IRAN

tzipiripi

#59276 Re: IRAN

Post by tzipiripi »

zigzag wrote: 09/03/2026 11:47 https://avaz.ba/vijesti/region/1027914/ ... ke-prstiju

gledaj ovog "profesora" i uljudbe....

Tuđa mrtva djeca su mu na ignore izgleda. Džaba se školovat. Obraz iz kuće dolazi.
Gledanje dnevnika na bilo kojem susjednom TV kanalu je čisti mazohizam. Podguzne muhe najnižeg ranga. Tačno se vidi da po naredbi govore, novinari, gosti. Nigdje barem malo suprotnog mišljenja. Jedino Milanović ubode. Ali nas zato prca.
Neku veče ona tuka Mojmira Pastorčić dovela ambasadoricu Izraela :cry: Jedino na youtube na kojekakvim podkastima možeš čuti normalno razmišljanje, na TV nema šanse.
Bio je onaj njemački novinar Udo Ulfkote, pisao za FAZ, i objavio je knjigu Kupljeni novinari. Pisao je da u početku dobije sugestije šta treba promijeniti u tekstu. Na kraju mu je dolazio US oficir s gotovim tekstom, samo da potpiše svoje ime.
avetinja

#59277 Re: IRAN

Post by avetinja »

Rejhana wrote: 09/03/2026 15:24 Da ne zachatavamo temu, a što je očigledno cilj sendvičara

Prdeknuo još jedan ciogenocidaš

Budući da su poznati po štedljivosti, ovaj se može iskoristiti kao đubrivo. :lol:
DebelinJoe

#59278 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Što bi Bajaga rekao: Verujem...Ne vjerujem...

https://www.haaretz.com/middle-east-new ... b1bf6d0000
Dozer

#59279 Re: IRAN

Post by Dozer »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 15:39
Dozer wrote: 09/03/2026 15:34
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 15:18

Za te stvari postoje i drugi načini za dokazivanje.

Ali, ti si čovjek koji vjeruje u NLO, samim tim vjerovaćeš svašta nešto.
Aaaaajjj :lol: :thumbup:

Po tebi, znaci, nista nije palo na Izrael jer nismo to vidjwli? Nema ni zrtava, jer njsmo to vidjeli?

Isto tako, Hamas jeste pobio 1.200 ljudi u svom napadu, ali nema veze sto to nismo vidjeli?
Zutalj i Klempo jesu porokali 80% iranskih lansera, nema veze sto ti nismo vidjeli?

Dobar si :thumbup:
Nemoj mi stavljati riječi u usta.
Ali kako god da ti kažeš i misliš i kako god da ti je lakše, meni svejedno.

Ako odrastao čovjek (koji doduše vjeruje u NLO) nije uspio iz nekoliko mojih postova skontati na šta ja mislim, onda je situacija ozbiljna.
Jedno je vjerovati na bazi vidjenog, sto onda bas i nije vjerovanje, ali hajde.
Sta cemo s onima sto vjeruju u boga?
Ili onima sto ne vjeruju da je nesto kasetni projektil iako je ocito da jeste?
A sve odrasli ljudi... :D
Last edited by Dozer on 09/03/2026 15:44, edited 1 time in total.
breuer

#59280 Re: IRAN

Post by breuer »

tzipiripi wrote: 09/03/2026 15:40
zigzag wrote: 09/03/2026 11:47 https://avaz.ba/vijesti/region/1027914/ ... ke-prstiju

Tuđa mrtva djeca su mu na ignore izgleda. Džaba se školovat. Obraz iz kuće dolazi.
Gledanje dnevnika na bilo kojem susjednom TV kanalu je čisti mazohizam. Podguzne muhe najnižeg ranga. Tačno se vidi da po naredbi govore, novinari, gosti. Nigdje barem malo suprotnog mišljenja. Jedino Milanović ubode. Ali nas zato prca.
Neku veče ona tuka Mojmira Pastorčić dovela ambasadoricu Izraela :cry: Jedino na youtube na kojekakvim podkastima možeš čuti normalno razmišljanje, na TV nema šanse.
Bio je onaj njemački novinar Udo Ulfkote, pisao za FAZ, i objavio je knjigu Kupljeni novinari. Pisao je da u početku dobije sugestije šta treba promijeniti u tekstu. Na kraju mu je dolazio US oficir s gotovim tekstom, samo da potpiše svoje ime.
a svi su do tada profesionalni, nepotkupljivi, hrabri i puni muda :D sve dok im prava ruka ne pokuca na vrata :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#59281 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 09/03/2026 15:04
sime_cipol wrote: 09/03/2026 14:48
sumirprimus wrote: 09/03/2026 14:42
Mogu li ja? Linija je ista kao u Siriji, ako se ko sjeca, iranu je saveznik Rusija, Rusija gadja sahidima sada istina upgrejdovanim ali shahidima ukrajinu. Putin je izrazio žalost za ajatolahom, Iran je članica bricsa sta je bilo prije 30 40 godina je davna prošlost pika se trenutno stanje i odnosi.
Nama je mjesto u eu koja je jos uvijek saveznik sa usa. Ukrajina hoce isto u eu. Iran nije. dio te priče medju bosnjacima je da nam je mjesto na istoku uz Iran, ili tursku ili rusiju
Ja mislim da nije. Ali s obzirom kolikoj ste propagandi izloženi i hajcu, daj boze da i eu prica uskoro skroz ne propadne.
Iran manje vise, kako su sami posijali decenijama u regionu tako sada i zanju. Napinjati se bez realnog pokrica. Ako je.istina da su na zadnjom sastancima bili lagani sa pricom da imaju pola tone uraniuma. A na ovakvu konstalaciju snaga u svijetu, suludo.
A dodik i covic ne postanu poželjni partneri za razliku od. I ne nisam ja soa, bojte se vise ovih koji vas hajcaju na Iran a kontra amerq i cionista. Tu je prava moc soe i bie.
Sto se tice Izraela i Palestine isto tako, emocije na stranu, nije nas problem. Vece sile su nemoćne po tom pitanju, a vi bi se napinjali, meni je to suludo, kao i ovaj inat sa Iranom. No svako zna svoje samo udrite kako mislite da treba. Moze i bez vrijedjanja jer je to odraz nemoci
Mi smo EU i NATO interesna zona, to je zaokruženo i zavrseno. Samo je do nas kad cemo tamo uci. U druge saveze i da hocemo ne mozemo, niti ni nam dali da udjemo. Cega se onda bojite da govorite istinu i ono sto vidite da govorite kako jeste?
Jesi siguran? Bogme ne ponašamo se tako. Da nas zovu u nato i da treba napasti Iran bil? Ili osuditi Iran? Ili stati na eu stranu po pitanju Izraela I palestine bi li?
Pa oko tih pitanja nijedan savez, ni EU ni NATO, nije jednoglasan. Svako ima svoje misljenje. Spanija, Slovenija, Norveška, Irska, Francuska, VB, Njemačka...
Last edited by sime_cipol on 09/03/2026 15:47, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#59282 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

To su te otprilike vrijednosti cionista i onih koji ih podržavaju:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/fran ... /260309116

I lijepa foe lista, još samo da ih ne kvotate bez potrebe.
DaysleepeR

#59283 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 09/03/2026 15:43
Dozer wrote: 09/03/2026 15:34
Aaaaajjj :lol: :thumbup:

Po tebi, znaci, nista nije palo na Izrael jer nismo to vidjwli? Nema ni zrtava, jer njsmo to vidjeli?

Isto tako, Hamas jeste pobio 1.200 ljudi u svom napadu, ali nema veze sto to nismo vidjeli?
Zutalj i Klempo jesu porokali 80% iranskih lansera, nema veze sto ti nismo vidjeli?

Dobar si :thumbup:

Ako odrastao čovjek (koji doduše vjeruje u NLO) nije uspio iz nekoliko mojih postova skontati na šta ja mislim, onda je situacija ozbiljna.
Ne znam buraz.
Ako ovoliko gubite kontrolu grupno nakon što samo jedna osoba kaže - de malo ljudi ručna, provjerite izvore - onda ni vaša uvjerenja nisu na nekim jakim stubovima.

Dakle, zadnji put kao djeci od 5 godina, moji motivi nisu ideološki, nego ne mogu gledati odrasle ljude koji se provaljuju kao djeca djeleći linkove i klipove i kojekakve poluinformacije i dezinformacije i vjerujući u njih kao apsolutnu istinu.
Sjebaste i temu i kredibilitet i ono malo tačnih informacija.

Čovjek valjda želi da dođe na temu da vidi šta se dešava, izađe totalno poražen količinom gluposti koje se pišu i postavljaju.
sumirprimus

#59284 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 09/03/2026 15:46
sime_cipol wrote: 09/03/2026 14:48
Mi smo EU i NATO interesna zona, to je zaokruženo i zavrseno. Samo je do nas kad cemo tamo uci. U druge saveze i da hocemo ne mozemo, niti ni nam dali da udjemo. Cega se onda bojite da govorite istinu i ono sto vidite da govorite kako jeste?
Jesi siguran? Bogme ne ponašamo se tako. Da nas zovu u nato i da treba napasti Iran bil? Ili osuditi Iran? Ili stati na eu stranu po pitanju Izraela I palestine bi li?
Pa oko tih pitanja nijedan savez, ni EU ni NATO, nije jednoglasan. Svako ima svoje misljenje. Spanija, Slovenija, Norveška, Irska, Francuska, VB, Njemačka...
Njemačka?poslusaj ponovo mertza po pitanju Izraela I Palestine. Pa i,makrona mada je.njemu veca briga za libanonom.
Po pitanju irana, slabo ko ce zaliti u eu.
Rejhana

#59285 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Upratila sam isto hrvatske kanale. Manje više kojeg god analitičara, bilo vojnog, bilo političkog dovedu emisiju u istu cionacističku tikvu puše. Monotonija na kvadrat Jedino bih pohvalila i istakla gostovanje kolege po struci, Daria Špelića, a od novinara se jedino dobro još drži Šprajc. Imam osjećaj da su u Hrvatskoj skoro svi kupljeni.

U Srbiji je nešto šarenije, pa u emisiju uvijek dovedu goste koji su pro et contra, pa je zanimljivije za pogledati. Neku večer sam uživala gledajući kako drug Abdulrahim razvaljuje jednog cionacistu.

Kod nas nit smrdi nit miriše, mada je puno bolje nego u Hrvatskoj. Hrvatski medijski prostor je totalno okupiran cionacističkim parama.
Dozer

#59286 Re: IRAN

Post by Dozer »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 15:48

Ne znam buraz.
Ako ovoliko gubite kontrolu grupno nakon što samo jedna osoba kaže - de malo ljudi ručna, provjerite izvore - onda ni vaša uvjerenja nisu na nekim jakim stubovima.

Dakle, zadnji put kao djeci od 5 godina, moji motivi nisu ideološki, nego ne mogu gledati odrasle ljude koji se provaljuju kao djeca djeleći linkove i klipove i kojekakve poluinformacije i dezinformacije i vjerujući u njih kao apsolutnu istinu.

Čovjek valjda želi da dođe na temu da vidi šta se dešava, izađe totalno poražen količinom gluposti koje se pišu i postavljaju.
Vala, ne vidim da gubim ikakvu kontrolu.
Odgovaram u skladu i tonom kakav mi je upucen, a mislim da sam do sad napisak sve sta je i kako je tamo, zbog cega, sta se i zasto se cenzurise, itd..
Ne navijam ni za koga jer mi se zivo hebe za sve njih, njihova vjerovanja, ciljeve, rezime, itd., ali isto tako ne podnosim laz i manipulacije, a ponajmanje besmislene agresije.
breuer

#59287 Re: IRAN

Post by breuer »

Rejhana wrote: 09/03/2026 15:52

Upratila sam isto hrvatske kanale. Manje više kojeg god analitičara, bilo vojnog, bilo političkog dovedu emisiju u istu cionacističku tikvu puše. Monotonija na kvadrat Jedino bih pohvalila i istakla gostovanje kolege po struci, Daria Špelića, a od novinara se jedino dobro još drži Šprajc. Imam osjećaj da su u Hrvatskoj skoro svi kupljeni.

U Srbiji je nešto šarenije, pa u emisiju uvijek dovedu goste koji su pro et contra, pa je zanimljivije za pogledati. Neku večer sam uživala gledajući kako drug Abdulrahim razvaljuje jednog cionacistu.

Kod nas nit smrdi nit miriše, mada je puno bolje nego u Hrvatskoj. Hrvatski medijski prostor je totalno okupiran cionacističkim parama.
mislim da Hrvate nije ni bilo potrebno kupiti, to je više vatanje za mudanate...
Rejhana

#59288 Re: IRAN

Post by Rejhana »

sale07

#59289 Re: IRAN

Post by sale07 »

Ivan Đogić
Smatram da je pogreška koju su SAD i izrael napravili ta da su svoja dva najjača aduta prerano iskoristili. Prvi je element iznenađenja iz prošlogodišnjeg 12-dnevnog rata kad je Iran bio na rubu knockouta već prvi dan. Drugi su špijunske mreže i pokušaj državnog udara prije dva mjeseca. Te ćelije su dosad najvećim dijelom već počišćene i neutralizirane. Da je to dvoje izvedeno istovremeno uz kasniju pomoć američke vojske za konačni udarac, to bi možda moglo uspjeti. Ovako su dvije najjače karte bacili prerano i sad im je preostala samo direktna vojna konfrontacija na koju je Iran ovaj put bio potpuno spreman.

Eto, nakon nekoliko početnih dana kad je bilo teško shvatiti što se uopće dešava, čini se da je rat donekle ušao u neku kolotečinu uzajamnih udaraca. Brza smjena vlasti i nagli poraz Irana se nisu desili. Vrijeme je na iranskoj strani koja smanjuje opsege svojih napada i sad kroz ekonomski i politički pritisak pušta SAD i izrael da pobijede sami sebe.

Iako su bombe koje padaju na Iran ogromne i previše civila gine, to ipak nisu bombe koje mogu pobijediti rat jer rat se ne pobjeđuje samo zračnim udarima. Ne znam kako je u izraelu, ali pretpostavljam da čim izađu iz skloništa, odmah se u njih moraju vratiti. S druge strane, bez obzira što je u Teheranu daleko najteže, svakodnevica prosječnog Iranca se nije drastično promijenila - ide se na posao, ide se u izlazak i na piknik. Što mislite, tko može dulje izdržati? Do koje mjere zapad može trpiti porast cijena? Kojoj strani ne ponestaje raketa, a kojoj ponestaje protuzračne obrane? Ovaj rat je otpočetka bio neodrživ i svima je jasno je tko ga je htio i tko ga je započeo.
Dozer

#59290 Re: IRAN

Post by Dozer »

Jel' Zutalj odobrio novog Khameneija? :lol:
Tananarive

#59291 Re: IRAN

Post by Tananarive »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 14:20
dr_Evil wrote: 09/03/2026 14:09
lajkujMe wrote: 09/03/2026 14:07

Gadjali su ima vise snimaka gdje to rade, ima Rusija rakete i bombe za to, ali sljedeci dan na satelitskoj vidi se da su rupe popunjene betonom. Bukvalno Domar moze kantom zakrpiti. Za vece rupe ima kamion cementni.

Naj uspjesnije im je bilo snimka s drona uzivo s ispaljenjem Iskandera na Avion koji je parkiran. Tu sposobnost su uspjeli samo u par navrata da odrade i to na aerodrome relativnk blizu prve linije.
Opet grijesis, kazem ti da kad razoris pistu ne mogu je Jozo i Ivo zakrpit kantom iz betona, drugo su povrsinska ostecenja gdje se popunjava nekim drugim modernim materijalima. I politicka situacija nije ista, svaki potez u Ukrajini se drugacija vaga
Koji moderni materijali? Objasni koji su to?

Ja ti odgovorno tvrdim da je svaka pista armirani beton i asfalt :) i to moze Ivo i Jozo zakrpiti.
Moze li Haso sta da zakrpi pitam za jarana?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#59292 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 09/03/2026 15:51

Njemačka?poslusaj ponovo mertza po pitanju Izraela I Palestine. Pa i,makrona mada je.njemu veca briga za libanonom.
Jel ti razumijes BHS?
Njemačka misli ovo, Francuska ono, Spanija svoje, Slovenija svoje. EU i NATO nemaju jedinstven stav, tacnije svako ima svoj. Zasto i mi ne bi imali svoj kao clanica?
Rejhana

#59293 Re: IRAN

Post by Rejhana »

:thumbup:
sumirprimus

#59294 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 09/03/2026 16:11
sumirprimus wrote: 09/03/2026 15:51
Jel ti razumijes BHS?
Njemačka misli ovo, Francuska ono, Spanija svoje, Slovenija svoje. EU i NATO nemaju jedinstven stav, tacnije svako ima svoj. Zasto i mi ne bi imali svoj kao clanica?
Pricas sa pozicije člana eu ili onoga ko tek treba da se utrpa u eu? Da li ste vi uolste svjesni nase pozicije i situacije?
Dozer

#59295 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sad ide nova zamjena teza i laz.
Kaze Rubio - Iran udarima pokusava svijet drzati kao taoca :lol:

Standardna agresorska suplja, kod svih uvijek ista - ko se brani, taj je terorista, pokusava unistiti cijeli svijet, blablabla.
DaysleepeR

#59296 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 09/03/2026 15:53
Ne znam buraz.

Odgovaram u skladu i tonom kakav mi je upucen, a mislim da sam do sad napisak sve sta je i kako je tamo, zbog cega, sta se i zasto se cenzurise, itd..
Ne navijam ni za koga jer mi se zivo hebe za sve njih, njihova vjerovanja, ciljeve, rezime, itd., ali isto tako ne podnosim laz i manipulacije, a ponajmanje besmislene agresije.
Svi mi želimo isto - da zločinci dobiju zasluženu kaznu istovjetnu zločinu koji su počinili, samo bih ja želio da se to stvarno desi, a ne kao fantazija.

I mislim da bih s tim zaključio današnju diskusiju.
dr_Evil

#59297 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Tananarive wrote: 09/03/2026 16:09
lajkujMe wrote: 09/03/2026 14:20
dr_Evil wrote: 09/03/2026 14:09

Opet grijesis, kazem ti da kad razoris pistu ne mogu je Jozo i Ivo zakrpit kantom iz betona, drugo su povrsinska ostecenja gdje se popunjava nekim drugim modernim materijalima. I politicka situacija nije ista, svaki potez u Ukrajini se drugacija vaga
Koji moderni materijali? Objasni koji su to?

Ja ti odgovorno tvrdim da je svaka pista armirani beton i asfalt :) i to moze Ivo i Jozo zakrpiti.
Moze li Haso sta da zakrpi pitam za jarana?
Samo nek snijeg pada...
moimoi

#59298 Re: IRAN

Post by moimoi »

Nije ambasadoricu izraela, vec bivsu americku ambasadoricu koja je baj d vej lebanonka rodjena u venecueli.
Ocigledno nisi ni pogledao intervju… ili nisi shvatio o cemu zena prica.
Dozer

#59299 Re: IRAN

Post by Dozer »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 16:17

Ne znam buraz.

Svi mi želimo isto - da zločinci dobiju zasluženu kaznu istovjetnu zločinu koji su počinili, samo bih ja želio da se to stvarno desi, a ne kao fantazija.

Slazem se. Jos nam samo reci ko su zlocinci u ovoj prici?
DaysleepeR

#59300 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 09/03/2026 16:23
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 16:17

Slazem se. Jos nam samo reci ko su zlocinci u ovoj prici?
To pitanje neću ni udostojiti odgovorom.
Post Reply