IRAN

asker

#55151 Re: IRAN

Post by asker »

JohnnyS wrote: 03/03/2026 14:11 Ova priča kako su u Americi svi isti je jednako glupa kao priča da su u nas svi isti. Ja prvi prezirem narativ koji su pojedini demokrati gurali oko trandža, DEI, isplata odšteta za nešto od prije 200 godina i isprike za sranja iz tih vremena, ali između toga i Donalda Trumpa, vrlo je jednostavan izbor. Ako ćemo se složiti da Kamala nije dobra, još više bismo se trebali složiti da je Trump gori od nje. Ja da sam Amerikanac koji se nadao nekom izolacionizmu bio bih ekstremni ljut na Trumpa sad, nitko nije više nagužen od MAGAraca. Uzeše im cionisti vlast. Evo Tucker, Kirk dok je bio živ, čak i Matt Walsh ovih dana, skontali su kako su nategnuti.
Plus Fuentes, Megyn Kelly, Candace. Ko prati americke medije moze primjetiti ogroman prezir prema cionistima i razocarenje u magarce. I dalje su desnicari, sa primjesom rasizma, ali kod Izraela svi isto govore. Osim Foxa, to se ne mijenja do sudnjeg dana.

Hej, Steve Banon, desnicar do kosti, Trumpov vojnik i ideolog, opsta paljba po cionistima. Na skupu TPUSA oblatio Izrael i ono cio govance Ben Shapira. Kaze prosle godine nas je Izrael molio da ih spasavamo jer im je Iran razbijao dupe (citat), na skupu pred hiljadama ljudi.

Zato se i govori da je cionistima ovo bilo sad ili nikad.

A kad pocnu padat zrtve, kao i kod svih nacija, po defaultu ce vjerovatno doci ipak do zbijanja redova. Ok razlike, al nemoj sad, u ratu smo.
Cio bagra to vrlo dobro zna i koristi.
GandalfSivi

#55152 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Raspad sistema s ove strane. Morat ce se prestati pricati o Iranu o roku par dana, Trump totalno gubi kontrolu nad narativom…
last mohicans

#55153 Re: IRAN

Post by last mohicans »

arman1 wrote: 03/03/2026 13:25
Fanzi wrote: 03/03/2026 13:13

O ovom se piše... Amerikanci i Izraelci ne mogu da skontaju koji je koji kamion... Ispada da moraju udarati po svim kamionima, jer ovi lanseri shaheeda mogu stati komotno u hladnjaču.
Puno tu imaju mamaca, neke fazone su pokupili iz "specijalne vojne operacije".
Raketa 10 x skuplja od kamiona
Makete unistavaju, dokazano bilo pogodaka. Zemlja ogromna, pustinja sama, stotine aviona da su non stop u patroli ne mogu sve otkriti, a moze i tebe neko ufatiti na radaru. Ovo su uglavnom dronovi.
JohnnyS

#55154 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

GandalfSivi wrote: 03/03/2026 14:34 Raspad sistema s ove strane. Morat ce se prestati pricati o Iranu o roku par dana, Trump totalno gubi kontrolu nad narativom…
Meni Rubija jučer skoro bilo žao kad se vadio iz govana. Skoro.
Ludzak

#55155 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Volio bih da se dogovore Izrael i Iran, za uspostavu mira. A iran da lupa po Arapima. E tad bi se vidjelo da li bi ovi uskočili Arapima.
Rejhana

#55156 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55157 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 03/03/2026 14:34 Raspad sistema s ove strane. Morat ce se prestati pricati o Iranu o roku par dana, Trump totalno gubi kontrolu nad narativom…
Po osjecaju ili po izjavama njegovih rektalnih alpinista?
Čitalac

#55158 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Internet u Iranu je na minimumu pa je gotovo nemoguće otvoriti tamošnje portale. Od danas je zabranjen izvoz hrane.
Iran has announced a ban on all exports of food and agricultural products, the semiofficial Tasnim news agency is reporting.
“The export of all food and agricultural products has been banned until further notice,” the agency reported, citing a government statement. “The government has prioritised the supply of essential goods for the people.”
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#55159 Re: IRAN

Post by moonco »

Čitalac wrote: 03/03/2026 14:37 Internet u Iranu je na minimumu pa je gotovo nemoguće otvoriti tamošnje portale. Od danas je zabranjen izvoz hrane.
Iran has announced a ban on all exports of food and agricultural products, the semiofficial Tasnim news agency is reporting.
“The export of all food and agricultural products has been banned until further notice,” the agency reported, citing a government statement. “The government has prioritised the supply of essential goods for the people.”
Moraju praviti ratne rezerve.
GandalfSivi

#55160 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 03/03/2026 14:37
Kad izgubis Tucker Carlsona i ono malo nacisticko djubre Fuentesa, to je ocekivano. Ali kad izgubis Megyn Kelly i Alex Jonesa i onda jos milion ovih oko njih, onda je to vec problem. U isto vrijeme Trump, Rubio i Hegseth pricaju svako svoju pricu, niko ni sa cim…

Nevidjen flop svega mi…
ja71

#55161 Re: IRAN

Post by ja71 »

Ludzak wrote: 03/03/2026 14:36 Volio bih da se dogovore Izrael i Iran, za uspostavu mira. A iran da lupa po Arapima. E tad bi se vidjelo da li bi ovi uskočili Arapima.
Ja bih opet volio da se Amerika i Iran dogovore i da krenu lupati po Izraelu.
Pa da vidimo bi li im Arapi pomogli.

Zar ovo nije bolji scenatio :wink:
Rejhana

#55162 Re: IRAN

Post by Rejhana »

alijagoro

#55163 Re: IRAN

Post by alijagoro »

ja71 wrote: 03/03/2026 14:42
Ludzak wrote: 03/03/2026 14:36 Volio bih da se dogovore Izrael i Iran, za uspostavu mira. A iran da lupa po Arapima. E tad bi se vidjelo da li bi ovi uskočili Arapima.
Ja bih opet volio da se Amerika i Iran dogovore i da krenu lupati po Izraelu.
Pa da vidimo bi li im Arapi pomogli.

Zar ovo nije bolji scenatio :wink:
:thumbup:
alijagoro

#55164 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Nebi me iznenadilo,ali mozda je i izraelska propaganda
last mohicans

#55165 Re: IRAN

Post by last mohicans »

lajkujMe wrote: 03/03/2026 13:36
last mohicans wrote: 03/03/2026 13:10
Thorgerson wrote: 03/03/2026 09:39 Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.

Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.

Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!

O cemu pricamo?

Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.

I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.

Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
To obezglavljivanje vidimo imalo učinka? Pa za dva sata prvi odgovori krenuli, jesi pratio? Cijeli zaljev drze neizvjesnim i opasnim, dzaba sila američko cionistička. Pa ljudi stotine oficira, ako ne i hiljade zvaničnika imaju koji preuzimaju ulogu. Jedino sto si dobro primjetio "budu neki snimci" , što li, Bože!? Zato ne fali onih iz Irana, Liban live ide vec drugi dan. Prati malo pisanu riječ gdje sve pada, šta se gađa, ti želiš za sve potvrdu snimka, malo si zahtjevan.
Iran je sam jucer priznao da im veliki dio vojske trenutno funkcionise bez komande.
Sto ima i smisla, Iran je ocekivao napad, ocekivali su gubitak komande. Jedini logican odgovor na takvo nesto je decentralizacija komande tj unaprijed pripremljen plan za odgovor.
Medjutim takav odgovor ima jedno bitno ogranicenje, kako vrijeme prolazi kako se stvari na terenu mijenjaju tako i predpripremljeni planovi postaju sve manje efikasni i potrebna je centralna komanda da prilagode naredbe i akcije.
A to se vec vidi, sinoc i danas je sve vise primjetno da Iran manje Balistickih ispaljuje ne zato sto nemaju nego zato sto je plan na kraju. Sad zavisi od komande hoce li se dovoljno brzo organizovati za novi val napada. Ali kvalitetnih napada s ciljem uklanjanja prijetnje.
Vidim po Izraelu sve vise gadjaju naselja koja nemaju ni jednu vojnu svrhu sem terora a nece im pomoci vojno samim tim beznacajni su napadi.

I dalje ne uspjevaju centre politicke moci da uniste u Izraelu a vala ni u ostatku bliskog istoka.
Sad tek krece ispit za Iran koliko su sposobni da se prilagode promjenljivom igrom rata.

Da sam ja komanda Irana fokusirao bi se na sljedece:

Avio baze sa bar 2-3 napada po danu sirom BI istoka
Radarske instalacije dugog dometa
Centre za komunikaciju kako kosmickih snaga tako i zemljanih
Vojne komande i centri za komandovanje
PVO baterije dugog dometa (Patriot, THAAD i Arrow) mnogi spominju iron dome on je beznacajan u ovom konfliktu.
I onda stratesko unistavanje svih Poltickih centara i energrtske infrastrukture.
Gadjanje rafinerija u ovom trenutnu ne doprinosi nista.

Zasljepi prvo neprijatelja pa mu onda oduzmi moc uzvracanja a onda ga kad je na koljenima dotuci.

Sad je pitanje isto koliko su Izrael i Amerika uspjeli do sad stete napraviti. To sto nemamo videa ne znaci da se ne desava. Sta vise zabrinjava sto iz Irana nema puno bupova u smislu naseljenih mjesta sem Teherana. A znamo sigurni da gadjaju i da lete iznad Irana, prespostavljam da gadjaju udaljene lokacije koje imaju strateski ili takticki znacaj.

Ono sto znamo da je Iranu onesposobljen PVO u velikoj mjeri, da su im komunikacije unistene i da su nuklearna postrojenja opet pogodjena.
Ono sto isto znamo je da osovina zla ne gadja kopnene snage nego se fokusira na druge ciljeve.
Vjerovatno se trenutno fokusiraju na lansere Raketa, depoe raketa, fabrike raketa i komandne lance za raketne sustave.

I garantujem vam da se Delta Force, SASi druge specijalne jedinice nalaze na tlu Irana da traze ciljeve za avione.
Ovdje ce pobjediti na kraju onaj ko najvise ciljeva pronadje i onda unisti a tu Ameri imaju prednost.
Ti ove boldovane stvari ne mozes znati, nagađaš. PVO uništen, ko pogodi ona 3 iznad Kuvajta, Kuvajčani nisu, stručnjaci dokazivali. Hajde da i nije PVO to odradio, jer je posve daleko, ali nema više šepurenja iznad Teherana kao prošli put, gdje to nestalo, ako je PVO rasturen? Ove snimke koje vidimo su uglavnom dronovi ufatili.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55166 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 03/03/2026 14:42
Kad izgubis Tucker Carlsona i ono malo nacisticko djubre Fuentesa, to je ocekivano. Ali kad izgubis Megyn Kelly i Alex Jonesa i onda jos milion ovih oko njih, onda je to vec problem. U isto vrijeme Trump, Rubio i Hegseth pricaju svako svoju pricu, niko ni sa cim…

Nevidjen flop svega mi…
da, to sam primjetio, rubio govori realnije koliko proizvedu jedni koiko drugi raketa, trump glumi korporativnog pregovarača i ogovri o beskrajnom ratovanju.

u korporativnom svijetu te niko ne drži za riječ. sve su "sharks". nikako krembilu da objasne da rečeno i urađeno u politici ostavlja posljedice... nije osjetio prave efekte toga zbog stvorenog MAGA kulta, ali sa ovim pucanjem po šavovima otiće u historiju i ta lažna desničarska robusnost...
Čitalac

#55167 Re: IRAN

Post by Čitalac »

U tom pravcu...
Hesham Alghannam, a Saudi political analyst, has told Al Jazeera that we are witnessing a “gradual shift” from Saudi Arabia and broader GCC from a “pre-escalation neutrality” to something completely different.
“I wouldn’t say it is anti-Iran at this stage, but it is definitely heading in that direction,” he said.
last mohicans

#55168 Re: IRAN

Post by last mohicans »

lajkujMe wrote: 03/03/2026 13:36
last mohicans wrote: 03/03/2026 13:10
Thorgerson wrote: 03/03/2026 09:39 Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.

Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.

Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!

O cemu pricamo?

Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.

I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.

Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
To obezglavljivanje vidimo imalo učinka? Pa za dva sata prvi odgovori krenuli, jesi pratio? Cijeli zaljev drze neizvjesnim i opasnim, dzaba sila američko cionistička. Pa ljudi stotine oficira, ako ne i hiljade zvaničnika imaju koji preuzimaju ulogu. Jedino sto si dobro primjetio "budu neki snimci" , što li, Bože!? Zato ne fali onih iz Irana, Liban live ide vec drugi dan. Prati malo pisanu riječ gdje sve pada, šta se gađa, ti želiš za sve potvrdu snimka, malo si zahtjevan.
Iran je sam jucer priznao da im veliki dio vojske trenutno funkcionise bez komande.
Sto ima i smisla, Iran je ocekivao napad, ocekivali su gubitak komande. Jedini logican odgovor na takvo nesto je decentralizacija komande tj unaprijed pripremljen plan za odgovor.
Medjutim takav odgovor ima jedno bitno ogranicenje, kako vrijeme prolazi kako se stvari na terenu mijenjaju tako i predpripremljeni planovi postaju sve manje efikasni i potrebna je centralna komanda da prilagode naredbe i akcije.
A to se vec vidi, sinoc i danas je sve vise primjetno da Iran manje Balistickih ispaljuje ne zato sto nemaju nego zato sto je plan na kraju. Sad zavisi od komande hoce li se dovoljno brzo organizovati za novi val napada. Ali kvalitetnih napada s ciljem uklanjanja prijetnje.
Vidim po Izraelu sve vise gadjaju naselja koja nemaju ni jednu vojnu svrhu sem terora a nece im pomoci vojno samim tim beznacajni su napadi.

I dalje ne uspjevaju centre politicke moci da uniste u Izraelu a vala ni u ostatku bliskog istoka.
Sad tek krece ispit za Iran koliko su sposobni da se prilagode promjenljivom igrom rata.

Da sam ja komanda Irana fokusirao bi se na sljedece:

Avio baze sa bar 2-3 napada po danu sirom BI istoka
Radarske instalacije dugog dometa
Centre za komunikaciju kako kosmickih snaga tako i zemljanih
Vojne komande i centri za komandovanje
PVO baterije dugog dometa (Patriot, THAAD i Arrow) mnogi spominju iron dome on je beznacajan u ovom konfliktu.
I onda stratesko unistavanje svih Poltickih centara i energrtske infrastrukture.
Gadjanje rafinerija u ovom trenutnu ne doprinosi nista.

Zasljepi prvo neprijatelja pa mu onda oduzmi moc uzvracanja a onda ga kad je na koljenima dotuci.

Sad je pitanje isto koliko su Izrael i Amerika uspjeli do sad stete napraviti. To sto nemamo videa ne znaci da se ne desava. Sta vise zabrinjava sto iz Irana nema puno bupova u smislu naseljenih mjesta sem Teherana. A znamo sigurni da gadjaju i da lete iznad Irana, prespostavljam da gadjaju udaljene lokacije koje imaju strateski ili takticki znacaj.

Ono sto znamo da je Iranu onesposobljen PVO u velikoj mjeri, da su im komunikacije unistene i da su nuklearna postrojenja opet pogodjena.
Ono sto isto znamo je da osovina zla ne gadja kopnene snage nego se fokusira na druge ciljeve.
Vjerovatno se trenutno fokusiraju na lansere Raketa, depoe raketa, fabrike raketa i komandne lance za raketne sustave.

I garantujem vam da se Delta Force, SASi druge specijalne jedinice nalaze na tlu Irana da traze ciljeve za avione.
Ovdje ce pobjediti na kraju onaj ko najvise ciljeva pronadje i onda unisti a tu Ameri imaju prednost.
Ti ove boldovane stvari ne mozes znati, nagađaš. PVO uništen, ko pogodi ona 3 iznad Kuvajta, Kuvajčani nisu, stručnjaci dokazivali. Hajde da i nije PVO to odradio, jer je posve daleko, ali nema više šepurenja iznad Teherana kao prošli put, gdje to nestalo, ako je PVO rasturen? Ove snimke koje vidimo su uglavnom dronovi ufatili.
Sefket007

#55169 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

alijagoro wrote: 03/03/2026 14:46
Nebi me iznenadilo,ali mozda je i izraelska propaganda
Saudi ako imaju imalo pameti moraju moliti sve i svakoga da se ovo zavrsi DANAS...

Ukazak u rat sa Iranom bi bio jedna velika katastrofa... sta ce radit to Saudi... bacat i oni rakete... kao da to vec na nekin nacin i ne rade pomazuci USA i Cioniste...

Raketa vise manje za Iran ne znaci puno ali objava rata Bogami katastrofa za Saudiju koja jos uvijek moze da se izvuce.

Znam dansu kukavice i cionisticke pedo kurve ovi Saudi ali ako ih navuce Izrael da jos direktno udju u rat onda su i najgluplji od svih.
GandalfSivi

#55170 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 03/03/2026 14:50
GandalfSivi wrote: 03/03/2026 14:42

Nevidjen flop svega mi…
da, to sam primjetio, rubio govori realnije koliko proizvedu jedni koiko drugi raketa, trump glumi korporativnog pregovarača i ogovri o beskrajnom ratovanju.

u korporativnom svijetu te niko ne drži za riječ. sve su "sharks". nikako krembilu da objasne da rečeno i urađeno u politici ostavlja posljedice... nije osjetio prave efekte toga zbog stvorenog MAGA kulta, ali sa ovim pucanjem po šavovima otiće u historiju i ta lažna desničarska robusnost...
Rubio je jucer izletio da je Amerika morala napasti Iran jer je Iran krenuo da se osveti po americkim ciljevima nakon izraelskog napada, bukvalno optuzujuci Izrael da je zakuhao sve…
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55171 Re: IRAN

Post by pici »

Haos na Bliskom istoku
Trump: Iransko rukovodstvo i mornarica su uništeni, rekao sam im da je prekasno za razgovore
Ko tebi vise vjeruje žuto govno pedofilsko
GandalfSivi

#55172 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

U nepovezanim vijestima, ovo je vjerovatno prvi put (ukljucujuci Vijetnam i Afganistan) da je americka ambasada porucila gradjanima da se sami snalazi…
Porodice Foht

#55173 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Po twitteru grok tvrdi da je istinit film o rasturanju Tel Aviva danas sto ima na milione pregleda na vise X naloga. Ono izgleda bas jak udar iranskih balistickih raketa. Strahota. Na ulicama nikoga.
Last edited by Porodice Foht on 03/03/2026 15:10, edited 1 time in total.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#55174 Re: IRAN

Post by moonco »

Nesvakidašnji prizor kod Sarajeva: Čovjek došao na benzinsku pumpu sa velikim rezervoarom za vodu

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... lJN5hNiD1g
elcaliente

#55175 Re: IRAN

Post by elcaliente »

moonco wrote: 03/03/2026 15:06 Nesvakidašnji prizor kod Sarajeva: Čovjek došao na benzinsku pumpu sa velikim rezervoarom za vodu

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... lJN5hNiD1g
U ovo se ne smije tociti gorivo, normalno bi ga pumpas morao odbiti.
Post Reply