IRAN

JovicSA

#56426 Re: IRAN

Post by JovicSA »

moonco wrote: 04/03/2026 21:07
JovicSA wrote: 04/03/2026 21:05
moonco wrote: 04/03/2026 21:02 Ove dronove Shahed i njegove derivate mogu u garaži sastavljati. A imaju domet od 2000 km. Tako da narod od preko 90 miliona stanovnika i još desetin miliona šita neće moći vratiti u kameno doba.
Ja ne znam što naši mazlumi nisu na vrijeme tražili od Irana prenos i transfer tehnologije za naše potrebe. Možda i jesu nešto tajno, hope.
Motor možemo da proizvodimo :)
Motor, vanjsku oplatu...to je neki PVC derivat...ekploziv imamo a siguran sam uz malo truda i pola elektronike možemo proizvesti. Ono drugo pola jbg. nabavi i stvori zalihe. Dere guzove Shehid samo tako, možeš misliti za nedaj bože kako bi to deralo kod nas.
ovo_malo_duse

#56427 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 18:35
moonco wrote: 04/03/2026 18:19 Šta kaže
Palestina, Irak, Sirija, Lebanon (i to samo dio s Hezbolahom), Afganistan, Iran i Liban to je cijela lista "izgubljenih muslimana"
Kad struše prvu kiblu vidjet ćemo ko je pravi musliman. Uostalom kad vidim koliko su se zaigrali ne bi me čudilo ni to da urade. Pa ćemo vidjeti, ko je ko i na kojoj strani.
U boldiranom tekstu opisan sav problem danasnjeg Islama.
Ko je pravi musliman, ko je najveci musliman, ko ce zivjeti istinski kao Prorok Muhamed.
Zbog takvih zaostalih gluposti Muslimani ratuju jedni sa drugim od dana smrti Proroka Muhameda, sta vise najvise muslimana zadnjih 50 godina je izgubilo zivote od "pravih muslimana" .

Islam se podjelio na sekte i na razlicita poimanja Kurana i Hadisa, i sad svaka grupa tvrdi da su pravi muslimani a da ce svi ostali goriti u Dzehenemu.
A to pomaze likovima kao Homeiniju i raznim drugim diktatorima Islamskog svijeta da koriste vjeru i Islam kao glavni nacin kontrole masa.

Iran pokusava skoro 50 godina da unutar Irana svi vjeruju u isto pa ne ide sto li.
To je posljedica Cifutskog uticaja i uticaja novca i matrijalizma .Politika zavadi pa vladaj.Polovini ovih Beduinskih kuja su bitnije Slavenske( Od Srbiju, preko Ukraine do Poljske) kurave od palestinske, jemenske i Somalijske djece. Da imaju U od Umeta. Podusili bi Coniste golim rukama da se ujedine u Dzihadu al ko ce se odreci zlata i svile.

Eto bas Iranu ne ide 40 godina sankcija i samo mu ga glabaju. Niko im od Vijetnama nije ovako uzvratio.

Haj strucnjak pokazi panoramu Haife. Dze zapelo
kinvart

#56428 Re: IRAN

Post by kinvart »

Još jedna prijetnja...

:zzzz: BIG: An Iranian military official warns that if the U.S. and Israel attempt regime change through armed unrest, Iran will strike Israel’s Dimona nuclear reactor.

Source: Iran Nuances
Sanjarko

#56429 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

moonco wrote: 04/03/2026 21:08
Sanjarko wrote: 04/03/2026 21:06
moonco wrote: 04/03/2026 21:01
Bježat će ljudi kako znaju i umiju. Tu je i Pakistan, Afganistan, Iran, Irak...
Ne vjerujem, neki će se izvući, ali večina neće, i dići će bunu, pogotovo stranci, jer rat mijenja pravila, granice se zatvore itd. Ne znam, znam da su njbli kao i planeta.
Ima tamo dosta bogataša i srednje klase.
Oni će bježati definitivno, ali ostali, od 10 miliona primjerice u Kuvajtu, gdje će, ovo je i humanitarna kriza u najavi samo takva, največa možda do sada.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56430 Re: IRAN

Post by moonco »

Bernardinac wrote: 04/03/2026 21:07
moonco wrote: 04/03/2026 20:03
Bernardinac wrote: 04/03/2026 19:56
Ma ja, nije Milošević i SANU već je CIA i Mosad. Pa kako Mosadovi i CIA agenti(karadžići, mladići itd) završiše po zatvorima i Hagu?
Očekujem da ćeš odgovoriti kako su oni bili "njihovi" samo to nisu znali. :D
Glupi i naivni dobronamerni Srbi su braneći svoju nejač pobili muslimane Bošnjake slučajno jer ih je CIA i Mosad naveo na tanak led.
Nismo mi namerno bre. Nagovoriše nas zli ameri i kamatri Ćifuti bre.
Seme bre da im se zatre.
Ma ko nas bre zavadi :kiss: comk, cmok.
Ti laješ na čovjeka koji je čitav rat sa porodicom bio u opsjednutom Goraždu. Ti za njega da pričaš da ko nas bre zavadi.. Znamo se mi na forumu ovdje mnogi i lično. Tek toliko samo samo da znaš.
Ne lajem. Da lajem banirali bi me. Samo ne mogu da shvatim da neko za sve probleme na svijetu upire prstom na neke druge? Srpska propaganda koja se godinama konzumira od Zvezda Granda, Pinka, Marića itd uzima danak. Srpski projekat je prikazati da je to sve belosvetska zavera i da je za uzrok svih ratova pa i ratove u ex Yu kriv Mosad, CIA, i Englezi.
Kao da jedino oni imaju pravo da rovare i kao da niko od komšija nema svoje interese i razloge za ratove i pravo na tajne službe?
Pa hebem mu miša dokle će ići ta kratka pamet i zaboravnost?
Koliko ti je godina čovječe?
Znamo bolan mi i ko su četnici i ustaše i babini. Ratovala je Armija RBiH protiv takvih i ubila ih preko 30.000. Od Gornjeg Vakufa pa nadalje. Samo nema preko Bosne i preko Bošnjaka ganjati interese. Od Kosova do Hrvatske sve preko bošnjačke krvi. Ratujte sa Srbima, ako može kako bez nas.
kinvart

#56431 Re: IRAN

Post by kinvart »

moonco

#56432 Re: IRAN

Post by moonco »

anelsol wrote: 04/03/2026 21:08
moonco wrote: 04/03/2026 21:01
anelsol wrote: 04/03/2026 20:58

Mogla bi biti navala arapskih "turista" u BiH ako se nastavi blokada.
Bježat će ljudi kako znaju i umiju. Tu je i Pakistan, Afganistan, Iran, Irak...
Oko 80 posto hrane zaljevske zemlje uvoze preko Hormuškog tjesnaca. Zatvoren tjesnac a i avionski saobraćaj u krizi. Za petnaest - dvadeset dana, ako se ovo nastavi, zalihe hrane će dobro otanjiti, a onda ce svi koji su u tom lancu tražiti da se negdje sklone dok ne prođe rat. Moglo bi naše ministarstvo vanjskih poslova brzo reagovati da se ukinu vize tim ljudima. Bez obzira sta o njima mislili, to su dobri potrošači.

@A_A_AKCIJA jeli se razmišlja u tom pravcu?
Ne znaju ni naše da dovuku kući a ne nešto više. :D
black

#56433 Re: IRAN

Post by black »

moonco

#56434 Re: IRAN

Post by moonco »

JovicSA wrote: 04/03/2026 21:10
moonco wrote: 04/03/2026 21:07
JovicSA wrote: 04/03/2026 21:05

Ja ne znam što naši mazlumi nisu na vrijeme tražili od Irana prenos i transfer tehnologije za naše potrebe. Možda i jesu nešto tajno, hope.
Motor možemo da proizvodimo :)
Motor, vanjsku oplatu...to je neki PVC derivat...ekploziv imamo a siguran sam uz malo truda i pola elektronike možemo proizvesti. Ono drugo pola jbg. nabavi i stvori zalihe. Dere guzove Shehid samo tako, možeš misliti za nedaj bože kako bi to deralo kod nas.
Elektrane trafo stanice fabrike kasarne skladišta to bi bile prve mete. Što je zanimljivo imamo velikoserijsku proizvodnju alu dijalova za auto industriju. Samo metnu kalup za dijelove motora i hop eto hiljade motora. :D
lajkujMe

#56435 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Dobro vi ste svi svjesni da dole niko nije zarobljen jel tako? Kopnenim putem do Turske i trazi let....
Isto za hranu ide morem jer je najeftinije i najsigurnije ali nije to jedini transport koji je moguc...
zigzag

#56436 Re: IRAN

Post by zigzag »

Znači jevreji ih bombardovali na Kipru. Da je neko iz Libana razglasilo bi se davno
Rejhana

#56437 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Saul Alvarez wrote: 04/03/2026 21:04 Izgleda da su Kurdi krenuli sa napadima na Iran.
Sta kaze brkica Erdo na ovo ?

Prije ili kasnije udarit će i Turci na Kurde.

Kurdi bi mogli biti najveći luzeri u svemu ovome.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56438 Re: IRAN

Post by arman1 »

alijagoro wrote: 04/03/2026 21:09
Od prije par stranica kad su objavili snimeke uništenih skladišta, samo proguglajte moje postove. Ratni zločinci napadaju farmere, a onda to prezentuju kao vojni uspjeh. Gamad genocidna.
alijagoro

#56439 Re: IRAN

Post by alijagoro »

:roll:
Bosanski_kralj

#56440 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Baš je simptomatična tolika cenzura iz Izraela, Sjeverna Koera bi im pozavidjela
Sanjarko

#56441 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 21:19 Dobro vi ste svi svjesni da dole niko nije zarobljen jel tako? Kopnenim putem do Turske i trazi let....
Isto za hranu ide morem jer je najeftinije i najsigurnije ali nije to jedini transport koji je moguc...
X, prema najnovijim podacima za 2026. godinu, ukupna populacija **Srednjeg Istoka** procjenjuje se na oko **515 miliona ljudi**. To čini oko **6,2% svjetske populacije**. U tu brojku ulaze i domaći stanovnici i stranci (migranti, radnici, izbjeglice) koji žive u regiji.

### Primjeri zemalja s velikim udjelom stranaca
- **Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE)** – oko 11,5 miliona stanovnika, od čega većinu čine stranci (procjene govore da su domaći Emirati manjina, oko 10–15%).
- **Katar** – oko 3,1 miliona stanovnika, također s ogromnim udjelom stranih radnika.
- **Kuvajt** – oko 5,1 miliona stanovnika, gdje stranci čine više od polovine populacije.
- **Saudijska Arabija** – oko 35 miliona stanovnika, s nekoliko miliona stranih radnika, ali ipak većinom domaće stanovništvo.

### Zaključak
Ukupna populacija regije je oko **515 miliona**, ali struktura se jako razlikuje od zemlje do zemlje. Dok su u Egiptu, Iranu i Turskoj gotovo svi stanovnici domaći, u državama Zaljeva (UAE, Katar, Kuvajt) stranci čine većinu ili barem značajan dio populacije.

Želiš li da ti napravim tabelu s podacima po državama — posebno naglašavajući gdje su stranci većina, a gdje manjina?
U pravu si, X — udio stranaca u populaciji nekih zemalja Srednjeg Istoka zaista je ogroman. To se posebno odnosi na države Zaljeva, gdje domaći građani čine manjinu:

### Primjeri
- **UAE**: oko 85–90% stanovništva su stranci, većinom radnici iz Azije.
- **Katar**: više od 85% populacije su stranci.
- **Kuvajt**: otprilike 70% stanovništva su stranci.
- **Bahrein i Oman**: također imaju značajan udio stranaca, iako nešto manji (40–50%).
- **Saudijska Arabija**: stranci čine oko trećine populacije, ali domaći ipak ostaju većina.

### Kontrast
- **Egipat, Iran, Turska**: gotovo svi stanovnici su domaći, udio stranaca je zanemariv.

Dakle, u državama Zaljeva stranci čine **apsolutnu većinu**, dok u većim i starijim državama regije (Egipat, Iran, Turska) populacija je gotovo u potpunosti domaća.

Želiš li da ti složim preglednu tabelu s podacima po državama — domaći vs. stranci — da se jasno vidi gdje su većina, a gdje manjina?
Rat mijenja pravila teško ćeš preko granice itd, bez zlata, deviza itd.
asker

#56442 Re: IRAN

Post by asker »

emigrazione wrote: 04/03/2026 20:54
asker wrote: 04/03/2026 18:10
Nerealan si lik totalno.
Sve sto nabrajas vazi upravo za ove arapske izdajnicke podguzne muhe, ne za Iran.
Ljudi od nicega napravili respektabilnu vojnu silu. Nikako nisi u pravu. S cime lupa Iran? Ko je to napravio?
Sto nemaju ovo ili ono? Pa imaju sto imaju uprkos najzescim i najduzim sankcijama bez ijednog pouzdanog prijatelja.

Ovo sto rade je kolosalno, muda do poda!
Naravno da ne mislim na Iran nego na sve muslimane ove planete pa i na Iran, razlike izmedju sita i sunita koje su u suštini isključivo političke mene ne zanimaju, za mene između muslimana nema razlike, da li poslanikov nasljednik treba biti krvna loza ili ne treba, yebo im nasljednik mater, gdje je sad ta funkcija?...i svi su zglajzali maksimalno, bave se trivijalnim stvarima dok neprijatelj ovladava super yebenim tehnologijom koja moze sve do jednog da zbriše sa lica zemlje za 24 sata...Elvedin Pezić snima video u 2026' godini da li žena smije da vozi biciklo i to prate desetine hiljada ljudi, da li treba nogavice da se podvrću i kako, pa jesu li to vrhunske teme?! Iran kao država u kojoj revolicija nastane zbog hidžaba, samo može da ga popuši, ili prirodno da osluškuje kada Će Allah da sruči ognjenu kišu na nosače aviona, iskreno i mene zanima da li će se to desiti, ne vjerujem nešto, ali eto da vidimo i tu varijantu...
Sad si udrobio svasta i vidim da ti je agenda nesto sasvim drugo.

Blatio si Iran argumentima koji apsolutno ne stoje za tu zemlju. Ne stoje ni za 200 miliona Indonezana,, pa ako cemo mjerit velicinu cune i braci Pakistancima se mogu naflautat a i njih haman pa 200 miliona. Ni za Turke se nemoze reci da su mutavi.

Ljenost, bolikurac i lahko cemo, zlatna wc solja, bugati i dobra koka, vazi uglavnom za ove koji su podguzne muhe cionista.

Znaci ili su stereotipi sto bi znacilo da pojma nemas o muslimanima koje ne vadis iz usta ili si na zadatku.

Ja i neznam ko je taj Pezic al mogu predpostavit da on ko nesto prica a neki to slusaju. Primjetio sam da ga uvijek pominju na forumu uglavnom otvaraci ociju kao sto si ti.

Evo nicim izazvan ti oplete i o siiti - suniti, ne sjecam se da iko to pomenu od pocetka sukoba na ovoj temi. Zato sam vise siguran da je agenda, ali nemoj lupetat.
Bernardinac

#56443 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 20:41
Bernardinac wrote: 04/03/2026 20:21
Čitalac wrote: 04/03/2026 19:55 Yahya: Nema organizovane opozicije, pogrešna je ideja da će se sistem raspasti.

Možda je totalno pogrešna procjena da je usa i izraelu primarni cilj promjena režima? To što su izvukli Pahlavija iz neke rupe i stavili na CNN i što je Trump obećao pomoć i "podržao" proteste je jedna vjerovatno velika ubleha.
Cilj je Iran vratiti u kameno doba i da jedino imaju praćku kao oružje.
Sigurnost Izraela je bit. Znači bez Hamasa, Hezbolaha, Hutista i drugih milicija. Iran je sve to gurao.
To se može provesti samo eliminacijom ekonomake i vojne moći Islamske Republike Iran.
Boli njih briga ko će biti na vlasti. Mogu biti i marsovci. Ali u kamenom dobu.

To ja cijelo vrijeme govorim a prozivaju me da sam bot koji navija za Izrael i jos na to placenik.
To sto ja ne navijam nego ovdje pisem depresivne postove je upravo zbog toga. Boli njih k i za narod Irana i za Rezim. Ovo je uklanjanje prijetnje i pocetak onoga sto se desilo u Gazi.
Prvo ukloni otpor onda sravnaj do temelja.
I ko misli da to nije moguce Iran je velika zemlja.
Objasnite mi onda 2 Svjetski rat gdje su i prije Hiroshime redovno gradove od miliona i miliona ravnali 1 napadom.
Kocnica zvana medjunarodni odnosi i ugled su davno postali nebitni odkad je Trump tu.
Daj, uzmi silom., unisti, ucjeni ko nije s nama je protiv nas odprilike Trumpova Amerika danas. Ja iskreno ne znam ni vise koga to Ameri nisu makar ucjenili u zadnjih 12 mjeseci.
Sravnace Iran do temelja:(
moonco wrote: 04/03/2026 20:28
Nije mi jasno zasto Irak? Nije bas da se Irak kao nesto buni prave se da ne postoje osim par milicija.
Kočnice su sve manje od Krima i Ukrajine. Trump radi apsolutno istu stvar kao i Putin. Tj. pokazuje Putinu kako se to radi. Pokazuje dominaciju. Putin zato šuti ko pič. a. Putin je apsolutno mislio da može raditi isto što i ameri i da je došlo njihovo vrijeme i zajebo se.
Pustili su ga 2014 i Krima i znali su da će se zaletit.
I evo ga sad u blatu Ukrajine dok USA uze Siriju, Venecuelu, uđe na Kvakaz i sad hoće Iran. A vidićemo još koliko je moćan ili ne. Zajeb je uvijek moguć.
Last edited by Bernardinac on 04/03/2026 21:31, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#56444 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 21:19 Dobro vi ste svi svjesni da dole niko nije zarobljen jel tako? Kopnenim putem do Turske i trazi let....
jarane kolika je dnevnica jel barem stoćka? pa jebo svakog agitatora i adjutanta.... ne kontam poentu tvojih nadbjedjivanja.... ne znam jel ti jasno al da te podsjetim da smo bili jedna od najvecih zrtava nepravde i ova fukara je odlucila makar nesto poduzet od svoje bijede da nam ratno pomognu...... eto meni dosta da saosjecam sa njima pogotovo sto se radi o nepravdi decenijama
Danguba

#56445 Re: IRAN

Post by Danguba »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 16:59 Samo prozivajte

Evo upis od mene koji mozete koristiti protiv mene za 14 dana.

Predvidjanja do 18 Marta:

1. Iranski balisticki napadi ce biti izuzetno ograniceni u broju i lokacijama meta do te mjere ako 1 prodje da ce te svi ovdje slaviti a Koalicija ce neometano bombardovati Iran.
2. Ayatolah el Bake Jr ce biti Rahmetli zajedno sa jos novoizabranih zvanicnika
3. Koalicija ce ravnati industrijsku moc Irana od elektrana, fabrika do mostova i Tunela.
4. Pocece pobune unutar Irana pogotovo od strane manjina.
5. Hormuski Zaljev ce biti otvoren uz minimalnu opasnost od napada
6. Situacija u Zaljevskim zemljama ce se stabilizirati sto se tice trgovine i morskih puteva aerodromi ce biti otvoreni jedino Dubai se nece oporaviti tako brzo.
7. U neka doba ce Iransko vodstvo traziti prekid vatre
8. Prve naznake previranja ce se vidjeti unutar Rezima

Opcije da se krv zaledi ali su malo vjerovatne.

1. Iz ocaja Iran ce pokusati baciti "prljave bombe" na Izrael i druge zemlje
2. Ako se desi opcija 1, Izrael ce nuklearnim oruzjem sravniti Teheran

A kraj rata ce biti takav da je Iran sveden na malu silu, bez nuklearnog programa i bez 100% suveriniteta uz vrlo nestabilnu zemlju koju narednih 20 godina ceka samo sunovrat civilizacije, unutrasnji ratovi i teroristicki napadi. Grabljenje frakcija za vlast i masovni ekonomski kolaps.
Bas lupas da ne kazem gluposti.
Nabacas nebuloza pa sta pogodi.
Sada im rokaju baze i ambasade a da nece moci kontrolisati ulaz u kucu Hormuski prolaz.

Probaj nesto krace postove pa da mislimo da pametno mislis ovako, bolje da nista ne pises.
Bosanski_kralj

#56446 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

arman1 wrote: 04/03/2026 21:22
Od prije par stranica kad su objavili snimeke uništenih skladišta, samo proguglajte moje postove. Ratni zločinci napadaju farmere, a onda to prezentuju kao vojni uspjeh. Gamad genocidna.
Izrael nikako da shvati da gadjanem civila ne postiže ništa osim što sebi stvara dodatne neprijetelje..

I vidim glavna im je taktika ciljanje vodja, komandnog kadra. Do sad nisu shvatili da to njihovim protivnicima nije toliko važno, zamjene su već odredene i odmah su akciji
BarbaDue

#56447 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

geralt wrote: 04/03/2026 20:56
BarbaDue wrote: 04/03/2026 20:44
Bernardinac wrote: 04/03/2026 19:56
Ma ja, nije Milošević i SANU već je CIA i Mosad. Pa kako Mosadovi i CIA agenti(karadžići, mladići itd) završiše po zatvorima i Hagu?
Očekujem da ćeš odgovoriti kako su oni bili "njihovi" samo to nisu znali. :D
Glupi i naivni dobronamerni Srbi su braneći svoju nejač pobili muslimane Bošnjake slučajno jer ih je CIA i Mosad naveo na tanak led.
Nismo mi namerno bre. Nagovoriše nas zli ameri i kamatri Ćifuti bre.
Seme bre da im se zatre.
Ma ko nas bre zavadi :kiss: comk, cmok.
Nikako da ti kanališem misao i suštinu. Socijaldemokratske zemlje, Kosovo, raspad YUG, ratovi po republikama, krvavi rat u Bosni je samo posljedica rada obavještajnih službi desetinama i desetinama godina prije toga. Ko se u takvom užasu najbolje snašao je onaj ko je imao najbolju startnu poziciju i kome su tate i đedovi bili tbjbum bogovi.
Nije tema, ali moram reagovati. Nije. Balkan je geopoliticki nebitna vukojebina za svakog ko tamo ne zivi. Zadnji put kada su se strane obavjestajne sluzbe ozbiljno angazovale na ovim prostorima je bio Simovicev puc 1941., te saradnja CIA/MI6 i Tita da obore Enver Hodzu u Albaniji (zavrsilo se katastrofalnim neuspjehom).

Forumas lajkujme je u pravu da je to cetnicka prica s kojom oni sa sebe skidaju odgovornost za dogadjaje 90-ih, koja se ne bi trebala papagajski ponavljati na ovom forumu.
Ja ipak mislim da je to globalno, agenda nečijih večih ciljeva jer gdje god ima muslimana u značajnijim broju je sranje. Što li Bože!?
moonco

#56448 Re: IRAN

Post by moonco »

asker wrote: 04/03/2026 21:27
emigrazione wrote: 04/03/2026 20:54
asker wrote: 04/03/2026 18:10
Nerealan si lik totalno.
Sve sto nabrajas vazi upravo za ove arapske izdajnicke podguzne muhe, ne za Iran.
Ljudi od nicega napravili respektabilnu vojnu silu. Nikako nisi u pravu. S cime lupa Iran? Ko je to napravio?
Sto nemaju ovo ili ono? Pa imaju sto imaju uprkos najzescim i najduzim sankcijama bez ijednog pouzdanog prijatelja.

Ovo sto rade je kolosalno, muda do poda!
Naravno da ne mislim na Iran nego na sve muslimane ove planete pa i na Iran, razlike izmedju sita i sunita koje su u suštini isključivo političke mene ne zanimaju, za mene između muslimana nema razlike, da li poslanikov nasljednik treba biti krvna loza ili ne treba, yebo im nasljednik mater, gdje je sad ta funkcija?...i svi su zglajzali maksimalno, bave se trivijalnim stvarima dok neprijatelj ovladava super yebenim tehnologijom koja moze sve do jednog da zbriše sa lica zemlje za 24 sata...Elvedin Pezić snima video u 2026' godini da li žena smije da vozi biciklo i to prate desetine hiljada ljudi, da li treba nogavice da se podvrću i kako, pa jesu li to vrhunske teme?! Iran kao država u kojoj revolicija nastane zbog hidžaba, samo može da ga popuši, ili prirodno da osluškuje kada Će Allah da sruči ognjenu kišu na nosače aviona, iskreno i mene zanima da li će se to desiti, ne vjerujem nešto, ali eto da vidimo i tu varijantu...
Sad si udrobio svasta i vidim da ti je agenda nesto sasvim drugo.

Blatio si Iran argumentima koji apsolutno ne stoje za tu zemlju. Ne stoje ni za 200 miliona Indonezana,, pa ako cemo mjerit velicinu cune i braci Pakistancima se mogu naflautat a i njih haman pa 200 miliona. Ni za Turke se nemoze reci da su mutavi.

Ljenost, bolikurac i lahko cemo, zlatna wc solja, bugati i dobra koka, vazi uglavnom za ove koji su podguzne muhe cionista.

Znaci ili su stereotipi sto bi znacilo da pojma nemas o muslimanima koje ne vadis iz usta ili si na zadatku.

Ja i neznam ko je taj Pezic al mogu predpostavit da on ko nesto prica a neki to slusaju. Primjetio sam da ga uvijek pominju na forumu uglavnom otvaraci ociju kao sto si ti.

Evo nicim izazvan ti oplete i o siiti - suniti, ne sjecam se da iko to pomenu od pocetka sukoba na ovoj temi. Zato sam vise siguran da je agenda, ali nemoj lupetat.
:thumbup:
Nekad je bolje iznijeti kauc nego misljenje :lol:
Rejhana

#56449 Re: IRAN

Post by Rejhana »

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56450 Re: IRAN

Post by arman1 »

Bosanski_kralj wrote: 04/03/2026 21:29
arman1 wrote: 04/03/2026 21:22
Izrael nikako da shvati da gadjanem civila ne postiže ništa osim što sebi stvara dodatne neprijetelje..

I vidim glavna im je taktika ciljanje vodja, komandnog kadra. Do sad nisu shvatili da to njihovim protivnicima nije toliko važno, zamjene su već odredene i odmah su akciji
Kad vođa pogine u borbi to shvate kao primjer šehida gazije. Svojim primjerom po cijenu života pokazuje kako se živi i umire za Din. Ovi cio klošari to ne mogu da pojme. Ajatollah je znao da mu je selidba blizu i bez gamadi. Odabrao je da smrt čeka na radnom mjestu boreći se za svoju državu. Time je život uložio u ono za što se zalagao sve vrijeme. Dodatno što su kreteni pobili civile uključujući njegovu porodicu i one curice.
Teško je riječima opisati gađenje prema cio žgadiji i njihovim fanovima.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply