IRAN
- geralt
#56476 Re: IRAN
Update vizuelno potvrdjenih gubitaka:

- Danguba
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#56479 Re: IRAN
Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.arman1 wrote: ↑04/03/2026 21:37Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 21:29
Izrael nikako da shvati da gadjanem civila ne postiže ništa osim što sebi stvara dodatne neprijetelje..
I vidim glavna im je taktika ciljanje vodja, komandnog kadra. Do sad nisu shvatili da to njihovim protivnicima nije toliko važno, zamjene su već odredene i odmah su akciji
Teško je riječima opisati gađenje prema cio žgadiji i njihovim fanovima.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Kaže tamo svirao u metal bendu. Svaku drugu subotu imali svirku.
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
- liyf
#56480 Re: IRAN
Koliko ja znam Izrael je Patriote povukao iz upotrebe 2024., i dobar dio donirao Ukrajini. Imali su 8 baterija te 2. generacije, 7 je penzionisano a 1 poslan Ukrajini, uz 90 presretača, ostalo ne koriste. PAC-2 standard koriste Emirati, Saudija, Katar, Kuvajt i Jordan, a možda i neka američka jedinica dodatno raspoređena. Javna tajna je da presretača nestaje, na 1 raketu šalješ 6-10 presretača, a godišnje se proizvede ~600-900
-
geoxx
-
Crvene_brigade
#56482 Re: IRAN
A ništa o višedecenijskim zločinima ajatolahovog režima prema nedužnom vlastitom narodu? E to sve govori o tvojoj kredibilnosti i relevantnosti.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 21:59Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.arman1 wrote: ↑04/03/2026 21:37
Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Svaka ti cast...
- Kinaski
#56483 Re: IRAN
Sto se USA izofira sa Iranom, bas su narusili reputaciju sami sebi
-
talijan97
-
kinvart
#56486 Re: IRAN
Ne znam slazete li se sa mnom, ali Klix ovaj i slicne dogadjaje jako lose prati.
Jos jednom naklon svima na forumu. Prije ovdje izlete update, cak i analize, istrazivanja, nego bilo gdje na domacem webu.
Jos jednom naklon svima na forumu. Prije ovdje izlete update, cak i analize, istrazivanja, nego bilo gdje na domacem webu.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#56487 Re: IRAN
Živio sam i ja skoro čitav rat u ulici do Teheranskog trga u Sarajevu. Nego ovi koji laju na Iran, oni laju zbog toga jer ih je izginulo 30 hiljada od strane ARBiH, a sigurno dobar dio i od Iranskog naoružanja i municije. Vidim obilaze se ministarstva u Srbiji, Hrvatskoj od strane ambasadora Izraela. Nešto bi da ušićare. Mislim i bez Irana i općenito i generalno zna se ovdje ko je ko i što oni laju protiv muslimana.anelsol wrote: ↑04/03/2026 21:59Gdje ga iskopaNisam ovo vidio ranije.
I sada se sjećam 93-ća Mostar kada navođenom raketom spržiše bunker sa kojeg su nas gađali PAT-om i snajperom, i to direkt kroz otvor/puškarnicu. Tada je bila priča da je to oružje došlo iz Irana. Samo u toj situaciji je spašeno na desetine života civila, a vjerovatno i moje porodice. Od tada respekt za Iran. Ako smo ikome dužni onda su to Iranci i Pakistanci.
-
kinvart
#56488 Re: IRAN
IDF bombarduje Choueifat. Tamo dominantno zive druze i katolici.
- atmel
- moonco
-
Crvene_brigade
#56491 Re: IRAN
Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?arman1 wrote: ↑04/03/2026 22:05Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.arman1 wrote: ↑04/03/2026 21:37
Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pitam ga za ovo oko tradicije, kako to uvezuje s metal muzikom? Veća ograničenja mladi imaju od svojih familija nego od države/društva.
Jako drže do tradicije.
-
JovicSA
-
Bernardinac
#56493 Re: IRAN
Slažem se. To se vidi na primjeru Malezije i Indonezije.BarbaDue wrote: ↑04/03/2026 21:30Ja ipak mislim da je to globalno, agenda nečijih večih ciljeva jer gdje god ima muslimana u značajnijim broju je sranje. Što li Bože!?geralt wrote: ↑04/03/2026 20:56Nije tema, ali moram reagovati. Nije. Balkan je geopoliticki nebitna vukojebina za svakog ko tamo ne zivi. Zadnji put kada su se strane obavjestajne sluzbe ozbiljno angazovale na ovim prostorima je bio Simovicev puc 1941., te saradnja CIA/MI6 i Tita da obore Enver Hodzu u Albaniji (zavrsilo se katastrofalnim neuspjehom).BarbaDue wrote: ↑04/03/2026 20:44
Nikako da ti kanališem misao i suštinu. Socijaldemokratske zemlje, Kosovo, raspad YUG, ratovi po republikama, krvavi rat u Bosni je samo posljedica rada obavještajnih službi desetinama i desetinama godina prije toga. Ko se u takvom užasu najbolje snašao je onaj ko je imao najbolju startnu poziciju i kome su tate i đedovi bili tbjbum bogovi.
Forumas lajkujme je u pravu da je to cetnicka prica s kojom oni sa sebe skidaju odgovornost za dogadjaje 90-ih, koja se ne bi trebala papagajski ponavljati na ovom forumu.
- Danguba
#56494 Re: IRAN
Sta bi se desilo da to neko drugi radi?Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 21:26 Baš je simptomatična tolika cenzura iz Izraela, Sjeverna Koera bi im pozavidjela
Oni su prekrsili sve moguce ''konvencije'' koje su nama bile kao sveto pismo.
Oni se pisaju na sve medjunarodne organizacije, konvencije i ugovore i nikom nista.
- armin071
#56496 Re: IRAN
U isto ovo vrijeme su cionisti zdušno podržavali Srbe… Čisto da se ne zaboravimoonco wrote: ↑04/03/2026 22:11Živio sam i ja skoro čitav rat u ulici do Teheranskog trga u Sarajevu. Nego ovi koji laju na Iran, oni laju zbog toga jer ih je izginulo 30 hiljada od strane ARBiH, a sigurno dobar dio i od Iranskog naoružanja i municije. Vidim obilaze se ministarstva u Srbiji, Hrvatskoj od strane ambasadora Izraela. Nešto bi da ušićare. Mislim i bez Irana i općenito i generalno zna se ovdje ko je ko i što oni laju protiv muslimana.anelsol wrote: ↑04/03/2026 21:59Gdje ga iskopaNisam ovo vidio ranije.
I sada se sjećam 93-ća Mostar kada navođenom raketom spržiše bunker sa kojeg su nas gađali PAT-om i snajperom, i to direkt kroz otvor/puškarnicu. Tada je bila priča da je to oružje došlo iz Irana. Samo u toj situaciji je spašeno na desetine života civila, a vjerovatno i moje porodice. Od tada respekt za Iran. Ako smo ikome dužni onda su to Iranci i Pakistanci.
- moonco
#56497 Re: IRAN
Ih koliko je ustaša izginulo na Gornjem Vakufu a tamo ih prijavljivali da su izginuli na linijama oko krajine.Danguba wrote: ↑04/03/2026 22:16Sta bi se desilo da to neko drugi radi?Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 21:26 Baš je simptomatična tolika cenzura iz Izraela, Sjeverna Koera bi im pozavidjela
Oni se pisaju na sve medjunarodne organizacije, konvencije i ugovore i nikom nista.
-
JovicSA
#56498 Re: IRAN
Joj kako se raspizde kada im pomeneš Gornji Vakuf. Neki dan veći katolik od Pape kaže daj mi 200 Hrvata i osvojit ću Dombas. Reko poklopi se niste mogli sa dvije brigade HV-a i cijelim HVO-om u Gornji Vakuf a ti bi na Dombas. Joj reakcija hahahahamoonco wrote: ↑04/03/2026 22:18Ih koliko je ustaša izginulo na Gornjem Vakufu a tamo ih prijavljivali da su izginuli na linijama oko krajine.Danguba wrote: ↑04/03/2026 22:16Sta bi se desilo da to neko drugi radi?Bosanski_kralj wrote: ↑04/03/2026 21:26 Baš je simptomatična tolika cenzura iz Izraela, Sjeverna Koera bi im pozavidjela
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#56499 Re: IRAN
Kažem da te naučene floskule koje kao papagaj ispucavaš ovdje djeluju otrcano i lažno. Daleko je Iransko društvo od ideala sloboda koji proklamuju na zapadu ali zadnje dvije godine vidimo da su i zapadna drštva podjednako daleko od toga, samo su na zapadu MNOGO veći licemjeri. Smeta ti tzv. "mulanski režim" a ni riječi o israelskim genocidnim govnarima. Zar su ti sendvići baš toliko dobri?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 22:13Dobro, te ribolovačke priče su već odavno ispričane. Šta kažeš o višedecenijskim zločinima odlazećeg ajatolahovog režima prema vlastitom narodu?arman1 wrote: ↑04/03/2026 22:05Jesi li u životu upoznao Iranca, ali pošteno bez šupljiranja. Imam jednog zeta u daljoj familiji. Lik svira bas gitaru. Loži se na muziku 60 i 70tih. Pitam kako?Crvene_brigade wrote: ↑04/03/2026 21:52
Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.
Jako drže do tradicije.
- Bosanski_kralj
#56500 Re: IRAN
Sad je jasno da su protiv ovog rata najviše trebale biti Katar, UAE, S. Arabija, Kuvajt, Bahrein...sav trud koji ulažu zadnjih godina da im nafta ne bude jedino po čemu su poznati, preko noći je propao.
Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa
Ako je tačno da je Salamn insistirao na napadu na Iran, onda ne vidi dalje od nosa