English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#63726 Re: English Premier League

Post by vaučer »

rage_guy wrote: 05/03/2026 09:47 Ali najjaci su mi ovi navijaci Liverpoola sto preferiraju da City uzme titulu ispred Arsenala.
115 FC vam oteo silne titule, a i dalje se njima uvlacite u guzicu.
+Milion

Kako god igrao Arsenal i koliko god Arteta bio nakaradan - Arsenal nije jebeni tumor koji iznutra izjeda sportski integritet Premier Lige. Manchester City jeste taj tumor i svaki trofej, svaki uspijeh koji ostvare na krilima financijskih malverzacija normalizira to stanje, umanjuje mogućnosti za klubove koji nisu kuhali tablice lažnim sponzorstvima nego gradili uspijeh kroz decenije.
BHF_Manijak

#63727 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

rage_guy wrote: 05/03/2026 09:47 Ali najjaci su mi ovi navijaci Liverpoola sto preferiraju da City uzme titulu ispred Arsenala.
Ne znam kako ti na fudbal gledas, ali meni ono sto Arsenal igra je negledljivo. Guardiolin fudbal tada, koliko ga ja god licno ne volio, je itekako gledljiv i City je tada masina bio.
Isto kao sto mi nije bio gledljiv Mourinhov fudbal i ta prica sa autobusom, cvrstom odbranom, a upravo je tada bila kolektivna histerija protiv njega te brani se, te parkira autobus i slicno.

Morate shvatiti da neutralni posmatraci uvijek ce biti vise na strani dinamike, progresivnog fudbala i slicno, kada su veliki timovi i favoriti u pitanju. To je tako. Svako neutralan zeli da vidi prvaka kao neku uber dominantnu ekipu, kada vec njegov tim ne moze osvojit titulu onda neka to bude neko ko je gledljiv.

Ja mogu razumjeti MarlboroGolda, i ja bih isto rekao da je moj tim u pitanju, razumijem sto njega boli briga kako i na koji nacin ce se do trofeja doci, to mi je legitimno, posebno nakon sto toliko dugo nisu uzeli trofej, ali neutralni gledaoci drugacije gledaju.
Njima ovakav Arsenal nije gledljiv ni simpatican, posebno jer imaju stvarno velik potencijal da igraju strasan fudbal, a oni dobar dio utakmice antipropagandu fudbala prezentuju.
rage_guy

#63728 Re: English Premier League

Post by rage_guy »

Jesi li gledao Arsenal u Ligi prvaka? Jesu li ti i tamo negledljivi?

Za koga si navijao 2023 u utrci izmedju Citya i Arsenala?
challmander

#63729 Re: English Premier League

Post by challmander »

Da Bog da svaku utakmicu ovako do kraja odigrali i osvojili titulu, pa neka placu kako je ovo najgora sezona u EPL ikad i kako prvak nikad nije bio gori. Nema veze sto su profesionalci rekli da je liga uzasno kompetitivna i da nikad nije bilo vise ekipa koje su sposobne otkinuti bodove velikim klubovima. Nista se to ne pika, vaznije je misljenje internet zajednice.

Arsenal je ne tako davno igrao veoma lijepo ali gubio titule pa je krenula bottlejob prica. Arsenal je pod Wengerom igrao najljepsi fudbal lige ali receno nam je da smo premekani za ovaj sport.

Koga boli briga i ko pamti kako su se titule osvajale? Niko, pamti se samo ko je osvojio i tu sva prica zavrsava.
BHF_Manijak

#63730 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

rage_guy wrote: 05/03/2026 10:25 Jesi li gledao Arsenal u Ligi prvaka? Jesu li ti i tamo negledljivi?

Pratim ih EPL, u Ligi prvaka Liverpool vecinom samo Liverpool gledam.

Na 2022/2023 mislis? City igrao bolji fudbal 2023., ljudi stigli 12-13 bodova zaostatka, zguzili Arsenala 2 puta u mjesec dana, klasicni luzerluk. Sta da ti vise kazem?
JohnnyS

#63731 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Logovan

#63732 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Ma da se ne svađate neka titulu uzme Manchester United :mrgreen:
MarlboroGold

#63733 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Tako je to kad ljudi izvlace iz konteksta i kad ne uzimaju sve u obzir. Bukvalno je u komentarima ispod objasnjena sustina.

Set piece FC, Corner kick FC… i ta prica je u tom fazonu.
darius_maximus

#63734 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

Da malo zakuhamo :D

rage_guy

#63735 Re: English Premier League

Post by rage_guy »

BHF_Manijak wrote: 05/03/2026 11:33
rage_guy wrote: 05/03/2026 10:25 Jesi li gledao Arsenal u Ligi prvaka? Jesu li ti i tamo negledljivi?

Na 2022/2023 mislis? City igrao bolji fudbal 2023., ljudi stigli 12-13 bodova zaostatka, zguzili Arsenala 2 puta u mjesec dana, klasicni luzerluk. Sta da ti vise kazem?
Eto o ovom uvlacenju u dupe govorim. "Jao Pep, kako ste mocni, napadacki fudbal igrate, nasi dvoboji su bili najbolji u historiji PL", tako zvucite

Nisam te pitao ko je bio bolji, nego sta je tebi tad bio drazi ishod, da osvoji vas rival City ili Arsenal? A pitam za tu sezonu, jer je tad Arsenal igrao puno ljepse po tvojim kriterijima nego sad.
Last edited by rage_guy on 05/03/2026 13:12, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#63736 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

darius_maximus wrote: 05/03/2026 13:03 Da malo zakuhamo :D

Još jedan od mnogih :mrgreen:

Što bi Englezi rekli Arsenal lives rent free in their heads :lol:
BHF_Manijak

#63737 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

rage_guy wrote: 05/03/2026 13:04
BHF_Manijak wrote: 05/03/2026 11:33

Eto o ovom uvlacenju u dupe govorim. "Jao Pep, kako ste mocni, napadacki fudbal igrate, nasi dvoboji su bili najbolji u historiji PL", tako zvucite

Nisam te pitao ko je bio bolji, nego sta je tebi tad bio drazi ishod, da osvoji vas rival City ili Arsenal? A pitam za tu sezonu, jer je tad Arsenal igrao puno ljepse po tvojim kriterijima nego sad.
Kakvo ba uvlacenje? Analiziram samo igru u polju.

Te sezone volio sam da Arsenal uzme. Ove City. Objasnio sma i zasto. Jedne godine su super igrali, ali luzeri ispali.
Ne zbog Arsenala, ta mi je ekipa vrlo draga jos od Henrya, Piresa, Bergkampa, vec zbog Artete. Objasnio sam u nekoliko postova zadnjih mjesec-dva zasto ne podnosim lika, a Arsenal kao Arsenal, poslije Liverpoola sigurno najdrazi u Engleskoj, tako da nisam ja neko ko je hejter Topdzija, vec samo te pickice na klupi.
tuitamo

#63738 Re: English Premier League

Post by tuitamo »

vaučer wrote: 05/03/2026 10:12
+Milion

Kako god igrao Arsenal i koliko god Arteta bio nakaradan - Arsenal nije jebeni tumor koji iznutra izjeda sportski integritet Premier Lige. Manchester City jeste taj tumor i svaki trofej, svaki uspijeh koji ostvare na krilima financijskih malverzacija normalizira to stanje, umanjuje mogućnosti za klubove koji nisu kuhali tablice lažnim sponzorstvima nego gradili uspijeh kroz decenije.
hahahahahahahahah

Samo da Liverpool moze postrošiti pola milijarde i niko više.
rage_guy

#63739 Re: English Premier League

Post by rage_guy »

Posteno. Napokon sam dobio odgovor.

Mislim da malo pretjerujes sa kritikom za prekide i slicno, kao i vecina kad je Arsenal u pitanju. Jasno da nisu najzanimljivija ekipa ikad, ali evo npr ovi komentari Hürzelera kako Arsenal previse vremena trosi i da je malo lopta u igri. A tamo kad gledas statistiku Brighton gori od Arsenala po tom pitanju.
Imam osjecaj da ljudi odaberu neki narativ i onda vise ne gledaju cinjenice. Isto kao za prekide. Pa ne zabija Arsenal sve golove iz prekida, drugi su ili treci u ligi po broju golova iz igre. Dakle zabijaju iz igre vise od vecine, a i najbolji su u prekidima (a nije ni to bas tacno, jer npr. Cini mi se United je efikasniji iz kornera, samo su ih manje izveli pa imaju manje golova iz kornera od Arsenala).
Naguravanje tokom kornera, to svi rade, ali samo kritika ide Arsenalu.
Gomez je prekjuce protiv Wolvesa bacao lopte iz auta u 16terac, a prije te utakmice Slot kukao kako mu se ne svidja igra u PL...

Nije samo do Arsenala. Pretpostavljam da si kritikovao i Slota sto zabije ove godine previse iz prekida.
vaučer

#63740 Re: English Premier League

Post by vaučer »

tuitamo wrote: 05/03/2026 13:58
hahahahahahahahah

Vidim da ni nakon pet godina trabunjanja o ovom sranju i dalje ne razumiješ razliku između 'zaradio pa potrošio' i 'država sa cheat codeom za pare mi namjestila pedeset lažnih sponzora kako bi unutar deset godina prešao put između donjeg dijela tablice i sad smo bogatiji od Real Madrida (i dalje se smijem grohotom na ovo), a u stvarnosti i dalje ne možemo napuniti stadion i prodajemo školama karte ispod cijene da ne bi bilo baš tužno'. Polako, možda nekad i shvatiš zašto je postojanje klubova u vlasništvu država s beskrajnim parama - možda ipak malkice loše za sport. Nemoj se zamarati uglavnom.
LSD

#63741 Re: English Premier League

Post by LSD »

darius_maximus wrote: 05/03/2026 13:03 Da malo zakuhamo :D

Samo zbog ovakvih klipova i "analiticara" bi volio da Arsenal uzme titulu konacno. Zapravo, trebali su uzeti prije dvije sezone ali Son promasi onaj zicer, to jest Ortega odbranom im ote titulu iz ruku i odnese je Cityu.

Haram fudbal sto su ljudi doktorirali prekide iz kojih imaju 20 laganih golova i sto imaju najjacu defanzivu. Valjda trebaju biti i dalje onaj Wengerov Arsenal koji pokusava tiki-taku i kojeg svi nabijaju...pa je sad haram ovaj njihov fudbal :lol:
Last edited by LSD on 05/03/2026 15:27, edited 1 time in total.
tuitamo

#63742 Re: English Premier League

Post by tuitamo »

vaučer wrote: 05/03/2026 14:52
hahahahahahahahah

Vidim da ni nakon pet godina trabunjanja o ovom sranju i dalje ne razumiješ razliku između 'zaradio pa potrošio' i 'država sa cheat codeom za pare mi namjestila pedeset lažnih sponzora kako bi unutar deset godina prešao put između donjeg dijela tablice i sad smo bogatiji od Real Madrida (i dalje se smijem grohotom na ovo), a u stvarnosti i dalje ne možemo napuniti stadion i prodajemo školama karte ispod cijene da ne bi bilo baš tužno'. Polako, možda nekad i shvatiš zašto je postojanje klubova u vlasništvu država s beskrajnim parama - možda ipak malkice loše za sport. Nemoj se zamarati uglavnom.
Ko je zaradio više?
City sa 4 titule u nizu ili Liverpool sa 0 titula u tom periodu?
Pandakonda

#63743 Re: English Premier League

Post by Pandakonda »

tuitamo wrote: 05/03/2026 15:27
hahahahahahahahah

Ko je zaradio više?
City je trosio pare i kada je zarađivao a i kada nije zarađivao. Kada je uzimao titule trosio je više od zarađenog sto podaci vrlo jasno pokazuju da je net spend opet bio u minusu. Generalno nemam problem sa investicijama da se pumpaju pare ali u kontekstu city-a je malo problematicno jer je to maltene "cheat code" kada ti pare pumpa izvor koji ima nepresusan izvor para što je u ovom slučaju država. Da te pare njima daju sponzori i da oni svake godine zarađuju bruku miliona sve bi bilo ok. Ali je činjenica da bi City tesko ovoliko para trosio da je sve bilo po PSu
insaneinthebrain

#63744 Re: English Premier League

Post by insaneinthebrain »

Osula gigant :thumbup:
tuitamo

#63745 Re: English Premier League

Post by tuitamo »

Pandakonda wrote: 05/03/2026 16:21
tuitamo wrote: 05/03/2026 15:27

Ko je zaradio više?
City je trosio pare i kada je zarađivao a i kada nije zarađivao. Kada je uzimao titule trosio je više od zarađenog sto podaci vrlo jasno pokazuju da je net spend opet bio u minusu. Generalno nemam problem sa investicijama da se pumpaju pare ali u kontekstu city-a je malo problematicno jer je to maltene "cheat code" kada ti pare pumpa izvor koji ima nepresusan izvor para što je u ovom slučaju država. Da te pare njima daju sponzori i da oni svake godine zarađuju bruku miliona sve bi bilo ok. Ali je činjenica da bi City tesko ovoliko para trosio da je sve bilo po PSu
Arsenal je primao pozajmice od vlasnika koji ih je kasnije otpisivao. Je li to OK finansiranje?

U proteklih 16 godina City je najuspješniji klub Engleske. Pri tome ima bolji net spend od Uniteda i Chelsea. Sa Arsenalom i Livepoolom su tu negdje u zadnjih 10godina.

Ovo što se priča je logika, pusti uvijek iste da kupuju i dominiraju. City je to poremetio pa vlada agenda prevare koja nije dokazana. Posebno jer se nikada i nije radilo o transferima. Transferi su maestralni. Vidi se i po ovom zadnjem rebuildu. 4xCherki stane u 1x Wirtz. Smiješno
JohnnyS

#63746 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Net spend se odnosi samo na otpremnine.

Puno bolji pokazatelj snage kluba i korelacija s rezultatima je potrošnja na plaće igrača.

Real u zadnjih 12-13 godina ima net spend skoro na nuli, ali je zato na plaće potrošio nekoliko milijardi eura
Logovan

#63747 Re: English Premier League

Post by Logovan »

CP do pobjede!
Mustang1

#63748 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Treba pustiti Igora na teren, polomio bi noge svojim igracima :D
jasko_ba

#63749 Re: English Premier League

Post by jasko_ba »

Tottenham out, Wrexham in :D