi mu politika bila ista. I to je najvažnije. JD Vance će vjerovatno biti manje kontroverzan u svojim nastupima, ali će ono što kaže biti možda čak i gore od Trumpa trenutno.

Negdje oko pola Amerike, manje-više, ovo želi i odobrava.
Ah pa nakon Trumpa sve je drukcije. On je otvorio vrata u sasvim novi svijet ponasanja americkih politicara.
On je napravio taj sistem.
Haris.ba

#37740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

GandalfSivi wrote: 09/03/2026 23:13 Ali breaking news, Iran ima tomahawke 😂😂😂
Kontekst je vazan. To je u vezi napada na skolu gdje je ubijeno cca 160 djece.

Americka verzija muslimani su se sami gadjali na Markalama.
drug_profi

#37741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Nema direktno veze sa Trumpom, ali ima sa svijetom koji je kreirao.

Point.

#37742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Šta kaže oronula, pedofilska narandžasta ojebina, i da istraga pokaže da su ameri ubili one djevojčice mogu živjeti sa tim.

Naravno, nakon epstein fajlova i grozota u kojem je jedan pd glavnih "junaka" ova arogantna balega, ubiti 180 djece nije ništa.

Jebem te živote.
zilog

#37743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Capajebo wrote: 10/03/2026 00:34 Ja mislim da je Trump posljedica stoljetnog cionistickog "lobija" u USA. Neminovno je moralo doci do ovoga, samo bi to neki Obama ljepse upakovao pa bi izgledalo ozbiljnije i "normalnije".
Obama je napravio nuklearni sporazum, koji je trebao otvoriti vrata normalizaciji odnosa sa Iranom.

Zato su mu se navalili na kosti i gurali mu mantru "svi su oni isti", koja je duboko pustila korjenje i ovdje na forumu. Iznenadio bih se da nije.

E sad neka uzivaju u trenutnom "istom"... :roll:
banjaluka078
Moderator

#37744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Dead men walking...
banjaluka078
Moderator

#37745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

banjaluka078
Moderator

#37746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

alijagoro

#37747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 10/03/2026 14:49
Kad kongres glasa za rat,idu u rat,kad kongres ne glasa za rat i dalje idu u rat :lol: putko na aparatima
GandalfSivi

#37748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

last mohicans wrote: 10/03/2026 00:24
GandalfSivi wrote: 09/03/2026 23:13

Meni samo nije jasno kako se sada svi osjećaju koji su ovom pokemonu dali glas. Lik se iz presa u pres piša po cijeloj naciji svojim lazima, opservacijam i MAGA šhitom. Vjerujem da se ono osjećaju baš posrani, a da nisu ni kakili. Gandalf, haver mi je zivio tamo skoro 10 god. Veli da je najveci dio republikanaca ovakvog tipa, bijele i nadmene američke seljačine. Ima li iko normalan u tom bazenu?
Vjerovatno se mali “nezavisnih” osjeca lose, ostali misle da lik ne moze pogrijesiti i prate ga do kraja. Mislim da je sada napokon jasno da pored svih izgovora, ljudi su glasali za njega jer su rasisiti. To mu je jedina konstanta, sve ostalo je promjenio.

Kod mene nema puno republikanaca, pogotovo ne tih MAGA budala, ali relativno dosta sam ih upoznao, kada idem po okolnim drzavama. Jebem mu mater, opet ne znam, uzivo nisu ljudi toliko losi, i te seljacine su poprilicno otvorene i dobronamjerne. Sta se desi kada kuci dodju, iki kada se nakace online, to mi nikada nece biti jasno…
banjaluka078
Moderator

#37749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Je li ovo stvarno?

GandalfSivi

#37750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

banjaluka078 wrote: 10/03/2026 15:39 Je li ovo stvarno?

Cilj TPUSA je da udju na sve fakultete i koliko god nogu srednjih skola. Ovo je isto tako rad sa (relativno) mladim ljudima, ista filozofija je u pitanju.
Post Reply