IRAN

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#56501 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Kurdish-Iranian militias started a ground offensive in north-west Iran, a U.S. official tells me
- Axios

dakle zvanilno

nevjerovatno šta Kurdi rade od sebe :lol:
Capajebo

#56502 Re: IRAN

Post by Capajebo »

Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 22:13
arman1 wrote: 04/03/2026 22:05
Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 21:52

Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.

Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?
Kaže tamo svirao u metal bendu. Svaku drugu subotu imali svirku.
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?
De konkretno te zločine pobroji.
kinvart

#56503 Re: IRAN

Post by kinvart »

Evo i Informer US (Fox News) potvrdio napad Kurda.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56504 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 22:24 Sad je jasno da su protiv ovog rata najviše trebale biti Katar, UAE, S. Arabija, Kuvajt, Bahrein...sav trud koji ulažu zadnjih godina da im nafta ne bude jedino po čemu su poznati, preko noći je propao.

Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa
Te budale su stvarno mislile da će oni moći kahve ispijati dok Amerika sa druge strane obale, duge svega 30 kilometara na nekim mjestima, baca bombe.
SaraFina

#56505 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Haris.ba wrote: 04/03/2026 22:02
SaraFina wrote: 04/03/2026 22:01 Sta god hoce. Neka se ugrade ljudi. Posteno. Dobro i nama i njima.
kokuz_sa wrote: 04/03/2026 21:55
Haris.ba wrote: 04/03/2026 21:53

A, sta bi mi njima zauzvrat dali?
Trezor
Sjecam se bas na forumu upisa kritike i sprdanja kada se nasa mvp sastala sa mvp Irana.

Pa, onda histericnih medijskih naslova kada se nas ministar odbrane sastao sa Irancima.
Sastanak koji je mogao skupo koštati BiH: SAD zaprijetile Helezu sankcijama
https://euronews.ba/bosna-i-hercegovina ... sankcijama
Ne moraju se oni sastajati pred kamerama. Niti trebaju. Neka fino dogovore saradnju „ispod radara“. Ja bi im obecala i testiranje svega sto se bude napravilo u toj saradnji. Samo bez oznaka bilo čijih i fino obaviti testiranje u nekom nenaseljenom eranijskom kamenjaru, ili u Buzimu, ima onih pustara nenaseljenih i prema Ozrenu. Itd itd 😉
Bernardinac

#56506 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

Sanjarko wrote: 04/03/2026 21:53
Bernardinac wrote: 04/03/2026 21:39
Škobo Habu wrote: 04/03/2026 20:51

Imao sam simpatije za Kurde, ali očito da srljaju k'o guske u maglu.

Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana? :roll:
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
Mogli su, ali sada će im u silnim ratovima stradati natalitet, pa ih neće biti toliko, kao šta je trebalo da ih bude. Promjenilo je se dosta od tada, nego kako ti znaš da sam ja to pisao ovdje, i sada to vadiš?

Neki agent si ili? Samo oni i sociopate sve snimaju i sl.
:?
Kako neću znat kada smo raspravljali o tome ti i ja nedavno?
Ti govorio da bi BiH bila ko Izrael da utuku pare u nas kao u njih a ja govorio da ne bi?
Sad si ti meni sumnjiv :mrgreen:
Fali ti sna kolega. :zzzz: :kiss:
alijagoro

#56507 Re: IRAN

Post by alijagoro »

:oops: :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56508 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

Fanzi wrote: 04/03/2026 22:26 Evo i Informer US (Fox News) potvrdio napad Kurda.
Nije to nikakav Informer, to je sada de facto američka državna televizija.
zigzag

#56509 Re: IRAN

Post by zigzag »

Saradnja sa Iranom.

Pogorelica jel.

Jeste naivne ko fr sobarice.
talijan97

#56510 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 22:24 Sad je jasno da su protiv ovog rata najviše trebale biti Katar, UAE, S. Arabija, Kuvajt, Bahrein...sav trud koji ulažu zadnjih godina da im nafta ne bude jedino po čemu su poznati, preko noći je propao.

Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa
Ne vjerujem, MBS je mjesecima u hladnom ratu sa UAE/Izrael u Sudanu, Somaliji i Yemenu.

Generalno Sunni arapima odgovara ljuljanje šija u regiji ali njihov potop znači i potop njih samih. Dobro se drže pa nisu još uvučeni u ofanzivni sukob
Crvene_brigade

#56511 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

arman1 wrote: 04/03/2026 22:23
Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 22:13
arman1 wrote: 04/03/2026 22:05

Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?
Kaže tamo svirao u metal bendu. Svaku drugu subotu imali svirku.
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?
Kažem da te naučene floskule koje kao papagaj ispucavaš ovdje djeluju otrcano i lažno. Daleko je Iransko društvo od ideala sloboda koji proklamuju na zapadu ali zadnje dvije godine vidimo da su i zapadna drštva podjednako daleko od toga, samo su na zapadu MNOGO veći licemjeri. Smeta ti tzv. "mulanski režim" a ni riječi o israelskim genocidnim govnarima. Zar su ti sendvići baš toliko dobri?
Opet ništa, ni riječi o zločinama, ali ima izlizanih floskula i uvreda ad hominem.

Izrealski režim je genocidan i ratno-zločinački. Ja za razliku od tebe to mogu, smijem i hoću napisati.
Sanjarko

#56512 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Bernardinac wrote: 04/03/2026 22:28
Sanjarko wrote: 04/03/2026 21:53
Bernardinac wrote: 04/03/2026 21:39
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
Mogli su, ali sada će im u silnim ratovima stradati natalitet, pa ih neće biti toliko, kao šta je trebalo da ih bude. Promjenilo je se dosta od tada, nego kako ti znaš da sam ja to pisao ovdje, i sada to vadiš?

Neki agent si ili? Samo oni i sociopate sve snimaju i sl.
:?
Kako neću znat kada smo raspravljali o tome ti i ja nedavno?
Ti govorio da bi BiH bila ko Izrael da utuku pare u nas kao u njih a ja govorio da ne bi?
Sad si ti meni sumnjiv :mrgreen:
Fali ti sna kolega. :zzzz: :kiss:
Baš nedavno? Ili prije korona sr*nja?
SaraFina

#56513 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 22:06
SaraFina wrote: 04/03/2026 21:59

Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.

Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.
A ništa o višedecenijskim zločinima ajatolahovog režima prema nedužnom vlastitom narodu? E to sve govori o tvojoj kredibilnosti i relevantnosti.

Svaka ti cast...
Pa sta ima USA „kaznjavati“ Ajatolaha iranskig za bilo sta? Pogotovo ova i ovakve USA pod pedofilom? Neka ljudi rijese sami svoje stvari. Ajatolah i sve drugo u Iranu stvar je iranskog naroda. Sta mislis sada neko kokne Trumpa jer je ocigledno nenormalan i pravi pizdarije u svijetu. Pa digla bi se kuka i motika. Ne budite licemjerni. USA nema kredibiliteta nikakvog. A ni Zidovi. Koje gluposti.
Last edited by SaraFina on 04/03/2026 22:34, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56514 Re: IRAN

Post by arman1 »

https://www.facebook.com/reel/738832552641641
Toliko o semitima i povratku na paradomovinu.
Čitalac

#56515 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Araghchi razgovara s Kurdima...
Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi has warned of “terrorist movements” at the border with Iraq, in a phone call with Bafel Talabani, the head of the Patriotic Union of Kurdistan of Iraq, the Iranian ministry said.
Araghchi’s phone call with Bafel Talabani came after US President Trump had spoken with Talabani.
In a statement on Tuesday, the PUK said Trump “offered an opportunity to better understand US objectives and to discuss joint support for building a strong partnership between the United States and Iraq”.
According to Axios and CNN, Trump’s call with Talabani is part of a broader effort by the US to mobilise Kurdish groups to lead an uprising against the Iranian government from the country’s west.
fidoremilienko

#56516 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Bošnjo najbolje zna sta treba narodu Irana 🤣
talijan97

#56517 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Ali ih zato ovi udaraju šakama :thumbup:

4L0n3

#56518 Re: IRAN

Post by 4L0n3 »

zigzag wrote: 04/03/2026 22:29 Saradnja sa Iranom.

Pogorelica jel.

Jeste naivne ko fr sobarice.
Mah s tom pricom je alija zavrsio odmah poslije dejtona. Dobili su (iranci) uljudnu sut kartu nazad, BiH je americki protektorat i nece tu biti nikakvih promjena. Srecom iran bolje razumije polozaj (i geografski i politicki) BiH od vecine forumasa koji bi im se uvlacili u pakas :D nije im trebalo govoriti dvaput.

Usput ako smo principijelni i vec gledamo ko je sta pomagao prije 30 i kusur godina, da ne bi americke vlade i njihovog lobiranja da nato bombarduje srbe ove drzave ne bi ni bilo, a bosnjaci bi prosli ko kurdi.
Isto tako, po stoti put, nista od iranskog oruzja u hrvatsku i bosnu ne bi proslo da amerikanci nisu aminovali.
Idemedosumom

#56519 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Epsteinovci troše skup arsenal na crteže helikoptera i borbenih aviona, još se hvale pogotcima :lol:
dječak sa šibicama

#56520 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Senior PJAK official, denied reports on Kurdish offensive in Iran: "I think they are wrong when they say that we have already started the war now, but we are preparing for the right opportunity."
Čitalac

#56521 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Mohamed Vall (Al Jazeera): Pod vatrom sa svih strana
The latest attacks that have been registered are in western Tehran, just a little while ago; the Tehran Mehrabad international airport, the second-largest and most important airport in the country; and several points near Tehran’s Azadi Square.
Attacks were also recorded in Bandar Abbas in the south, Tabriz in the northwest, and earlier in the day in Bushehr, where six people were killed.
There is a continuous, sustained campaign across the country that is not sparing any region, city or area. We don’t have a lot of details about these specific targets because the authorities here don’t reveal that.
But we know 300 children and adolescents have been hospitalised, and that the death toll has reached nearly 1,000 people, with more than 6,000 wounded.
Civilians are bearing the brunt of this war, and the country is under fire from every direction.
dale cooper

#56522 Re: IRAN

Post by dale cooper »

Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 22:06
SaraFina wrote: 04/03/2026 21:59

Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.
A ništa o višedecenijskim zločinima ajatolahovog režima prema nedužnom vlastitom narodu? E to sve govori o tvojoj kredibilnosti i relevantnosti.

Svaka ti cast...
Klasični whataboutism koji uvijek samo i jedino služi kao izbjegavanje bavljenja suštinom. I na ovoj i na drugim temama sam uvijek žestoko kritikovao iranski režim u prošlosti. Ali i ja i ti i svi mi znamo da ova američka intervencija nema veze sa grijesima iranskog režima prema svome narodu. Ima isključivo veze sa, prije svega izraelskom željom za dominacijom i nametanjem svoje volje u regionu kao primarnim ciljem, a onda sa deflekcijom trenutne američke administracije od domaćih problema i kriminalnim aktivnostima njihovog predsjednika kao i sa željom da se stave šape na iranske resurse.

Moram priznati da sam nekada bio apologeta radnji prethodnih američkih administracija vjerujući naivno u "najnapredniju svjetsku demokratiju"
kako su si volili tepati. Međutim ako su šta Donald Trump i njegova administracija brutalno ogolili, onda su ogolili činjenicu da se radi o čistoj
laži. Ali jebiga godine propagande i infiltracije kroz politiku, kulturu i pop kulturu su učinile da dosta ljudi vjeruje u tu laž, uključujući i mene.
Mislim, ja još uvijek volim dosta stvari koje dolaze iz Amerike, ali nisam više naivan da vjerujem da se agresivne akcije i brutalni napadi na zemlje
u susjedstvu ili na drugim krajevima svijeta mogu opravdati bilo čime. Riječ je o čistom modernom imperijalizmu.
SaraFina

#56523 Re: IRAN

Post by SaraFina »

fidoremilienko wrote: 04/03/2026 22:37 Bošnjo najbolje zna sta treba narodu Irana 🤣
Molim te lijepo dosla budaletina maloumna, koja poput pijacara prijeti svijetu okolo: Kanadjanima, Dancima, Spancima i svim ostalim koji njegove maoumne zelje ne hebu ni strucno. Da iranskom narodu uvodi boljitak i demokraciju. Da im osigura bolji zivot. Bez Ajatolaha. Ko vjeruje u te gluposti mora biti dobro podkapacitiren.
dječak sa šibicama

#56524 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Znaci pokret Peshmerge je pitanje vremena, ima ih preko 100k i novi problem za Iran.

Mozda je vrijeme za pregovore.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56525 Re: IRAN

Post by moonco »

JovicSA wrote: 04/03/2026 22:22
moonco wrote: 04/03/2026 22:18
Danguba wrote: 04/03/2026 22:16

Sta bi se desilo da to neko drugi radi?
Oni su prekrsili sve moguce ''konvencije'' koje su nama bile kao sveto pismo.
Oni se pisaju na sve medjunarodne organizacije, konvencije i ugovore i nikom nista.
Ih koliko je ustaša izginulo na Gornjem Vakufu a tamo ih prijavljivali da su izginuli na linijama oko krajine.
Joj kako se raspizde kada im pomeneš Gornji Vakuf. Neki dan veći katolik od Pape kaže daj mi 200 Hrvata i osvojit ću Dombas. Reko poklopi se niste mogli sa dvije brigade HV-a i cijelim HVO-om u Gornji Vakuf a ti bi na Dombas. Joj reakcija hahahaha :lol: :lol: :lol:
Ustaše se više furaju na izrael od četnika. Oni nešto predzidje krscanstva. Više ih demokratska evropa iselila nego Milošević. :mrgreen: Propade im plan sa kabirijem, jevrejom iz Rusije. Nema plina iz Katra. Zločine u Ahmićima Englezi su razotkrili i raskrinkali ih preko BBC-a i UNPROFOR-a. Dok su propuštali da vehabije dolaze preko HVO/HV barikada. Pali ispod 300k u BiH, a nešto bi htjeli. I ovo botovanje po internetu to sve finansira HDZ.
Post Reply