vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:49Razumijem cinizam. Silovanje je silovanje, nebitno da li bio neko zena ili muskarac ili dijete. I ne znaci da ne moze postojati kod muskaraca. Druga je stvar kulturoloski fenomen gdje je uvijek zrtva "kriva" jer kod nas to vlada misljenje da moras snositi dodatni teret u zivotu za nesto sto ti se desilo ruzno maltene kao da se mora desiti jer si obicna budala. Tezak smo mi mentalitet. Neko te siluje, i ja iz desete perspektive kazem ko te jebe glup si mogo si ovo ili ono. A nisi mogao....kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 16:09 bas tako, muskarca se valjda ne moze drogirati, iskoristiti pa silovati, dječaka osobito.
muskarac, dječak tačnije i u tim situacijama sigurno uvijek zeli seks, muskarci su nezasiti, muškarci su životinje,
Popularne stvari koje ne kontam
-
kakavdanakneiskustvu
#41926 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- vjeshalica
#41927 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo ti skolskog primjera na drugoj temi tog fenomena:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 18:00vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:49Razumijem cinizam. Silovanje je silovanje, nebitno da li bio neko zena ili muskarac ili dijete. I ne znaci da ne moze postojati kod muskaraca. Druga je stvar kulturoloski fenomen gdje je uvijek zrtva "kriva" jer kod nas to vlada misljenje da moras snositi dodatni teret u zivotu za nesto sto ti se desilo ruzno maltene kao da se mora desiti jer si obicna budala. Tezak smo mi mentalitet. Neko te siluje, i ja iz desete perspektive kazem ko te jebe glup si mogo si ovo ili ono. A nisi mogao....kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 16:09 bas tako, muskarca se valjda ne moze drogirati, iskoristiti pa silovati, dječaka osobito.
muskarac, dječak tačnije i u tim situacijama sigurno uvijek zeli seks, muskarci su nezasiti, muškarci su životinje,![]()
Laplace wrote: ↑04/03/2026 19:30U šta su obje gledale? Prelaziš cestu i ne provjeravaš da li će te vozila propustiti nego pretpostaviš da hoće. Bravo, djevojko, u pravu si a vozačica je kriva. Sad pravac bolnica i liječi povrede.noviclan wrote: ↑22/02/2026 06:20 Uznemirujući snimak / Užas u bh. gradu: Djevojčicu na pješačkom pregazila automobilom, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... tomobilom
U sta je ova/j gledala/o po videu nije brzo vozila/o vrlo vjerovatno buljenje u mobitel, sreca pa je bilo sporo i sreca pa je bio "dzip"
Mozda se zbog kise sporije vozilo
Moguće da je vozačica nije vidjela jer: kiša, mračno, odsjaj vode sa asfalta, farovi auta iz suprotnog smjera. Zbog toga naročito pazim (i usporim) kad noću, posebno kad je kiša, prilazim pješačkom (a i kad ga nema povećan je oprez).
- banjaluka078
- Moderator
#41928 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I nije olakšavajuća nego otežavajuća, na štetu osobe koja nije mogla dati pristanak/pokazati otpor.vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:44
Moras dokazati njegovu omamljenost, a i ako dokazes, opet ona u ovom slucaju nece biti olakotna okolnost za ucinioca. To sto je neko pjan ili se drogiro ne znaci da ga mozes silovati drskom od metle ili nekim dildom a da to sud ocjeni na nacin da je moglo da se neko siluje...ljudi jednostavno ne razumiju neke stvari.
- vjeshalica
#41929 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Otežavajuća okolnost u kaznenom pravu je činjenica koja utječe na odmjeravanje strože kazne, a odnosi se na način počinjenja kaznenog djela, pobude, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra ili raniju osuđivanost počiniteljabanjaluka078 wrote: ↑05/03/2026 19:56I nije olakšavajuća nego otežavajuća, na štetu osobe koja nije mogla dati pristanak/pokazati otpor.vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:44
Moras dokazati njegovu omamljenost, a i ako dokazes, opet ona u ovom slucaju nece biti olakotna okolnost za ucinioca. To sto je neko pjan ili se drogiro ne znaci da ga mozes silovati drskom od metle ili nekim dildom a da to sud ocjeni na nacin da je moglo da se neko siluje...ljudi jednostavno ne razumiju neke stvari.
Otezavajuca okolnost ae odnosi na ucinioca a ne na zrtvu!
- banjaluka078
- Moderator
#41930 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gdje sam napisala da se odnosi na žrtvu?vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 20:22
Otežavajuća okolnost u kaznenom pravu je činjenica koja utječe na odmjeravanje strože kazne, a odnosi se na način počinjenja kaznenog djela, pobude, jačinu ugrožavanja zaštićenog dobra ili raniju osuđivanost počinitelja
Otezavajuca okolnost ae odnosi na ucinioca a ne na zrtvu!
Možda nisam napisala dovoljno proširenu rečenicu, da je djelo počinjeno na štetu osobe koja nije mogla dati pristanak/pokazati otpor.
- vjeshalica
#41931 Re: Popularne stvari koje ne kontam
???banjaluka078 wrote: ↑05/03/2026 19:56I nije olakšavajuća nego otežavajuća, na štetu osobe koja nije mogla dati pristanak/pokazati otpor.vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:44
- banjaluka078
- Moderator
#41932 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto sam gore napisala kako treba i šta sam mislila.
Kakva budala bi mislila da žrtvu treba kazniti?
Kakva budala bi mislila da žrtvu treba kazniti?
- banjaluka078
- Moderator
#41933 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali i dalje ne znam kako je sve ovo "popularna stvar koju ne kontam". Nije popularna, nije učestala.
-
kakavdanakneiskustvu
#41934 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u nedostatku teme pod nazivom npr. nerazumijevanje dvostrukih standarda u komentarima na drustvenim mrezama , ja to napisah na ovoj temi
kome smeta neka preskoči, ili neka mju smeta ili neka radi sta već hoće
kome smeta neka preskoči, ili neka mju smeta ili neka radi sta već hoće
- Laplace
#41935 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pogrešno poređenje. Uopšte ne pričam o krivici, jasno je da je kriv vozač, nego o tome da sam ja na isti način mogao biti pregažen zilion puta.vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 18:04Evo ti skolskog primjera na drugoj temi tog fenomena:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 18:00vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 17:49
Razumijem cinizam. Silovanje je silovanje, nebitno da li bio neko zena ili muskarac ili dijete. I ne znaci da ne moze postojati kod muskaraca. Druga je stvar kulturoloski fenomen gdje je uvijek zrtva "kriva" jer kod nas to vlada misljenje da moras snositi dodatni teret u zivotu za nesto sto ti se desilo ruzno maltene kao da se mora desiti jer si obicna budala. Tezak smo mi mentalitet. Neko te siluje, i ja iz desete perspektive kazem ko te jebe glup si mogo si ovo ili ono. A nisi mogao....![]()
Laplace wrote: ↑04/03/2026 19:30U šta su obje gledale? Prelaziš cestu i ne provjeravaš da li će te vozila propustiti nego pretpostaviš da hoće. Bravo, djevojko, u pravu si a vozačica je kriva. Sad pravac bolnica i liječi povrede.noviclan wrote: ↑22/02/2026 06:20 Uznemirujući snimak / Užas u bh. gradu: Djevojčicu na pješačkom pregazila automobilom, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... tomobilom
U sta je ova/j gledala/o po videu nije brzo vozila/o vrlo vjerovatno buljenje u mobitel, sreca pa je bilo sporo i sreca pa je bio "dzip"
Mozda se zbog kise sporije vozilo
Moguće da je vozačica nije vidjela jer: kiša, mračno, odsjaj vode sa asfalta, farovi auta iz suprotnog smjera. Zbog toga naročito pazim (i usporim) kad noću, posebno kad je kiša, prilazim pješačkom (a i kad ga nema povećan je oprez).
Dakle, nije kriva pješakinja, super. ali, ona ide u bolnicu. Hoće li joj povrede brže i lakše zarasti ako nije kriva za nesreću?
Postoji neki instikt za preživljavanje, valjda. Treba li ići u smrt samo zato što nisi kriv?
Uostalom, i sama si navodila da je pješak prema ZOBS-u obavezan uvjeriti se da je prelazak preko pješačkog prelaza bezbjedan. Je li ona to uradila? Očigledno je da nije.
P.S. Znao sam da će neko ovaj komentar shvatiti kao da optužujem žrtvu. Ne, ja pozivam na odgovornost svih učesnika u saobraćaju. Pješak može propustiti ludaka koji ne usporava ispred pješačkog, žrtva silovanja ne može tako lako izbjeći silovanje, Nije baš toliko uporedivo.
- vjeshalica
#41936 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Uh sto mi ga navodno suknu....🫨Laplace wrote: ↑06/03/2026 07:44
Uostalom, i sama si navodila da je pješak prema ZOBS-u obavezan uvjeriti se da je prelazak preko pješačkog prelaza bezbjedan. Je li ona to uradila? Očigledno je da nije.
P.S. Znao sam da će neko ovaj komentar shvatiti kao da optužujem žrtvu. Ne, ja pozivam na odgovornost svih učesnika u saobraćaju. Pješak može propustiti ludaka koji ne usporava ispred pješačkog, žrtva silovanja ne može tako lako izbjeći silovanje, Nije baš toliko uporedivo.
Valjda si trebao nauciti da je pjesak PRIJE STUPANJA na pjesacki prelaz duzan da vidi gdje se auto nalazi, cura je vec uveliko na pjesackom se kretala dakle stupila je na pjesacki tu sva prica prestaje momentalno, jedno je auto stalo da je propusti, nastavila se kretati dok nije pregazena od kretenuse.
Osim toga, na snimku se ne vidi glava od pjesaka dok prelazi, tako da ne mozes podmetati da li je ona to uradila ili nije....dakle opasno ti je da izvrces rijeci da bi spasio svoje glupe izjave.
I najvaznije
Poenta nije u poredjenju sa aktom silovanja, poenta je u tome sto objasnjavam mentalitet naseg naroda gdje u zrtvi uvijek nadje nacina da bude kriva ravnopravno za ono sto joj se desilo. Zato sam tvoje gluposti navela kao uporedni primjer.
- Laplace
#41937 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne pričam o krivici. Kriv je vozač, na snimku se to jasno vidi.vjeshalica wrote: ↑06/03/2026 08:39Uh sto mi ga navodno suknu....🫨Laplace wrote: ↑06/03/2026 07:44
Valjda si trebao nauciti da je pjesak PRIJE STUPANJA na pjesacki prelaz duzan da vidi gdje se auto nalazi, cura je vec uveliko na pjesackom se kretala, jedno je auto stalo da je propusti, nastavila se kretati dok nije pregazena od kretenuse.
Osim toga, na snimku se ne vidi glava od pjesaka dok prelazi, tako da ne mozes podmetati da li je ona to uradila ili nije.
Poenta nije u poredjenju sa aktom silovanja, poenta je u tome sto objasnjavam mentalitet naseg naroda gdje u zrtvi uvijek nadje nacina da bude kriva ravnopravno za ono sto joj se desilo. Zato sam tvoje gluposti navela kao uporedni primjer.
Pričam o tome da smo tu gdje smo. Vozači ne poštuju pješake, policija to nekažnjava (mnogo puta sam vidio da vozač ispore mene ne propušta pješaka pred očima policije a da ovi ne reaguju, jedino jednom u Vogošći sam doživio da je policija krenula za vozilom da kazni nesavjesnog vozača). Većina vozača nema nikakvu svijest o bezbjednosti niti pješaka niti drugih učesnika u saobraćaju.
U tim okolnostima ne shvatam kako neko može prelaziti cestu očekujući da će vozač stati. Prihvati da su vozači primitivci i čuvaj živu glavu.
- muha_sa
#41938 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ovu bradatu modu ala Ramo Isak
sad gledam na N1 javljanje uživo iz Dubaija--fitnes trener brada.
Hodam gradom rijetko vidim fino izbrijanog muškarca.
Do mene je što ne kontam
Hodam gradom rijetko vidim fino izbrijanog muškarca.
Do mene je što ne kontam
-
tokio25
#41939 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jbg niko izgleda ne gleda sta je njemu dobro sta mu se svidja nego je neko reko da je u modi brada i to furaju
neko je rekao da je u modi samba tena svi nose
sutra da kazu haljina za muskarce u modi 90% bi ih bilo u haljini
itd itd
neko je rekao da je u modi samba tena svi nose
sutra da kazu haljina za muskarce u modi 90% bi ih bilo u haljini
itd itd
- muha_sa
#41940 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ibretio sam se modi poderanih farmerki
Da sam cuvo farmerke koje se malkice nakinu lovu bih uzeo na prodaji
-
tokio25
#41941 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma meni licno je ok da ima poderanih farmerki da ima brada i sl
mene da kazem nervira sto niko nema svoj stil da kazem nego "mora" nositi nesto sto je neko rekao da je popularno
nema veze jel toj osobi stoji to jel udobno i sl al hoce da bude u trendu
sjecam se kad su starke jedne godine bile u modi da ih je jedna nosila iako ih je prije toga smatrala prljavim sirotinjskim rokerskim i sl
mene da kazem nervira sto niko nema svoj stil da kazem nego "mora" nositi nesto sto je neko rekao da je popularno
nema veze jel toj osobi stoji to jel udobno i sl al hoce da bude u trendu
sjecam se kad su starke jedne godine bile u modi da ih je jedna nosila iako ih je prije toga smatrala prljavim sirotinjskim rokerskim i sl
- zigubigule
#41942 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Imal dje Farisa Pinje, bacaje naseg?
-
mali_balon
#41943 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jebo ga muebapaoe muebepape knjisweeee.....da ga jebo i reels ko stavi ovu muziku u isti... I onog ko pravi taj reels I muzicara I kmicu koji to pjeva da ga jebo ueeemeppe donmueeeeee mueebepepe.....neki dan u nekoj radnji poce mueeeeeebepwpe samo sam se okreno I izletio vani....da.ga jebo
- dječak sa šibicama
#41944 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sad nisam siguran jesam li sretan sto nemam pojma sta je muebapoe ili sto me ubi radoznalost da vidim sta je 
-
mali_balon
#41945 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma cu si 1000000% ako motas reelsove nema sense da nisi cuodječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2026 16:59 Sad nisam siguran jesam li sretan sto nemam pojma sta je muebapoe ili sto me ubi radoznalost da vidim sta je![]()
-
mali_balon
#41946 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo naso sam jebem ti papamoutai
- dječak sa šibicama
#41947 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sad cu se navuci na ovo

- Digla_da_kreci
#41948 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a zaboravio si ovu, da te podsjetimmali_balon wrote: ↑18/03/2026 16:55 Jebo ga muebapaoe muebepape knjisweeee.....da ga jebo i reels ko stavi ovu muziku u isti... I onog ko pravi taj reels I muzicara I kmicu koji to pjeva da ga jebo ueeemeppe donmueeeeee mueebepepe.....neki dan u nekoj radnji poce mueeeeeebepwpe samo sam se okreno I izletio vani....da.ga jebo
- dječak sa šibicama
#41949 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pedro pedro pee me odmah podsjeti na onog iritantnog rusa sto kao testira sve tipse i savjete sa interneta, pa na kraju onaj glupi hmhmhmhhm osmjeh 
Odvratan mi je i onaj cvikeras sa radnickim sljemom na glavi, sto kao gleda snimke nesreca na radu pa kao zbunjen
Ali zato mi je najjaci onaj vijetnamac kinez sta je, Tony LC iz USA, sto prodaje neonske reklame
kakva legenda, anyway 
Odvratan mi je i onaj cvikeras sa radnickim sljemom na glavi, sto kao gleda snimke nesreca na radu pa kao zbunjen
Ali zato mi je najjaci onaj vijetnamac kinez sta je, Tony LC iz USA, sto prodaje neonske reklame
- dembele
#41950 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam je li već neko pisao u ovom pdf ali ovi navijači što neće da se šišaju ili obriju dok im tim ne pobjedi 5-6 utakmica zaredom? Na stranu što jedan dio njih to dobro unovči objavama ali šta reći za običnu buraniju kojoj život stane dok im tim ne ispuni "zadatu normu*?