Ja bih vratio bez razmisljanja. Ne bi uzeo nista iz novcanika.Danguba wrote: ↑03/01/2026 00:58Imao si srecetap3ah75 wrote: ↑03/01/2026 00:44Ja jednom prolazim pored Raifajzen bankomata a na njemu poruka UZMITE VAŠ NOVAC i stoji 20 KM.Danguba wrote: ↑02/01/2026 19:41
Ne provaljuj se.
Sve to mora vratiti i to cim prije to bolje.
Ako nadjes pare na bankomatu koje je neko pinovao ali nije uzeo, duzan si da te pare odneses do policije.
Jedino mozes 10 eura zadrzati. Ako se niko ne javi nakon odredjenog vremena tek tada imas pravo na te pare.
Ti si svakako snimljen kamerom i vec se zna ko je uzeo te pare u slucaju da se ne javis.
Ja se okrenuo lijevo/desno ... nema nikoga da ono odlazi od bankomata (stvarno bih ga zovnuo) i ja sam uzeo tih 20 KM i otišao
I to bi to.
![]()
![]()
Naravno da te kamera snimila ali nije cifra za koju bi te ganjali.
Naci necije pare, novcanik ili neku drugu vrijednu stvar(zlato) je veliko iskusenje i nadam se da mi se to nece desiti.
Ne moze moja sreca biti veca od nesrece onoga koji je to izgubio.
Ja inace jako pazim na to,uvijek sam imao novcanik,sada ima i torbica ona i u njoj je sve ali mi se prije 2 godine desilo da sam bio u jednoj sluzbi u gradu sa biciklom i nemam pojma jesam li nesto izvadio iz torbice i tako povukao i novcanik i ispao mi. I odmah poslije toga sam krenuo na bankomat,jer sam za 1-2 dana trebao ici van BiH raditi i ja na bankomat,otvori torbicu,nema novcanika...okrecem se oko sebe,pipam dzepove,nema. Skontam da sam otvarao torbicu u toj sluzbi i odmah dole krenem...sreca nije bilo daleko,nekih 150-200m nize...kad moj novcanik stoji na plocniku ispred ulaznih vrata. Sreca moja je sto sam se vratio u roku od 2-3 minute i sto nije niko naisao da pokupi novcanik. A u novcaniku i kartice i sve. Bas me je presjeklo bilo.
Nema goreg osjecaja nego tako nesto izgubiti...i ne bih zelio nikome takav osjecaj ni na trenutak.
A da ne pricamo kako je poslije ici prijavljivati da si izgubio,pa onda cekati da se kao trazi,pa placati ponovno vadjenje...bas procedure.