Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

merk030

#41876 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by merk030 »

MarshalDodik wrote: 28/02/2026 17:41 Ne kontam svakodnevno okupljanje na zutoj tabiji i snimanje tv sa za vrijeme iftara
Estradizacija svega
4L0n3

#41877 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by 4L0n3 »

Ova djecurlija na kvadovima mi nisu nikako jasna.. patriotizam mescini ispade napravit turu za prvi mart, ovim poslijeratnim statusnim simbolom djece novokomponovanih begova ?
vjeshalica

#41878 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

Kompleksi....ti traktori samo sluze sa bijes i unistavanje prirode i kurazenje okolo, a mnogi nemaju nista protiv jer su glupi ko guzica.
Ateista

#41879 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

tap3ah75 wrote: 27/02/2026 20:45
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/02/2026 20:27
nepass1 wrote: 27/02/2026 18:48

Kako ba naidjes na ovo. Nikad cuo za lika, a kamo li za njegove silikone
Svasta prwtite i citate
ne pratim nego mi izletilo na FB

nisam ni ja cui do neki dan kad sam to procitao
FB ti inače izbacuje vijesti i stvari koje pratiš.
:lol:

Ja ne kontam onaj sijedi glumac iz Euphorie umro i doniraju pare njebovoj ženi i djeci.
Pa hebote u šta je sprdio godine i sve te silne ulogw što je glumio.
U americi je takav sistem da u jako kratko vrijeme mozes doci od milionera do beskucnika, pogotovo ako si bolestan i pocnes placati troskove lijecenja, to je strasno koliko to tamo moze kostati. Ne znam jeli to slucaj kod njega, ali nije nemoguce da je tako nesto u pitanju.
DonieBrasco

#41880 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

DonieBrasco wrote: 23/02/2026 20:13 Ko su ovi ljudi sto organizuju svadbe / vjencanja sa po 100 - 200 pa i vise zvanica, rentaju se hoteli - sale, restorani, bend - muzika, hrana - pice, dekoracije - sva ludila. Na stranu sto to sve kosta, ali hajde realno u ova vremena međuljudskih odnosa, da ne napisem prijateljstava, poznanstava, rodbina-familija, na poslu odnosa sa kolegama, cemu toliko zvanica ?

Realno svako od nas da pođe od sebe koliko imate istinskih poznanstava, a kamoli pravih prijatelja, pa i familija - šira rodbina, "kolege sa posla, šefovi, HR".

Ne mogu da se otmem dojmu kad vidim na instagramu, ko su ti ljudi, pa sve da su javne licnosti, cemu to sve.

Da se nadovezem na svoj post, evo ovdje lijepo sroceno kad je ovaj fenomen u pitanju.
dječak sa šibicama

#41881 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Super sve, ali zasto "balkanske svadbe". Ste vidjeli nekad vjencanje u Americi, makar na filmu.

To je navika cijele planete, ne balkanska. Kontam ja tu potrebu da se uvijek popljuje nesto kao "balkanski autetnticno primitivno" ali nije bas istina.
detroit-mercy

#41882 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote: 02/03/2026 18:00 Super sve, ali zasto "balkanske svadbe". Ste vidjeli nekad vjencanje u Americi, makar na filmu.

To je navika cijele planete, ne balkanska. Kontam ja tu potrebu da se uvijek popljuje nesto kao "balkanski autetnticno primitivno" ali nije bas istina.
Mala maca za indijske ili arapske svadbe :skoljka:
U Indiji bez slona mlada se ne pojavljuje a svadbe tradicionalno traju 3 dana, Arapi, par stoja zvanica (samo uza rodbina) :mrgreen:.
I da ne nabrajam dalje.
Sad svi moderni lafo, zenili se u uskom krugu uz jazz muziku u pozadini :skoljka:
kakavdanakneiskustvu

#41883 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ne kontam masovno nazivanje djecijih pelena nazivom pempas

Ja znam da imaju pelene naziva Pampers. Vala nije baš sličan naziv nikako
Ateista

#41884 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

DonieBrasco wrote: 02/03/2026 17:33
DonieBrasco wrote: 23/02/2026 20:13 Ko su ovi ljudi sto organizuju svadbe / vjencanja sa po 100 - 200 pa i vise zvanica, rentaju se hoteli - sale, restorani, bend - muzika, hrana - pice, dekoracije - sva ludila. Na stranu sto to sve kosta, ali hajde realno u ova vremena međuljudskih odnosa, da ne napisem prijateljstava, poznanstava, rodbina-familija, na poslu odnosa sa kolegama, cemu toliko zvanica ?

Realno svako od nas da pođe od sebe koliko imate istinskih poznanstava, a kamoli pravih prijatelja, pa i familija - šira rodbina, "kolege sa posla, šefovi, HR".

Ne mogu da se otmem dojmu kad vidim na instagramu, ko su ti ljudi, pa sve da su javne licnosti, cemu to sve.

Da se nadovezem na svoj post, evo ovdje lijepo sroceno kad je ovaj fenomen u pitanju.
Uh, ovo je bas brutalno, iako se slazem sa onima koji kazu da to nije vezano samo za balkan, ali bas brutalno istinito i dobro opisano.
Kako sam samo sretan sto nisam dio takvih predstava i drustvenih pritisaka vec zivim svoj zivot, zaboli me za obicaje i sta neko ocekuje od mene.
kakavdanakneiskustvu

#41885 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Na vijest da je odrasla žena silovala dječaka sve neke doskočice, ko fol šale. Na vijest da je odrastao muškarac silovao djevojčicu zgražanja, psovke. N e kontam što psovki, uvreda i zgražanja nema kada se desi ovo što je objavljeno u tekstu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/gra ... X2A2lDHrLQ
DonieBrasco

#41886 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

kakavdanakneiskustvu wrote: 03/03/2026 18:16 Na vijest da je odrasla žena silovala dječaka sve neke doskočice, ko fol šale. Na vijest da je odrastao muškarac silovao djevojčicu zgražanja, psovke. N e kontam što psovki, uvreda i zgražanja nema kada se desi ovo što je objavljeno u tekstu.

Imas na youtube more onih policijski - crime emisija o ovakvim djevojkama, zenama, u dvadestim - tridestim pa i vise sto diraju djecake, od osnovnih - srednjih skola, ustavna gdje idu djecaci sa zdravstvenim potrebama, uglavnom na pozicijama koje imaju veze sa maloljetnom djecom, pa razne sekcije, hobiji, sportske trenerice,...itd.

Sto je tuzno djevojke u dvadesetim sto tako sa djecacima u osnvnim skolama i nekim ustanovama, udate imaju svoju djecu u "dvadestim" a ovamo zavode i navode djecake.

I ima segment kazni za iste koje su komicne napsram sta rade muskarcima za iste stvari.
kakavdanakneiskustvu

#41887 Re: Popularne stvari koje ne kontam

DonieBrasco wrote: 03/03/2026 18:38
kakavdanakneiskustvu wrote: 03/03/2026 18:16 Na vijest da je odrasla žena silovala dječaka sve neke doskočice, ko fol šale. Na vijest da je odrastao muškarac silovao djevojčicu zgražanja, psovke. N e kontam što psovki, uvreda i zgražanja nema kada se desi ovo što je objavljeno u tekstu.

Imas na youtube more onih policijski - crime emisija o ovakvim djevojkama, zenama, u dvadestim - tridestim pa i vise sto diraju djecake, od osnovnih - srednjih skola, ustavna gdje idu djecaci sa zdravstvenim potrebama, uglavnom na pozicijama koje imaju veze sa maloljetnom djecom, pa razne sekcije, hobiji, sportske trenerice,...itd.

Sto je tuzno djevojke u dvadesetim sto tako sa djecacima u osnvnim skolama i nekim ustanovama, udate imaju svoju djecu u "dvadestim" a ovamo zavode i navode djecake.

I ima segment kazni za iste koje su komicne napsram sta rade muskarcima za iste stvari.
ali komentari su vrh, sve neka zajebancija. to što je dijete silovano ,nista jebo to
tokio25

#41888 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

jbg dupli standardi
pa i kad sin pojebe pola grada otac ponosan na njega a kad mu kcerku pojebe pola grada onda je kurva i sl ili se stidi ili okrece glavu kao da ne vidi
DonieBrasco

#41889 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

kakavdanakneiskustvu wrote: 03/03/2026 18:44
Spoiler
Show

ali komentari su vrh, sve neka zajebancija. to što je dijete silovano ,nista jebo to
Da ovi seksisticki "da sam ja imao ovakvu uciteljicu", sutra kad im ista dohati sina pitat cu ih ja kako bi reagovali.
kakavdanakneiskustvu

#41890 Re: Popularne stvari koje ne kontam

DonieBrasco wrote: 03/03/2026 19:44
kakavdanakneiskustvu wrote: 03/03/2026 18:44
Spoiler
Show

Da ovi seksisticki "da sam ja imao ovakvu uciteljicu", sutra kad im ista dohati sina pitat cu ih ja kako bi reagovali.
ili oni kako je to nista. djetetu bilo lijepo i tako ti idiotski komentari.
ZoomZoomKiwi

#41891 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZoomZoomKiwi »

Ne znam za vas, ja sam u gimnaziji imao jednu profesoricu bosanskog, taman tako u trećem razredu. Ljepša i zgodnija verzija Victorije Beckham. Imala nekih 30-32 godine tada.
Malo je reć da smo se svi ložili na nju.

Tad da si me pitao, rado bih svašta radio s njom :mrgreen:

Tanka je linija tu između pristanka i prisile ili iskorištenja.

Ja sam htio, i sasvim sigurno da sam imao priliku bih je iskoristio.

No ako ovaj gore malac nije inicirao ništa, plus još pijan, može se osjećati iskorištenim sigurno.
kakavdanakneiskustvu

#41892 Re: Popularne stvari koje ne kontam

dječak je silovan. tako piše u optužnici valjda.
caseytron

#41893 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by caseytron »

ZoomZoomKiwi wrote: 04/03/2026 06:15 Ne znam za vas, ja sam u gimnaziji imao jednu profesoricu bosanskog, taman tako u trećem razredu. Ljepša i zgodnija verzija Victorije Beckham. Imala nekih 30-32 godine tada.
Malo je reć da smo se svi ložili na nju.

Tad da si me pitao, rado bih svašta radio s njom :mrgreen:

Tanka je linija tu između pristanka i prisile ili iskorištenja.

Ja sam htio, i sasvim sigurno da sam imao priliku bih je iskoristio.

No ako ovaj gore malac nije inicirao ništa, plus još pijan, može se osjećati iskorištenim sigurno.
Ih imali smo i mi jednu u dopcinjaku, siljilo se na nju u 16 :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41894 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by izvrsni direktor »

ZoomZoomKiwi wrote: 04/03/2026 06:15

Smijes li ovo za silovanu curicu reci "ako nije inicirala nista, moze se osjecati iskoristenom"?!
dr_Evil

#41895 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 04/03/2026 13:17

Smijes li ovo za silovanu curicu reci "ako nije inicirala nista, moze se osjecati iskoristenom"?!
Ne bih smio to reci, i da je u pitanju djevojcica imao bih drugaciji stav. Ali kad sam ja imao 16 ovo je bio moj san da me profesorica iskoristi.

Ne znam sta da ti kazem iskreno... cinjenicno stanje je da ova vjerovatno nije psihicki stabilna. S druge strane koliko sam puta kao 16-17 godisnjak usao u klub i curama lagao da mi je 23 :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41896 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by izvrsni direktor »

dr_Evil wrote: 04/03/2026 13:20

Ne bih smio to reci, i da je u pitanju djevojcica imao bih drugaciji stav. Ali kad sam ja imao 16 ovo je bio moj san da me profesorica iskoristi.

Ne znam sta da ti kazem iskreno... cinjenicno stanje je da ova vjerovatno nije psihicki stabilna. S druge strane koliko sam puta kao 16-17 godisnjak usao u klub i curama lagao da mi je 23 :D
Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:

kakavdanakneiskustvu wrote: 03/03/2026 20:06
tokio25 wrote: 03/03/2026 18:46
jbg dupli standardi
pa i kad sin pojebe pola grada otac ponosan na njega a kad mu kcerku pojebe pola grada onda je kurva i sl ili se stidi ili okrece glavu kao da ne vidi
Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
dr_Evil

#41897 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 04/03/2026 13:28

Dakle potvrdjujete isti mentalitwt o kojima se pocetno govorilo. Nema razlike izmedju vas:

jbg dupli standardi
Vjerujem da smo svi kao tinejdzeri slajfali na neku top nastavnicu/profesoricu, komsinicu, ne samo mi muski vec i tinejdzerke....ali kao zreli i odrasli ljudi trebamo znati prepoznati sta je u redu i sta ne..trebali, ocito u vasim odgovorima da to nije tako..
Vidi, namjerno si preskocio dio gdje sam napisao da njoj nesto nije pshicki uredu u glavi, sto bi podrazumijevalo da ne odobravam ovaj cin... da nisi uvijek tako zlonamjeran shvatio bi, da ne kazem sta drugo. Postoji zakonski osnov gdje je nesto zabranjeno koji se mora postovati, a postoje i drustveno prihvatljive norme. Vjerujem da je ovo scenario koji spada pod obje stavke. Pravda je slijepa i zna se sta slijedi.

S druge strane ovaj klinac je ostvario svoj san, tesko da ima traume, cak sto vise vjerovatno mu je ego kao Mount Everest. Realno treba reci... cak je onomad i bila pjesma u to ime:
Tvojih šesnaest godina ne znače ništa
Njenim plavim očima
Ona je za udaju, traži ljubav bogatiju
A ti si suviše mlad i osjećaš iskreni jad

Jer društvo te čeka da popijete skupa
Da ljubimo žene, one što su nevine
I uz čašu dobrog vina
Bit će dobro svima napij se

U ljubav već sumnjaš, volio bi odmah da znaš
Zašto su takve one starije
Malo sačekaj, ti dobivaš jedinice
A imaš svoje mlade prijateljice
tokio25

#41898 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

cuj u nasim odgovorima nije tako
ovo sto sam ja konkretno odgovorio je cinjenicno stanje na terenu da kazem
ko kaze da ja to branim?

mene samo nervira taj dupli standard gdje kad profesor spava sa ucenicom on je kriv 100% a izmedju ostalog ucenica je kurva ili sl
dok je ovamo ucenik idol i pozeljno da se ima takva profesorica
darius_maximus

#41899 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by darius_maximus »

izvrsni direktor wrote: 04/03/2026 13:28

jbg dupli standardi
Nikad, ali nikad, postupanje prema muškarcima neće biti jednako kao prema ženama.
Sve da su situacije i slučajevi identični, reakcije nikada neće biti iste.

Davno sam to govorio i kada je na ovom forumu bilo šprdancije u vezi zlostavljanja muškaraca.
Da se razumijemo, to je širom svijeta tako, nije to samo naš problem.
tokio25

#41900 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

gledam tene kod djevojaka i svi sada nose one adidas samba jer je vjerovatno neka manekenka ili sl nosila pa je to sad in
ne kontam npr zasto furaju nesto sto im se mozda i ne svidja ili nije udobno
znamo svi da samba nije bas najudobnija tena
a isto tako kad sam pomenuo jednoj djevojci oko nosenja tih patika kaze ma znas kad sam ja nosala ove
kontam jesi al u banani nosala to kad znam da je nosala skroz druge tene
Post Reply