Ide preko ekupi,tamo je 2+3,zbog toga sam i pitao gdje si uzimao.Mada ako ga trazis pod televizori na njihovoj web stranici ne prikazuje uopste 65" c7k,pa mi bi cudno kada si rekao da ga ima na ekupi.Pronasao sam ga preko nihove trazilice.semirsar wrote: ↑01/03/2026 20:04ako mislis kupiti, prvo se raspitaj za garanciju, minimum 2+3 sa registracijom na https://tcl-promotion.com/ba/ , umalo ne uzeh u imelu gdje je samo 3godine.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- mist
#26776 Re: TV uređaji - sve o tome
- kabal1337
#26777 Re: TV uređaji - sve o tome
u vig bang je isto 3+2 za tlc
- semirsar
#26778 Re: TV uređaji - sve o tome
daaaavno se nekad ovdeka pisalo o sortiranju kanala... dosad na sony tv imao Sony Channel Editor Ver.1.2.0 (Windows), iliti programcic koji nije trebalo instalirati da bi sortirao kanale po svom cejfu i ukusu. Samo se na usb skine lista kanala sa tv, usteka u racunar, pokrene programcic i poslozi dje sta oces, ponovo ustekas usb u tv prebacis novu kreiranu listu na tv i saltas
E sad, novi tv i novi raspored kanala
ma jbtg ima guglet, ha ja, nadjoh...
https://github.com/PredatH0r/ChanSort
il' ak' vam lakse ovdeka
https://www.novis.ch/en/up-to-date/tipp ... iguration/
jes' da u drugom linku pise tcl, taj sam i trazio, ali programcic podrzava haman pa sve tv na dunjaluku, ak' sam kome pomog'o, ma nema na cemu
a ak' i nisam, zabole me, slozio ja sebi kanale 
E sad, novi tv i novi raspored kanala
https://github.com/PredatH0r/ChanSort
il' ak' vam lakse ovdeka
https://www.novis.ch/en/up-to-date/tipp ... iguration/
jes' da u drugom linku pise tcl, taj sam i trazio, ali programcic podrzava haman pa sve tv na dunjaluku, ak' sam kome pomog'o, ma nema na cemu
- Idemedosumom
#26779 Re: TV uređaji - sve o tome
Zdravo raja, imam Sony KD-75XH8096 već skoro 5 godina. Nekada krajem maja ističe garancija (2+3), kupljen u Cpu infotech.
Jedno prije godinu dana se počelo pojavljivati "temporary LCD image sticking" (tako veli chat da se zove, pošto na lcd nema ir / burn-in).
Ostane duže upaljen neki kanal mojetv, prebacim na yt aplikaciju ili ps5, i vidi se bljeskava silueta statickih grafickih elemenata sa tog kanala, jedva primjetno, brzo nestane.
U zadnje vrijeme se to pogoršalo, tako da nakon već pola sata zadržavanja na jednom kanalu, elementi s tog kanala ostanu blago vidljivi. Nakon 2 sata bude baš upečatljivo, upadljivo:

Ove blještave siluete se sada zadrže 30-40 min gledanja drugog sadržaja, dok su prije 7-8 mjeseci zadržavale 10-15 minuta. Dakle, u pitanju je neka vrsta hardverske degradacije.
Šta mislite, kakve su šanse da servis ovakvu reklamaciju prihvati? Chat kaže jedno 50/50
Jedno prije godinu dana se počelo pojavljivati "temporary LCD image sticking" (tako veli chat da se zove, pošto na lcd nema ir / burn-in).
Ostane duže upaljen neki kanal mojetv, prebacim na yt aplikaciju ili ps5, i vidi se bljeskava silueta statickih grafickih elemenata sa tog kanala, jedva primjetno, brzo nestane.
U zadnje vrijeme se to pogoršalo, tako da nakon već pola sata zadržavanja na jednom kanalu, elementi s tog kanala ostanu blago vidljivi. Nakon 2 sata bude baš upečatljivo, upadljivo:

Ove blještave siluete se sada zadrže 30-40 min gledanja drugog sadržaja, dok su prije 7-8 mjeseci zadržavale 10-15 minuta. Dakle, u pitanju je neka vrsta hardverske degradacije.
Šta mislite, kakve su šanse da servis ovakvu reklamaciju prihvati? Chat kaže jedno 50/50
- semirsar
#26780 Re: TV uređaji - sve o tome
ne znam sto si to toliko dugo trpio, trebao si odmah garanciju aktivirati. Ganjaj ti to odma'Idemedosumom wrote: ↑04/03/2026 18:39 Zdravo raja, imam Sony KD-75XH8096 već skoro 5 godina. Nekada krajem maja ističe garancija (2+3), kupljen u Cpu infotech.
Ove blještave siluete se sada zadrže 30-40 min gledanja drugog sadržaja, dok su prije 7-8 mjeseci zadržavale 10-15 minuta. Dakle, u pitanju je neka vrsta hardverske degradacije.SpoilerShow
- Idemedosumom
#26781 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa nisam iskreno toliko ni "trpio", tek je sada postalo upadljivo. Uvijek vagam između petljancije i zahmeta slanja velikog tv na servis i vjerovatnoće da li će uvažiti reklamaciju. Zato pitam ovdje šta ostali misle, da li je sony servis galantan ili su tvrdi.
Chat mi veli da trebam forsirati kako se problem naglo pogoršava i kako na sony premium uređajima ovo ne bi smjelo biti nakon 4 god, nije budžet tv.
- mc-twin
#26782 Re: TV uređaji - sve o tome
Fakat i ja sam se odmah pitao sta si cekao do sada? Kod televizora je za ocekivati da ce se takvi i slicni problemi vremenom samo pogorsavati.
To se odmah reaguje. Mimo garancije i ako bi popravljali mogu samo naplatiti. Reci chatu da to nije Premium model.
To se odmah reaguje. Mimo garancije i ako bi popravljali mogu samo naplatiti. Reci chatu da to nije Premium model.
- semirsar
#26783 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne znam gdje se nalazis i koji bi servis bio nadlezan, ali najbolje da ih odmah nazoves i vidis sta i kako. Posto je velik tv a sumnjam da imas original ambalazu probaj dogovoriti da serviser dodje na adresu, ili da oni odrade prevoz. Mom komsiji su izasli u susret pa mu dosli kuci, doduse u njega je bio 85", a servis mislim asc iz sarajeva. Sve pod uslovom da imas sve papire od garancije, mislim na onaj certifikat ako je 2+3 garancija i ono najbitnije, ako te u startu ne odj...Idemedosumom wrote: ↑04/03/2026 19:18Pa nisam iskreno toliko ni "trpio", tek je sada postalo upadljivo. Uvijek vagam između petljancije i zahmeta slanja velikog tv na servis i vjerovatnoće da li će uvažiti reklamaciju. Zato pitam ovdje šta ostali misle, da li je sony servis galantan ili su tvrdi.
Chat mi veli da trebam forsirati kako se problem naglo pogoršava i kako na sony premium uređajima ovo ne bi smjelo biti nakon 4 god, nije budžet tv.
Ali fakat ne kontam, ne zamjeri, bas nikako, em je "star" tv i sve ih je manje pa tako i manja podrska a ti cekas kao da ce se to samo rijesiti.
Jesi li probao istekati tv na 24/48 sati iz struje skroz, neko je ovdje na temi pisao da mu je to navodno pomoglo?
- drug_profi
#26784 Re: TV uređaji - sve o tome
Majku mu moj soni iz 2013 jos bez mane, osim sto mu je softver obsolent. Zato je tu Xiaomi TV stick.
- semirsar
#26785 Re: TV uređaji - sve o tome
sta da ja recem za moj iz 2010, je l' ono tad spanija postade svetski prvak, ma sony je nenadjebiv, samo sto to i oni znaju pa preseravaju s cijenama
Ma ko ga jebe ja i sad s ovim prezadovoljan, jos da potraje i preko gare meni tamaM
Ma ko ga jebe ja i sad s ovim prezadovoljan, jos da potraje i preko gare meni tamaM
- problemnatravunu
#26786 Re: TV uređaji - sve o tome
NEMOJ NIŠTA VIŠE ČEKATI,Idemedosumom wrote: ↑04/03/2026 18:39 Zdravo raja, imam Sony KD-75XH8096 već skoro 5 godina. Nekada krajem maja ističe garancija (2+3), kupljen u Cpu infotech.
ne vidim razlog da ne dobiješ novi TV , ako ti je Sonijeva 5 god ful garancija pogotovo.
Ako si na 2+3 god , onda ti je osigurana cijena koju si onda platio , trebao bi dobiti neki TV za te pare koji sada ima na tržištu...
Ja sam svojevremeno tako riješio krepani filips
- Idemedosumom
#26787 Re: TV uređaji - sve o tome
Edit: gasenje tv-a preko noci ne "ocisti" panel. Vec iskljucivo gledanje drugog sadrzaja. Probat cu i istekat iz struje na dan.
@semirsar @mc-twin
Nisam cekao da se samo rjesi, nego sam taktizirao, idem upravo za ovim sto @problemnatravunu pise. Moja logika je bila sljedeca: bolje sacekati da se pogorsaju simptomi, pa onda reklamirati→ manja vjerovatnoca da ce servis to odbiti kao normalnu (nus)pojavu lcd tehnologije. Jer sa aspekta validnosti garancije je svejedno, da li prijavljujem kvar nakon 3,5 ili 4,5 godine, ako imam 2+3.
A isto tako, sto vise vremena prodje, veca je sansa da se nece isplatiti popravka starog modela, pa mi ponude ekvivalent iz aktuelne serije. Ili cak da doplatim za nesto bolje. Ovo za premium nisam ja napisao, nego Chat, ja sam mu samo dao sifru modela. Mislim da je isao u smijeru da je u pitanju premium u usporedbi s budzet televizorima.
A kutiju od televizor sam sacuvao, jer sam upravo razmisljao unaprijed o potencijalnim problemima, kad vec imam 5 god. garancije.
Nista, javit cu se cpu_infotechu, da vidim hoce li ici preko njih ili nekog sony servisa direktno. Hvala svima
@semirsar @mc-twin
Nisam cekao da se samo rjesi, nego sam taktizirao, idem upravo za ovim sto @problemnatravunu pise. Moja logika je bila sljedeca: bolje sacekati da se pogorsaju simptomi, pa onda reklamirati→ manja vjerovatnoca da ce servis to odbiti kao normalnu (nus)pojavu lcd tehnologije. Jer sa aspekta validnosti garancije je svejedno, da li prijavljujem kvar nakon 3,5 ili 4,5 godine, ako imam 2+3.
A isto tako, sto vise vremena prodje, veca je sansa da se nece isplatiti popravka starog modela, pa mi ponude ekvivalent iz aktuelne serije. Ili cak da doplatim za nesto bolje. Ovo za premium nisam ja napisao, nego Chat, ja sam mu samo dao sifru modela. Mislim da je isao u smijeru da je u pitanju premium u usporedbi s budzet televizorima.
A kutiju od televizor sam sacuvao, jer sam upravo razmisljao unaprijed o potencijalnim problemima, kad vec imam 5 god. garancije.
Nista, javit cu se cpu_infotechu, da vidim hoce li ici preko njih ili nekog sony servisa direktno. Hvala svima
- problemnatravunu
#26788 Re: TV uređaji - sve o tome
Mislim da to ide direktno preko ovlaštenog Sony servisa ne trebaš ni kontaktirati taj CPU infotek,
pogledaj ko su ti najbliži ovlašteni servisi za Sony pa njih kontaktiraj moguće je da čak imaš besplatno preuzimanje od strane njih pošto je to ipak Sony premium proizvod
pogledaj ko su ti najbliži ovlašteni servisi za Sony pa njih kontaktiraj moguće je da čak imaš besplatno preuzimanje od strane njih pošto je to ipak Sony premium proizvod
-
sencobih
#26789 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja sam imao isti taj problem na svom SONY televizoru, čak je bio nov nisam ga koristio ni deset dana. Nosio u servis stajalo kod njih deset dana, ja snimio kući sve kako se dešava , pokazao im , uglavnom kažu ništa sve je ok. kod nas se nikad nije desilo tri dana bio uključen non stop u servisu.Kod njih u servisu bila kablovska telemah, a kod mene moja tv stb. Uzmem tv kući , kontam i skontam šta je problem.Idemedosumom wrote: ↑05/03/2026 08:02 Edit: gasenje tv-a preko noci ne "ocisti" panel. Vec iskljucivo gledanje drugog sadrzaja. Probat cu i istekat iz struje na dan.
@semirsar @mc-twin
U postavkama STB ili android boxa ne znam sta koristiš ako izaberem rezoluciju 1080 P to se dešava ,a ako izaberem 1080 i , onda se ne dešava. I neki dan prebacim ponovo na P nakon nekolike godine odmah se ucrtaju linije, logo , onaj telop od vijesti.
Eto probaj to uraditi pa vidi hoće li ti se to riješiti. Napominjem da mi se kod LG tv-a to nije deševalo bilo d je na P ili na I.
- Idemedosumom
#26790 Re: TV uređaji - sve o tome
Hvala, odmah cu ovo istestirati. Sta mislis, da si ovo znao prije slanja tv-a na servis, i da si naglasio da podese stb rezoluciju na 1080p, da li bi ishod bio ista drugaciji?sencobih wrote: ↑05/03/2026 11:49 Ja sam imao isti taj problem na svom SONY televizoru, čak je bio nov nisam ga koristio ni deset dana. Nosio u servis stajalo kod njih deset dana, ja snimio kući sve kako se dešava , pokazao im , uglavnom kažu ništa sve je ok. kod nas se nikad nije desilo tri dana bio uključen non stop u servisu.Kod njih u servisu bila kablovska telemah, a kod mene moja tv stb. Uzmem tv kući , kontam i skontam šta je problem.
U postavkama STB ili android boxa ne znam sta koristiš ako izaberem rezoluciju 1080 P to se dešava ,a ako izaberem 1080 i , onda se ne dešava. I neki dan prebacim ponovo na P nakon nekolike godine odmah se ucrtaju linije, logo , onaj telop od vijesti.
Eto probaj to uraditi pa vidi hoće li ti se to riješiti. Napominjem da mi se kod LG tv-a to nije deševalo bilo d je na P ili na I.
-
sencobih
#26791 Re: TV uređaji - sve o tome
slučajno sam nadošao na to, još sam se svađao u servisu , ogriješio sam se o njih, kontam hoće da me prevare. Mada pred sami kraj garancije naka grmljavina bila i pokvari se. Odnio u servis kažu matična i čekao sam jedno 25 dana zamijenili i radi normala i dan danas.Tako da su regularni ljudi mislim bar u mom slučaju su biliIdemedosumom wrote: ↑05/03/2026 12:04Hvala, odmah cu ovo istestirati. Sta mislis, da si ovo znao prije slanja tv-a na servis, i da si naglasio da podese stb rezoluciju na 1080p, da li bi ishod bio ista drugaciji?sencobih wrote: ↑05/03/2026 11:49 Ja sam imao isti taj problem na svom SONY televizoru, čak je bio nov nisam ga koristio ni deset dana. Nosio u servis stajalo kod njih deset dana, ja snimio kući sve kako se dešava , pokazao im , uglavnom kažu ništa sve je ok. kod nas se nikad nije desilo tri dana bio uključen non stop u servisu.Kod njih u servisu bila kablovska telemah, a kod mene moja tv stb. Uzmem tv kući , kontam i skontam šta je problem.
- Idemedosumom
#26792 Re: TV uređaji - sve o tome
A s kojim servisom si imao posla tacno? Mene CPU_Infotech usmjerava na ovaj ASC Electronic.sencobih wrote: ↑05/03/2026 12:08 slučajno sam nadošao na to, još sam se svađao u servisu , ogriješio sam se o njih, kontam hoće da me prevare. Mada pred sami kraj garancije naka grmljavina bila i pokvari se. Odnio u servis kažu matična i čekao sam jedno 25 dana zamijenili i radi normala i dan danas.Tako da su regularni ljudi mislim bar u mom slučaju su bili
-
sencobih
#26793 Re: TV uređaji - sve o tome
OR RTV Servis EURO , ul. Butmirska 7, (Ova Butmirska nije na Ilidži) nego na Dolac MaltiIdemedosumom wrote: ↑05/03/2026 12:12A s kojim servisom si imao posla tacno? Mene CPU_Infotech usmjerava na ovaj ASC Electronic.sencobih wrote: ↑05/03/2026 12:08 slučajno sam nadošao na to, još sam se svađao u servisu , ogriješio sam se o njih, kontam hoće da me prevare. Mada pred sami kraj garancije naka grmljavina bila i pokvari se. Odnio u servis kažu matična i čekao sam jedno 25 dana zamijenili i radi normala i dan danas.Tako da su regularni ljudi mislim bar u mom slučaju su bili
- semirsar
#26794 Re: TV uređaji - sve o tome
Za ovaj u butmirskoj sam cuo da je dobar ne obracati paznju na negativne komentare, sto ih procitah uglavnom su zbog philipsa, jbg, tu pomoci nejmasencobih wrote: ↑05/03/2026 12:18OR RTV Servis EURO , ul. Butmirska 7, (Ova Butmirska nije na Ilidži) nego na Dolac MaltiIdemedosumom wrote: ↑05/03/2026 12:12A s kojim servisom si imao posla tacno? Mene CPU_Infotech usmjerava na ovaj ASC Electronic.sencobih wrote: ↑05/03/2026 12:08 slučajno sam nadošao na to, još sam se svađao u servisu , ogriješio sam se o njih, kontam hoće da me prevare. Mada pred sami kraj garancije naka grmljavina bila i pokvari se. Odnio u servis kažu matična i čekao sam jedno 25 dana zamijenili i radi normala i dan danas.Tako da su regularni ljudi mislim bar u mom slučaju su bili
ASC Electronic naplacuje dolazak na adresu 30KM
Sve pod uslovom da si u Saraj'vu
- nepass1
#26795 Re: TV uređaji - sve o tome
Ja sam tako taktizirao kad je samsung otisao, pa sam "morao" kupiti sony xh90 taman kad sam ps5 kupio
Zena popizdila
Na kraju popravio samsung i njoj u dnevnu stavio a sony sebi u gaming room
Zena popizdila
Na kraju popravio samsung i njoj u dnevnu stavio a sony sebi u gaming room
- semirsar
#26796 Re: TV uređaji - sve o tome
a jeste vas dvojica namazani 
- Idemedosumom
#26797 Re: TV uređaji - sve o tome
@sencobih
Testirao sam, i izgleda da Sony televizoru (ili IPS panelu) nikako ne lezi signal preko Mojatv STB-a, ako se odabere bilo koja progressive scan rezolucija, 1080p, 720p, 576p itd. Ti si pisao da tog problema nisi imao na LG-u, koji su ti modeli Sonyja a koji LG-a bili? Tj, jesu li bili IPS ili VA paneli, znas li?
Testirao sam, i izgleda da Sony televizoru (ili IPS panelu) nikako ne lezi signal preko Mojatv STB-a, ako se odabere bilo koja progressive scan rezolucija, 1080p, 720p, 576p itd. Ti si pisao da tog problema nisi imao na LG-u, koji su ti modeli Sonyja a koji LG-a bili? Tj, jesu li bili IPS ili VA paneli, znas li?
-
sencobih
#26798 Re: TV uređaji - sve o tome
IPS panel je na SonyKD55XF7596BAEP , a na LG ne znam tačno. Uglavnom stavi na i na stb-u i ne bi trebao imati problema, e sad zašto je to tako nemam pojmaIdemedosumom wrote: ↑06/03/2026 09:34 @sencobih
- Idemedosumom
#26799 Re: TV uređaji - sve o tome
Ako je problem prisutan na svakom IPS panelu, onda je iskljucivo do stba Mojetv. Ako je samo kod Sonija, to bi mogao biti osnov za reklamaciju.
Ima li iko s lcd tvom i mojomtv voljan da kod sebe testira pa ovdje ostavi feedback?
-Odete na potavke stba→ tv podesavanje → mediji → izlazna rezolucija → 1080p
-Zatim na 30-40 min. ostaviti neki kanal sa staticnim elementima upaljen (mozda najbolje Aljazeera English broj kanala 457)
-Na kraju pustiti neki grayscale clip sa youtube i provjeriti, da li se ovo desava:
I naravno, bilo bi lijepo da napisete tacan model tv-a na kojem ste testirali. Hvala 
Ima li iko s lcd tvom i mojomtv voljan da kod sebe testira pa ovdje ostavi feedback?
-Odete na potavke stba→ tv podesavanje → mediji → izlazna rezolucija → 1080p
-Zatim na 30-40 min. ostaviti neki kanal sa staticnim elementima upaljen (mozda najbolje Aljazeera English broj kanala 457)
-Na kraju pustiti neki grayscale clip sa youtube i provjeriti, da li se ovo desava:
Spoiler
Show

- Idemedosumom
#26800 Re: TV uređaji - sve o tome
Evo testirao sam s monitorom + 1080p signal sat vremena aljazeeru i nema IR-a. Doduše, u pitanju je VA panel