- AxiosKurdish-Iranian militias started a ground offensive in north-west Iran, a U.S. official tells me
dakle zvanilno
nevjerovatno šta Kurdi rade od sebe
- AxiosKurdish-Iranian militias started a ground offensive in north-west Iran, a U.S. official tells me
De konkretno te zločine pobroji.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 22:13Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?arman1 wrote: ↑04/03/2026 22:05Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52
Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.
Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Kaže tamo svirao u metal bendu. Svaku drugu subotu imali svirku.
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
Te budale su stvarno mislile da će oni moći kahve ispijati dok Amerika sa druge strane obale, duge svega 30 kilometara na nekim mjestima, baca bombe.Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 22:24 Sad je jasno da su protiv ovog rata najviše trebale biti Katar, UAE, S. Arabija, Kuvajt, Bahrein...sav trud koji ulažu zadnjih godina da im nafta ne bude jedino po čemu su poznati, preko noći je propao.
Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa
Ne moraju se oni sastajati pred kamerama. Niti trebaju. Neka fino dogovore saradnju „ispod radara“. Ja bi im obecala i testiranje svega sto se bude napravilo u toj saradnji. Samo bez oznaka bilo čijih i fino obaviti testiranje u nekom nenaseljenom eranijskom kamenjaru, ili u Buzimu, ima onih pustara nenaseljenih i prema Ozrenu. Itd itdHaris.ba wrote: ↑04/03/2026 22:02Sjecam se bas na forumu upisa kritike i sprdanja kada se nasa mvp sastala sa mvp Irana.
Pa, onda histericnih medijskih naslova kada se nas ministar odbrane sastao sa Irancima.
https://euronews.ba/bosna-i-hercegovina ... sankcijamaSastanak koji je mogao skupo koštati BiH: SAD zaprijetile Helezu sankcijama
Sanjarko wrote: ↑04/03/2026 21:53Mogli su, ali sada će im u silnim ratovima stradati natalitet, pa ih neće biti toliko, kao šta je trebalo da ih bude. Promjenilo je se dosta od tada, nego kako ti znaš da sam ja to pisao ovdje, i sada to vadiš?Bernardinac wrote: ↑04/03/2026 21:39Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.Škobo Habu wrote: ↑04/03/2026 20:51
Imao sam simpatije za Kurde, ali očito da srljaju k'o guske u maglu.
Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana?![]()
Neki agent si ili? Samo oni i sociopate sve snimaju i sl.
Ne vjerujem, MBS je mjesecima u hladnom ratu sa UAE/Izrael u Sudanu, Somaliji i Yemenu.Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 22:24 Sad je jasno da su protiv ovog rata najviše trebale biti Katar, UAE, S. Arabija, Kuvajt, Bahrein...sav trud koji ulažu zadnjih godina da im nafta ne bude jedino po čemu su poznati, preko noći je propao.
Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa
Opet ništa, ni riječi o zločinama, ali ima izlizanih floskula i uvreda ad hominem.arman1 wrote: ↑04/03/2026 22:23Kažem da te naučene floskule koje kao papagaj ispucavaš ovdje djeluju otrcano i lažno. Daleko je Iransko društvo od ideala sloboda koji proklamuju na zapadu ali zadnje dvije godine vidimo da su i zapadna drštva podjednako daleko od toga, samo su na zapadu MNOGO veći licemjeri. Smeta ti tzv. "mulanski režim" a ni riječi o israelskim genocidnim govnarima. Zar su ti sendvići baš toliko dobri?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 22:13Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?arman1 wrote: ↑04/03/2026 22:05
Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?
Kaže tamo svirao u metal bendu. Svaku drugu subotu imali svirku.
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
Baš nedavno? Ili prije korona sr*nja?Bernardinac wrote: ↑04/03/2026 22:28Sanjarko wrote: ↑04/03/2026 21:53Mogli su, ali sada će im u silnim ratovima stradati natalitet, pa ih neće biti toliko, kao šta je trebalo da ih bude. Promjenilo je se dosta od tada, nego kako ti znaš da sam ja to pisao ovdje, i sada to vadiš?
Neki agent si ili? Samo oni i sociopate sve snimaju i sl.![]()
Kako neću znat kada smo raspravljali o tome ti i ja nedavno?
Ti govorio da bi BiH bila ko Izrael da utuku pare u nas kao u njih a ja govorio da ne bi?
Sad si ti meni sumnjiv![]()
Fali ti sna kolega.![]()
![]()
Pa sta ima USA „kaznjavati“ Ajatolaha iranskig za bilo sta? Pogotovo ova i ovakve USA pod pedofilom? Neka ljudi rijese sami svoje stvari. Ajatolah i sve drugo u Iranu stvar je iranskog naroda. Sta mislis sada neko kokne Trumpa jer je ocigledno nenormalan i pravi pizdarije u svijetu. Pa digla bi se kuka i motika. Ne budite licemjerni. USA nema kredibiliteta nikakvog. A ni Zidovi. Koje gluposti.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 22:06A ništa o višedecenijskim zločinima ajatolahovog režima prema nedužnom vlastitom narodu? E to sve govori o tvojoj kredibilnosti i relevantnosti.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 21:59Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52
Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.
Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Svaka ti cast...
Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi has warned of “terrorist movements” at the border with Iraq, in a phone call with Bafel Talabani, the head of the Patriotic Union of Kurdistan of Iraq, the Iranian ministry said.
Araghchi’s phone call with Bafel Talabani came after US President Trump had spoken with Talabani.
In a statement on Tuesday, the PUK said Trump “offered an opportunity to better understand US objectives and to discuss joint support for building a strong partnership between the United States and Iraq”.
According to Axios and CNN, Trump’s call with Talabani is part of a broader effort by the US to mobilise Kurdish groups to lead an uprising against the Iranian government from the country’s west.
Mah s tom pricom je alija zavrsio odmah poslije dejtona. Dobili su (iranci) uljudnu sut kartu nazad, BiH je americki protektorat i nece tu biti nikakvih promjena. Srecom iran bolje razumije polozaj (i geografski i politicki) BiH od vecine forumasa koji bi im se uvlacili u pakas
The latest attacks that have been registered are in western Tehran, just a little while ago; the Tehran Mehrabad international airport, the second-largest and most important airport in the country; and several points near Tehran’s Azadi Square.
Attacks were also recorded in Bandar Abbas in the south, Tabriz in the northwest, and earlier in the day in Bushehr, where six people were killed.
There is a continuous, sustained campaign across the country that is not sparing any region, city or area. We don’t have a lot of details about these specific targets because the authorities here don’t reveal that.
But we know 300 children and adolescents have been hospitalised, and that the death toll has reached nearly 1,000 people, with more than 6,000 wounded.
Civilians are bearing the brunt of this war, and the country is under fire from every direction.
Klasični whataboutism koji uvijek samo i jedino služi kao izbjegavanje bavljenja suštinom. I na ovoj i na drugim temama sam uvijek žestoko kritikovao iranski režim u prošlosti. Ali i ja i ti i svi mi znamo da ova američka intervencija nema veze sa grijesima iranskog režima prema svome narodu. Ima isključivo veze sa, prije svega izraelskom željom za dominacijom i nametanjem svoje volje u regionu kao primarnim ciljem, a onda sa deflekcijom trenutne američke administracije od domaćih problema i kriminalnim aktivnostima njihovog predsjednika kao i sa željom da se stave šape na iranske resurse.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 22:06A ništa o višedecenijskim zločinima ajatolahovog režima prema nedužnom vlastitom narodu? E to sve govori o tvojoj kredibilnosti i relevantnosti.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 21:59Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52
Svaka ti cast...
Molim te lijepo dosla budaletina maloumna, koja poput pijacara prijeti svijetu okolo: Kanadjanima, Dancima, Spancima i svim ostalim koji njegove maoumne zelje ne hebu ni strucno. Da iranskom narodu uvodi boljitak i demokraciju. Da im osigura bolji zivot. Bez Ajatolaha. Ko vjeruje u te gluposti mora biti dobro podkapacitiren.
Ustaše se više furaju na izrael od četnika. Oni nešto predzidje krscanstva. Više ih demokratska evropa iselila nego Milošević.JovicSA wrote: ↑04/03/2026 22:22Joj kako se raspizde kada im pomeneš Gornji Vakuf. Neki dan veći katolik od Pape kaže daj mi 200 Hrvata i osvojit ću Dombas. Reko poklopi se niste mogli sa dvije brigade HV-a i cijelim HVO-om u Gornji Vakuf a ti bi na Dombas. Joj reakcija hahahaha![]()
![]()
![]()