slazem se. isto kao kad muskarca zena zlostavlja, narod se sprda sa njim, kaz muskarac zenu zlostavlja, isti taj narod bi da vjesa muskarca.tokio25 wrote: ↑04/03/2026 13:36 cuj u nasim odgovorima nije tako
ovo sto sam ja konkretno odgovorio je cinjenicno stanje na terenu da kazem
ko kaze da ja to branim?
mene samo nervira taj dupli standard gdje kad profesor spava sa ucenicom on je kriv 100% a izmedju ostalog ucenica je kurva ili sl
dok je ovamo ucenik idol i pozeljno da se ima takva profesorica
Popularne stvari koje ne kontam
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41901 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- dr_Evil
#41902 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je kakvo nam je shvatanje zlostavljanja - vrlo brzo cemo se sloziti da je ovdje kazneno djelo u pitanju, kao i da nije moralno ispravno, ali koliko zaista gledamo na to kao zlostavljanje. S druge strane prije par mjeseci je bio clanak o onom tada djecaku iz I.Bosne koji jeste bio zrtva zlostavljanja u ratu i onda zavrsio kod Popa - tad se stomak prevnuo. Kao sto kazes nekad su jednostavno drugaciji arsini, ali ne uvijek i ne u svim situacijama.darius_maximus wrote: ↑04/03/2026 13:41
Nikad, ali nikad, postupanje prema muškarcima neće biti jednako kao prema ženama.
Sve da su situacije i slučajevi identični, reakcije nikada neće biti iste.
Davno sam to govorio i kada je na ovom forumu bilo šprdancije u vezi zlostavljanja muškaraca.
Da se razumijemo, to je širom svijeta tako, nije to samo naš problem.
-
kakavdanakneiskustvu
#41903 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa nije valjda u redu silovanje dječaka od strane žene koja ima više od 40 godina?izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:20Ne bih smio to reci, i da je u pitanju djevojcica imao bih drugaciji stav. Ali kad sam ja imao 16 ovo je bio moj san da me profesorica iskoristi.izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:17
Smijes li ovo za silovanu curicu reci "ako nije inicirala nista, moze se osjecati iskoristenom"?!
Ne znam sta da ti kazem iskreno... cinjenicno stanje je da ova vjerovatno nije psihicki stabilna. S druge strane koliko sam puta kao 16-17 godisnjak usao u klub i curama lagao da mi je 23
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/03/2026 18:16 Na vijest da je odrasla žena silovala dječaka sve neke doskočice, ko fol šale. Na vijest da je odrastao muškarac silovao djevojčicu zgražanja, psovke. N e kontam što psovki, uvreda i zgražanja nema kada se desi ovo što je objavljeno u tekstu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... X2A2lDHrLQkakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/03/2026 20:06
ili oni kako je to nista. djetetu bilo lijepo i tako ti idiotski komentari.Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
-
kakavdanakneiskustvu
#41904 Re: Popularne stvari koje ne kontam
i cura od 16 godina koja je imala seks protiv njene volje,kao što je imao i ovaj momčić, nema traume, ostvarila je svoj san?dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:35Vidi, namjerno si preskocio dio gdje sam napisao da njoj nesto nije pshicki uredu u glavi, sto bi podrazumijevalo da ne odobravam ovaj cin... da nisi uvijek tako zlonamjeran shvatio bi, da ne kazem sta drugo. Postoji zakonski osnov gdje je nesto zabranjeno koji se mora postovati, a postoje i drustveno prihvatljive norme. Vjerujem da je ovo scenario koji spada pod obje stavke. Pravda je slijepa i zna se sta slijedi.izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:20
Ne bih smio to reci, i da je u pitanju djevojcica imao bih drugaciji stav. Ali kad sam ja imao 16 ovo je bio moj san da me profesorica iskoristi.
Ne znam sta da ti kazem iskreno... cinjenicno stanje je da ova vjerovatno nije psihicki stabilna. S druge strane koliko sam puta kao 16-17 godisnjak usao u klub i curama lagao da mi je 23
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/03/2026 18:16 Na vijest da je odrasla žena silovala dječaka sve neke doskočice, ko fol šale. Na vijest da je odrastao muškarac silovao djevojčicu zgražanja, psovke. N e kontam što psovki, uvreda i zgražanja nema kada se desi ovo što je objavljeno u tekstu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... X2A2lDHrLQkakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/03/2026 20:06
ili oni kako je to nista. djetetu bilo lijepo i tako ti idiotski komentari.Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
S druge strane ovaj klinac je ostvario svoj san, tesko da ima traume, cak sto vise vjerovatno mu je ego kao Mount Everest. Realno treba reci... cak je onomad i bila pjesma u to ime:Tvojih šesnaest godina ne znače ništa
Njenim plavim očima
Ona je za udaju, traži ljubav bogatiju
A ti si suviše mlad i osjećaš iskreni jad
Jer društvo te čeka da popijete skupa
Da ljubimo žene, one što su nevine
I uz čašu dobrog vina
Bit će dobro svima napij se
U ljubav već sumnjaš, volio bi odmah da znaš
Zašto su takve one starije
Malo sačekaj, ti dobivaš jedinice
A imaš svoje mlade prijateljice
-
kakavdanakneiskustvu
#41905 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa da, pogledati komentare na drustvenim mrezama kada se desi ubistvo muskarca od strane zene, ili ne do bog muskarac prijavio nasilje od strane žene, taj je najebo, sve podrugljivi komentari. ismijavanje, zaslužio je i tako sličnodarius_maximus wrote: ↑04/03/2026 13:41Nikad, ali nikad, postupanje prema muškarcima neće biti jednako kao prema ženama.izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:20
Ne bih smio to reci, i da je u pitanju djevojcica imao bih drugaciji stav. Ali kad sam ja imao 16 ovo je bio moj san da me profesorica iskoristi.
Sve da su situacije i slučajevi identični, reakcije nikada neće biti iste.
Davno sam to govorio i kada je na ovom forumu bilo šprdancije u vezi zlostavljanja muškaraca.
Da se razumijemo, to je širom svijeta tako, nije to samo naš problem.
- dr_Evil
#41906 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Niti u jednom dijelu medijskog teksta o ovom djelu ne postoji da je bilo protiv njegove volje - niti sam ja igdje rekao da je ovo uredu. Godine nisu bitne, godine cine nesto samo gnusnijim, ne postoji nista sta moze opravdati seks protiv necije volje, to onda nije seks nego silovanje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 14:35i cura od 16 godina koja je imala seks protiv njene volje,kao što je imao i ovaj momčić, nema traume, ostvarila je svoj san?dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:35Vidi, namjerno si preskocio dio gdje sam napisao da njoj nesto nije pshicki uredu u glavi, sto bi podrazumijevalo da ne odobravam ovaj cin... da nisi uvijek tako zlonamjeran shvatio bi, da ne kazem sta drugo. Postoji zakonski osnov gdje je nesto zabranjeno koji se mora postovati, a postoje i drustveno prihvatljive norme. Vjerujem da je ovo scenario koji spada pod obje stavke. Pravda je slijepa i zna se sta slijedi.izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28
Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:
Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
S druge strane ovaj klinac je ostvario svoj san, tesko da ima traume, cak sto vise vjerovatno mu je ego kao Mount Everest. Realno treba reci... cak je onomad i bila pjesma u to ime:Tvojih šesnaest godina ne znače ništa
Njenim plavim očima
Ona je za udaju, traži ljubav bogatiju
A ti si suviše mlad i osjećaš iskreni jad
Jer društvo te čeka da popijete skupa
Da ljubimo žene, one što su nevine
I uz čašu dobrog vina
Bit će dobro svima napij se
U ljubav već sumnjaš, volio bi odmah da znaš
Zašto su takve one starije
Malo sačekaj, ti dobivaš jedinice
A imaš svoje mlade prijateljice
Ovdje pored toga sto se radi o maloljetniku, cak sto vise ispod granice pristanka u toj zemlji, otezavajuce okolnosti mogu biti da je bio pod alkoholom - znaci mozebitno nesvjestan svog djela. Ali mi to ne znamo...
Nema potrebe da meces kolegama forumasima rijec u usta, svi sasvim jasno pisu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41907 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma pogresno sam sve citirao, slazem se ja sa tobom i kritikom, a razlike nema izmedju ovih nasih forumasa sa onima kohe ti prozivas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 14:33pa nije valjda u redu silovanje dječaka od strane žene koja ima više od 40 godina?izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:20
Vidis da im je ok i ostvarenje sna ovog tinejdzera..
Last edited by izvrsni direktor on 04/03/2026 15:12, edited 1 time in total.
-
tokio25
#41908 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa zato mi je cudno bilo sto rpoziva kad vidim da svi koji su napisali nesto u vezi slucaja su u biti protiv takvog iskoristavanja al su rekli da im smeta kao i meni taj dupli arsin
-
kakavdanakneiskustvu
#41909 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne, ne mećem nikome nikakve riječi u usta nego samo upitah je li ista stvar i kad se sve ovo što se desilo momku, desi i curi istih godina?dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 14:46Niti u jednom dijelu medijskog teksta o ovom djelu ne postoji da je bilo protiv njegove volje - niti sam ja igdje rekao da je ovo uredu. Godine nisu bitne, godine cine nesto samo gnusnijim, ne postoji nista sta moze opravdati seks protiv necije volje, to onda nije seks nego silovanje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 14:35i cura od 16 godina koja je imala seks protiv njene volje,kao što je imao i ovaj momčić, nema traume, ostvarila je svoj san?dr_Evil wrote: ↑04/03/2026 13:35
Vidi, namjerno si preskocio dio gdje sam napisao da njoj nesto nije pshicki uredu u glavi, sto bi podrazumijevalo da ne odobravam ovaj cin... da nisi uvijek tako zlonamjeran shvatio bi, da ne kazem sta drugo. Postoji zakonski osnov gdje je nesto zabranjeno koji se mora postovati, a postoje i drustveno prihvatljive norme. Vjerujem da je ovo scenario koji spada pod obje stavke. Pravda je slijepa i zna se sta slijedi.
S druge strane ovaj klinac je ostvario svoj san, tesko da ima traume, cak sto vise vjerovatno mu je ego kao Mount Everest. Realno treba reci... cak je onomad i bila pjesma u to ime:
Ovdje pored toga sto se radi o maloljetniku, cak sto vise ispod granice pristanka u toj zemlji, otezavajuce okolnosti mogu biti da je bio pod alkoholom - znaci mozebitno nesvjestan svog djela. Ali mi to ne znamo...
Nema potrebe da meces kolegama forumasima rijec u usta, svi sasvim jasno pisu.
-
kakavdanakneiskustvu
#41910 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa ja, npr. drogirati momka od 17-17 godina radi sexa je valjda nekima ok, ali ne i curu istih godinaizvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 14:59Ma pogresno sam sve citirao, slazem se ja sa tobom i kritikom, a razlike nema izmedju ovih nasih forumasa sa onima kohe ti prozivas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 14:33pa nije valjda u redu silovanje dječaka od strane žene koja ima više od 40 godina?izvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 13:28
Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:
Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
-
tokio25
#41911 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ista je stvar samo se drugacije gleda na nju
kao sto je receno ovdje dosta ljudi podrzavaju ovog decka dok je u suprotnom profesor kriv 10000% i svi ga uglavnom zele na vjesala i sl ili nekim slucajem kurva mala navukla ga zavisno kako ko gleda sama trazila i sl
kao sto je receno ovdje dosta ljudi podrzavaju ovog decka dok je u suprotnom profesor kriv 10000% i svi ga uglavnom zele na vjesala i sl ili nekim slucajem kurva mala navukla ga zavisno kako ko gleda sama trazila i sl
-
kakavdanakneiskustvu
#41912 Re: Popularne stvari koje ne kontam
šta to govori o onima koji na jedno gledaju sa odobravanjem a na drugo ne?
-
tokio25
#41913 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zavisi koga pitas
za vecinu govori to je moj brat sestra jer i ja to mislim
za vecinu govori to je moj brat sestra jer i ja to mislim
- dale cooper
#41914 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije ok, silovanje je silovanje, ko god da je u pitanju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 15:39pa ja, npr. drogirati momka od 17-17 godina radi sexa je valjda nekima ok, ali ne i curu istih godinaizvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 14:59Ma pogresno sam sve citirao, slazem se ja sa tobom i kritikom, a razlike nema izmedju ovih nasih forumasa sa onima kohe ti prozivas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 14:33
pa nije valjda u redu silovanje dječaka od strane žene koja ima više od 40 godina?
-
kakavdanakneiskustvu
#41915 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa trebalo bi biti tako, ali komentari po drustvenim mrezama govore da vecina misli da silovati momka od 16-17 godina i nije nekakav problemdale cooper wrote: ↑04/03/2026 19:15Nije ok, silovanje je silovanje, ko god da je u pitanju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 15:39pa ja, npr. drogirati momka od 17-17 godina radi sexa je valjda nekima ok, ali ne i curu istih godinaizvrsni direktor wrote: ↑04/03/2026 14:59
Ma pogresno sam sve citirao, slazem se ja sa tobom i kritikom, a razlike nema izmedju ovih nasih forumasa sa onima kohe ti prozivas.
- dale cooper
#41916 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To govori dovoljno o takvim ljudima.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 19:42pa trebalo bi biti tako, ali komentari po drustvenim mrezama govore da vecina misli da silovati momka od 16-17 godina i nije nekakav problemdale cooper wrote: ↑04/03/2026 19:15Nije ok, silovanje je silovanje, ko god da je u pitanju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 15:39
pa ja, npr. drogirati momka od 17-17 godina radi sexa je valjda nekima ok, ali ne i curu istih godina
-
kakavdanakneiskustvu
#41917 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dale cooper wrote: ↑04/03/2026 22:19To govori dovoljno o takvim ljudima.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑04/03/2026 19:42pa trebalo bi biti tako, ali komentari po drustvenim mrezama govore da vecina misli da silovati momka od 16-17 godina i nije nekakav problem
slazem se, čak se vidi i razlika u komentarima kada se objavi vijest da je dječaka ili momčića od 16 godina silovao muškarac i kada je to uradila žena
- banjaluka078
- Moderator
#41918 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam kako je ovo „popularna stvar koju ne kontamo“.
I muškarci i žene imaju problem shvatiti kako muškarac može biti silovan od strane žene, ljudi ne razumiju sam čin: fizički savladan od slabije osobe – „dodatno je „slabić““, kako postižu erekciju u stanju stresa – „nije da nije htio“, silovanje se povezuje s penetracijom koja ovdje izostaje...
Silovanje muškarca je tabu. Za ženu se „očekuje“ da može biti silovana, jer tako je povrijediš, uspostavljaš dominaciju, psihički uništavaš. Muškarca, valjda, može povrijediti batinanje ili ubijanje. Radila sam nekad sa psiholozima i žrtvama ratnih silovanja u logorima. Žrtve su bile i muškarci i žene. Muškarci su uglavnom bili nijemi i nisu se mogli otvoriti o svojoj traumi osim priznanja činjenice da se desila. Posebna dimenzija sramote. Nerijetko se završilo samoubistvom.
Mene, nakon što sam čula bivšeg sudiju krivičara kako govori da žena ne može biti silovana, jer da nije htjela „ona bi jače stisnula“, zaista više nikakav komentar o silovanju i žrtvi ne može iznenaditi.
I muškarci i žene imaju problem shvatiti kako muškarac može biti silovan od strane žene, ljudi ne razumiju sam čin: fizički savladan od slabije osobe – „dodatno je „slabić““, kako postižu erekciju u stanju stresa – „nije da nije htio“, silovanje se povezuje s penetracijom koja ovdje izostaje...
Silovanje muškarca je tabu. Za ženu se „očekuje“ da može biti silovana, jer tako je povrijediš, uspostavljaš dominaciju, psihički uništavaš. Muškarca, valjda, može povrijediti batinanje ili ubijanje. Radila sam nekad sa psiholozima i žrtvama ratnih silovanja u logorima. Žrtve su bile i muškarci i žene. Muškarci su uglavnom bili nijemi i nisu se mogli otvoriti o svojoj traumi osim priznanja činjenice da se desila. Posebna dimenzija sramote. Nerijetko se završilo samoubistvom.
Mene, nakon što sam čula bivšeg sudiju krivičara kako govori da žena ne može biti silovana, jer da nije htjela „ona bi jače stisnula“, zaista više nikakav komentar o silovanju i žrtvi ne može iznenaditi.
- dječak sa šibicama
#41919 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A kako zena siluje muskarca, osim dildom u dupe, da prostite.
Ako se njemu digao, onda se uzbudio, to vise nije silovanje. Ili je tehnikalija, nema veze sto se uzbudio i uzivao, nije pristao na to u pocetku.
Ako se njemu digao, onda se uzbudio, to vise nije silovanje. Ili je tehnikalija, nema veze sto se uzbudio i uzivao, nije pristao na to u pocetku.
- vjeshalica
#41920 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dosli smo dakle do zakljucka da silovanja muskarca nema, ako je tokom radnje doslo do erekcije kod zrtve?dječak sa šibicama wrote: ↑05/03/2026 13:49 A kako zena siluje muskarca, osim dildom u dupe, da prostite.
- banjaluka078
- Moderator
#41921 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Možda je pijan/drogiran i nije bio potpuno svjestan čina...?
Ali je u tom slučaju drugačija kvakifikacija djela?
- banjaluka078
- Moderator
#41922 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A upravo tako može doći do (nevoljne) erekcije, analnom penetracijom. Zato muškarci žrtve silovanja od strane muškaraca budu dodatno traumatizovani, jer su zbunjeni reakcijom svog tijela, koja bi se inače desila samo kod zadovoljstva.vjeshalica wrote: ↑05/03/2026 13:55
Dosli smo dakle do zakljucka da silovanja muskarca nema, ako je tokom radnje doslo do erekcije kod zrtve?
-
kakavdanakneiskustvu
#41923 Re: Popularne stvari koje ne kontam
bas tako, muskarca se valjda ne moze drogirati, iskoristiti pa silovati, dječaka osobito.
muskarac, dječak tačnije i u tim situacijama sigurno uvijek zeli seks, muskarci su nezasiti, muškarci su životinje,
muskarac, dječak tačnije i u tim situacijama sigurno uvijek zeli seks, muskarci su nezasiti, muškarci su životinje,
- vjeshalica
#41924 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Moras dokazati njegovu omamljenost, a i ako dokazes, opet ona u ovom slucaju nece biti olakotna okolnost za ucinioca. To sto je neko pjan ili se drogiro ne znaci da ga mozes silovati drskom od metle ili nekim dildom a da to sud ocjeni na nacin da je moglo da se neko siluje...ljudi jednostavno ne razumiju neke stvari.banjaluka078 wrote: ↑05/03/2026 15:35 Možda je pijan/drogiran i nije bio potpuno svjestan čina...?
- vjeshalica
#41925 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Razumijem cinizam. Silovanje je silovanje, nebitno da li bio neko zena ili muskarac ili dijete. I ne znaci da ne moze postojati kod muskaraca. Druga je stvar kulturoloski fenomen gdje je uvijek zrtva "kriva" jer kod nas to vlada misljenje da moras snositi dodatni teret u zivotu za nesto sto ti se desilo ruzno maltene kao da se mora desiti jer si obicna budala. Tezak smo mi mentalitet. Neko te siluje, i ja iz desete perspektive kazem ko te jebe glup si mogo si ovo ili ono. A nisi mogao....kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 16:09 bas tako, muskarca se valjda ne moze drogirati, iskoristiti pa silovati, dječaka osobito.