Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
- PixelDrifter
#1426 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Pa, nije nešto što se vidi svaki dan, neki usklik, komentar, bilo šta. A, ovaj kanal što je objavio video ima reputaciju da objavljuje slične fake klipove zbog gledanosti i zarade. Ali, ti se upecaš na bilo šta što djeluje paranormalno. Tako ti mozak fercera.
Nemam namjeru da komentarišem milijarde video klipova Zehrane koje postiraš. Ovo je već dijagnoza.
Nemam namjeru da komentarišem milijarde video klipova Zehrane koje postiraš. Ovo je već dijagnoza.
- Dozer
#1427 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Nisam tebe ni pitao za analizu, nego kolegu gosta.
Znam da ces ti negirati i zvanicno priznate UFO slucajeve.
Znam da ces ti negirati i zvanicno priznate UFO slucajeve.
- drag_gost
#1428 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Evo ga. Napatio me je prilicno, "leteci tanjir" se ne vidi jasno u svim frame-ovima, trese se kamera. Evo proces, da ne bude da se ne moze reproducirati. Analiza je uradjena objektivno, bez traganja za greskama prevashodno. Tragalo se za autenticnoscu. Prvo sam morao da izoliram frejmove sa vremenskim oznakama u sekundama:

Nakon toga sam uradio detekciju objekta na vise nacina, medjutim zbog nestabilne kamere morao sam da optimizujem proces.
- Enter Canny. Medjutim, ni on nije mnogo pomogao. Morao sam da se vratim na video.
- Sekvencijalno citanje videa, opet nije pomoglo.
- Enter ffmeg. Plan je bio izvucem 2fps, 2 frejma po sekundi.
- Enter MSER za detekciju objekata. MSER i frame analiza mi je pala, pa sam otisao na kombinaciju MSER i morfologicki filtering.
- Prvi fokus je bio na okvir UFO-a. Nakon toga osvjetljenje i tamne regije objekta.
- Analiza je napokon prosla, medjutim nije to dovoljno za potpuni zakljucak, moramo ukljuciti analizu ivica, residual "buke" (varijante efekata unutar i izvan "objekta") - https://www.sciencedirect.com/topics/en ... dual-noise
- Nakon toga nepoklapanje kompresije i zatamnjenje prilikom pokreta, sto nije lako jer se mora pratiti centroid objekta kroz kretanje
- Nakon toga se sam pratio promjene pozadine i kompozitnih artefakta (sve sto sastavlja scenu)
Kod realnog snimka (isti kadar/kompresija), sum i tekstura obicno imaju slican potpis na svim objektima (osim ako je neki dio naknadno peglan, blur-ovan ili renderovan). Ja sam radio analizu high-pass noise residual (slika minus Gaussian blur) i gledao varijansu suma.
Rezultati (podijelio sam ih po fazama: A, B, C, D, E)
A
Na 11.8 s:
- Varijansa suma u objektu: 0.48
- Varijansa suma u okolini: 1.95
- Varijansa suma u okolini slicnog svjetla (matched ring): 1.80
Zakljucak: objekat je 3–4 puta cistiji od okoline. To je cest znak CGI ili render elementa ili cak jakog lokalnog denoise (blur) samo na objektu, ali tu mogucnost iskljucujem u ovoj fazi, cesto nije opticki opravdano.
Na 5.0s je slican trend (objekat manje "zrnat" od okoline), dok je na 19.0 s slika generalno drugacija (udaljenost, kontrast i kompresija mijenjaju odnos), ali i tu okolina slicnog svjetla pokazuje da okolina moze biti "bucnija" u slicnim tonovima.
Zakljucak: postoji nekonzistentnost suma koja ide u smjeru kompozicije/CGI. Nije dovoljan dokaz ni za sta jos uvijek, ali jeste smjernica, trag.
B
Mjerio sam Laplacianovu varijansu (proxy za mikro-ostrinu, odnosno teksturu):
Na 11.8 s:
- Ostrina/tekstura objekta: ~4.86
- Ostrina/tekstura okoline: ~18.80
Zakljucak: Objekat je mnogo meksi od okoline u istom kadru. To moze biti samo render sa previse cistim shading-om uz dodavanje blura (zamagljenja), ili promjena gde je objektu dodat blur koji ne prati savrseno ostatak scene. Na realnom snimku kroz avion/prozor, cesto blur i kompresija pogadjaju sve slicno (osim dubinske neostrine), a ovde razlika deluje lokalno vezana za objekat. Jos uvijek nije dovoljan dokaz kao samostalna tacka.
C
Ivica/maskiranje
Gledao sam gradijent na granici maske (Sobel gradient algoritam na ivicu) i vizuelno mapirao residual.
- Na 11.8 s i 19.0 s granice imaju naglasen gradijent i cist prelaz.
Zakljucak: Sjajni highlight na objektu izgleda graficki (vrlo cist i stabilan) u odnosu na kompresovanu okolinu. Ovo samo po sebi nije dokaz, ali u kombinaciji sa A i B pojačava sumnju.
D
Boja i fotometrija (objekat vs okolina)
- Racunao sam razliku prosjecnih boja u Lab prostoru izmedju objekta i prstena oko njega (deltaE). Dobijene vrijednosti su relativno visoke (npr. oko 71.8 na 11.8 s), sto znaci da se objekat dosta razlikuje od neposredne okoline.
Zakljucak: To moze biti i realno (metalni objekat na nebu), ali kad se spoji sa nekonzistentnim sumom i nekonzistentnom mikro-ostrinom, to postaje obrazac da je render element ubacen u kadar.
E
Ovdje sam uradio samo brzu provjeru da li ima jakih reziserskih promjena (presjeka scene). Nisam nasao nista, djeluje kao kontinuiran snimak.
---
Finalni zakljucak je da na osnovu forenzickih indikatora dostupnih u ovom fajlu (morao sam skinuti video i uploadovati ga u Lab), najjaci signal je lokalna nekonzistentnost suma i lokalna nekonzistentnost mikro-teksture (objekat izgleda previse cist/peglan u odnosu na ostatak kadra, narocito oko 11.8s). To je obrazac koji je cesci kod CGI/kompozitinga nego kod cistog, realnog snimka iz aviona.
Moja procjena: ovaj klip je vrlo vjerovatno CGI ili kompozit (renderovan objekat ubacen u snimak/render pozadinu), ali ne mogu da dam 100% dokaz. Nemam originalni fajl prije kompresije koju je uradio Youtube. Mogu da dam priblizno 95% da je video CGI ili kompozit, uradjen jako kvalitetno (za razliku od onog videa iz Prijedora). Za vise mi treba originalni fajl. Dodatno sam probao sam i globalnu registraciju (ECC translacija) da uporedim kadrove, ali zbog promjena kadra nije dalo pouzdan zakljucak, pa sam iskljucio tu analizu.
Pisao sam post dok sam analizirao, nadam se da je citljiv. Planirao sam da ovo uradim uz jutarnju kafu, ali evo vidim da mi se kafa ohladila i da je proslo par sati. Okruzenje u kojem je sve izvrseno je Jupyter.
- Dozer
#1429 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
OK, danke.
Last edited by Dozer on 04/03/2026 11:08, edited 1 time in total.
- drag_gost
#1430 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Nema na cemu. Ne da mi klixova zabrana da linkujem vise od 7 url-ova u postu, morao sam pobrisati tonu referenci.
- dječak sa šibicama
#1431 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Fizika poznaje brzinu svjetlosti kao najvecu mogucu brzinu, ne sto je neko putovao njom vec sto je jedina "izmjerena" ili zabiljezena a moguca, pri tome to su fotoni bez mase mirovanja dok bi famozni NLO trebao biti i neke tezine oblika i materijala. Kojom brzinom bi taj objekat morao letiti da dodje do Zemlje iz tamo nekog kutka svemira, i jel to uopce moguce jer teoretska brzina iznad brzine svjetlosti valjda rusi vrijeme odnosno odnos prostora i vremena, sto je u principu nemoguce. Mozda nasa nauka ne zna sve u praksi, ali teorija je dosta jasna po tom pitanju.
I kakav bi to materijal morao biti, da izdrzi tu neku nadnaravnu brzinu kretanja. Da se ne raspadne, da ne udari u nesto na svom putu pri tim brzinama, u neku kometu planetu ili nesto slicno, i da dodje bas do Zemlje i zasto bas do Zemlje kako oni znaju da na Zemlji ima necega
odnosno nas, ljudi.
Fizika kaze jasno nemoguce je. A sad, ljudska masta kaze svasta.
I kakav bi to materijal morao biti, da izdrzi tu neku nadnaravnu brzinu kretanja. Da se ne raspadne, da ne udari u nesto na svom putu pri tim brzinama, u neku kometu planetu ili nesto slicno, i da dodje bas do Zemlje i zasto bas do Zemlje kako oni znaju da na Zemlji ima necega
Fizika kaze jasno nemoguce je. A sad, ljudska masta kaze svasta.
- Dozer
#1432 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Realno je da mi uopste ne znamo na kakav se pogon uopste krecu i ovi sto ih vidjamo.
Necujni su, oblik im najcesce nije neka aerodinamika, nema vidljivog traga bilo kakvog sagorijevanja, ali se krecu brzinama i manevrima kakvi bi nas ubili momentalno.
Ako bih nagadjao, mislim da se tu koristi neka magnetna tehnologija. Mozda i neka zvucna, na nekim frekvencijama. Ali sta i kako....
Odavno smo otkrili da se zvucnim frekvencijama moze pomjerati materija, kao i da razne frekvencije uzrokuju specificne uzorke kretanja materije (pijesak na staklu je dobar primjer). Ali, nemamo pojma kakva bi tehnologija na ovom principu mogla pomjerati masivne objekte.
Necujni su, oblik im najcesce nije neka aerodinamika, nema vidljivog traga bilo kakvog sagorijevanja, ali se krecu brzinama i manevrima kakvi bi nas ubili momentalno.
Ako bih nagadjao, mislim da se tu koristi neka magnetna tehnologija. Mozda i neka zvucna, na nekim frekvencijama. Ali sta i kako....
Odavno smo otkrili da se zvucnim frekvencijama moze pomjerati materija, kao i da razne frekvencije uzrokuju specificne uzorke kretanja materije (pijesak na staklu je dobar primjer). Ali, nemamo pojma kakva bi tehnologija na ovom principu mogla pomjerati masivne objekte.
- drag_gost
#1433 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Da, relativna fizika. Posljedica ne moze doci prije uzroka jer bismo onda imali paradoks, takozvani tahionski antitelefon. Sebi bismo mogli da posaljemo poruku u proslost da nesto ne radimo, to je paradoks. Arhitektura sistema, barem kako je mi sada znamo i objasnjavamo, je takva da su granice jasne. Brzina svjetlosti (c) je nosivi zid. Prostor i vrijeme se moraju prilagoditi, sto bi Ajnstajn rekao - specijalna relativnost. I gravitacioni talasi putuju c brzinom, sto znaci da prostor i vrijeme postuju c ne samo kao pravilo, nego i kao metriku. I to je zato sto svjetlost nema masu mirovanja, to je cini posebnom. Zato se i krece najvecom mogucom brzinom, sve ostalo sto ima masu mora ici sporije.
- drag_gost
#1434 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Imamo kvantnu teleportaciju, dokazana je na fotonima i kvantnim stanjima, cak i bitovima. Cak je moguce uraditi takvu vrstu teleportacije izmedju Zemlje i satelita, medjutim nista kompleksnije od toga. Virus je trenutno nemoguc izazov, jer postoji milijarda atoma koje treba rekonstruisati tacno. Dakle, u pitanju je protok informacija. I opet, i sama kvantna teleportacija ide sporije od brzine svjetlosti zbog mase. Sve naucne teoreme u relativnoj fizici, cak i najegzoticnije su trenutno ogranicene brzinom svjetlosti kao konstantom.Dozer wrote: ↑04/03/2026 00:24 Realno je da mi uopste ne znamo na kakav se pogon uopste krecu i ovi sto ih vidjamo.
- Dozer
#1435 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Sto znaci da je vrlo vjerovatno, u slucaju da zaista postoje vanzemaljci koji nas posjecuju, da imaju tehnologiju za otvaranje portala, tj. crvotocina.
Ili, da imaju tehnologiju za brzine vece od brzine svjetlosti.
Ne znam koja bi bila treca varijanta. U ovo ne ubrajam interdimenzionalnost, sto bi bila zasebna kategorija.
Ne znam koja bi bila treca varijanta. U ovo ne ubrajam interdimenzionalnost, sto bi bila zasebna kategorija.
- drag_gost
#1436 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
U slucaju da nas zaista posjecuju vanzemaljci, dolaze tehnologijom koja je van naseg shvatanja. Tahioni koji nisu nikada dokazani, ali nesto skroz deseto. Crvotocine gdje bi se skratio put kroz prostor (postujuci brzinu svjetlosti kao najbrzu konstantu) su matematicki moguce, medjutim potrebna je egzoticna energija za to, plus nemamo dokaz da je fizicki ostvarivo. Matematicki da. Bitno je samo razdvojiti ovo informaciju i izostanak iste. Mi znamo da postoje brzine brze od svjetlosti, na primjer sirenje prostora je brze od svjetlosti po ispitivanjima, medjutim ne nosi informaciju. Dakle, brzina svjetlosti je najveca brzina koja nosi informaciju, poznati arhitektonski limit naseg sistema.
- PixelDrifter
#1437 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Postavio sam 2 videa, simulacija u real time, putovanje brzinom svjetlosti. Sporo za tolike udaljenosti.
- dr_Evil
#1438 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Dok ne vidim Borga kako izlazi iz transwarp-a ne sekiram seDozer wrote: ↑04/03/2026 00:45 Sto znaci da je vrlo vjerovatno, u slucaju da zaista postoje vanzemaljci koji nas posjecuju, da imaju tehnologiju za otvaranje portala, tj. crvotocina.
- Dozer
#1439 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Kad sam ja prije par godina govorio, na nekoj temi, da je sirenje prostora brze od brzine svjetlosti, napadali me kako nemam pojma i cemu pricamdrag_gost wrote: ↑04/03/2026 01:07 U slucaju da nas zaista posjecuju vanzemaljci, dolaze tehnologijom koja je van naseg shvatanja. Tahioni koji nisu nikada dokazani, ali nesto skroz deseto. Crvotocine gdje bi se skratio put kroz prostor (postujuci brzinu svjetlosti kao najbrzu konstantu) su matematicki moguce, medjutim potrebna je egzoticna energija za to, plus nemamo dokaz da je fizicki ostvarivo. Matematicki da. Bitno je samo razdvojiti ovo informaciju i izostanak iste. Mi znamo da postoje brzine brze od svjetlosti, na primjer sirenje prostora je brze od svjetlosti po ispitivanjima, medjutim ne nosi informaciju. Dakle, brzina svjetlosti je najveca brzina koja nosi informaciju, poznati arhitektonski limit naseg sistema.
- PixelDrifter
#1440 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
drag_gost wrote: ↑04/03/2026 00:38
Imamo kvantnu teleportaciju, dokazana je na fotonima i kvantnim stanjima, cak i bitovima. Cak je moguce uraditi takvu vrstu teleportacije izmedju Zemlje i satelita, medjutim nista kompleksnije od toga. Virus je trenutno nemoguc izazov, jer postoji milijarda atoma koje treba rekonstruisati tacno. Dakle, u pitanju je protok informacija. I opet, i sama kvantna teleportacija ide sporije od brzine svjetlosti zbog mase. Sve naucne teoreme u relativnoj fizici, cak i najegzoticnije su trenutno ogranicene brzinom svjetlosti kao konstantom.
- PixelDrifter
#1441 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Da, to je fascinantno. Postoji razlika između kretanja "kroz" prostor i širenja "samog" prostora. Einsteinova granica brzine od c≈300,000 km/s odnosi se na informacije i objekte koji se kreću kroz prostor (poput fotona, elektrona ili raketa). Međutim, prostor sam po sebi nema tu granicu. Na određenoj udaljenosti (tzv. Hubbleov radijus), brzina širenja prostora nadmašuje brzinu svjetlosti. Galaksije koje se nalaze izvan te granice bježe od nas "brže od svjetlosti" jer se između nas i njih svake sekunde stvara ogromna količina novog prostora. Zbog ovog fenomena postoji nešto što zovemo vidljivi svemir.Dozer wrote: ↑04/03/2026 09:59Kad sam ja prije par godina govorio, na nekoj temi, da je sirenje prostora brze od brzine svjetlosti, napadali me kako nemam pojma i cemu pricamdrag_gost wrote: ↑04/03/2026 01:07 U slucaju da nas zaista posjecuju vanzemaljci, dolaze tehnologijom koja je van naseg shvatanja. Tahioni koji nisu nikada dokazani, ali nesto skroz deseto. Crvotocine gdje bi se skratio put kroz prostor (postujuci brzinu svjetlosti kao najbrzu konstantu) su matematicki moguce, medjutim potrebna je egzoticna energija za to, plus nemamo dokaz da je fizicki ostvarivo. Matematicki da. Bitno je samo razdvojiti ovo informaciju i izostanak iste. Mi znamo da postoje brzine brze od svjetlosti, na primjer sirenje prostora je brze od svjetlosti po ispitivanjima, medjutim ne nosi informaciju. Dakle, brzina svjetlosti je najveca brzina koja nosi informaciju, poznati arhitektonski limit naseg sistema.![]()
Ako se galaksija udaljava brže od svjetlosti, svjetlost koju ona emitira danas nikada neće stići do nas. Ona doslovno bježi "brže" nego što njezini fotoni mogu putovati prema nama. Na taj način, dijelovi svemira zauvijek izlaze iz našeg vidokruga. Da se prostor ne širi brže od svjetlosti, cijeli svemir bi nam bio vidljiv. Ovako, mi smo u nekoj vrsti "mjehura" iz kojeg vidimo samo mali dio onoga što stvarno postoji.
- Dozer
#1442 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Upravo sam ja o tome i pricao - sirenje svemira i medjusobno udaljavanje galaksija je brze od brzine svjetlosti.
Naravno, "strucnjaci" su me odmah napali tada. Fakat se ne sjecam ko su bili.
Naravno, "strucnjaci" su me odmah napali tada. Fakat se ne sjecam ko su bili.
- Nowicki
#1443 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Sama ideja da nas vanzemaljci posjećuju je besmislena na osnovu NLO fenomena. Količina prijavljenih viđenja, ponašanje objekata, nemaju nikakvog smisla. Tako da objašnjavanje NLO-a posjetiteljima iz drugi dijelova svemira je ekstremno nategnuto. Ispada da vanzemaljci dolaze na Zemlju ko u šoping za vikend, ponašaju se ko tinejdžeri kad polože vozački, bezveze se vozaju, svijetle samo da bi plašili farmere, prate avione iz čiste dosade, i slični nestašluci. Ništa od toga se ne uklapa sa inteligentnim ponašanjem.
- Dozer
#1444 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
To je vrlo djetinjast pogled.
Posto nemamo pojma sta su i ciji su, isto tako nemamo pojma sta rade.
Mozda nas posmatraju i proucavaju kao mi laboratorijske stakore..?
Mozda smo im hrana...Otimaju nas zbog DNK, pa nas uzgajaju negdje kao mi krave...?
Mozda nas krizaju ko zna s kim/cim...?
Aljaska je poznat fenomen velikog broja prijava NLO-a/UAP-a, a tokom zadnjih 40-ak godina tamo je nestalo, cini mi se, oko 20.000 ljudi, a desava se i dalje. Vlasti to pripisuju divljini, blabla, ali stanovnici bas i ne vjeruju u to.
Posto nemamo pojma sta su i ciji su, isto tako nemamo pojma sta rade.
Mozda nas posmatraju i proucavaju kao mi laboratorijske stakore..?
Mozda smo im hrana...Otimaju nas zbog DNK, pa nas uzgajaju negdje kao mi krave...?
Mozda nas krizaju ko zna s kim/cim...?
Aljaska je poznat fenomen velikog broja prijava NLO-a/UAP-a, a tokom zadnjih 40-ak godina tamo je nestalo, cini mi se, oko 20.000 ljudi, a desava se i dalje. Vlasti to pripisuju divljini, blabla, ali stanovnici bas i ne vjeruju u to.
Realno, nemamo pojma sta NLO-i rade. Bar mi obicni ne znamo, sto mislim da nije slucaj s vladama. Ali, vrijeme ce na kraju svasta pokazati.The Alaska Triangle: A region stretching from Anchorage, Juneau, and Fairbanks, where over 16,000 people have vanished since 1988, frequently linked to harsh conditions and mysterious circumstances.
Recent Cases (2026):
Angel Chagluak: 19, missing Feb 23, 2026, near Anchorage.
Deven Werts: 26, missing since Jan 28, 2026, in Anchorage.
Alexandria Best: 16, missing since Jan 17, 2026, in Anchorage.
-
splinter
- Dozer
#1446 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Evo drug, sve isto postavim, ali jok... Pa X videa s YT postavio do sad, ali sad nece kako god da ubacim link.
[youtube]http://youtu.be/iEK3YC_BKTI?si=whr9xBKKZf7nwW-v
[/youtube]
(Share link)
[youtube]http://m.youtube.com/watch?v=iEK3YC_BKTI&pp=iggCQAE%3D[/youtube]
(Address bar link).
[youtube]http://youtube.com/watch?v=iEK3YC_BKTI&pp[/youtube]
-
splinter
#1447 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Dozer wrote: ↑04/03/2026 11:12Evo drug, sve isto postavim, ali jok... Pa X videa s YT postavio do sad, ali sad nece kako god da ubacim link.
[youtube]http://youtu.be/iEK3YC_BKTI?si=whr9xBKKZf7nwW-v
[/youtube]
(Share link)
[youtube]http://m.youtube.com/watch?v=iEK3YC_BKTI&pp=iggCQAE%3D[/youtube]
(Address bar link).
Vidi kada otvoriš link na YouTube, gore u navigatoru ti stoji adresa url-a ali ako je odmah prekopiraš i ubaciš u ove zagradice os YT , ne može je prepoznati ovdje na forumu i ostaje samo link. Sačekaš malo i gore u navigatoru ostane skraćena verzija adrese (tako je barem meni) i onda nju kopiraš i ubaciš.
Npr ako ubaciš ovu adresu :
http://www.youtube.com/watch?v=iEK3YC_BKTI, prepoznat će je i postavit će video,
ali ako ubaciš
http://www.youtube.com/watch?v=iEK3YC_B ... iggCQAE%3D,
onda neće n
- drag_gost
#1448 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Upravo tako. No-cloning teorema, odnosno fundamentalna teorema kvantne fizike, tacnije temelj kvantne kriptografije. Kvantna stanja se ne mogu kopirati. Nije tema, ali bih volio da je imamo.PixelDrifter wrote: ↑04/03/2026 10:02drag_gost wrote: ↑04/03/2026 00:38
Imamo kvantnu teleportaciju, dokazana je na fotonima i kvantnim stanjima, cak i bitovima. Cak je moguce uraditi takvu vrstu teleportacije izmedju Zemlje i satelita, medjutim nista kompleksnije od toga. Virus je trenutno nemoguc izazov, jer postoji milijarda atoma koje treba rekonstruisati tacno. Dakle, u pitanju je protok informacija. I opet, i sama kvantna teleportacija ide sporije od brzine svjetlosti zbog mase. Sve naucne teoreme u relativnoj fizici, cak i najegzoticnije su trenutno ogranicene brzinom svjetlosti kao konstantom.
- drag_gost
#1449 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Mislim da je ova cifra od 16 000 itekako napuhana...https://hotsheets.dps.alaska.gov/AST/ABI/MissingPersonDozer wrote: ↑04/03/2026 10:51Realno, nemamo pojma sta NLO-i rade. Bar mi obicni ne znamo, sto mislim da nije slucaj s vladama. Ali, vrijeme ce na kraju svasta pokazati.The Alaska Triangle: A region stretching from Anchorage, Juneau, and Fairbanks, where over 16,000 people have vanished since 1988, frequently linked to harsh conditions and mysterious circumstances.
Recent Cases (2026):
Angel Chagluak: 19, missing Feb 23, 2026, near Anchorage.
Deven Werts: 26, missing since Jan 28, 2026, in Anchorage.
Alexandria Best: 16, missing since Jan 17, 2026, in Anchorage.
- Dozer
#1450 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ne znam sta bih ti rekao...ne vidim neki razlog za napuhavanje necega takvog.
Ako Goiglas, AI izbaci podatak o 20.000 od 1970, a 16.000 od 1988.
Razlika nuje zanemariva. Neki su pronadjeni, ali vecina nije.
Ako Goiglas, AI izbaci podatak o 20.000 od 1970, a 16.000 od 1988.
Razlika nuje zanemariva. Neki su pronadjeni, ali vecina nije.