Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ludzak wrote: ↑03/03/2026 09:22
Oni će Iran srušiti kad tad, pa makar ratovali godinama.
hoće, naravno, kao što su i Vijetnam srušili. bombardovali do iznemoglosti i na kraju pobjegli ko žohari. nakon par desetljeća tadašnji ministar rata Robert McNamara snimio (snimili drugi) dokumenatarc u kojem priznaje skrušeno da je pogriješio!
u Vijetnam su ulijetali iz drugog dijela zemlje koji ih je priznavao i gdje su im bile baze, pa opet ništa uspjeli nisu. u ovom ratu korak su da izgube sve baze oko Irana a pješadijom se ne usude. mogu dio zemlje tući s mora jedno vrijeme ali će se sve pretvoriti u logističku noćnu moru jer mornaricu valja održavati nad vodom. i da ih bombarduju iz svemira opet će rezultat biti isti kao s Vijetnamnom, spržena zemlja a pobjede nema.
Pa i iz Afgana su podvili rep. Godinama stancali heroin tamo, marinci cuvali polja maka, i na kraju odnijeli svoju "demokratiju" sa sobom bez ikakvog rezultata na ostvarenju zvanicnog cilja.
Naravno, eliminisali su Osamu (u Pakistanu, ne u Afganu), i to im je bilo opravdanje za kraj rata protiv terorizma u Afganu.
Opet Bosnjaci ne kontaju koliko je Iran povrsinski velika zemlja i da to nije bas tako lako ni srusiti.
Gadjas dole Grcku, pa onda gore Belgiju, ovaj na tebe puca iz Slovacke, imas neke lansere iz BiH i td td
Nije to bas tako kako se zamislja.
Mogu ga fino porusiti, sto i hoce, ali je to generalno drugi mentalni sklop za razliku od arapskih beduina.
Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.
Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.
Ljudi im prvi dan obezglavili drzavu. Ubili najvaznije ljude. Prvi jebeni dan!
O cemu pricamo?
Mislim, uredu je navijati, ali hajmo pricati realno. Ovi nemaju sansi.
I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.
Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
Thorgerson wrote: ↑03/03/2026 09:39
Iran jeste velik zalogaj. I zato i jeste ostavljen za kraj. Kad su sve ostalo porobili i zavrsili.
Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne vidim da neko okrece amerima glavu. Jesu eto spanci. I ko jos? Arapi su tu. Izrael normalno. Njemacka, Britanija, Francuska... svi bitni su tu. Iran? Ima tu i tamo po izjavu turske i kine. I provokacije iz rusije.
O cemu pricamo?
I mislim da im je bolje da sjednu za sto i pokore se, jer ovako ce samo oni najebati i niko vise. Mislim da je i tom dole narodu dosta svega. Inace ne bi ajatolah bio tek tako ostavljen da se rokne. I niko drugi nece najebati. Amerikanci nece. Izraelci nece. Nece ni arapi. Ok, poljuljat ce se malo turizam, al jbt to. Nebitno. I lako je opet ljude vratiti.
Ni ja nigdje ne vidim to ravnanje Izraela. Ok, idu rakete, budu neki snimci. Ne znam, moguce je eto da ta masinerija ne zeli da prikaze gubitke, ali svejedno, Izrael je svakako u ratu konstantno. Ljudi zive rat. Tako da ne vidim kako ih moze i ovo uzdrmati. Plus imaju Ameriku iza sebe.
e hvala sto si nas obavijestio o necemu sto vec znamo.... s vremena na vrijeme je dobro sam sebe podsjetit na ono sto si vec znao ili si svjestan....
alah te nagradio
O cemu pricamo?
Sve ok, samo, eto, pustite nas koji zelimo da makar.navijamo.
Niko ovdje nije blesav da ne zna kako svijet funkcionira, al eto...makar navijas
O cemu pricamo?
I ti mislis da bi to zaustavilo Izrael od ponovnih udara? Onako kad im se digne izutra tako bi i gadjali Iran kao sto rade i sa svih okolnim zemljama.
Izrael je vise puta dokazao da dogovor s njima nista ne znaci, da ne znaju sta je mir.
Koliko ce im trebati da predju na Tursku? Tipujem da ce se tu brzo nesto skontat, jer cilj je imati nestabilne drzave jer se takvi prostori ne mogu braniti i lakse ih je preuzimati
I
Stoga, ko god misli da ce Iran ovdje uspjeti nesto da napravi, ne znam - ja to fkt ne vidim. Gdje su njihovi saveznici? Ja ne
saveznik im je njihov bogom dani položaj. da je neko pleme otišlo kod Boga na brifing da traži komad zemlje kad se davala onda bi ovako skrojili sebi. neprohodne planine, more, močvare. ima onaj dio kojim je uletio budalaš Sadam, to im je kao meki trbuh ali opet ne bi stigli daleko jer bi im armada potonula u prostranstvima kao Hitlerova u Rusiji.
odakle, kako logistički ratovati? ratove dobija logistika a ne oružje, kako to reče jedan od njihovih pametnijih generala iz WWII
Sta je problem? Kazem cinjenice? Dzihad i sve sa jedne strane, problem je sto sad i zapad postaje konzervativan i spominje Isusa armagedon antikrist krizare
Sve isto, jedina razlika sto je zapad u svakom smislu nadmocan
Šta ti je? Provaljuješ, a i kad već ideš tu, kako ćeš porediti dzihad sa armagedonom ( smak svijeta ).
Smak svijeta promoviše broj 1 sila na svijetu.
Njima su krizari dobri, pozitivni ljudi, protiv antihrista(za njih su to Muhamed i sljedbenici)… mislim, ne mozes se ibretit i osudjivat njihovo a s druge strane vjerujes u dzihad,porobljavanje, djevice i ostalo
Da oni su broj 1 sila na svijetu i krscanska uz to
o kakvim djevicama bulazniš, radi se o nikad oprobanim nektarima 72 cvijeta koji čekaju vjernike u dženettu, ja nisam nikakav vjernik ali barem znam neke stvari o svojoj religiji ne lupam gluposti koje zapad plasira o djevicama na onom svijetu, živiš u dženetu sa svojima, koje djevice i krci palci
Vojna industrija najskuplja i najveca industrija.
Valjda odrzavati.. a bez ratova nema smisla.
Ha jel. Treba se rijesiti starih zaliha.. da se proizvode noove.. i tako u nedogled.
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑03/03/2026 07:23
Sve isto, jedina razlika sto je zapad u svakom smislu nadmocan
ovo im je prvi put u zadnjih 70 godina da su dobili otpor... realan otpor
i ne znam samo šta misle, konvertovati 90mil iranaca na nešto novo? mislim da su malo više ambiciozni.
da bace nuklearku da ih pobiju milion, opet ih je 89m živo.
budalaši po libiji, siriji, ostalim sličnim državama, su nastavili jednako, ne rade ništa ni u kojem smislu i dalje, jebe se njemu ko je na vlasti, njegova pimka je jednaka ko god da je.
ovo nisu takvi likovi, nisu arapi.
gledam video jučer, možda je i ovdje bio okačen, u fazonu da ljudi iz ove administracije uopće ne kontaju koga su ubili, ne shvataju da su ubili njihovog "papu", ne shvataju njegovu funkciju, ovlasti itd...
tako da mislim da su se preračunali... do te mjere da se i natanjahu sjebo
Zivi bili pa gledali.Iranci su inace nikakvi vjernici, i evo prodje par dana od ubistva ajatole, jel se desilo ista? Makar neki protesti veci? Makar neki ispad neke budale ?
Ajatole??? Valjda ajatolaha, barem napišite pismeno ko ljudi a ne ko klošari koji dvije riječi ne znaju sastaviti pravilno.
Šta ti je? Provaljuješ, a i kad već ideš tu, kako ćeš porediti dzihad sa armagedonom ( smak svijeta ).
Smak svijeta promoviše broj 1 sila na svijetu.
Njima su krizari dobri, pozitivni ljudi, protiv antihrista(za njih su to Muhamed i sljedbenici)… mislim, ne mozes se ibretit i osudjivat njihovo a s druge strane vjerujes u dzihad,porobljavanje, djevice i ostalo
o kakvim djevicama bulazniš, radi se o nikad oprobanim nektarima 72 cvijeta koji čekaju vjernike u dženettu, ja nisam nikakav vjernik ali barem znam neke stvari o svojoj religiji ne lupam gluposti koje zapad plasira o djevicama na onom svijetu, živiš u dženetu sa svojima, koje djevice i krci palci
ma pusti ga ba
lik je trol, puca pricu lafo bosnjak porijeklom iz istocne bosne
nidje veze
ovdje je po zadatku
Ovo je sve generalno veliki idiotluk, s USA i cifutima na celu.
Potpuno besmisleno i bespotrebno razaranje i ubijanje koje ne vodi nicemu.
Ameri i cifuti hoce dominaciju, i iransku naftu, logicno, ali nece im to ici ni priblizno lako kako su inicijalno zamislili, i to je vec sad sasvim jasno.
Ravnace oni Iran, porusiti sve i svasta i pobiti X ljudi, ali ni izbliza nece izaci neokrznuti iz svega toga. Vrijeme nije ni na cijoj strani, a pogotovo ne na strani USA i cifuta.
Sto ovo duze traje, to je za USA logistika sve veci problem. Pri tome, ta logistika znaci i snabdijevanje Izraela. S vecim kretanjima tog obima povecavaju se i mogucnosti vece stete i zrtava, a smanjuju njihovi odbrambeni kapaciteti.
S druge strane, Iran je u svom i na svom, i samo sibaju.
Benjo34 wrote: ↑03/03/2026 09:48
Koliko ce im trebati da predju na Tursku? Tipujem da ce se tu brzo nesto skontat, jer cilj je imati nestabilne drzave jer se takvi prostori ne mogu braniti i lakse ih je preuzimati
Njima je cilj da citav svijet bude nestabilan
Jer im tada dolazi mesija
O cemu pricamo?
Slusam sam nekog profesora koji prica na ovu temu rat uas vs iran. I kaze sljedece, USA je toliko vojno dominantna da kad bi se citav svjet ujedinio protiv njih ovi bi opet bili jaci,ali isto tako s druge strane to sto su vojno jaci ne garantuje ti pobjedu i to je historija pokazala kroz dosta primjera, gdje su velika carstva i imperije gubile ratove protiv dosta slabijeg neprijatelja, sto je na kraju znalo dovesti i do urusavanja samog carstva imperije.
Male su sanse da ce neko na bojnom polju pobjediti USA, ali kad pogledamo u kakvu se situaicja USA dovela i ko sjedi na celu te drzave i kakvi ljudi su najblizi savjetnici, ne moze se reci da je fantaziranje ako postoje neke predikcije koje kazu da ce USA sama sebe izjesti iznutra. Normalno USA ce uvijek biti velik faktor u svijetu, ali i neke druge sile mogu pokusati to iskoristiti za bolje pozicioniranje.
ma pusti ga ba
nidje veze
ovdje je po zadatku
Ali meni je extra kako izaberu, imamo bosance iz Tuzle - jer'vo ono Tuzla je jedini grad koji je u narativu ostao crven pa mora da ga u crno farba, i Bosnjaka iz Podrinja - valjda sto je Podrinje simbol stradanja i otvorena rana.
Ebi ga, nece niko da bude Bosnjak iz Neuma, ili Hrvat iz Brckog
ma pusti ga ba
nidje veze
ovdje je po zadatku
Ali meni je extra kako izaberu, imamo bosance iz Tuzle - jer'vo ono Tuzla je jedini grad koji je u narativu ostao crven pa mora da ga u crno farba, i Bosnjaka iz Podrinja - valjda sto je Podrinje simbol stradanja i otvorena rana.
Vi stvarno mislite ne postoje bosnjaci ateisti kojima se istok ne svidja radi vjerskog radikalizma?
ma pusti ga ba
nidje veze
ovdje je po zadatku
Vi stvarno mislite ne postoje bosnjaci ateisti kojima se istok ne svidja radi vjerskog radikalizma?
ako pričaš o vjeri a ateista si bar se obrazuj o onome o čemu pričaš a ne bulazniti o nekim djevicama
I onda mmi neko dođe i kaže da su Iranci talašika, a izraHELL glorifikuje i zakiva u zvijezde. Ima li razuma igdje!?
According to Brown University’s 2025 Costs of War report, since October 7, 2023, the US has provided Israel with some $21.7bn in military aid.
In addition to that, the American taxpayer has funded US operations in support of Israel in Yemen, Iran and the wider Middle East at a cost of $9.65bn to $12.07bn.
That brings total US spending connected to the conflict to between $31.35bn and $33.77bn, and counting.