Cuj u Neumu bilo zatvorenolajkujMe wrote: ↑09/03/2026 15:08Pricam za Sarajevo brudi ne a ne provincija.dr_Evil wrote: ↑09/03/2026 15:01lajkujMe wrote: ↑09/03/2026 14:57
Trazis krivicu tamo gdje joj nije mjesto.
Jesu skinuli su ali zasto?
Skinuli jer nam je Vanjska politika truba, unutrasnji neprijatelji slobodno setaju po zapadu i lobiraju za secesiju.
Dok RS ulaze milione u lobiranje, slanje ljudi da traze mole kume uvjeravaju... i tako vec 20 godina.
Nasa vanjska politika se nije promjenila zadnjih 20 godina.
We are victims bosnia war serbs wana murder us.
Who the fuck cares, sadasnji dijaspon politicara u svijetu i ne zna za taj rat.
Umjesto da smo stvarali strateska partnerstva, usli u alijanse, da smo unutar drzave stvorili nesto bez cega se ne moze mi smo postali u biti Dubai za dijasporu.
Dodju malo pite malo zubaru i nazad kuci u Deutschland.
Toliko smo nebitni da smo unutar drzave nebitni e to moras biti umjetnik da tako napravis.
Do unazad prije 5 godina nismo ni slavili dan nezavisnosti i dan drzavnosti halo ba...
A nas Bosnian Dream je bio kako doci do vize da se ode (i jos je) to nam je nacionalna strategija kako iseliti sto vise ljudi.
Od moje raje iz Srednje bukvalno sam ja jedini jos koji je u BIH.
Naravno, na drugim temama sam ja redovno pricao o domacoj krivici, ali to ne mijenja cinjenicno stanje da covjek koji ide kod Putina po pamet, slavio za 3 dana do Lisabona, slavi agresiju na bratsku slavensku Ukrajinu je dobio nagradu skidanja sankcija. Dok s druge strane MAGA gradi kule i vile kod Vucica koji takodjer slavi Rusiju. I vi nama pricate o tome da mi moramo slaviti mrtvu djecu i da cemo tako opstati? U ovom shizofrenom svijetu?
Dan nezavisnosti i Dan drzavnosti se uvijek slavio, pa dobro mozda bas ne odakle ti pises, tamo je pocelo zadnjih 4-5 godina kako je inspekcija malo stisla![]()
Sjecam se 2017 godine, u Sarajevu sve otvoreno bez ogranicenja. Jedino po cemu si znao da je prvi mart je zastave na rasvjeti i jedan dva teksta na klixu o prvo martovskom prijemu nekih tamo Ambasadora.
Tek prije 5 godina je narod poceo zaista slaviti ma da je i dalje to tanko npr defile.... po skolama i tako. Ma da je i dalje vrlo rijetko da cujes da neko cestita jedan od tih dana.
A tek od predprosle godine je to neradni dan.
I cisto za info 2018 dok je u Sarajevu sve otvoreno u Neumu sve zatvoreno za dan Drzavnosti. Hrvati vise postovali nego Sarajlije![]()
Dzaba, snijeg (tj. domaca tema ) uvijek otkrije trag na brijegu.