IRAN

palermo

#59251 Re: IRAN

Post by palermo »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:08
dr_Evil wrote: 09/03/2026 15:01
lajkujMe wrote: 09/03/2026 14:57

Trazis krivicu tamo gdje joj nije mjesto.
Jesu skinuli su ali zasto?
Skinuli jer nam je Vanjska politika truba, unutrasnji neprijatelji slobodno setaju po zapadu i lobiraju za secesiju.
Dok RS ulaze milione u lobiranje, slanje ljudi da traze mole kume uvjeravaju... i tako vec 20 godina.
Nasa vanjska politika se nije promjenila zadnjih 20 godina.
We are victims bosnia war serbs wana murder us.

Who the fuck cares, sadasnji dijaspon politicara u svijetu i ne zna za taj rat.
Umjesto da smo stvarali strateska partnerstva, usli u alijanse, da smo unutar drzave stvorili nesto bez cega se ne moze mi smo postali u biti Dubai za dijasporu.
Dodju malo pite malo zubaru i nazad kuci u Deutschland.

Toliko smo nebitni da smo unutar drzave nebitni e to moras biti umjetnik da tako napravis.
Do unazad prije 5 godina nismo ni slavili dan nezavisnosti i dan drzavnosti halo ba...

A nas Bosnian Dream je bio kako doci do vize da se ode (i jos je) to nam je nacionalna strategija kako iseliti sto vise ljudi.
Od moje raje iz Srednje bukvalno sam ja jedini jos koji je u BIH.

Naravno, na drugim temama sam ja redovno pricao o domacoj krivici, ali to ne mijenja cinjenicno stanje da covjek koji ide kod Putina po pamet, slavio za 3 dana do Lisabona, slavi agresiju na bratsku slavensku Ukrajinu je dobio nagradu skidanja sankcija. Dok s druge strane MAGA gradi kule i vile kod Vucica koji takodjer slavi Rusiju. I vi nama pricate o tome da mi moramo slaviti mrtvu djecu i da cemo tako opstati? U ovom shizofrenom svijetu?

Dan nezavisnosti i Dan drzavnosti se uvijek slavio, pa dobro mozda bas ne odakle ti pises, tamo je pocelo zadnjih 4-5 godina kako je inspekcija malo stisla ;)
Pricam za Sarajevo brudi ne a ne provincija.
Sjecam se 2017 godine, u Sarajevu sve otvoreno bez ogranicenja. Jedino po cemu si znao da je prvi mart je zastave na rasvjeti i jedan dva teksta na klixu o prvo martovskom prijemu nekih tamo Ambasadora.

Tek prije 5 godina je narod poceo zaista slaviti ma da je i dalje to tanko npr defile.... po skolama i tako. Ma da je i dalje vrlo rijetko da cujes da neko cestita jedan od tih dana.
A tek od predprosle godine je to neradni dan.

I cisto za info 2018 dok je u Sarajevu sve otvoreno u Neumu sve zatvoreno za dan Drzavnosti. Hrvati vise postovali nego Sarajlije :roll:
Cuj u Neumu bilo zatvoreno :D . Pa.naravno da je bilo kad hoteli pocinju raditi tek od polococe marta ili pocetka parila.
Dzaba, snijeg (tj. domaca tema ) uvijek otkrije trag na brijegu.
lajkujMe

#59252 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

dr_Evil wrote: 09/03/2026 15:14

Naravno, na drugim temama sam ja redovno pricao o domacoj krivici, ali to ne mijenja cinjenicno stanje da covjek koji ide kod Putina po pamet, slavio za 3 dana do Lisabona, slavi agresiju na bratsku slavensku Ukrajinu je dobio nagradu skidanja sankcija. Dok s druge strane MAGA gradi kule i vile kod Vucica koji takodjer slavi Rusiju. I vi nama pricate o tome da mi moramo slaviti mrtvu djecu i da cemo tako opstati? U ovom shizofrenom svijetu?

Dan nezavisnosti i Dan drzavnosti se uvijek slavio, pa dobro mozda bas ne odakle ti pises, tamo je pocelo zadnjih 4-5 godina kako je inspekcija malo stisla ;)
Sjecam se 2017 godine, u Sarajevu sve otvoreno bez ogranicenja. Jedino po cemu si znao da je prvi mart je zastave na rasvjeti i jedan dva teksta na klixu o prvo martovskom prijemu nekih tamo Ambasadora.

Tek prije 5 godina je narod poceo zaista slaviti ma da je i dalje to tanko npr defile.... po skolama i tako. Ma da je i dalje vrlo rijetko da cujes da neko cestita jedan od tih dana.

I cisto za info 2018 dok je u Sarajevu sve otvoreno u Neumu sve zatvoreno za dan Drzavnosti. Hrvati vise postovali nego Sarajlije :roll:
I nije bas istina za 2017-u. S druge strane drago mi je da vidis napredak. Ja vidim da idemo unazad, neke su sluzbe ubacile taj defile koji se pod hitno mora izbaciti i vratiti se jednostavnom polaganju cvijeca kod vjecne vatre kao 2017-e. I napraviti to kulturnim.

To sto hvalis taj defile mi je samo po sebi zabrinjavajuce, ali hajd hvalis Neum... to je valjda dobro.. ili?
Dan nezavisnosti i dan drzavnosti trebaju da budu bitniji od Bajrama, bozica i 1 maja.
Treba da bude pompezno i treba da bude vrlo glasno i bucno.
Treba da se svi raduju tim danima i da prave gozbe i druzenja.
I cijeli dan govoriti volim te Bosno.
Mi treba da iskazemo ponos i srce. Kulturno svakako da ali kulturicom neces dobiti nacionalan ponos i nacionalni identitet.

Americki 4 Juli za primjer.
DaysleepeR

#59253 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 09/03/2026 14:47 Po nekima ovdje, svi mi bi se sad trebali zapitati da li nas je napravio nas stari...

Jbg - nismo to vidjeli! :lol:
Za te stvari postoje i drugi načini za dokazivanje.

Ali, ti si čovjek koji vjeruje u NLO, samim tim vjerovaćeš svašta nešto.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#59254 Re: IRAN

Post by moonco »

dr_Evil wrote: 09/03/2026 15:15
lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:12
E pa zato Hrvatska i Kosovo danas nemaju srpski entitet a mi imamo :-)

Oni se nisu bojali reakcije niti su iole sta pitali srbe kad su uklanjali neprijatelja. Ovi se pobunili i ovi ih smaknuli, ok Hrvati jesu Kosovo je plod SADa.
A mi smo jos 1996 ko fol pruzili ruku cetnicima ko nas zavadi :lol:
OK :D hvala, ova je odlicna bila :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Oni kao smakli a broj ubijenih četnika preko 20.000-25.000 u BiH.
Pa se pitam ko je tu koga smaknuo. Ipak mislim da su ustaše smaknute na Gornjem Vakufu. Tu ih je više izgnulo nego tokom Oluje i Knina.
Last edited by moonco on 09/03/2026 15:19, edited 1 time in total.
SaraFina

#59255 Re: IRAN

Post by SaraFina »

dr_Evil wrote: 09/03/2026 15:15
lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:12
E pa zato Hrvatska i Kosovo danas nemaju srpski entitet a mi imamo :-)

Oni se nisu bojali reakcije niti su iole sta pitali srbe kad su uklanjali neprijatelja. Ovi se pobunili i ovi ih smaknuli, ok Hrvati jesu Kosovo je plod SADa.
A mi smo jos 1996 ko fol pruzili ruku cetnicima ko nas zavadi :lol:
OK :D hvala, ova je odlicna bila :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja ne kontam sto raspravljate uopce s likom koji je tvrdio da du Zidovi u gazi pobili 36.000 hamasovaca.
lajkujMe

#59256 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

palermo wrote: 09/03/2026 15:17

Cuj u Neumu bilo zatvoreno :D . Pa.naravno da je bilo kad hoteli pocinju raditi tek od polococe marta ili pocetka parila.
Ne pricam o hotelima :roll:

Pricam o marketima, restoranima, buticima itd.
I za tvoju info vecina hotela radi u Neumu preko cijele godine.
Rejhana

#59257 Re: IRAN

Post by Rejhana »

SaraFina wrote: 09/03/2026 15:16
Kaze Draza je gerilac bio. Nije cetalj i zlocinac. To bi amnestiralo komplet cetaljske zlocine.

Odavno taj narativ ide, ali šuti, "Amerika prijatelj", nemoj da se gazda naljuti.
dr_Evil

#59258 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:18
dr_Evil wrote: 09/03/2026 15:14

I nije bas istina za 2017-u. S druge strane drago mi je da vidis napredak. Ja vidim da idemo unazad, neke su sluzbe ubacile taj defile koji se pod hitno mora izbaciti i vratiti se jednostavnom polaganju cvijeca kod vjecne vatre kao 2017-e. I napraviti to kulturnim.

To sto hvalis taj defile mi je samo po sebi zabrinjavajuce, ali hajd hvalis Neum... to je valjda dobro.. ili?
Dan nezavisnosti i dan drzavnosti trebaju da budu bitniji od Bajrama, bozica i 1 maja.
Treba da bude pompezno i treba da bude vrlo glasno i bucno.
Treba da se svi raduju tim danima i da prave gozbe i druzenja.
I cijeli dan govoriti volim te Bosno.
Mi treba da iskazemo ponos i srce. Kulturno svakako da ali kulturicom neces dobiti nacionalan ponos i nacionalni identitet.

Americki 4 Juli za primjer.

Da, da, recimo kakav defile :D da se deru sto vise, hodaju, pale vatre, baklje, zastave po haubama, ako moze nekako Toyota Hilux kamionet...

Kako se Zagreb ili Listica toga ne sjete majka mu stara....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59259 Re: IRAN

Post by mk ultra »

Rejhana

#59260 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Da ne zachatavamo temu, a što je očigledno cilj sendvičara

Prdeknuo još jedan ciogenocidaš

SaraFina

#59261 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Rejhana wrote: 09/03/2026 15:21
SaraFina wrote: 09/03/2026 15:16
Kaze Draza je gerilac bio. Nije cetalj i zlocinac. To bi amnestiralo komplet cetaljske zlocine.

Odavno taj narativ ide, ali šuti, "Amerika prijatelj", nemoj da se gazda naljuti.
Pa i sada govore kako se Tkz JNA, VRS i paravojne cetnicke formacije, borile protiv ISILA-a. A istovremeno pobili i protjerali i napravili genocid. To nema nikakvih moralnuh skrupula. Masa im zlocinaca pokrepalo a neki gute jos uvijek robiju.
sumirprimus

#59262 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Evo ih fudbalerke vec bjeze u Australiji, nije haman sve tako ružičasto u mulistanu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59263 Re: IRAN

Post by konektovan »

sime_cipol wrote: 09/03/2026 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/macron-prip ... /260309102

Hoce li ovo francuzi zrtvovati svoj brod zarad uključenja cijelog zapada u rat :?
Macron hoce gorivo da vrati na cijene od prije 10 ak dana...ali s rizikom
SaraFina

#59264 Re: IRAN

Post by SaraFina »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:20

Ne pricam o hotelima :roll:

Pricam o marketima, restoranima, buticima itd.
I za tvoju info vecina hotela radi u Neumu preko cijele godine.
Je li to stozernik s vama sendvicarima utvrdio na sastanku HNS-a? Sta ce te pricati? 🤣
lajkujMe

#59265 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Dosta mi je za danas :)

Ali jos jedna observacija posto odosmo u off topic.
Izraelu je ovo ideoloski cilj.
Americi je nafta, ko to ne vidi taj treba opticaru.

I ne nije Iranska nafta nego Venecuelanska. Ovo s zatvaranjem moreuza je kao zlatna koka za Amere.
Iran je uradio za njih sto oni ne smiju ni spomenuti.
Odcvikana tj otezana je nabavka nafte s BI al zato SAD u rafinerijama prodaje stotine miliona barela nafte iz Venecuele.
Americke rafinerije su prilagodjene Veneculanskoj nafti a njihove sopstve "fraking" nafta je isplativa ako je nafta skupa. Iznad 70 dolara ako se sjecam dobro.

Trump ce uzeti vjerovatno stotine milijardi kroz naftu u narednim mjesecima.
Sto vise Iranci udaraju po naftnin postrojenjima u Saudiji, Quataru, Kuvajtu to ce Ameri vise milijardi uzeti.
Rejhana

#59266 Re: IRAN

Post by Rejhana »

SaraFina

#59267 Re: IRAN

Post by SaraFina »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:28 Dosta mi je za danas :)

I ne nije Iranska nafta nego Venecuelanska. Ovo s zatvaranjem moreuza je kao zlatna koka za Amere.
Odcvikana tj otezana je nabavka nafte s BI al zato SAD u rafinerijama prodaje stotine miliona barela nafte iz Venecuele.
Americke rafinerije su prilagodjene Veneculanskoj nafti a njihove sopstve "fraking" nafta je isplativa ako je nafta skupa. Iznad 70 dolara ako se sjecam dobro.

Sto vise Iranci udaraju po naftnin postrojenjima u Saudiji, Quataru, Kuvajtu to ce Ameri vise milijardi uzeti.
Hajde ti kod stozernika na konsultacije. Po pamet. Pa onda dodji opet da nam rastabiriš svjetska desavanja. Lol
Danguba

#59268 Re: IRAN

Post by Danguba »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 12:48
Dozer wrote: 09/03/2026 12:46
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 12:44

Ovo je potvrđen AI snimak.
Ko, gdje i kako je potvrdio? Neki link?
Klikneš na ovaj video i pogledaš komentare:

No, this isn't "moments ago" footage of missiles pouring down near Ben Gurion. The video shows nighttime streaks typical of intercepts (likely from Iron Dome/Arrow systems), but with Chinese subtitles and recirculated from earlier barrages in the ongoing conflict. Iran has launched missiles targeting the area recently (IRGC claims hits on March 5-7), most were intercepted per Israeli reports, with minor alerts/shrapnel. Airport is partially open for limited repatriation flights despite risks—no verified major damage tonight.
Ovo ti AI pisao :lol:

Haj ziv bio pusti nas da zivimo u lazima.
Dozer

#59269 Re: IRAN

Post by Dozer »

DaysleepeR wrote: 09/03/2026 15:18
Dozer wrote: 09/03/2026 14:47 Po nekima ovdje, svi mi bi se sad trebali zapitati da li nas je napravio nas stari...

Aaaaajjj :lol: :thumbup:

Po tebi, znaci, nista nije palo na Izrael jer nismo to vidjeli? Nema ni zrtava, jer nismo to vidjeli?

Isto tako, Hamas jeste pobio 1.200 ljudi u svom napadu, ali nema veze sto to nismo vidjeli?
Zutalj i Klempo jesu porokali 80% iranskih lansera, nema veze sto to nismo vidjeli?

Znamo li uopste da je tamo rat? Mozda je sve AI...?

Dobar si :thumbup:
Last edited by Dozer on 09/03/2026 15:39, edited 2 times in total.
dr_Evil

#59270 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

konektovan wrote: 09/03/2026 15:27
sime_cipol wrote: 09/03/2026 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/macron-prip ... /260309102

Hoce li ovo francuzi zrtvovati svoj brod zarad uključenja cijelog zapada u rat :?
Macron hoce gorivo da vrati na cijene od prije 10 ak dana...ali s rizikom
Ma vidi, to je ono kad ja pricam da je Zapad u biti jedno carstvo, moze biti nesuglasica medju provincijama, i borbe za prevlast, ali kad je u pitanju vanjska politika tu nema odstupanja. Ovo je bilo neminovno, jer ovima ide mnogo teze nego su mislili, i sad se trazi odanost carskoj kruni. S druge strane su namirisali krv to jest novac.
Čitalac

#59271 Re: IRAN

Post by Čitalac »

sumirprimus wrote: 09/03/2026 15:27
Evo ih fudbalerke vec bjeze u Australiji, nije haman sve tako ružičasto u mulistanu.
Ovo se moglo očekivati. Komentator iranske televizije ih je prošle sedmice nazvao "izdajnicama" pa je FIFA tražila zaštitu za njih.
The global representative organisation for professional footballers, FIFPRO, has urged governing bodies responsible for the 2026 Women’s Asian Football Confederation Cup to protect the Iran national team after they were labelled “wartime traitors” by an Iranian state ‌television presenter.
Both FIFA, world football’s governing body, and the AFC have been called upon to “undertake all necessary steps to ensure the safety of Iran’s Women’s National Team players”.
The Iran women’s national football team players did not sing their national anthem before their Asian Cup opener against South Korea in Australia earlier ⁠this week.
Islamic Republic of Iran Broadcasting presenter Mohammad Reza Shahbazi said in a video that the players showed a lack of patriotism and their actions amounted to the “pinnacle of dishonour” in footage circulating widely on social media.
“Let me ⁠just say one thing: traitors during wartime ⁠must be dealt with more severely,” Shahbazi said.
“Anyone who takes a step against the country under war conditions must be dealt with more severely. Like this matter of ⁠our women’s football team not singing the national anthem … these people must be dealt with more ⁠severely.”
dr_Evil

#59272 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Susjed, bosanci sporije malo pale, nije ih tralo, ali nama postovi na prvu otkriju :thumbup:
DaysleepeR

#59273 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Danguba wrote: 09/03/2026 15:33
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 12:48
Dozer wrote: 09/03/2026 12:46
Ko, gdje i kako je potvrdio? Neki link?
Klikneš na ovaj video i pogledaš komentare:

No, this isn't "moments ago" footage of missiles pouring down near Ben Gurion. The video shows nighttime streaks typical of intercepts (likely from Iron Dome/Arrow systems), but with Chinese subtitles and recirculated from earlier barrages in the ongoing conflict. Iran has launched missiles targeting the area recently (IRGC claims hits on March 5-7), most were intercepted per Israeli reports, with minor alerts/shrapnel. Airport is partially open for limited repatriation flights despite risks—no verified major damage tonight.
Ovo ti AI pisao :lol:

Haj ziv bio pusti nas da zivimo u lazima.
Ovo je Grok pisao.
Laž je tvoje drugo ime, ti si izgubljen kao slijepac u prašumi i to odavno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59274 Re: IRAN

Post by konektovan »

lajkujMe wrote: 09/03/2026 15:28 Dosta mi je za danas :)

Jesi li siguran da venecuelanska nafta moze tako lako do amera, sto se tice prerade??
DaysleepeR

#59275 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 09/03/2026 15:34
DaysleepeR wrote: 09/03/2026 15:18

Aaaaajjj :lol: :thumbup:

Po tebi, znaci, nista nije palo na Izrael jer nismo to vidjwli? Nema ni zrtava, jer njsmo to vidjeli?

Isto tako, Hamas jeste pobio 1.200 ljudi u svom napadu, ali nema veze sto to nismo vidjeli?
Zutalj i Klempo jesu porokali 80% iranskih lansera, nema veze sto ti nismo vidjeli?

Dobar si :thumbup:
Nemoj mi stavljati riječi u usta.
Ali kako god da ti kažeš i misliš i kako god da ti je lakše, meni svejedno.

Ako odrastao čovjek (koji doduše vjeruje u NLO) nije uspio iz nekoliko mojih postova skontati na šta ja mislim, onda je situacija ozbiljna.
Post Reply