Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#7501 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Naslovnica »

Isner wrote: 07/03/2026 14:32 Nije prevara al jeste bezobrazluk..

Ne želi da kaže cijenu nego za vecinu stvari stavio "pod upit" a za upit traži 2 KM da mu se uplate, koje ti refundira ako kupiš to za šta si pitao.. Jbt, ovo je ono što su govorili - "Šta ima" i "Dobar dan" mu 2 marke košta...

https://olx.ba/profil/bootleggerr/aktivni
Provlači se njegov profil ovdje, godinama, ujedno fascinantno i bolesno.
Lik očito nije u vinklo ali šta to nas BK, takav je kakav je.
Isner

#7502 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Isner »

peca777 wrote: 07/03/2026 14:35
Isner wrote: 07/03/2026 14:32 a za upit traži 2 KM da mu se uplate
Moras se malo staviti u njegovu poziciju. Smaraju ga razni likovi, moze li ovoliko, moze li onoliko, de ovako. Ovako 2 marke pa ti utrosim svoje vrijeme.

Sto da ne?
Ocu ga nabit a ne stavit... Sa ovakvim likovima ne bi radio posao pa da sutra tamo ugasim profil... On nema vremena da odgovori a neko ima eto vremena da mu uplacuje 2 KM na telefon i da ceka da mu se odgvori...
kabal1337

#7503 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kabal1337 »

peca777 wrote: 07/03/2026 14:35
Isner wrote: 07/03/2026 14:32 a za upit traži 2 KM da mu se uplate
Moras se malo staviti u njegovu poziciju. Smaraju ga razni likovi, moze li ovoliko, moze li onoliko, de ovako. Ovako 2 marke pa ti utrosim svoje vrijeme.

Sto da ne?
ako napises cijenu onda te nece smarati sa koliko kosta... Mozda budu slali neke ponude al onda ne odgovoris i tjt. lakse, brze svima
peca777

#7504 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by peca777 »

Isner wrote: 07/03/2026 14:40 Ocu ga nabit a ne stavit.
Neces ni kupiti onda. Da ti zaista treba dao bi i 2KM.

Ja ne radim tako, no njega rauzmijem. Nece da gubi vrijeme na bilo kakve poruke i meni je to ok.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7505 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Detaljni opis
Opet naglašavam set sa prve slike 150..+11km za slanje..druge slike 100 sa poštarinom 111...sa treće i četvrte slike ITALFAMA KRALJ 7cm...presani Gus crvena čoha na postolju sa logom proizvođača 460km,Staro očuvano.

sa zadnje 150km.+11km.i džabe ja pišem kad vi ne možete da živite bez onog ... KOOLLKO je,,..a apsolutna glupa manija kaže a kako drugačije da pitam.,,lijepo kao pita,, .ne treba da pitaš..PIŠŠE ČITAJ OVDJE POD DETALJNO AL NE TREBA SRLJATI GRLOMM U JAGODE DA POŽURI MOŽDA JE BAGATELA, BOŽŽE VIŠE.Vas 90%je vidjelo od 10% prepredenih a banalnih moralnih nakaza kod kojih je IQ skrenuo u odron društva zarad svoje dobiti oni su krenuli sa Cena,para,koliko,koja je zadnja a vi se primili,ako ja odgovorim na tu bezobrazni bahatost u kojoj se nije udostojio pokazati uvažavanje to je njegov strah da se od nečeg mora odvojiti to su PARE BOJI SE PLATITI, da bi dobio što želi ako na to ljubazno odgovorim to je njegov test da mi je stalo do para da može kako hoće,OD TOG NEEMA Ništa naučite jednom u životu da vaša cimanja samo komplikuju stvar..jeste ja piskaram moram,radim trudim se valjda i vi to na vašem poslu radite jer svi plaćamo račune.

Ima tu istine ali se tesko probiti kroz tekst
Isner

#7506 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Isner »

peca777 wrote: 07/03/2026 15:00
Isner wrote: 07/03/2026 14:40 Ocu ga nabit a ne stavit.
Neces ni kupiti onda. Da ti zaista treba dao bi i 2KM.

Ja ne radim tako, no njega rauzmijem. Nece da gubi vrijeme na bilo kakve poruke i meni je to ok.
Jesi ti dobar?

Odeš na pijacu, pitaš za krompir, kaže ostavi 2 KM na tezgu pa cu ti odgovoriti jel Glamočki il Fojnički, jel agria il kenebek..
zippoo87

#7507 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Sta se palite na bootleggera,lik nije u vinklo.
Kome ne smeta njegova poremecenost,on ce sa njim nesto trgovati a kome smeta,preskociti ce.
Ja svaki dan listam oglase,pacenika i nepismenih budala je najvise ali ne mozes sada bas svakoj budali se javljati i pisati da nije dobar. Javljaju se takve budale i imeni...malo ih istrolam i odu ili me blokiraju. Ne mozes ti glupom covjeku usaditi inteligenciju,to ne ide. Najbolja opcija je samo zaobici nepismene i budale. Ja sada cim visim da je osoba nepismena,tu zavrsavam komunikaciju. Jednostavno sa takvim se nece desiri nista dobro a neces nesto ni prodati. A ako kupujes od nepismenog,veca je sansa da cea dobiti nesto osteceno,neispravno,zakljucano,nego ispravno.
Od kako primjenjujem ovu politiku,rijesio sam se problema sa budalama i jako mali broj povrata paketa imam,ako saljem postom...2-3 godisnje.
mirota

#7508 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by mirota »

hahahaha, kenjac mu ga uplacivao 2 km, budaletina
Truba

#7509 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Ja sam danas dobio 3 poruke o kojima on pise
Jel na stanju
Kakvo je stanje

A imam nezaninljive artikle

Razumijem ga...mogu misliti koliko ih on dobiva
zippoo87

#7510 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Pa njega narod trola ,jer svi vide da se on pali na to i onda ga podjebavaju.
Bukvalno on sam sebi uceruje ali jbga,to je jace od njega. :D
nepass1

#7511 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nepass1 »

Dobar biznis, koliko kosta lp od santane? Evo 2km
Kosta 500km, ako kupis vracam dvije km :D
Truba

#7512 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

npr i ja sam prestao slati dodatne slike
a imam samo 3 profila s ukupno nekih 250 artikala
mogu misliti kako je ovima sto imaju par tisućinski :D
Isner

#7513 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Isner »

Sopstvena antipromocija, al što neko reče, nije lik dobar u glavi.. Tek kad sam otvorio nekoliko njegovih ponuda, vidim da je na svakoj iskucao teksta ko omanji scenario..

Za knjige od 10 KM i kakve prnje od 5 KM ne bi ni ja slikao i objašnjavao, hoćeš - nećeš, al kad prodajem ploču il komplet knjiga od 100 KM naravno da cu odgovoriti i islikati.. Za LP Dugmeta od 1000 KM naravno da bi uslikao dvadeset puta mada ne znam ko ovo kupuje po ovim cijenama... :roll:
Truba

#7514 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

pa to jest ljudi peglaju za cenera
uvijek kažem možemo se naći pa pregledaj

lakše mi to nego slikati :lol:
preludezalude

#7515 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.

Image

Kontatiram prodavca za cijenu i da mi posalje jos koju sliku. Cijena je 400KM i posalje slike:

Image

Image

Posaljem mu poruku da bi kupio, nisam se uopste cjenkao, i ako je neosteceno da mi posalje. Opet sam napomenuo da je neosteceno i da je crno staklo sa slike.
Paket stize u koji nisam mogao zaviriti jer nema napomene da se moze otvoriti i provjeriti. Nakon otvaranja vidim da mi je stiglo skroz drugo staklo, nije ono sto je u oglasu niti je ono sto je na slikama sto mi je poslao prodavac. Staklo nije crno vec ona druga verzija i jos zatamnjeno folijom.

Image

Image

Posaljem prodavcu poruku da mi je poslao pogresno staklo, da nije to ono sto je u oglasu i nije ono sto mi je poslao slike. Naravno, uopste nije odgovorio, jebe ga se za mene i njegovu reputaciju i za to sto cu svugdje spominjati da je prevarant. On je prodao obraz za 400KM, a ja cu se nervirati malo i kupiti odgovarajuce staklo na drugom mjestu. Ja rijesio problem a o njemu se prica da je prevarant.
Na olx mu je nick AEgroup i radi se o nekom otpadu u Sarajevu.

Image
azdralovic

#7516 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

Isner wrote: 07/03/2026 14:32 Nije prevara al jeste bezobrazluk..

Ne želi da kaže cijenu nego za vecinu stvari stavio "pod upit" a za upit traži 2 KM da mu se uplate, koje ti refundira ako kupiš to za šta si pitao.. Jbt, ovo je ono što su govorili - "Šta ima" i "Dobar dan" mu 2 marke košta...

https://olx.ba/profil/bootleggerr/aktivni
bootleggerr ti je nekoliko puta prozvakan ovdje na temi
covjek ters i to ti je
Truba

#7517 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

@preludezalude
nažalost pogreška u koracima
ja prodajem knjigu od 10 km pa me cimaju da imaju mogućnost otvoriti
i pogledati
Laplace

#7518 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

tap3ah75 wrote: 16/12/2025 23:11 "Izvršit ću uplatu putem X-Expresa i biće izdana poveznica kako biste primili novac na vaš bankovni račun. Nakon što primite novac, kurir će vas kontaktirati za lokaciju s koje da preuzme paket, možete predati paket direktno s vašeg doma. Ja ću platiti dostavu. Da li je u redu?"

Ovo mi član olx-a na Viber šalje.
Moze li se administraciji prijaviti ako mi nije na olx poslao poruku.
Bendaju li takve prijave? Znate li?
Isto je neko pokušao meni. Kao, trebao sam na link "kurirske službe" (također je bio XExpress) unijeti podatke sa kartice, uključujući i CVC, navodno kako bi mi novac bio prebačen na račun. Dosad sam onih par prodaja na OLX-u odrađivao uživo pa mi je ovo novo, ali je bilo jasno da me pokušava prevariti. Naravno, za plaćanje onlne koristim posebnu, štednu karticu.

Prijavio OLX-u, profil je brzo banovan.
tap3ah75 wrote: 16/12/2025 23:42 Evo vidim već je banovan
Možda je to isti profil koji je mene pokušao prevariti.
Laplace

#7519 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

dr_Evil wrote: 02/01/2026 11:44
tokio25 wrote: 02/01/2026 11:40 jeste ali nisi ukrao i da si otisao
ja vjerujem da bi nas vecina ovdje isto uradila i to je ok
da se nisi vratio bio bi supak i to je to
Znaci ako ti banka uplati 10.000KM na racun greskom, ti to skines prije nego skuze, da im nisi duzan vratit jer je greska?

Ne da ces vratiti novac, nego ces platiti kamatu i sudske troskove. Naravno ja to kradja, a i supak si.
Slično se meni desilo prije desetak godina. Prebijao neki kredit sa prelaskom u drugu banku. Banka sa koje sam prelazio je dobila sredstva da zatvori kredit, oni umjesto na moju (staru) partiju krdita novac prebacili na nečiji privatni račun (ne mnogo, par hiljada KM), ovaj digao novac i problem. Naravno, problem je stara banka sama riješila kad je nova banka meni prenijela informaciju a ja staroj banci. Ako je čovjek digao i portošio tuđi novac, banka će mu taj iznos uzeti na ovaj ili onaj način.
peca777

#7520 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by peca777 »

dr_Evil wrote: 02/01/2026 11:44 Znaci ako ti banka uplati 10.000KM na racun greskom, ti to skines prije nego skuze, da im nisi duzan vratit jer je greska?
Jest da je starij post i da se vracamo na staru diskusiju ali ono sto ja znam:

1. ako ti legne novac, banka ga NE SMIJE samostalno povuci, neovisno ko je gresku napravio, banka, ili ti
2. novac mora potrazivati od tebe, tj zahtjevati potvrdu o isplati.

Ukoliko u bilo kojem slucaju potrosis novac, ili ne zelis vratiti, sudskim postupkom ce biti presudjeno protiv tebe i morat ces to vratiti.
Last edited by peca777 on 18/03/2026 16:28, edited 1 time in total.
Laplace

#7521 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 02/01/2026 11:38 Naplatila mi apotekarka 12,55 umjesto 125 5.
Ja vec sjeo u auto i dođe mi sms da je skinuto 12.55.
Tek tad pogledam racun i slip.
Parkiram i vratim se u apoteku da doplatim.
Za mene je to obraz.
Meni su pri dopuni taga na šalteru autocesta dodali deset puta veći iznos (uplatio 50, dopunili 500). Srećom, imam običaj na aplikaciji provjeriti dok idem prema autu, vidio prevelik iznos, vratio se i prijavio. Riješeno za minutu.

Greške se dešavaju, ali treba misliti da ćeš se na prodajno mjesto kad-tad opet pojaviti, sve i da ti obraz nije bitna stavka.
Laplace

#7522 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 02/01/2026 12:16
tokio25 wrote: 02/01/2026 11:40 jeste ali nisi ukrao i da si otisao
ja vjerujem da bi nas vecina ovdje isto uradila i to je ok
da se nisi vratio bio bi supak i to je to
Znaci ako ti banka uplati 10.000KM na racun greskom, ti to skines prije nego skuze, da im nisi duzan vratit jer je greska?

Ne da ces vratiti novac, nego ces platiti kamatu i sudske troskove. Naravno ja to kradja, a i supak si.
Ne moras banki vratiti pare, kad ti uplate to su tvoja sredstva, nit te mogu tuziti nit ti smiju dirati racun.
Kolegica kod zene u poslovnici pogresnom covjeku uplatila kredit 40k.
Mozes se pusiti, banka namiri od onog ko je pogrijesio.

Ovo 100% znam iz prve ruke
Zar za tolike iznose ne moraš imati dokaz o porijeklu imovine? Odakle klijentu 40.000 KM ako nema ugovor o kreditu ili vlastiti biznis koji posluje pozitivno?
azdralovic

#7523 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

Laplace wrote: 18/03/2026 16:38
nepass1 wrote: 02/01/2026 12:16

Ne moras banki vratiti pare, kad ti uplate to su tvoja sredstva, nit te mogu tuziti nit ti smiju dirati racun.
Kolegica kod zene u poslovnici pogresnom covjeku uplatila kredit 40k.
Mozes se pusiti, banka namiri od onog ko je pogrijesio.

Ovo 100% znam iz prve ruke
Zar za tolike iznose ne moraš imati dokaz o porijeklu imovine? Odakle klijentu 40.000 KM ako nema ugovor o kreditu ili vlastiti biznis koji posluje pozitivno?
nema porijekla za bezgotovinske transakcije...
Laplace

#7524 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

Sad ću ispasti nesavjesna mušterija. Našao artikal koji me zanima, kontaktirao prodavca, dogovorio da mu pošaljem artikal jer se nismo dobro razumjeli o čemu se radi. Poslao. Nema odgovora. Zvao. Ne javlja se. Opet zvao. Opet se ne javlja. Zvao još par njih, jedan se javio i obavio sam kupovinu. I sat i pol kasnije ovaj šalje poruku da mogu doći po taj artikal.

OK, razumijem da se ljudi ne mogu odmah javiti, ali ni ja nisam imao vremena čekati par sati da mi odgovori na poruku.
azdralovic

#7525 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

Laplace wrote: 19/03/2026 14:53 Sad ću ispasti nesavjesna mušterija. Našao artikal koji me zanima, kontaktirao prodavca, dogovorio da mu pošaljem artikal jer se nismo dobro razumjeli o čemu se radi. Poslao. Nema odgovora. Zvao. Ne javlja se. Opet zvao. Opet se ne javlja. Zvao još par njih, jedan se javio i obavio sam kupovinu. I sat i pol kasnije ovaj šalje poruku da mogu doći po taj artikal.

OK, razumijem da se ljudi ne mogu odmah javiti, ali ni ja nisam imao vremena čekati par sati da mi odgovori na poruku.
pa nisi obecao nikome nista
I meni kad treba hitno nesto zaredam svima sa porukama "ima li na stanju i gdje i kada se moze doci po to", prvi ko se javi njemu djevojka
Post Reply