IRAN

A_A_AKCIJA

#56226 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Iranci aktivirali podzemne bunkere za lansiranje raketa.

geoxx

#56227 Re: IRAN

Post by geoxx »

A_A_AKCIJA wrote: 04/03/2026 17:40 Iranska strategija djeluje.
Prvi strateški cilj ostvaren.

UAE zatvorio zračni prostor za napade Epstein koalicije.
Ovo je big deal

Zar nisu i prije rata svi Arapi zabranili korištenje teritorija, a time i zračnog prostora, za napade?
asker

#56228 Re: IRAN

Post by asker »

Ono, sad slete vanzemaljci i pitaju sta se to desava u toj regiji?

Pa evo, traje rat izmedju Irana, inace zemlje pod najstrozijim sankcijama punih 47 godina sa jedne i najjace zemlje na nasoj planeti Amerike, jos jedne mega sile Izraela, uz ogromnu logisticku, obavjestajnu i vojnu pomoc Velike Britanije, Njemacke, Francuske, Saudije, Qatara, Emirata, Bahreina, Jordana, Kuvajta, te koristenja zracnog prostora Iraka i Sirije sa druge strane.

Vanzemaljci bi onda vjerovatno rekli pa taj Iran izgleda opasan igrac?

Ma nije, saka jada, eno kaze par likova na jednom forumu.

Logicno.
vernes81

#56229 Re: IRAN

Post by vernes81 »

Kolega na poslu mi poslao video i sliku, otac mu radi u kuvajtskoj bazi koja je blizu američke. Fin pogodak, ja mislim jos prvi dan da je snimljen. Nezz smije li se na forum postavljat
@Velkoski
Crvene_brigade

#56230 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Poznati hrvatski književnik i ratni veteran Edo Popović komentirao je na svom Facebook profilu službenu reakciju Republike Hrvatske na agresiju na Iran...
"Iran je priznao Republiku Hrvatsku 15. ožujka 1992. kao prva azijska i islamska zemlja koja je priznala hrvatsku nezavisnost. Izrael je priznao Republiku Hrvatsku 16. travnja 1992. I Hrvatska uzvraća ovako. Karma je zajebana. Prije ili poslije to će se vratiti", napisao je Edo Popović.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#56231 Re: IRAN

Post by Velkoski »

vernes81 wrote: 04/03/2026 17:47 Kolega na poslu mi poslao video i sliku, otac mu radi u kuvajtskoj bazi koja je blizu američke. Fin pogodak, ja mislim jos prvi dan da je snimljen. Nezz smije li se na forum postavljat
@Velkoski
ma bolje nemoj zbog njega, mogu ih goniti krivično tamo ako se snimak raširi i budu dovoljno motivisani da otkriju ko je snimao
vernes81

#56232 Re: IRAN

Post by vernes81 »

Velkoski wrote: 04/03/2026 17:54
vernes81 wrote: 04/03/2026 17:47 Kolega na poslu mi poslao video i sliku, otac mu radi u kuvajtskoj bazi koja je blizu američke. Fin pogodak, ja mislim jos prvi dan da je snimljen. Nezz smije li se na forum postavljat
@Velkoski
ma bolje nemoj zbog njega, mogu ih goniti krivično tamo ako se snimak raširi i budu dovoljno motivisani da otkriju ko je snimao
To sam i mislio posto je jedini nas covjek u bazi
lajkujMe

#56233 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Ludzak wrote: 04/03/2026 17:10
lajkujMe wrote: 04/03/2026 16:59 Samo prozivajte

Evo upis od mene koji mozete koristiti protiv mene za 14 dana.

Predvidjanja do 18 Marta:

1. Iranski balisticki napadi ce biti izuzetno ograniceni u broju i lokacijama meta do te mjere ako 1 prodje da ce te svi ovdje slaviti a Koalicija ce neometano bombardovati Iran.
2. Ayatolah el Bake Jr ce biti Rahmetli zajedno sa jos novoizabranih zvanicnika
3. Koalicija ce ravnati industrijsku moc Irana od elektrana, fabrika do mostova i Tunela.
4. Pocece pobune unutar Irana pogotovo od strane manjina.
5. Hormuski Zaljev ce biti otvoren uz minimalnu opasnost od napada
6. Situacija u Zaljevskim zemljama ce se stabilizirati sto se tice trgovine i morskih puteva aerodromi ce biti otvoreni jedino Dubai se nece oporaviti tako brzo.
7. U neka doba ce Iransko vodstvo traziti prekid vatre
8. Prve naznake previranja ce se vidjeti unutar Rezima

Opcije da se krv zaledi ali su malo vjerovatne.

1. Iz ocaja Iran ce pokusati baciti "prljave bombe" na Izrael i druge zemlje
2. Ako se desi opcija 1, Izrael ce nuklearnim oruzjem sravniti Teheran

A kraj rata ce biti takav da je Iran sveden na malu silu, bez nuklearnog programa i bez 100% suveriniteta uz vrlo nestabilnu zemlju koju narednih 20 godina ceka samo sunovrat civilizacije, unutrasnji ratovi i teroristicki napadi. Grabljenje frakcija za vlast i masovni ekonomski kolaps.
I na očigled svih muslimana, bio bi još jedan poraz muslimana, pored Gazze.
Vecina muslimana zivi odlicno i ne padaju im bombe oko glave.
Zive dobro jer niko od njih nije proveo 40 godina s retorikom da ce unistiti Ameriku da ce unistiti Izrael, da ce poklati sve nevjernike i da ce Kalifat sazivjeti.
Jedini muslimani koji ne zive dobro su upravo ova gamad.
A Iranski rezim je jedan od glavnih takvih gamadi koji je narusio kredibilitet Islamu.
Vec 41 godinu svim silama prijete, daju podrsku teroristima i radikalnim frakcijama. Jedni su od glavnih krivaca zasto je u Siriji ovoliko dugo opstao Asad i njegov zlocinacki rezim.
Dok u Gazi mozda slave svaku raketu koja padne na Izrael tako u Siriji klicu za svaku presretnutu raketu Iranaca.
Mrznja prema Iranu od okolnih zemalja nije slucajna nego zasluzena cijelo vrijeme rovare po zemljama Bliskog istoka ne mareci za dobrobit naroda.
Cinjenica da Iran nema ni jednog saveznika na svijetu je takodjer veoma sto bi ameri rekli "telling"
Dobro lazem imaju Forumske Fanboys koji klicu na smrt Izraelu i Americi :lol:

Palestina, Irak, Sirija, Lebanon (i to samo dio s Hezbolahom), Afganistan, Iran i Liban to je cijela lista "izgubljenih muslimana"
Svima je jedno bilo zajednicko imali su diktature koje su otvoreno vrsile oruzane napade, agresije, finansiranje i organizaciju teroristickih organizacija i otvoren politicki kurs koji je pozivao na radikalizam, ubistva i unistenje.
E pa guess what umjesto da su oni unistili Izrael i Ameriku ovi su ih potamanili.

Turska, Maroko, Tunis, Egipat, Malezija, Indonezija, Saudija, UAE, Katar, Bahrein, Pakistan, Bosna I Hercegovina, Albanija, Kosovo, Banglades, Nigerija i jos mnogoooo drugih zemalja nema problem sa imperijalizmom da ih Izrael ili Amerika zeli unistiti.
Sto li?
ovo_malo_duse

#56234 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

Jel Kabiri placa po broju slova ili rijeci.
Kaloriens majoneza.. :lol:
Haj postiraj panoramu luke iz Haife. Strucnjak :lol: :kiss:
Quaresma

#56235 Re: IRAN

Post by Quaresma »

ne znaju vise ni botovati a da ne budu ocigledni.
armin071

#56236 Re: IRAN

Post by armin071 »

dobar profa :thumbup:
Škobo Habu

#56237 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

BarbaDue wrote: 04/03/2026 17:42 Image

Sekretar Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost Irana:
Gospodin Trump je, uz klaunovske igre Netanyahua, uvukao američki narod u nepravedan rat s Iranom. Sada neka izračuna da li je, sa više od 500 poginulih američkih vojnika (u ovih nekoliko dana), i dalje “Amerika na prvom mjestu” ili je prvo Izrael?
Ako je ovo i blizu tačno Tvamp mora ubrzo biti zaustavljen.
500 poginulih nije mala cifra i teško bi Trumpova administracija tu informaciju mogla sakriti.

I sa jedne i sa druge strane se tvrdnje moraju uzeti sa rezervom i provjeriti iz više izvora.
asker

#56238 Re: IRAN

Post by asker »

emigrazione wrote: 04/03/2026 17:41 Koga boli qurac bolan šta ja volim šta ne volim, ljudi se godinama usavršavaju istražuju, samo što nisu levitaciju otkrili, a ovi od bitke na bedru do dan danas ostali isti... Dođu im s kraja planete u avliju sa brodovima od 350 m dužine nisu u stanju ni da ih pokušaju pogoditi, skalamerije iz drugog svjetskog rata sličnih dimenzija im lete iznad glava satiru ih isto tako ne mogu ni da ih vide kamoli da ih gađaju, nemaju ni praćke...pa koji se kurac kurčiš i ratuješ jebo te normalno da će te sravniti sa zemljom... I šta je još ostalo da dokažu da muslimani treba da im služe evo sve što mogu dokazati su dokazali, jedino da uđu u kabu i da od nje naprave kafić i da zaposle ove majmune ko konobare tamo, ja ne znam gdje još treba da ih ponize šta treba da im urade, gdje god mogu ponižavaju ih maksimalno
Nerealan si lik totalno.
Sve sto nabrajas vazi upravo za ove arapske izdajnicke podguzne muhe, ne za Iran.
Ljudi od nicega napravili respektabilnu vojnu silu. Nikako nisi u pravu. S cime lupa Iran? Ko je to napravio?
Sto nemaju ovo ili ono? Pa imaju sto imaju uprkos najzescim i najduzim sankcijama bez ijednog pouzdanog prijatelja.

Ovo sto rade je kolosalno, muda do poda!
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56239 Re: IRAN

Post by moonco »

Nisu imali baruta ni eksploziva za granate za Ukrajinu i da Rusima pariraju sa artiljerijskom municijom.pa su morali da uvode Fpv dronove. Sad da imaju za avio bombe i rakete. Odakle? Evropa nema bazne hemije, sve je pogašeno. Nema TNT-a, a ni drugih eksploziva bez Kineza.

Našoj vojnoj industriji i firmama šalju upite za protiv pješadijske mine, protiv tenkovske i kasetne u Bugojnu. Ovaj obim rata u Ukrajini i sada u Iranu, Evropska i Američka trenutna industrija ne može da izdrži. Potrošili su Boga oca u Ukrajini. I ništa.

Potrošili su na Gazi stotine hiljada tona avio bombi i raketa. Bez Kineza i kineskih hemikalije predkursora nema baruta ni eksploziva u Evropi. Tako da ja lično ne vjerujem da oni nešto mogu kopneno, ma kakvi.
asker

#56240 Re: IRAN

Post by asker »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 17:57 Vecina muslimana zivi odlicno i ne padaju im bombe oko glave.
Zive dobro jer niko od njih nije proveo 40 godina s retorikom da ce unistiti Ameriku da ce unistiti Izrael, da ce poklati sve nevjernike i da ce Kalifat sazivjeti.
Jedini muslimani koji ne zive dobro su upravo ova gamad.
A Iranski rezim je jedan od glavnih takvih gamadi koji je narusio kredibilitet Islamu.
Vec 41 godinu svim silama prijete, daju podrsku teroristima i radikalnim frakcijama. Jedni su od glavnih krivaca zasto je u Siriji ovoliko dugo opstao Asad i njegov zlocinacki rezim.
Dok u Gazi mozda slave svaku raketu koja padne na Izrael tako u Siriji klicu za svaku presretnutu raketu Iranaca.
Mrznja prema Iranu od okolnih zemalja nije slucajna nego zasluzena cijelo vrijeme rovare po zemljama Bliskog istoka ne mareci za dobrobit naroda.
Cinjenica da Iran nema ni jednog saveznika na svijetu je takodjer veoma sto bi ameri rekli "telling"
Dobro lazem imaju Forumske Fanboys koji klicu na smrt Izraelu i Americi :lol:

Palestina, Irak, Sirija, Lebanon (i to samo dio s Hezbolahom), Afganistan, Iran i Liban to je cijela lista "izgubljenih muslimana"
Svima je jedno bilo zajednicko imali su diktature koje su otvoreno vrsile oruzane napade, agresije, finansiranje i organizaciju teroristickih organizacija i otvoren politicki kurs koji je pozivao na radikalizam, ubistva i unistenje.
E pa guess what umjesto da su oni unistili Izrael i Ameriku ovi su ih potamanili.

Turska, Maroko, Tunis, Egipat, Malezija, Indonezija, Saudija, UAE, Katar, Bahrein, Pakistan, Bosna I Hercegovina, Albanija, Kosovo, Banglades, Nigerija i jos mnogoooo drugih zemalja nema problem sa imperijalizmom da ih Izrael ili Amerika zeli unistiti.
Sto li?

E ovo je vec za diskreditaciju. Ovo su cio talking points.

:run:
moonco

#56241 Re: IRAN

Post by moonco »

Šta kaže
Kad struše prvu kiblu vidjet ćemo ko je pravi musliman. Uostalom kad vidim koliko su se zaigrali ne bi me čudilo ni to da urade. Pa ćemo vidjeti, ko je ko i na kojoj strani.
splinter

#56242 Re: IRAN

Post by splinter »

U vezi onog potopljenog broda.
U pitanju je brod koji je učestvovao na nekoj međunarodnoj vojnoj paradi

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56243 Re: IRAN

Post by arman1 »

splinter wrote: 04/03/2026 18:22 U vezi onog potopljenog broda.
U pitanju je brod koji je učestvovao na nekoj međunarodnoj vojnoj paradi

Šta su očekivali kad indija šuruje s čifutlendom i pravi antiislamsku koaliciju. Ne znam koji su k****** tamo tražili.
moonco

#56244 Re: IRAN

Post by moonco »

asker wrote: 04/03/2026 18:17 E ovo je vec za diskreditaciju. Ovo su cio talking points.

:run:
Imam ih raznih na FB. Ovo po direktivi pišu šta im u štabu na Kromolju izdiktiraju. Sad su se baš Al Kaida teroristi aktivirali. Od onog nekog u Sandžaku pa nadalje.
Static-X

#56245 Re: IRAN

Post by Static-X »

vernes81 wrote: 04/03/2026 17:55
Velkoski wrote: 04/03/2026 17:54
@Velkoski
To sam i mislio posto je jedini nas covjek u bazi
Pa de nam bar opsi sta si vidio.
SaraFina

#56246 Re: IRAN

Post by SaraFina »

ovo_malo_duse wrote: 04/03/2026 18:03 Jel Kabiri placa po broju slova ili rijeci.
Kaloriens majoneza.. :lol:
Haj postiraj panoramu luke iz Haife. Strucnjak :lol: :kiss:
Izgleda da im roknuo ekstra majoneze. Podmazao. Cijeli dan boruju.
lajkujMe

#56247 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

moonco wrote: 04/03/2026 18:12 Nisu imali baruta ni eksploziva za granate za Ukrajinu i da Rusima pariraju sa artiljerijskom municijom.pa su morali da uvode Fpv dronove. Sad da imaju za avio bombe i rakete. Odakle? Evropa nema bazne hemije, sve je pogašeno. Nema TNT-a, a ni drugih eksploziva bez Kineza.

Našoj vojnoj industriji i firmama šalju upite za protiv pješadijske mine, protiv tenkovske i kasetne u Bugojnu. Ovaj obim rata u Ukrajini i sada u Iranu, Evropska i Američka trenutna industrija ne može da izdrži. Potrošili su Boga oca u Ukrajini. I ništa.

Potrošili su na Gazi stotine hiljada tona avio bombi i raketa. Bez Kineza i kineskih hemikalije predkursora nema baruta ni eksploziva u Evropi. Tako da ja lično ne vjerujem da oni nešto mogu kopneno, ma kakvi.
Imaju ali ne daju :) bar ne ozbiljne igracke Ukrajini su dali taman onoliko koliko treba da se odbrane i nanesu golemu stetu Rusiji. Izmedju ostalog Ruske regularne vojske vise nema.
To da iz Kine dolazi sve je apsolutna laz.
Ono sto se jeste desilo da je Zapad ostao zatecen takvim ratom dok su im vojske bile spremne za mirnodopske akcije.
Europa (mimo balkana) nije vidjela rata od 45 a poslije 91 se dobrovoljno razoruzala sem Francuske.
Sad vise nisu problem ni granate ni eksloziv ni tenkovi nego priroda rata koja je rat na daljinski sve se vidi i sve se odmah gadja. Nisu Rusi dzaba izgubili 3500 tenkova i jos 7000 oklopnih vozila.
Crvene_brigade

#56248 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Neobičajeno nervozne rekacije stižu iz Kine. Čini se da je Kina veliki gubitnik ove američko-izraelske agresije. Gledajući uvoz nafte po državama, količine su iz 2024.godine, tu je to otprilike.

Gubitkom Venecuele i blokadom Hormuza Kina se našla u veoma ozbiljnom problemu. Dotok nafte iz Rusije je još tu ali Bliski Istok je trenutno nedostupan. Kini je glavni interes da se Hormuz otvori jer oni takav gubitak nafte ne mogu podnijeti niti imaju odakle nadoknaditi. Na slobodnom trzištu je neće biti dovoljno, Američki i ostali proizvođači koji mogu da izvoze će ograničiti svoj izvoz ako cijena pređe stotinjak dolara ili više kako bi zaštitila svoje trzište, a cijena ce otići u nebesa.

Ako iko natjera uzdrmani režim u Iranu na "ustupke" ili neku vrstu kapitualcije to će biti Kina. Sa trenutnom situacijom imaju dnevni manjak dostupne nafte od možda nekih 6 miliona barela, bazirano na podacima iz 2024. godine.
Last edited by Crvene_brigade on 04/03/2026 18:31, edited 1 time in total.
last mohicans

#56249 Re: IRAN

Post by last mohicans »

emigrazione wrote: 04/03/2026 16:47 Nacija od 90 miliona ljudi koja se bazirala iskljucivo na raketnu tehnologiju nije bila u stanju da proizvede raketu koja moze da potopi npr. nosac aviona...ideš u rat sa amerikom i židovima bez PVO :lol:
Sad gledajte kako se planine pretvaraju u Banat, možda da probaju da pojačaju namaz, da ne silaze sa kožice nikako vjerujem da bi pomoglo...
Prvo, oni ne klanjaju na kozici, nego na kamenu.Informiši se, drugo, gdje su ta sravnjena brda u Iraki, Afganistanu, Libiji itd..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#56250 Re: IRAN

Post by Velkoski »

⚡️ Level 4 alert issued specifically for Iraq, US authorities issued an evacuation notice for all Americans in Iraq.
Post Reply