IRAN

Bernardinac

#56451 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

Škobo Habu wrote: 04/03/2026 20:51
drogon2 wrote: 04/03/2026 20:43
Velkoski wrote: 04/03/2026 20:40
Malo je glupljih naroda od od Kurda.
Imao sam simpatije za Kurde, ali očito da srljaju k'o guske u maglu.

Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana? :roll:
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56452 Re: IRAN

Post by moonco »

Hendrix

#56453 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 21:26 Baš je simptomatična tolika cenzura iz Izraela, Sjeverna Koera bi im pozavidjela
I nacin kako zapadni mediji to prikazuju licemjerno.

Iran sakriva snimke jer je diktatorski rezim koji ne zeli da se vidi istina.

Izrael krije i zabranjuje snimanje iz "'sigurnosnih" razloga.

Znaci svaku vijest okrenu na temu da je Iran bad guy, svaki naslov ima tu skrivenu poruku da se Izrael samo brani i "preventivno" napada.
zigzag

#56454 Re: IRAN

Post by zigzag »

https://www.milliyet.com.tr/teknoloji/i ... ri-7548495

Pazite ovo.

Turski reporter iz Telaviva kome su oduzeli ajfon jer je bio sumnjiv, kaže da su mu otključali telefon i bez njegove šifre.

Toliko o povjerenju u "anonimnu" tehnologiju.

Jevreji sve nadziru.
kinvart

#56455 Re: IRAN

Post by kinvart »

:!: :!: Američko iskrcavanje (desant) u području Al-Sulaibat između pokrajina Muthanna i Nasirija na jugu Iraka.
Haris.ba

#56456 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

https://youtu.be/jIS2eB-rGv0?si=92p66XCi9iI5EVkg

Profa Dziang sa uvodnom recenicom: Dobrodosli na kraj svijeta.
Bernardinac

#56457 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

JovicSA wrote: 04/03/2026 20:57 Kažu da su im ponestale već moderne Patriot PAC-3 rakete i da su počeli koristi PAC-2 starije verzije prouvedene prije 26 godina.

Image
Da je ova slika iz Ukrajine koja pokazuje ruske ostatke rakete prorusi bi rekli da je to dokaz da još troše stare zalihe. :D
Zašto se ne može tako razmišljat?
Tananarive

#56458 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 17:04
lajkujMe wrote: 04/03/2026 16:59 Samo prozivajte

Evo upis od mene koji mozete koristiti protiv mene za 14 dana.

Predvidjanja do 18 Marta:

1. Iranski balisticki napadi ce biti izuzetno ograniceni u broju i lokacijama meta do te mjere ako 1 prodje da ce te svi ovdje slaviti a Koalicija ce neometano bombardovati Iran.
2. Ayatolah el Bake Jr ce biti Rahmetli zajedno sa jos novoizabranih zvanicnika
3. Koalicija ce ravnati industrijsku moc Irana od elektrana, fabrika do mostova i Tunela.
4. Pocece pobune unutar Irana pogotovo od strane manjina.
5. Hormuski Zaljev ce biti otvoren uz minimalnu opasnost od napada
6. Situacija u Zaljevskim zemljama ce se stabilizirati sto se tice trgovine i morskih puteva aerodromi ce biti otvoreni jedino Dubai se nece oporaviti tako brzo.
7. U neka doba ce Iransko vodstvo traziti prekid vatre
8. Prve naznake previranja ce se vidjeti unutar Rezima

Opcije da se krv zaledi ali su malo vjerovatne.

1. Iz ocaja Iran ce pokusati baciti "prljave bombe" na Izrael i druge zemlje
2. Ako se desi opcija 1, Izrael ce nuklearnim oruzjem sravniti Teheran

A kraj rata ce biti takav da je Iran sveden na malu silu, bez nuklearnog programa i bez 100% suveriniteta uz vrlo nestabilnu zemlju koju narednih 20 godina ceka samo sunovrat civilizacije, unutrasnji ratovi i teroristicki napadi. Grabljenje frakcija za vlast i masovni ekonomski kolaps.
+1 :thumbup:
gledaj ove dijagnoze sam sebi lajkuje ovo baljezganje :lol:
asker

#56459 Re: IRAN

Post by asker »

emigrazione wrote: 04/03/2026 21:39 Svi muslimani ove planete su trenutno u defanzivi mute mutave najobičniji zadnje što su smislili da koristi čovječanstvu je kanalizacija...znaš ti dobro ko je Pezić, zapravo tukneš mi opasno na njega
A mislio sam da sam sve uradio da me ne provalis :(

Tuknu ti u kuci! :kiss:
Danguba

#56460 Re: IRAN

Post by Danguba »

zigzag wrote: 04/03/2026 21:06 Neće im turci pustiti da se šepure po Iranu. Drže ih na oku.

Nego
Njemački ministar odbrane Boris Pistorius, kadar Socijaldemokratske partije (SPD), izjavio je da se Njemačka neće uključivati u rat protiv Irana.
Pištoljius rekao njet američkim četnicima.
Misli na direktno ali logisticki ite kako.
Crvene_brigade

#56461 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

arman1 wrote: 04/03/2026 21:37
Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 21:29
arman1 wrote: 04/03/2026 21:22

Od prije par stranica kad su objavili snimeke uništenih skladišta, samo proguglajte moje postove. Ratni zločinci napadaju farmere, a onda to prezentuju kao vojni uspjeh. Gamad genocidna.
Izrael nikako da shvati da gadjanem civila ne postiže ništa osim što sebi stvara dodatne neprijetelje..

I vidim glavna im je taktika ciljanje vodja, komandnog kadra. Do sad nisu shvatili da to njihovim protivnicima nije toliko važno, zamjene su već odredene i odmah su akciji
Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.
Teško je riječima opisati gađenje prema cio žgadiji i njihovim fanovima.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.

Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Last edited by Crvene_brigade on 04/03/2026 21:53, edited 1 time in total.
Sanjarko

#56462 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Bernardinac wrote: 04/03/2026 21:39
Škobo Habu wrote: 04/03/2026 20:51
drogon2 wrote: 04/03/2026 20:43

Malo je glupljih naroda od od Kurda.
Imao sam simpatije za Kurde, ali očito da srljaju k'o guske u maglu.

Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana? :roll:
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
Mogli su, ali sada će im u silnim ratovima stradati natalitet, pa ih neće biti toliko, kao šta je trebalo da ih bude. Promjenilo je se dosta od tada, nego kako ti znaš da sam ja to pisao ovdje, i sada to vadiš?

Neki agent si ili? Samo oni i sociopate sve snimaju i sl.
Haris.ba

#56463 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 04/03/2026 21:05

Ja ne znam što naši mazlumi nisu na vrijeme tražili od Irana prenos i transfer tehnologije za naše potrebe. Možda i jesu nešto tajno, hope.
A, sta bi mi njima zauzvrat dali?
Danguba

#56464 Re: IRAN

Post by Danguba »

moonco wrote: 04/03/2026 21:02 Ove dronove Shahed i njegove derivate mogu u garaži sastavljati. A imaju domet od 2000 km. Tako da narod od preko 90 miliona stanovnika i još desetin miliona šita neće moći vratiti u kameno doba.
Ja ne znam što naši mazlumi nisu na vrijeme tražili od Irana prenos i transfer tehnologije za naše potrebe. Možda i jesu nešto tajno, hope.
Popljuvali bi nas svi samo prstom da dodirnemo Iran.
Mislim da bi nam Iran pomogao koliko god zelimo ALI...
To je prijateljski narod i razumiju oni nasu poziciju.
kokuz_sa

#56465 Re: IRAN

Post by kokuz_sa »

Haris.ba wrote: 04/03/2026 21:53

Trezor
Čitalac

#56466 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Kina osuđuje napade na civile (ko god da ih čini), šalje specijalnog izaslanika i pohvaljuje Saudijce...
Chinese Foreign Minister Wang Yi said on Wednesday that no matter the justification, the indiscriminate use of force is unacceptable, and any attack on innocent civilians and non-military targets must be condemned.
Wang, also a member of the Political Bureau of the Communist Party of China Central Committee, made the remarks when holding a phone conversation with Saudi Foreign Minister Faisal bin Farhan Al Saud.
Wang also said China will send its special envoy on the Middle East issue to regional countries to conduct mediation efforts. He added that China strongly urges all parties to stop military actions, return to dialogue and negotiations as soon as possible, and prevent the situation from escalating further.
Wang said China appreciates Saudi Arabia's restraint and its commitment to resolving differences through peaceful means.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56467 Re: IRAN

Post by arman1 »

Tek će se saznati gubici osovine zla. Osim ovih koji su "confirmed" ima dosta onih sa činovima za koje se ne smiju znositi podaci.
Gubici u opremi su impozantni. Već se mjeri u milijardama usd. Nepotvrđena vijest da su dva F 35 oštećena na pisti u jednoj od baza.
Više plovila je pretrpilo štetu.
anelsol

#56468 Re: IRAN

Post by anelsol »

Gdje ga iskopa :D Nisam ovo vidio ranije.

I sada se sjećam 93-ća Mostar kada navođenom raketom spržiše bunker sa kojeg su nas gađali PAT-om i snajperom, i to direkt kroz otvor/puškarnicu. Tada je bila priča da je to oružje došlo iz Irana. Samo u toj situaciji je spašeno na desetine života civila, a vjerovatno i moje porodice. Od tada respekt za Iran. Ako smo ikome dužni onda su to Iranci i Pakistanci.
SaraFina

#56469 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Crvene_brigade wrote: 04/03/2026 21:52
arman1 wrote: 04/03/2026 21:37
Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 21:29

Izrael nikako da shvati da gadjanem civila ne postiže ništa osim što sebi stvara dodatne neprijetelje..

I vidim glavna im je taktika ciljanje vodja, komandnog kadra. Do sad nisu shvatili da to njihovim protivnicima nije toliko važno, zamjene su već odredene i odmah su akciji
Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.
Teško je riječima opisati gađenje prema cio žgadiji i njihovim fanovima.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pomisliš li ikada na one koje taj zločinački režim brutalno ubijao i terorizirao posljednjih 47 godina? A agresori su ih poubijali kao najveće levate. Nikakva relativizacija, šuplja i bajkovita priča tu neće pomoći.

Ajatolahov zločinački režim je u posljednjoj fazi raspada. Dobri i hrabri narod Irana zaslužuje bolji život i budućnost.
Kakav god da je rezim u Iranu, USA je dokazala u niz navrata prije ovih desavanja, da ih boli K za narode gdje oni donose „boljizak i demokraciju“ i da je to prazna fliskuletina koji furaju da bi amnestirali svoje sebicne porive. Ta drzava nikad nikome nista dobro nije donijela gdje god su se umijesali. I samo potpuni Idiot moze vjerovati u njihove dobre nsmjere. Idiot.
Sanjarko

#56470 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Čitalac wrote: 04/03/2026 21:56 Kina osuđuje napade na civile (ko god da ih čini), šalje specijalnog izaslanika i pohvaljuje Saudijce...
Chinese Foreign Minister Wang Yi said on Wednesday that no matter the justification, the indiscriminate use of force is unacceptable, and any attack on innocent civilians and non-military targets must be condemned.
Wang, also a member of the Political Bureau of the Communist Party of China Central Committee, made the remarks when holding a phone conversation with Saudi Foreign Minister Faisal bin Farhan Al Saud.
Wang also said China will send its special envoy on the Middle East issue to regional countries to conduct mediation efforts. He added that China strongly urges all parties to stop military actions, return to dialogue and negotiations as soon as possible, and prevent the situation from escalating further.
Wang said China appreciates Saudi Arabia's restraint and its commitment to resolving differences through peaceful means.
Kinezi zaboravili riječi odmazda i agresija šta su.
Crvene_brigade

#56471 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Veće budale, laźova i zločinca odavno nismo vidjeli...
Trump je rekao da bi rat u Iranu ocijenio s ‘15 od 10‘
Donald Trump otvorio je okrugli stol u Bijeloj kući govoreći o ratu u Iranu.

"Netko je rekao na ljestvici od 10, gdje biste ga ocijenili? Rekao sam, oko 15", rekao je prisutnima u Bijeloj kući.
Američki predsjednik je rekao "da nismo napali u roku od dva tjedna, oni [Iran] bi imali nuklearno oružje".
"U vrlo smo dobroj formi... to je sjajan prikaz vojne snage", dodao je.
SaraFina

#56472 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Sta god hoce. Neka se ugrade ljudi. Posteno. Dobro i nama i njima.
pepeljara

#56473 Re: IRAN

Post by pepeljara »

Jel moguce...
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56474 Re: IRAN

Post by moonco »

Čitalac wrote: 04/03/2026 21:56 Kina osuđuje napade na civile (ko god da ih čini), šalje specijalnog izaslanika i pohvaljuje Saudijce...
Mislim da najpametnije igraju. Ovdje je sad došlo do izražaja kupovina 50% nafte od strane Kineza.
Haris.ba

#56475 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

SaraFina wrote: 04/03/2026 22:01 Sta god hoce. Neka se ugrade ljudi. Posteno. Dobro i nama i njima.
kokuz_sa wrote: 04/03/2026 21:55

Trezor
Sjecam se bas na forumu upisa kritike i sprdanja kada se nasa mvp sastala sa mvp Irana.

Pa, onda histericnih medijskih naslova kada se nas ministar odbrane sastao sa Irancima.
Sastanak koji je mogao skupo koštati BiH: SAD zaprijetile Helezu sankcijama
https://euronews.ba/bosna-i-hercegovina ... sankcijama
Post Reply