Upravo je ovo djetinjasto, objašnjenja pod utjecajem popularne kulture.Dozer wrote: ↑04/03/2026 10:51 To je vrlo djetinjast pogled.
Posto nemamo pojma sta su i ciji su, isto tako nemamo pojma sta rade.
Mozda nas posmatraju i proucavaju kao mi laboratorijske stakore..?
Mozda smo im hrana...Otimaju nas zbog DNK, pa nas uzgajaju negdje kao mi krave...?
Mozda nas krizaju ko zna s kim/cim...?
Aljaska je poznat fenomen velikog broja prijava NLO-a/UAP-a, a tokom zadnjih 40-ak godina tamo je nestalo, cini mi se, oko 20.000 ljudi, a desava se i dalje. Vlasti to pripisuju divljini, blabla, ali stanovnici bas i ne vjeruju u to.
Realno, nemamo pojma sta NLO-i rade. Bar mi obicni ne znamo, sto mislim da nije slucaj s vladama. Ali, vrijeme ce na kraju svasta pokazati.The Alaska Triangle: A region stretching from Anchorage, Juneau, and Fairbanks, where over 16,000 people have vanished since 1988, frequently linked to harsh conditions and mysterious circumstances.
Recent Cases (2026):
Angel Chagluak: 19, missing Feb 23, 2026, near Anchorage.
Deven Werts: 26, missing since Jan 28, 2026, in Anchorage.
Alexandria Best: 16, missing since Jan 17, 2026, in Anchorage.
Objašnjenja o posmatranju su preslikavanje ljudskog ponašanja na nešto drugo.
Hrana je neodrživa, jer nema smisla da su nekakva bića za prehranu ovisna o ljudima. Kako su se onda hranila prije nego su savladali tehnologiju putovanjem svemirom?
Priče da vlada nešto zna je isto besmislena, na osnovu čega bi bilo kakva ljudska tehnologija omogućavala razumijevanje nečeg toliko naprednog? Kao da ljudi u srednjem vijeku razumiju pametni telefon. Jednostavno nema smisla.
Rušenja NLO letjelica su još besmislenija. Kako se nešto što se kreće svemirom može srušiti na Zemlji, itd.
Kako god okreneš, priča o vanzemaljcima je šuplja sa svih strana.